Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Uyku tutmuyor klima yüzünden

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ozlemsel

Yeni Üye
Yeni Üye
25 Temmuzda kurulumu yapılan 18000 btu demirdokum klima 10 gun sonra sogutma yapmamaya başladı. Servis vakumlama yapmadı.ariza kaydı actirdim bugun geldiler sorun yok diyip gittiler.ama klima soğutuyor.hamileyim ve su sıkıntılı günlerimizde maddi şartları zorlayarak aldik trendyol üzerinden.ayni sorundan o kadar çok şikayet var ki sasirdim kaldım.huylandimda .Ben paramı kurtarmak istiyorum iade nasil yapacagim bilen kimseler bana yardımcı olsun lutfen ...şikayetleri ekledim... çok üzgünüm bu duruma

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240816-014314_Chrome.jpg
    Screenshot_20240816-014314_Chrome.jpg
    117.9 KB · Görüntüleme: 97
  • Screenshot_20240816-014209_Chrome.jpg
    Screenshot_20240816-014209_Chrome.jpg
    132.8 KB · Görüntüleme: 89
  • Screenshot_20240816-014106_Chrome.jpg
    Screenshot_20240816-014106_Chrome.jpg
    121.7 KB · Görüntüleme: 82
  • Screenshot_20240816-014004_Chrome.jpg
    Screenshot_20240816-014004_Chrome.jpg
    121.2 KB · Görüntüleme: 77
  • Screenshot_20240816-013723_Chrome.jpg
    Screenshot_20240816-013723_Chrome.jpg
    158.1 KB · Görüntüleme: 96
25 Temmuzda kurulumu yapılan 18000 btu demirdokum klima 10 gun sonra sogutma yapmamaya başladı. Servis vakumlama yapmadı.ariza kaydı actirdim bugun geldiler sorun yok diyip gittiler.ama klima soğutuyor.hamileyim ve su sıkıntılı günlerimizde maddi şartları zorlayarak aldik trendyol üzerinden.ayni sorundan o kadar çok şikayet var ki sasirdim kaldım.huylandimda .Ben paramı kurtarmak istiyorum iade nasil yapacagim bilen kimseler bana yardımcı olsun lutfen ...şikayetleri ekledim... çok üzgünüm bu duruma

Yazim yanlisi olmuş klima sogutmuyor. Fan üfler gibi hafif serin üflüyor

Allah yardımcınız olsun.24.000 btu kion sahibiyim 35. M2 salonu akşam saatlerinde bile soğutamıyorum.Servis geliyor bişey yok diyor gidiyor.Beim klimam önceki ev sahibinden kaldığı içinde uğraşamadım ama siz direkt tüketici hakem heyetine gidin bence.

Konuyu inceleyin vakit kaybetmeden e-devletten başvuru yapın.

Konuyu inceleyin vakit kaybetmeden e-devletten başvuru yapın.

Tesekkur ediyorum dosya ekleyemedim başvuruda umarım hayırlı sonuç gelir.yani şikayetleri gördükten sonra midem bulandı iade yapılsa keske pek umudum yok ama

Allah yardımcınız olsun.24.000 btu kion sahibiyim 35. M2 salonu akşam saatlerinde bile soğutamıyorum.Servis geliyor bişey yok diyor gidiyor.Beim klimam önceki ev sahibinden kaldığı içinde uğraşamadım ama siz direkt tüketici hakem heyetine gidin bence.
Amin teşekkür ediyorum.

@Beril senden ve klima yokluğunda çektiğin sorunlardan bahsetmiştim ben Özlem Hanım'a
Yani bu ürünün yokluğu bir dert, bazen varlığı da ayrı dert olabiliyor.

@Yelda Helvacı kuzum işte bu nedenle bu kadar yoğun mücadeleler veriyoruz hep birlikte.
Özlem Hanım'ın evine yetkili servis gidip üfleme derecesini ölçüp bu normal beyanı ile çıkıp gidiyor ama tüketicinin aklında kalan soruların bvir cevabı var mı dersen yok ne yazık ki.

Dün Özlem Hanım ile görüşmemiz neticesi şimdi iki adet proplu derece satınalıp bize rakamları iletecek ve böylece dış ortam, iç ortam, emiş ve üfleme sıcaklıkları çerçevesinde biz kafalardaki soru işaretlerini gidermek için neler yapılabilir ona bakacağız.

Havaların bu kadar da sıcak geçtiği şu günler de gerçekten zor. Allah yardımcınız olsun. Dilekçe verilmiş sanıyorum. Umarım çözüm sizin adınıza mutluluk verir.

Burada en temel yaklaşım şekliniz ayıplı hizmet olmalıdır ancak vakumsuz klima montajlarında ispat yükü ilk 6 ay karşı tarafta olmakla birlikte bazı düzenbaz servisler bu işin de açığını buldukları için vakum yapmadıkları halde yapmış gibi yalan fotoları delil nitelikli sunabiliyorlar o nedenle yolunuz çok da kolay değil.

Yalan foto nedir onu da açıklayayım.
Aslında vakum motoru bağlanmadığı ve vakum yapılmadığı halde kapağı sökülüp ibresi el ile eksi basınca düşürülüp kapağı kapatılıp klima seri numarası yanında çekilmiş foto ekliyorlar.

Şu sahtekârlığa ayıracakları enerji ve zamanı 5 - 10 dakikalık vakuma ayırsalar hibçir sorun yok aslında.

Havaların bu kadar da sıcak geçtiği şu günler de gerçekten zor. Allah yardımcınız olsun. Dilekçe verilmiş sanıyorum. Umarım çözüm sizin adınıza mutluluk verir.
Amin.gercekten can sıkıcı. Yani sinirlendigim bir konuda gencecik arkadaşlar montaj için sadece varlar kalıplaşmış cevaplar standart bakımı yaptı normal dedi cekti gitti .genel merkezden aradilar lütfen işin ehli bilir kişi servis ustası gönderin diye rica ettim.

Burada en temel yaklaşım şekliniz ayıplı hizmet olmalıdır ancak vakumsuz klima montajlarında ispat yükü ilk 6 ay karşı tarafta olmakla birlikte bazı düzenbaz servisler bu işin de açığını buldukları için vakum yapmadıkları halde yapmış gibi yalan fotoları delil nitelikli sunabiliyorlar o nedenle yolunuz çok da kolay değil.

Aslında vakum motoru bağlanmadığı ve vakum yapılmadığı halde kapağı sökülüp ibresi el ile eksi basınca düşürülüp kapağı kapatılıp klima seri numarası yanında çekilmiş foto ekliyorlar.

Şu sahtekârlığa ayıracakları enerji ve zamanı 5 - 10 dakikalık vakuma ayırsalar hibçir sorun yok aslıdi agziyla

Şu sahtekârlığa ayıracakları enerji ve zamanı 5 - 10 dakikalık vakuma ayırsalar hibçir sorun yok aslında.
Tamamdir adem abi
@Yelda Helvacı kuzum işte bu nedenle bu kadar yoğun mücadeleler veriyoruz hep birlikte.
Özlem Hanım'ın evine yetkili servis gidip üfleme derecesini ölçüp bu normal beyanı ile çıkıp gidiyor ama tüketicinin aklında kalan soruların bvir cevabı var mı dersen yok ne yazık ki.

Dün Özlem Hanım ile görüşmemiz neticesi şimdi iki adet proplu derece satınalıp bize rakamları iletecek ve böylece dış ortam, iç ortam, emiş ve üfleme sıcaklıkları çerçevesinde biz kafalardaki soru işaretlerini gidermek için neler yapılabilir ona bakacağız.
Adem abi birsey dikkatimi çekti.dis unite kapali balkonda pencere karşısına montaj yapıldı.sorun olmaz dediler bende o şekil koyduğum.klima sorunsuzcalisirken dış unite feci sıcak ufluyordu. Simdi normal üflüyor sıcaklığı. Yani balkona birsey almak için çıktığımda aşırı sıcak olurdu.

Tamamdir adem abi

Adem abi birsey dikkatimi çekti.dis unite kapali balkonda pencere karşısına montaj yapıldı.sorun olmaz dediler bende o şekil koyduğum.klima sorunsuzcalisirken dış unite feci sıcak ufluyordu. Simdi normal üflüyor sıcaklığı. Yani balkona birsey almak için çıktığımda aşırı sıcak olurdu.
Dış ünitenin mutlaka hava alması lazım. Balkonda kapalı şekilde duruyorsa balkonu da ısıtır birde sonuçta mantık buzdolabıyla aynı sayılır. Motoru ve soğutucu aksamı gaz geçen kısım ne kadar soğuk kalırsa performansı o kadar artar.

Dış ünitenin mutlaka hava alması lazım. Balkonda kapalı şekilde duruyorsa balkonu da ısıtır birde sonuçta mantık buzdolabıyla aynı sayılır. Motoru ve soğutucu aksamı gaz geçen kısım ne kadar soğuk kalırsa performansı o kadar artar.
Mutfak dolabını buzdolabından daha önemli gören cahil kesim mobilyaciya şu dolabın etrafına bir dolap\ kiler yapalım diyip sıfır boşlukla dolap yaptırıyorlar. Sonra benim dolap soğutmuyor arıza yapitor filan felan. Millet sanıyor ki dolap elektriği kullanarak yoktan soğuk üretiyor. Millete ilk önce ilk okul alfabeden başlayarak sağlam bir eğitim vermek gerek. İstisnalar hariç tabiki.

Bir not düşelim bilgisi olsun herkesin. DD Kion Aslen Arçeliktir. Beko dur ,LG dir .

Tamamdir adem abi

Dış ünite genelde 38 45 dereceler arasında üfleme yapar. duruma göre bu değer daha yükselip daha düşebilir o değer kompresörün hangi frekansta çalıştığına göre değişir.

Mutfak dolabını buzdolabından daha önemli gören cahil kesim mobilyaciya şu dolabın etrafına bir dolap\ kiler yapalım diyip sıfır boşlukla dolap yaptırıyorlar. Sonra benim dolap soğutmuyor arıza yapitor filan felan. Millet sanıyor ki dolap elektriği kullanarak yoktan soğuk üretiyor. Millete ilk önce ilk okul alfabeden başlayarak sağlam bir eğitim vermek gerek. İstisnalar hariç tabiki.
Tabi ki bunlar büyük sıkıntı işte. Eskisi gibi dolaplarda malum statik değil arkasında koca kondenser yok artık. Daha hızlısını iyisini motorun dibine koyuyorlar oradan da birtanecik fan onu üfleyip soğutuyor. Yetmiyor gövdeye entegre ediyorlar falan büyük problem oluyor. Ondan sonra hep görüyoruz işte nofrost dolabım var dolabın yanı alev gibi içi de o kadar soğuk değil ne yapacam derler ? sorun belli böyle kapalı mutfak dolapları gömme sistemler vs dolap düzgün ortam havasını alamıyor ki ? sonra dolap bozuluyor çünkü üstündeki değere ulaşmak için soğutucusu motor devamlı çalışıyor derken hop yanıyor çöp. Bizde mesela dolap böyle değil ben dün temizlik için çektim temizliğini de yaptım fayans komple birde üstü açık sonuçta, kapalı mutfak değil yani özel bölmesi yok dolabın. Condenseri güzelce temizledim üstündeki su kabı onun geldiği hortum kısmı hepsini tertemiz yaptım. E zaten hava alması da güzel yanlardan en az 4 5 parmak boşluk var üstü zaten kapalı değil. Dolap zaten yalandan nofrost vestelin kazığı bize ama memnunuz.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri