Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Tv önerisi tcl vs samsung

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan synan35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

synan35

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Samsung 65cu7000, Tcl 65 c645g
Arkadaşlar iki model arasında kaldım.
Tcl 65 c645g
Samsung 65cu7000
Video izlemek ve oyun oynamak amacıyla kullanacağım. Görüntü kalitesi önceliğim.
Farklı öneriniz de varsa alabilirim.
Bütçem 30k ve bu iki cihazı 30k bandında alabiliyorum.

Peki bir durumu daha anlatsam.
Cihazlar 30k ve carrefoursa dan cu7000 6 taksitle alma imkanım var. c645g için max 3 taksit alabiliyorum.
3 taksit bir tık zorlar fakat idare edebilirim de. Benim telefon, tablet gibi cihazlarım samsung belki tvde samsung dex dahi kullanma durumum olur.
6 Taksit avantajını kullanarak samsung alsam pişman olur muyum? Paneli, görüntü kalitesi, parlaklığı gibi durumlarda?
Ek olarak merak ettiğim qled arkadan aydınlatma, cu7000 edge arada ki farkı görme şansım olmadı mantık açısından bilmediğimden soruyorum edge aydınlatma da ortalar daha soluk mu oluyor? Cu7000 de oyunda oynayabilir mi pc bağlayarak?

Peki bir durumu daha anlatsam.
Cihazlar 30k ve carrefoursa dan cu7000 6 taksitle alma imkanım var. c645g için max 3 taksit alabiliyorum.
3 taksit bir tık zorlar fakat idare edebilirim de. Benim telefon, tablet gibi cihazlarım samsung belki tvde samsung dex dahi kullanma durumum olur.
6 Taksit avantajını kullanarak samsung alsam pişman olur muyum? Paneli, görüntü kalitesi, parlaklığı gibi durumlarda?
Ek olarak merak ettiğim qled arkadan aydınlatma, cu7000 edge arada ki farkı görme şansım olmadı mantık açısından bilmediğimden soruyorum edge aydınlatma da ortalar daha soluk mu oluyor? Cu7000 de oyunda oynayabilir mi pc bağlayarak?
C645 kağıt üzerinde CU7000'den daha üstün bir televizyondur. 65CU7000'i önermemizin nedeni SDP panel ile üretilmesiydi başka bir numarası yok. C645 Direct Led, CU7000 Edge Led. Direct Led daha avantajlıdır ışık sızması gibi problemler Edge Led'e göre daha azdır. Ayrıca arkadan aydınlatma olduğu için başarım daha yüksek olur. Her iki televizyonda donanımsal 60 hz panel kullandığı için temelde aşırı fark olmaz ama yine de C645'in kağıt üzerindeki ek özellikleri göz ardı edilemez.

C645 kağıt üzerinde CU7000'den daha üstün bir televizyondur. 65CU7000'i önermemizin nedeni SDP panel ile üretilmesiydi başka bir numarası yok. C645 Direct Led, CU7000 Edge Led. Direct Led daha avantajlıdır ışık sızması gibi problemler Edge Led'e göre daha azdır. Ayrıca arkadan aydınlatma olduğu için başarım daha yüksek olur. Her iki televizyonda donanımsal 60 hz panel kullandığı için temelde aşırı fark olmaz ama yine de C645'in kağıt üzerindeki ek özellikleri göz ardı edilemez.
Aydınlatmadan dolayı tcl tercih edeceğim o halde. Çok teşekkür ederim, kafamda soru işareti kalmadı.

TCL de çok fazla şikayet okudum özellikle servisin açtığı tv lerde sorun çıktığında kutuları sağlam olsa dahi iade-değişimde yaşanan sorunlarla ilgili. Normalde genel olarak ilgilendiğim marka buydu. Bu konu hakkında yorumunuz nedir? 50 inç 4k tv önerilerinizi de almak isterim. Philips Ambilight fazla bahsedilmemiş sanırım tavsiye edilmiyor, onlara da bakmıştım. Eğer bu kesinlikle değer diyebileceğiniz öneriniz varsa bütçemi 30k civarlarına zorlayabilirim. Ama fiyat performans 20 - 25k arası da benim için de uygundur. Saygılar iyi forumlar

Ek olarak sormak istediğim, 135 cm civarı TV için duvar uzunluğu var. TCL 55C645 sanırım 123 cm. Bu şekilde tercih etsem montajı sağlıklı olur mu?

@furkan01 televizyonu hangi amaçla kullanacaksınız? Televizyonu monte edeceğiniz duvarın genişliği mi 123 cm yoksa oturduğunuz yerden o duvarın uzunluğu mu 123 cm?

image.jpg

Duvara montaj halinde tahminen sol ve sağda 5 cm boşluk kalıyor. Bu sanırım sorun oluşturmaz değil mi hocam? Vakit ayırdığın için teşekkür ederim. Ekleyebilirsem ufak resim ekleyeceğim
Oluşturmaz da orada klima olması beni kıllandırdı klimadan su damlama ihtimali olabilir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri