Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Dolu dolu bir liste daha.
- İzmir/karabağlar: Dönerci Kenan Opsar (turkiye genelinde en iyilerin icinde kesinlikle)
- İzmir/üçyol: Son urfalinin yeri (acili lahmacun arasi adana veya urfa koyup sariyorsun. Birden basin donuyor
)
- İzmir/çiğli: Söğüşçü Apo (soguk söğüşte tavsiyem ve tercihimdir)
- İzmir/çiğli: Dönerci Ali (yillarin donercisidir, lezzetli oluşu yillar icinde hic degismedi karsiyaka-cigli bolgesindeki donerci tavsiyemdir)
- İzmir/alsancak: Çelebi izmir bombası
- İzmir/Karsiyaka: Evim pastanesi- torpil (gercek izmirliler bomba degil torpil yer
sakasi bir yana eski bir tatlidir, milfoy ici pastaci kremasi ustu pudra sekeri kapli)
- İzmir/kemeraltı: kavurmacı enişte (3 parca bol serbetli kavurma insani baska diyarlara goturuyor)
- İzmir/kemeraltı: Kuyum pide (kiymali yumurtali pide sonrasi kapi onunde bir esnaf cayi ile lezzet tamamlanir)
- İzmir/kemeraltı: kumrucu apo (sucuklu kars kasarli kumru isterseniz tercihiniz apo dayı olmali)
- İzmir/alsancak: Zeynel Ergin gevrek firini (izmir tulum-domat’lı kumru isterseniz tavsiyemdir. Sıcak cikan kumru ekmegindeki nohut mayasi kokusu burna geliyor)
- İzmir/forum bornova onunde midyeci metin usta var doblo arkasinda satiyor midyesi on numaradir.
- İzmir/bayrakli: Suat usta - kebapları özenilerek yapilan guzel kebaplardır -slogani da seydir; suat usta gel bence, tek eksigi var hergun taze
- İzmir/urla-yeni foça: Genç balık pişiricisi - lezzetli fiyatlari makul butik bir balikcidir. Tavsiye ederim. Mezeleri de son derce lezzetlidir.
- Kokorecte asım usta tercihimdir. Birde cevreyolu ornekkoy koprusu altinfa bir seyyar kokorecci kesfettik. O abimizin de kokoreci guzeldi.
- İzmir/alsancak: dostlar firini- boyoz. Hem lezzetli hem cesitliligi boldur. Bir de iki cesmelik tarafinda yine izmir’in ilk boyozcularindan eski bir yer vardı ismini unuttum onun da boyozu efsanedir.
- İzmir/çiğli/karsiyaka-nergis: Burek Boşnak Borekcisi. (Evimde yapilan gibi istiyorum diyenler icin tavsiye ederim. Ben kiymali olani tercih ediyorum genelde, sanki evde yeteri kadar yapilmiyormus gibi.
)
- İzmir/kemeraltı: Tursucu tahsin (onunden gecerken bir acili tursu suyunu mutlaka icerim)
Kesinlikle benziyoruz hocam. Acılı yerine baharatlı. Şerbetli yerine mümkünse düşük şekerli sütlü tatlı.Ağız tadı ve o tatların tavsiye ettiklerin kişiler ile uyuşması çok önemli. Ben mesela acılı severler ile anlaşamam. Baharat severler ile çok iyi anlaşırım. Şerbetli tatlılar çok cezbetmez ama sütlü ve şeker oranı daha düşük ürünler ile iyi anlaşırım.![]()
İnsanlara hep bunu anlatmaya çalışıyorum. Adana-Hatay-Gaziantep. Buralardan başka yerde yediğiniz yemek buralarda en kötü yerde yediğiniz yemeğe bile benzemiyor. Yer yer yakın lezzetler yakalanıyor ama lavaşındaki unu, kullanılan eti, salçası, bölgesel baharatı dahil birçok etken var.antalyada yaşayan biri olarak yıllardır burada kebap vs. yiyorduk, yediğimizi sanıyormuşuz. geçen yıl bir iş için adana'ya yolum düştü. akşam yemeği için arkadaşlar bir kebapçıya götürdü. adını hatırlamıyorum ama yedikten sonra, biz yıllardır antalya'da uzun köfte yiyormuşuz dedim. adana'nın en kötü yeri bile bence antalya'dakilerden daha lezzetli gibi. sonra ordan bir türlü sevemediğim şırdan yemeğe götürdüler. yanlış hatırlamıyorsam 5 adet yedim.
Yani Ankara döneri diyorsan laf edemem.Çok fazla yazılmış ama lütfen döner konusundan benle tartışmayın
En güzellerini sıralıyorum (en güzelleri Ankara’da, şurada ye diyenleri çok dinledim ama Ankara döneri gibisi yok).
1- Özlem Döner (Mhp Genel Merkezi yanında Balgatta) kesinlikle en iyisi diyebilirim, favorim pide üstü döner. Belirtmezseniz lavaş üstü geliyor.
2- Yıldız Et Lokantası (Yenikent) biraz uzak olsada diğer et ürünleri ile 1-2 arasında kararsız kaldığım yerlerden. Pilavla döner uyumu çok iyi.
3- Özge Piknik (Kızılay) merkezde çok eski ve kesinlikle sade somun ekmek arası soğanla yenilmeli.
4- Cici Piknik (Kızılay) burasıda çok eski kaliteli eti olan yerlerden yine somun ekmek soğanlı konsept.
5- Mutlu Kebab ( Tunus Caddesi), biraz yağlı ve ağır gelebilir ama yine ilk 5’e girer
6- Mutlu Lokantası (Ayrancı Güvenlik Cad.) 5. Sıradaki yerle karıştırılsada cidden çok farklı bir eti var diğer yerlerden. Tel tel ve pilav üstü iyidir.
NOT: Saydığım bu yerlerde sakın soslu döner talebinde bulunmayın sizi sos yaparlarDöner Ekmek arası yenilecekse soğanlı yeni, lavaş üstü yada pide üstü yancılarla yada pilav üstü yenir. Bu konuda hassas yerler bu yerler.
O zaman yediğin içtiğin yere gidilir.Kesinlikle benziyoruz hocam. Acılı yerine baharatlı. Şerbetli yerine mümkünse düşük şekerli sütlü tatlı.
İnsanlara hep bunu anlatmaya çalışıyorum. Adana-Hatay-Gaziantep. Buralardan başka yerde yediğiniz yemek buralarda en kötü yerde yediğiniz yemeğe bile benzemiyor. Yer yer yakın lezzetler yakalanıyor ama lavaşındaki unu, kullanılan eti, salçası, bölgesel baharatı dahil birçok etken var.
Başka dönerler sonradan uydurma zaten has Ankara Döneri yiyeceksin sonra bana dua edeceksin bu dönerse biz ne yedik yıllarca diyeYani Ankara döneri diyorsan laf edemem.![]()
Sos diye diye çorba döner yemekten gına geldi. Eski usul döner yemeyi özledim vallahi. Ankara seyahatimde fırsatım olursa, buradaki mekanlardan birine mutlaka uğrayacağım.Çok fazla yazılmış ama lütfen döner konusundan benle tartışmayın
En güzellerini sıralıyorum (en güzelleri Ankara’da, şurada ye diyenleri çok dinledim ama Ankara döneri gibisi yok).
1- Özlem Döner (Mhp Genel Merkezi yanında Balgatta) kesinlikle en iyisi diyebilirim, favorim pide üstü döner. Belirtmezseniz lavaş üstü geliyor.
2- Yıldız Et Lokantası (Yenikent) biraz uzak olsada diğer et ürünleri ile 1-2 arasında kararsız kaldığım yerlerden. Pilavla döner uyumu çok iyi.
3- Özge Piknik (Kızılay) merkezde çok eski ve kesinlikle sade somun ekmek arası soğanla yenilmeli.
4- Cici Piknik (Kızılay) burasıda çok eski kaliteli eti olan yerlerden yine somun ekmek soğanlı konsept.
5- Mutlu Kebab ( Tunus Caddesi), biraz yağlı ve ağır gelebilir ama yine ilk 5’e girer
6- Mutlu Lokantası (Ayrancı Güvenlik Cad.) 5. Sıradaki yerle karıştırılsada cidden çok farklı bir eti var diğer yerlerden. Tel tel ve pilav üstü iyidir.
NOT: Saydığım bu yerlerde sakın soslu döner talebinde bulunmayın sizi sos yaparlarDöner Ekmek arası yenilecekse soğanlı yeni, lavaş üstü yada pide üstü yancılarla yada pilav üstü yenir. Bu konuda hassas yerler bu yerler.
Soslu döner Türkiyede moda değilken İran seyahatimde bir tezgahta “şavarma” denilen o dönerin katili yiyecekle tanıştım. Sanıyorum İrandan yada Araplardan gelen bir akım bu ama sadece döner değil iyi olan hiçbir ete sos yakışmıyor. Şu herkesin övdüğü Bursadaki küçük dükkandada İskende yemiştim ama vasat gelmişti. Belki de ben soslara tepki olarak dünyaya geldim bilemiyorumSos diye diye çorba döner yemekten gına geldi. Eski usul döner yemeyi özledim vallahi. Ankara seyahatimde fırsatım olursa, buradaki mekanlardan birine mutlaka uğrayacağım.
Genelde ''Hatay usulü'' diye bu şekilde yapılıyor. Kökeni, sizin de söylediğiniz gibi olabilir. Aşırı sos hiçbir şeye yakışmıyor bence. Her şey tadında bırakınca güzel.Soslu döner Türkiyede moda değilken İran seyahatimde bir tezgahta “şavarma” denilen o dönerin katili yiyecekle tanıştım. Sanıyorum İrandan yada Araplardan gelen bir akım bu ama sadece döner değil iyi olan hiçbir ete sos yakışmıyor. Şu herkesin övdüğü Bursadaki küçük dükkandada İskende yemiştim ama vasat gelmişti. Belki de ben soslara tepki olarak dünyaya geldim bilemiyorum![]()
Ben Hatay mutfağına bayılırım ama bu kadar zevksiz bir şeyin Hatayda doğduğuna asla inanmamGenelde ''Hatay usulü'' diye bu şekilde yapılıyor. Kökeni, sizin de söylediğiniz gibi olabilir. Aşırı sos hiçbir şeye yakışmıyor bence. Her şey tadında bırakınca güzel.
Döner hassas çizgimizdirÇok fazla yazılmış ama lütfen döner konusundan benle tartışmayın
En güzellerini sıralıyorum (en güzelleri Ankara’da, şurada ye diyenleri çok dinledim ama Ankara döneri gibisi yok).
1- Özlem Döner (Mhp Genel Merkezi yanında Balgatta) kesinlikle en iyisi diyebilirim, favorim pide üstü döner. Belirtmezseniz lavaş üstü geliyor.
2- Yıldız Et Lokantası (Yenikent) biraz uzak olsada diğer et ürünleri ile 1-2 arasında kararsız kaldığım yerlerden. Pilavla döner uyumu çok iyi.
3- Özge Piknik (Kızılay) merkezde çok eski ve kesinlikle sade somun ekmek arası soğanla yenilmeli.
4- Cici Piknik (Kızılay) burasıda çok eski kaliteli eti olan yerlerden yine somun ekmek soğanlı konsept.
5- Mutlu Kebab ( Tunus Caddesi), biraz yağlı ve ağır gelebilir ama yine ilk 5’e girer
6- Mutlu Lokantası (Ayrancı Güvenlik Cad.) 5. Sıradaki yerle karıştırılsada cidden çok farklı bir eti var diğer yerlerden. Tel tel ve pilav üstü iyidir.
NOT: Saydığım bu yerlerde sakın soslu döner talebinde bulunmayın sizi sos yaparlarDöner Ekmek arası yenilecekse soğanlı yeni, lavaş üstü yada pide üstü yancılarla yada pilav üstü yenir. Bu konuda hassas yerler bu yerler.
Döner adana da yapan bir yer var dediğin gibi içine közlenmiş soğan acı biber domates koyuyor sarıp öyle veriyor tadı güzel oluyorDöner hassas çizgimizdirDöner sade olur
etin lezzetine odaklanır
eşlikçileri soğan,domat,dönerin kesiminin yapıldığı ateşe yakın yağla özdeşleşmiş acı biber
ankaraya yolum düşünce sıralamaya göre giderek bunlara uğrucam
İzmir'e gerliseniz kenan opsar'a mutlaka gidin. Döner sever birinin tatması gereken kuzu oranı yüksek bir dönerdir. ama kuzu sevmem ben dana severim derseniz hah bak o zaman size hitap etmeyebilir
![]()
Öyle derler sağ olsunlar.O zaman yediğin içtiğin yere gidilir.![]()
Sen şimdi diyorsun ki İskenderun ve Antakya döneri uydurma.Başka dönerler sonradan uydurma zaten has Ankara Döneri yiyeceksin sonra bana dua edeceksin bu dönerse biz ne yedik yıllarca diye![]()
Bu senin damak tadınla ilgili bence.Ben Hatay mutfağına bayılırım ama bu kadar zevksiz bir şeyin Hatayda doğduğuna asla inanmamO kadar lezzetli yemek yedikleri için sanırım macera arayıp değişik birşeyler dışardan getirip koyalım dediler
![]()
Meşhur gece dönercileri... Acilen Mersin'e de gelmeleri gerekiyor. Bir ara canımız çekti, gece döner yemeye gidelim dedik. Meğerse bildiğimiz Antakya usulü dönermiş. Hayal kırıklığına uğrattı. 25 km yolu boşuna gitmiş olduk.Döner adana da yapan bir yer var dediğin gibi içine közlenmiş soğan acı biber domates koyuyor sarıp öyle veriyor tadı güzel oluyor
Sen şimdi diyorsun ki İskenderun ve Antakya döneri uydurma.![]()
Döner adana da yapan bir yer var dediğin gibi içine közlenmiş soğan acı biber domates koyuyor sarıp öyle veriyor tadı güzel oluyor
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.