Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türk Telekomdan Netspeed İnternet Geçişi

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
GSM Dünyasında yaşadığımız ''Mevcut aboneye pahalı, dışarıdan gelene ucuz'' saçma mantığı Türk Telekom internet aboneliğimizde de karşımıza çıkınca ''Hade len, sizinle mi uğraşacağız'' dedik ve biraz araştırınca birçok servis sağlayıcısı içerisinde Netspeed ile irtibat sağladık.

Firmanın yaklaşımı, sundukları, süreç gayet tatmin edici oldu.

TT de 50mbps 132tl olan hattımıza 100mbps için ilk 6 ay bla bla son 18 ay bla bla yani aylık ortalaması 250tl den taahhütlü BİZE ÖZEL tekliflerini sundular. Sonra sitelerine baktık ki zaten yoldan geçen herkese aynı fiyatı veriyorlarmış.

Hatta 200mbps ye dışarıdan gelenlere ilk sene 283tl teklif ediyorlar.

Bir de bu kendisini çok zeki zanneden Türk Telekomun inanılmaz akıllı çalışanları kendilerine dayatılan söylemler kapsamında cümleye şöyle başlıyorlar

''Normal fiyatı 580tl olan paketinizin size özel teklifi bla bla''

Yahu kardeşim yoldan geçene 200 250tl ye 100mbps veriyorsunuz zaten, bu neyin tatavası ''Aslında 500 de saaaa 250 olur'' havaları.?

Neyse bunlarla uğraşmaya gerek görmedik, 159tl 100mbps sınırsız internet üstüne bir de @Vesteloji kardeşimizin indirim kodunu verdik fatura 149TL ye indi, taahhütsüz aylık 149tl den 100mbps internet sahibi olduk.

Telefonla anlaştıktan sonra mail ile sözleşme yolladılar
Sözleşmenin çıktısını aldık
Doldurduk
Wp üzerinden doldurulup imzalanmış halini yolladık
Akşamına işleme alındı sms bilgisi geldi
Ertesi gün karşı taraf ile işlemlerin bittiği bilgisi geldi
Ertesi gün de kullanıcı adı ve şifremiz geldi.

Modem değişikliği olmadı, TT nin verdiği ZTE modem üzerinden Netspeed kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girerek işlemleri bitirdim.

İlk yaptığım testlerde 20 30mbps sonuçlarını almışken ''bekleyelim bakalım'' dedim. Bu akşam da deneyip ''artık konu açayım'' dedim ve baktım aşağıdaki sonuçları aldım hem de modeme menzil genişletici ile bağlıyken ve modemde toplamda 2 telefon, 2 klima 3 Televizyon ve 2 stick bağlı haldeyken :)

Netspeed hız.jpg

Bu arada modemin 5ghz desteği de varmış, TT abonesiyken bunun kapalı olup da Netspeed ile açılması mümkün değil. Demek ben görmemişim daha önce.

GSM Dünyasında yaşadığımız ''Mevcut aboneye pahalı, dışarıdan gelene ucuz'' saçma mantığı Türk Telekom internet aboneliğimizde de karşımıza çıkınca ''Hade len, sizinle mi uğraşacağız'' dedik ve biraz araştırınca birçok servis sağlayıcısı içerisinde Netspeed ile irtibat sağladık.

Firmanın yaklaşımı, sundukları, süreç gayet tatmin edici oldu.

TT de 50mbps 132tl olan hattımıza 100mbps için ilk 6 ay bla bla son 18 ay bla bla yani aylık ortalaması 250tl den taahhütlü BİZE ÖZEL tekliflerini sundular. Sonra sitelerine baktık ki zaten yoldan geçen herkese aynı fiyatı veriyorlarmış.

Hatta 200mbps ye dışarıdan gelenlere ilk sene 283tl teklif ediyorlar.

Bir de bu kendisini çok zeki zanneden Türk Telekomun inanılmaz akıllı çalışanları kendilerine dayatılan söylemler kapsamında cümleye şöyle başlıyorlar

''Normal fiyatı 580tl olan paketinizin size özel teklifi bla bla''

Yahu kardeşim yoldan geçene 200 250tl ye 100mbps veriyorsunuz zaten, bu neyin tatavası ''Aslında 500 de saaaa 250 olur'' havaları.?

Neyse bunlarla uğraşmaya gerek görmedik, 159tl 100mbps sınırsız internet üstüne bir de @Vesteloji kardeşimizin indirim kodunu verdik fatura 149TL ye indi, taahhütsüz aylık 149tl den 100mbps internet sahibi olduk.

Telefonla anlaştıktan sonra mail ile sözleşme yolladılar
Sözleşmenin çıktısını aldık
Doldurduk
Wp üzerinden doldurulup imzalanmış halini yolladık
Akşamına işleme alındı sms bilgisi geldi
Ertesi gün karşı taraf ile işlemlerin bittiği bilgisi geldi
Ertesi gün de kullanıcı adı ve şifremiz geldi.

Modem değişikliği olmadı, TT nin verdiği ZTE modem üzerinden Netspeed kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girerek işlemleri bitirdim.

İlk yaptığım testlerde 20 30mbps sonuçlarını almışken ''bekleyelim bakalım'' dedim. Bu akşam da deneyip ''artık konu açayım'' dedim ve baktım aşağıdaki sonuçları aldım hem de modeme menzil genişletici ile bağlıyken ve modemde toplamda 2 telefon, 2 klima 3 Televizyon ve 2 stick bağlı haldeyken :)

Ekli dosyayı görüntüle 2272

Bu arada modemin 5ghz desteği de varmış, TT abonesiyken bunun kapalı olup da Netspeed ile açılması mümkün değil. Demek ben görmemişim daha önce.
Abi laptopu kabloyla bilgisayara bağla bir de öyle test yap. Yine böyle düşük çıkarsa Netspeed'e ulaş.

Poyraznet'e kafam kızarsa bir gün, netspeed'in akıllı kota olan 35mbps tarifesine geçeceğim. Kafaya yazdım ama şimdilik iyi gidiyoruz.

Denizli'de hizmet veren birkaç yerel İSS vardı, netspeed de bunların arasından sıyrılıp yükselen oldu. Yerel İSS'lere TT desteği ile ülke genelinde hizmet verme yetkisi de gelince büyümeye başladı. Güzel de hizmet veriyorlar. Genelde bazı youtube kanalları ve forumlar TurkNet reklamıyla kafayı bozmuş olsalar da fiber altyapısı yeterli olmayanlar için ciddi yüksek fiyat. Netspeed kullananlar genellikle memnun. Tabi hiçbir firmadan şikayeti olmayan yok o ayrı.

Tamamdır modemin kablosuz performansı çöp belli oldu :D Yelda ablanın telefonunun 5GHz wifi desteği var. 5GHz bağlıyken kablosuz testini yaparsan modemin kablosuz performansı net bir şekilde ortaya çıkar.
Sen böyle yazınca başka bir durum ortaya çıktı. Yeldoşun telefonda test ettim 105mbps gördüm, benim galaxy A51 ile aynı banttan aynı yerden aynı koşullarla test yaptım sonuç bu

Screenshot_20230403_233456_Speedtest.jpg

Poyraznet'e kafam kızarsa bir gün, netspeed'in akıllı kota olan 35mbps tarifesine geçeceğim. Kafaya yazdım ama şimdilik iyi gidiyoruz.

Denizli'de hizmet veren birkaç yerel İSS vardı, netspeed de bunların arasından sıyrılıp yükselen oldu. Yerel İSS'lere TT desteği ile ülke genelinde hizmet verme yetkisi de gelince büyümeye başladı. Güzel de hizmet veriyorlar. Genelde bazı youtube kanalları ve forumlar TurkNet reklamıyla kafayı bozmuş olsalar da fiber altyapısı yeterli olmayanlar için ciddi yüksek fiyat. Netspeed kullananlar genellikle memnun. Tabi hiçbir firmadan şikayeti olmayan yok o ayrı.
Mutlu kalırsak biz de Netspeed reklamı yaparız

Bizim evdekilerin telefonlarında 5GHz var ve cihazlar kablosuz 5GHz de stabil bir şekilde 100 mbps bağlanabiliyorlar. Senin modemde bir gariplik var gibime geliyor abi.

Her ikisinde de hem Ookla hem de netspeed kendi hız testinde denedim. Benim A51 5ghz de hep düşük veriyor. Çok ilginç

Her ikisinde de hem Ookla hem de netspeed kendi hız testinde denedim. Benim A51 5ghz de hep düşük veriyor. Çok ilginç
O zaman ya telefonun wireless kalitesinde bir farklılık var. Bazı modellerde daha az radyasyon yaysın diye gücünü azaltıyorlar. Kaldı ki Samsung radyasyon konusunda zaten en az zararlı telefonları üretiyor. Diğer markalar genelde en az 2 3 kat daha çok radyasyon yayıyor.

Telefonun işlemcisinden olabilir ve hızlı paket işlerken kasıyor olabilir.

5ghz olsa da çeşitli wifi protokolleri var, paket birleştirme, mimo vs. Bunlarda değişiklik olabilir.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri