Merhaba;
Malum olduğu üzere beklediğimiz bir cevaptı zaten zira tüketici evi yansa bu EDŞ ler yine de ''Bizden kaynalı değil'' diyebiliyorlar hakikaten yanmanın ucundan dönmüş bir tüketici evini bizzat görmeme rağmen.
Burada izleyeceğiniz yol belli. Tüketici Hakem Heyetleri de bu konuda teknik bilgiye sahip olmadıklarından dolayı olaya teknik değil MEVZUAT gözü ile bakıyor ve anlamsız bir şekilde ''Bir evde bir ürün arıza yaptı ise bu durum elektrikten olamaz'' diye dosyayı reddediyorlar.
Sorun şu ki Elektriğin ve elektroniğin teel prensipleri esasına göre '
'bir faz hattında sadece bir ürün arıza yapmış ise bu durum elektrikten kaynaklı değildir'' tezi kesinlikle
yanlıştır.
Günümüz üretimi neredeyse bütün elektrikli ev aletlerimizde SMPS olarak nitelendirilen Switch Mode Power Supply ünitesi bulunur ve bu ünite üretim kriterleri ve GÜCÜ doğrultusunda şebekenin belli başlı dalgalanmaları ve dengesizliklerine karşı absorbe edebilecek kabiliyettedir fakat buradaki BELLİ ORANDA ifadesi önemlidir.
Elektrik Dağıtım Şirketleri yani EDŞ ler yatırım yapmasın ve düzgün + stabil bir enerji sunmasın diye üreticiler ürünleri olması gerekende DAHA GÜÇLÜ yapmak zorunda değil zira bazı EDŞ savunma yazılarında görüyorum ki vatandaşın evinde 5 ürün birden elektrikten dolayı patlamış ancak EDŞ bu durumun ürünlerin üretim kriterlerine uygun olmamasından kaynaklı olduğunu iddia etmiş .
Binanın topraklama sorunu olması tüketicinin sorumluluğundadır ancak bu durum da kesinlikle ispat edilmek zorundadır. Kaldı ki ARIZA haricinde topraklamanın hiç olmaması konusu da tüketiciye ne derece yüklenebilir zira binanın tesisatında topraklama yok ise neden oturma ruhsatı verilmiştir sorusu sorulmalıdır.
Sizi zorlu bir süreç bekliyor orası kesin. Aynı apartmanda 5 daire, bu dairelerden ikisi resmi şikayetçi, iki dairenin de bizzat kontrollerini ben sağlamış ve şebeke kaynaklı arıza yaptığını deliller ile ispat etmiş olmama ve heyet olarak dosyayı tüketici lehine sonuçlandırmamıza rağmen X EDŞ yine de dosyaların ikisini de mahkemeye taşıdı ve hiç utanmadan ''Eğer elektrikten olsaydı aynı bölgede başka abonelerde de sorun olurdu'' diye itiraz etmişler hem de aynı apartmanda 5 daire birden zarar görmesine rağmen.
Hemen kazanamayacaksınız ancak mücadele ederseniz hakkınızı alırsınız. Dİlekçe örneği için aşağıdaki yazıma bakabilirisniz.
Elektrik Kaynaklı Arıza Yapan Ürünleriniz için Dilekçe Örneği yazmak istedik çünkü görüyoruz ki elektrik dağıtım şirketlerini daha dilekçe verme sürecinde
www.inceleriz.com