Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru TV'NİN ISINMASINI ÖNLEMEK İÇİN FAN TAKMAK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 5126
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Ü

Üye silindi 5126

Misafir
Marka Model Bilgisi
Philips 43BDL4012N/62
Merhabalar. Yakın zamanda TV'nin ledlerini değiştirdim. TV'nin hava tahliyesi başarılı değil ve anakart hem çevresini hem de yükselen sıcak hava sebebiyle gövdenin üstünün bir bölümünü fazla ısıtıyordu. Dolayısıyla "bu ısı, ledlerin arıza yapmasına da sebep olabilir" diye düşünerek tvnin içerdeki sıcak havayı direkt kartın üzerine 12v bir pc fanı koyarak dışarıya atacak şekilde ayarladım. Isı sorunu çözüldü. Hiç ısınmıyor. Fakat fanı harici 12v adaptörle bağladığım için TV'nin açılıp kapanmasına baglı olamıyor haliyle, sürekli çalışıyor. Fanın çalışmasını TV'ye veya harici uydu alıcısına nasıl bağımlı yapabilirim, bilen hocalarım varsa veya fikri olanlar, memnun olurum. (Kahverengi sineklik çıt çıtlarına takılmayın :kiskis İlk başta fan olmadan pasif soğutma yapmak için plastiği komple kestim fakat işe yaramayınca tekrar monte etmek durumunda kaldım bu şekilde. Modifiye şahin gibi oldu. :hihiAyrıca fanın üzerine de sineklik tülü yapıştırdım sinek vs girmesin diye fakat fotoğrafını erken çekmişim.)

Ekli dosyalar

• IMG_20231128_233630.jpg
    IMG_20231128_233630.jpg
    103.3 KB · Görüntüleme: 65
Ben de sevgili @Tesla ustam gibi 5 volt kısmında hemfikirim zira 12 volt zaten ciddi bir ses sorunu da yaratır görüşündeyim.
Bana kalsa 1 adet fan 12 volt ile çalıştırılacağına 2 adet fan 5 volt ile birisi dışarıdan içeri taze hava, birisi içerinden dışarıya sıcak hava olacak şekilde yerleştirilip 5 volt ile beslenir ve fanlar hem düşük devirde çalışır hem de tv kapandığında kapanır ve sisteme de hiçbir yükü olmaz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri