Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türknet ile yaşadığım problem

arifv216

Meraklı
Meraklı
Öncelikle tüm üyelere selamlar.
Geçtiğimiz aylarda Türknet birçok kişinin upload (Yükleme) hızını arttırdı.
Benim Yükleme hızım 8Mbps ve İndirme hızım 70-75Mbps' idi. (12 Aylık Türknet müşterisiyim ve aldığım değerler sabitti)
Yükseltme işleminden sonra 14Mbps olmuştu. Ancak çok geçmeden yükleme hızımın yeniden 8mbps olduğunu gördüm.
Ve 20 Ağustos 2024 tarihinde Türknet'e destek talebi oluşturdum.
Hemen aşağıda ilgili tarihlerdeki hat değerlerimi içeren ekran görüntüsünü paylaştım. Ayrıca aynı görselleri destek talebime ekledim. Temsilcilerin yaptığı sözde hız güncellemeleri sonrasında, Hızım düşürtüldü. Bunun ardından destek talebim iznim onayım olmadan kapatıldı.
Btk aracılığı ile yaptığım şikayet sonucunda bana Türknet ulaştı ve "Hattımın en fazla 68Mbps desteklediğini. Bu değerlerin normal olduğunu" belirtti. Hatta ilgili görselleri eklediğimi paylaştığımda "Bu hat değerleri size ait olmayabilir" gibi saçma bir yanıt aldım.Benim kabul etmek istemediğim durum şu; 12 ay boyunca bu değerleri çok rahatça alabiliyorken ve sorunsuz bir şekilde internetimi kullanabiliyorken, ne değişti? Kablom aynı. Modemim aynı.
BTK'ya şikayetimi oluşturdum ve ilk itirazımı yaptım. Sizce başka nr gibi işlemler yapabilirim?

Ek bilgi: Gerçekten altyapımı sorguladığımda 68Mbps olarak görünüyor. Ancak söylediğim gibi ilgili hat değerleri ile 12 ay boyunca sorunsuz hizmet aldım. Açtığım destek talebinin ardından hız değerlerim düştü.

Ekli dosyalar

• IMG_20240824_001038.jpg
    IMG_20240824_001038.jpg
    51.8 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20240824_001332.jpg
    IMG_20240824_001332.jpg
    85.9 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20240824_001701.jpg
    IMG_20240824_001701.jpg
    72.2 KB · Görüntüleme: 11
Öncelikle tüm üyelere selamlar.
Geçtiğimiz aylarda Türknet birçok kişinin upload (Yükleme) hızını arttırdı.
Benim Yükleme hızım 8Mbps ve İndirme hızım 70-75Mbps' idi. (12 Aylık Türknet müşterisiyim ve aldığım değerler sabitti)
Yükseltme işleminden sonra 14Mbps olmuştu. Ancak çok geçmeden yükleme hızımın yeniden 8mbps olduğunu gördüm.
Ve 20 Ağustos 2024 tarihinde Türknet'e destek talebi oluşturdum.
Hemen aşağıda ilgili tarihlerdeki hat değerlerimi içeren ekran görüntüsünü paylaştım. Ayrıca aynı görselleri destek talebime ekledim. Temsilcilerin yaptığı sözde hız güncellemeleri sonrasında, Hızım düşürtüldü. Bunun ardından destek talebim iznim onayım olmadan kapatıldı.
Btk aracılığı ile yaptığım şikayet sonucunda bana Türknet ulaştı ve "Hattımın en fazla 68Mbps desteklediğini. Bu değerlerin normal olduğunu" belirtti. Hatta ilgili görselleri eklediğimi paylaştığımda "Bu hat değerleri size ait olmayabilir" gibi saçma bir yanıt aldım.Benim kabul etmek istemediğim durum şu; 12 ay boyunca bu değerleri çok rahatça alabiliyorken ve sorunsuz bir şekilde internetimi kullanabiliyorken, ne değişti? Kablom aynı. Modemim aynı.
BTK'ya şikayetimi oluşturdum ve ilk itirazımı yaptım. Sizce başka nr gibi işlemler yapabilirim?

Ek bilgi: Gerçekten altyapımı sorguladığımda 68Mbps olarak görünüyor. Ancak söylediğim gibi ilgili hat değerleri ile 12 ay boyunca sorunsuz hizmet aldım. Açtığım destek talebinin ardından hız değerlerim düştü.
Saha dolabınızın doluluğu arttıkça alabileceğiniz hız düşer DSL hatta. Upload artışları yapılalı bayağı olmuştu. Gigaspeed'in sitesinden altyapı sorgulaması yapıp buraya ekler misiniz.

Saha dolabınızın doluluğu arttıkça alabileceğiniz hız düşer DSL hatta. Upload artışları yapılalı bayağı olmuştu. Gigaspeed'in sitesinden altyapı sorgulaması yapıp buraya ekler misiniz.
Selamlar ayrıca santral uzaklığım 237 metre.
Dediğim gibi temsilci bir şeyler yaptı ve bu hale geldi. Eskiden hız testi yaptığımda 68-69mbps görebiliyordum. Steam'da indirirken 77-79mbps oluyordu. Şuan hız testinde 55mbps'de takılı kalıyor. Hat değerlerim hiç stabil değil. Modem arayüzündeki değerler sürekli oynuyor, eskiden böyle değildi. 😶

Ekli dosyalar

• IMG_20240824_160300.jpg
    IMG_20240824_160300.jpg
    38.8 KB · Görüntüleme: 17
Selamlar ayrıca santral uzaklığım 237 metre.
Dediğim gibi temsilci bir şeyler yaptı ve bu hale geldi. Eskiden hız testi yaptığımda 68-69mbps görebiliyordum. Steam'da indirirken 77-79mbps oluyordu. Şuan hız testinde 55mbps'de takılı kalıyor. Hat değerlerim hiç stabil değil. Modem arayüzündeki değerler sürekli oynuyor, eskiden böyle değildi. 😶
Saha dolabına uzaksınız. Muhtemelen altyapı kaynaklı bir durum oldu hızınızı sabitlediler.

Hocam gibirnet kullanıyorum vdsl ve ön ödemeli yapmıştım ve yakında bitiyor ayrıca fiyatları arttırmış.

Gigaspeed den memnun musunuz?
En uygun comnet gözüküyor onun için ne dersiniz?

Konuya ufak bir güncelleme yapayım.
BTK'da firmanın verdiği ilk cevaba itiraz ettim. :starwars
Çok geçmeden hemen işlem yaptılar, şuan eskisi gibi olmasa da 8upload/70-73 down alabiliyorum.

Hocam gibirnet kullanıyorum vdsl ve ön ödemeli yapmıştım ve yakında bitiyor ayrıca fiyatları arttırmış.

Gigaspeed den memnun musunuz?
En uygun comnet gözüküyor onun için ne dersiniz?
Ben Türk Telekom kullanıyorum Gigaspeed değil. Altyapı sahibi kimse her zaman ondan hizmet almak en doğrusudur. Tamam Telekom pahalı ama başka bir servis sağlayıcısından hizmet aldığınız zaman sorun yaşadığınızda çözüm zor oluyor çünkü onlarda Telekom'u beklemek zorunda. Comnet'e gelirsek hiç bulaşmayın. Sorun yaşarsınız sert bir cevap verirsiniz ergen çocuk gibi aboneliğinizi iptal ederler. Tekrar diyorum ilk tercihiniz altyapı sahibş olsun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri