Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi TV alımı için yardıma ihtiyacım var

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ndynik

Araştırmacı
Araştırmacı
Bayağı zamandır televizyon almak istiyorum en başlı sebebi kullanmakta olduğum Vestel 48fb7300 TV görüntü kalitesi açısından beni tatmin etmemesi.

Fiyat olarak aslında ne kadar uyguna alsam o iyi elbet istediğim ekran boyutu 65" lakin ona gücüm yetmiyor araştırdığım kadarıyla gözüme ilişen alayım dediğim TV ise tcl 55c728 ve onvo 950 serisi 55 yada 65 inç yalnız srgb değeri 55 için daha yüksek olduğu için kararsız kalıyorum.

Önem teşkil eden mevzunun aslı ise şu ben futbol izleyen ya da konsol oyunu oynayacak biri değilim ama kaliteyi etkileyecek olan 120hz özelliğe sahip bir tv(c728 c735) ye Max 20 bin bütçe ile sahip olmak mı doğru seçimdir benim için yoksa aşşağıya bırakacağım
İzleme açısından belki bu bütçeye 60hz olup ama çok çok daha üstün bir görüntü kalitesine sahip (en çokta üstünde durmamın sebebi bir siyah renk verebilme iki karanlık sahne ayrıntısı üç gündüz vakti yansıma yapmaması yada yapsa bile izlemeyi çok etkilemeyecek matlık) Max 20 bin bütçe ile belki de 65 inç televizyon mudur doğru seçim

Bu açı VA panel ve hele ki C728 için kesinlikle sorun teşkil edecek bir açı değil fakat AG katman konusunda beklediğiniz başarıyı LS03B serisi dışında bir üründen beklememelisiniz.

Bu açı VA panel ve hele ki C728 için kesinlikle sorun teşkil edecek bir açı değil fakat AG katman konusunda beklediğiniz başarıyı LS03B serisi dışında bir üründen beklememelisiniz.
Hocam tabi ki o konuda farklı bir cihaz ortaya çıksada bütçe biraz onun için sarsıcı oluyor acaba ag olarak biraz daha alt bir kalite fakat boşver c728 dediğiniz bir marka model var mı ya da c735 daha doğru mu olur

Hocam tabi ki o konuda farklı bir cihaz ortaya çıksada bütçe biraz onun için sarsıcı oluyor acaba ag olarak biraz daha alt bir kalite fakat boşver c728 dediğiniz bir marka model var mı ya da c735 daha doğru mu olur
C735 eğer tv ye 144hz verebileceğiniz bir kaynağınız yok ise bana göre gereksiz, yerel karartma artışı için de sunduğunuz kaynak önemli. Yani PS5 Xbox vs işin içinde yoksa sanki gereksiz gibi.

Başka bir dostumuz da yazmıştım, 2K büyük fark deüğil günümüz koşullarında, yine de 2K 2K dır neden boşa o parayı vereyim diye düşünülebilir. Tabi ki burada karar size ait.

C735 eğer tv ye 144hz verebileceğiniz bir kaynağınız yok ise bana göre gereksiz, yerel karartma artışı için de sunduğunuz kaynak önemli. Yani PS5 Xbox vs işin içinde yoksa sanki gereksiz gibi.

Başka bir dostumuz da yazmıştım, 2K büyük fark deüğil günümüz koşullarında, yine de 2K 2K dır neden boşa o parayı vereyim diye düşünülebilir. Tabi ki burada karar size ait.
Hocam konunun başında belirttiğim gibi aslına ne kadar az bütçe ayırarak mutlu olursam o benim için en iyisi elbet.

Fakat konuda yine onvo f950 serisini dahil etmiştim ve dahası ls03b elenince 60hz olup 17k bütçe ile c728 e göre beni çok daha memnun edecek televizyon var mıdır

Yani kavramlar biraz karışıyor.
Öncelikle kulvarımızı belirlemeliyiz.
60hz mi yoksa 120hz mi sorusuna kesin cevap bulmalıyız.
120hz 55'' aldığınız fiyata 60hz 75'' de alabiliyorsunuz. Size ''Madem öyle'' diye başlayan birçok cümle kurulabilir.

''Boşverin hepsini, alın bir 75U9520 bakın çok kral tv hele b ir de CSOT panel denk gelirse mat ekran ile keyfine doyamazsınız'' diyebiliriz ve bu ürün gayet de mutlu eder sizi fakat isteklerinizi tam karşılar mı o önemli.

Bana en zor olanı şu, 120hz grubunda üst segment bir üründen bahsederken 60hz alt segment ile kıyaslayamam, o nedenle zaten ''Önce mutlaka kullanıcı profilinizi belirleyin'' istiyoruz.

@İlteriş Yılmaz hocam sizinde düşüncenizi almak isterim
@Adem Helvacı abimin de dediği gibi, beklentilerin daha net hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Mesela 60 hz olsun ama bana gerçekten keyifli bir deneyim sunsun derseniz 60BU8000 oldukça güzel bir tercih olabilir.

Ancak arada sporu da takip ederim, hareketli sahnelerde çok daha akıcı bir görüntü beklerim derseniz 55C728 iyi bir tercih olur. Yine Adem abi de belirtmiş. Özellikle oyun konusunda bir beklentiniz yoksa 735 yerine 728 rahatlıkla tercih edilir.

Yani kavramlar biraz karışıyor.
Öncelikle kulvarımızı belirlemeliyiz.
60hz mi yoksa 120hz mi sorusuna kesin cevap bulmalıyız.
120hz 55'' aldığınız fiyata 60hz 75'' de alabiliyorsunuz. Size ''Madem öyle'' diye başlayan birçok cümle kurulabilir.

''Boşverin hepsini, alın bir 75U9520 bakın çok kral tv hele b ir de CSOT panel denk gelirse mat ekran ile keyfine doyamazsınız'' diyebiliriz ve bu ürün gayet de mutlu eder sizi fakat isteklerinizi tam karşılar mı o önemli.

Bana en zor olanı şu, 120hz grubunda üst segment bir üründen bahsederken 60hz alt segment ile kıyaslayamam, o nedenle zaten ''Önce mutlaka kullanıcı profilinizi belirleyin'' istiyoruz.

Şöyle ki sizin ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum hocam. 120hz den bahsederken bile zaten üst segment diyorsunuz farkındayım ama şu var ki ben 60hz olup da görüntü konusunda siyah renk, karanlık sahne konusunda çok daha üstün bir performans sergileyip ag konusunda c728 daha iyi bir tv vardır belki elbet de 120hz farklı kulvar durumunda ama kullanıcı profilim olarak dediğim gibi futbol maç alakam yok oyun konsolu düşünmüyorum benim için önemlisi saçma şekilde gerçek dışı renkler vermesin ve o karanlık ortamda ayrıntı içinde kalan kimine göre önemsiz sayılsada benim için o ayrıntıyı görüntüleyebilmek daha önemli görüntü kalitesi aslında budur benim için.

Ben ve eşim olarak kısaca kullanıcı profili olarak ne yaptığımızı televizyonda vakit nasıl geçiyor bir de burdan baksanız benim için. Biz gün içinde yukarda belirttiğim açıdan dizi film izleriz platform olarak max full hd içeriklere ulaşabilmekteyiz onun dışında takip ettiğimiz bir kaç kanal dizilerini uydu yayınından çok iptv ile geri sarıp izleriz

adem hocam bahsettiğiniz Vestel tv olmaz değil ama ya dediğiniz panel gelmezse riskli karma panelden uzak durmalıyım bence

Samsung bu seri için mutlaka iyidir elbet @İlteriş Yılmaz ama kullanım açısından tizen ve Samsung kumandası pek birlik değil

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri