Ü
Üye silindi 5126
Misafir
- Marka Model Bilgisi
- Philips 43BDL4012N/62
Merhabalar. Yakın zamanda TV'nin ledlerini değiştirdim. TV'nin hava tahliyesi başarılı değil ve anakart hem çevresini hem de yükselen sıcak hava sebebiyle gövdenin üstünün bir bölümünü fazla ısıtıyordu. Dolayısıyla "bu ısı, ledlerin arıza yapmasına da sebep olabilir" diye düşünerek tvnin içerdeki sıcak havayı direkt kartın üzerine 12v bir pc fanı koyarak dışarıya atacak şekilde ayarladım. Isı sorunu çözüldü. Hiç ısınmıyor. Fakat fanı harici 12v adaptörle bağladığım için TV'nin açılıp kapanmasına baglı olamıyor haliyle, sürekli çalışıyor. Fanın çalışmasını TV'ye veya harici uydu alıcısına nasıl bağımlı yapabilirim, bilen hocalarım varsa veya fikri olanlar, memnun olurum. (Kahverengi sineklik çıt çıtlarına takılmayın
İlk başta fan olmadan pasif soğutma yapmak için plastiği komple kestim fakat işe yaramayınca tekrar monte etmek durumunda kaldım bu şekilde. Modifiye şahin gibi oldu.
Ayrıca fanın üzerine de sineklik tülü yapıştırdım sinek vs girmesin diye fakat fotoğrafını erken çekmişim.)
İlk başta fan olmadan pasif soğutma yapmak için plastiği komple kestim fakat işe yaramayınca tekrar monte etmek durumunda kaldım bu şekilde. Modifiye şahin gibi oldu.
Ayrıca fanın üzerine de sineklik tülü yapıştırdım sinek vs girmesin diye fakat fotoğrafını erken çekmişim.)