Merhabalar, öncelikle tüm forum üyelerini saygıyla selamlıyorum.
Az önce "Trendyol Yemek" üzerinden Burger King restoranından bir sipariş verdim.
Siparişim;
Ekli dosyayı görüntüle 14563
Ekli dosyayı görüntüle 14564
Siparişimde "menü" ibareli bölümden Kral ikili menü satın aldım. Burada menü yü tırnak içerisine aldım çünkü burger kingde menü demek; Burger+içecek ve Patates kızartması demek. Sipariş geldiğinde,siparişimde patates kızartması çıkmadı...
Trendyol yemek uygulamasını aradım, yemeğimi menü ibaresi ile satın aldığımı belirttim. Ancak kendileri bana sadece eksik gönderilmiş tekil ürünün para iadesinin sağlanacağını belirtti. Bende sadece hamburger yemek istemediğimi, dolayısı ile patatesin gönderiminin yapılmaması halinde ürünleri vermeye hazır olduğumu ve ayrıca ürünlerin poşetini dahi açmadığımı-tüketmediğimi belirttim.
Normalde diğer uygulamalar anında öncelikli kuriye atayarak eksik siparişi tamamlar ve telafi oluştururlardı. Trendyol yemek bana eksik ürünü ulaştıramayacağını hatta fastfood zinciri olduğu için Burger King'e iletişim dahil kuramadıklarını belirtti. Ben bu konuda patatesten ziyade, kanunları çiğnemiş olduklarını düşündüm ve kendilerine şu örneği verdim. Diyelim ki "3 lü bir sehpa SETİ" satın alıyorsunuz ancak size bir sehba geliyor. Ve size zorunlu olarak sundukları tek secenek, "size eksik gelen 2 sehpanın parasını gönderiyoruz"
Burada ayıplı bir hizmet oluşmamış mıdır?
Örneğime göre müşteri tek bir sehpa satın almamıştı ve tekil ürünü satın almaya zorlanmış olmadı mı?
2 adet hamburger ve içecek geleceğini bilseydim siparişimi de oluşturmazdım tabiki.
Ayıplı bir hizmet sağlandığında tüketicinin 3 adet hakkı yok muydu? (Aşağıda belirtiyorum)
+Ben değişim istedim -Yapılamayacağı söylendi.
+Ben gelenlerden vazgeçerek tam ücret iadesi istedim. -Yapılamayacağı söylendi.
+Ben hata payında indirimi talep etmedim. Ve kabul etmedim. Buna rağmen tek patates ücreti için müşteri temsilcisi talep oluşturdu.
Konu ile alakalı desteklerinizi ve değerli önerilerinizi bekliyorum.
(Bu durumu basit bir patates olarak lütfen düşünmeyin. Büyük bir firmanın müşterisini mağdur ettiğini ve muhtemel yukarıda belirttiğim kanunları uygulamadığını düşündüğümden konuyu açmak istedim.)
Eğer müsait olursanız şayet değerli yorumunuzu da ayrıca bilmek isterim sayın
@Adem Helvacı Saygılarımla.