Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vakumsuz montajı yapılan klimaya müdahale teklif edildi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Nurettin selçuk ışık

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem abi selamlar. Bosch klima vakumsuz montaj için bir konu açmıştım. Servis müdürü olduğunu söyleyen birisi aradı, sistemdeki gazı atmosfere boşaltıp yenisini basmayı ve vakumlu montaj yapmayı teklif ettiler. bu klimaları henüz 1 saat bile kullanmadım bu işlemin yapılması klimayı kurtarır mı ? Son çare olarak bunu kabul etmeli miyim ?
(videolarınızı izledim. Bu durumda değişim gerektiği noktasına bende katılıyorum. Klimanın sadece 1 saat çalışmış olması ve boşaltılan gazın geri basılmaması bir fayda sağlar mı?)

Adem abi selamlar. Bosch klima vakumsuz montaj için bir konu açmıştım. Servis müdürü olduğunu söyleyen birisi aradı, sistemdeki gazı atmosfere boşaltıp yenisini basmayı ve vakumlu montaj yapmayı teklif ettiler. bu klimaları henüz 1 saat bile kullanmadım bu işlemin yapılması klimayı kurtarır mı ? Son çare olarak bunu kabul etmeli miyim ?
(videolarınızı izledim. Bu durumda değişim gerektiği noktasına bende katılıyorum. Klimanın sadece 1 saat çalışmış olması ve boşaltılan gazın geri basılmaması bir fayda sağlar mı?)
Bakınız ben ne firmaları ne de sizleri zor duruma bırakmak veya bir fikir empoze etmek adına bu bilgileri paylaşmıyorum yani lütfen kimsenin aklına başka bir şey gelmesin fakat kapalı devre sistemlerin kapalı devre olmasının bir amacı ve önemi var. Siz bu sistemi atmosfer ile bir kere irtibat haline aldığınızda bundan bir daha geri dönülmez.

Bazı işlemler sadece fabrika ortamında ve üretim esnasında yapılabiliyor ve sonradan yapılmalarının da bir anlamı olmuyor.

Çok afedersiniz ancak orada yapacakları işlem aslında bir gaz alma operasyonudur, yani özür dileyerek yazıyorum ki sizin gazınızı alıyorlar zira yapılan veya yapılacak olan iş tamamen şov, ''Bakın sizin istediğinizi yaptık'' şovu.

Bu bilgiler bütün markalar tarafındna zaten bilinmekle birlikte bütün markalar bütün servislerine bunların eğitimlerini de veriyor ve BİN KERE uyarıyor servisleri.

O dış ünite değişecek, Dış ünite servise fatura edilecek, servis de işini yapmayan montaj elemanına fatura edecek normalde olması gereken budur.

Bakın mesela İklimsanın teknik departmanlarına verdiği eğitim videolarından birisi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Ben bunlar gibi her markadan teknik bülten eklerim buraya vakumun önemine ve ŞART olduğuna dair.

Bu bültenlerin hiç birisinde ''Siz vakum yapmadan montaj yaparsanız, sonradan gazı atmosefere salın, vakumlayıp yeniden gaz verin hiç bir şey olmaz'' demiyor mesela.

Söyleyin size bu teklifi sunan arkadaşa, yekili servislerine yayınladıkları teknik bültenlerde böyle bir ibare var ise, Klima mühendislerinin bu konuda ''Tabi canım olur öyle, hiç sorun olmaz'' diye resmi teknik görüş verebileceklerini de iddia edebiliyorlarsa kabul edin o zaman :ok

Ben de size felaket senaryosu yazmak istemiyorum, ''vakumsuz montaj yapmışlar, o klima patlar'' demiyorum size ancak her üretien aletin bir teknik MONTAJ ve teknik KULLANIM prosedürü vardır ve bunlara riayet edilmesi beklenir/gerekir.

Size basit bir soru. Siz KULLANMA talimatına uymadığınızda o ürünü hemen garanti dışı bırakıyor değil mi bu servisler ve firmalar? Peki kendileri MONTAJ talimatına uymadıklarında neden lafı evirip çeviriyorlar? ;)

Adem abi servis müdürü diye kendisini tanıtan kişi dış üniteyi değiştirme teklifi yaptı. Yenisini takacağını bildirdi. Gelen dış ünitelerde bir bit yeniği aramamam münkün değil daha önce montajdan gelip paketlenmemiş bir ürün olduğunu yada gerçekten sıfır olduğunu nasıl anlayabilirim ?

Adem abi servis müdürü diye kendisini tanıtan kişi dış üniteyi değiştirme teklifi yaptı. Yenisini takacağını bildirdi. Gelen dış ünitelerde bir bit yeniği aramamam münkün değil daha önce montajdan gelip paketlenmemiş bir ürün olduğunu yada gerçekten sıfır olduğunu nasıl anlayabilirim ?
Kutusunda deforme yoksa bantlarla oynanma, bant üstüne bant çekme gibi şeyler yoksa sıfırdır

Bahsettiğiniz hususlara dikkat edeceğim. Hasarsız kutu beklentimin yanında bağlantı noktalarındaki somunlara anahtar dokunmamış olmasına dikkat edeceğim, Vakum süresi boyunca kayıt tutacağım. başka önerebileceğiniz hususlar olursa onlara da dikkat etmeye çalışırım. Verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim.

Şimdi zaten onların sütten ağızları yanmış, belli bir marka değerleri de var ve zedelenmesin diye o toplara girmeye artık cesaret edemezler çünkü bilirler ki şu noktadan sonra atacakları en ufak yanlış adımda biz sürecin tamamını video haline getirir instagram ve yourube da yayınlarız, gerisini kendileri düşünür ve sonrasını zor ayıklarlar o pirincin taşını.

Sıfır dış ünite getirilsin, eski dış ünitenin seri numarasını fotosunu alın lütfen, yayınlayın burada, bundna sonra bu sınıfta BOSCH klima satın alacak vatandaş buna baksın, kime bu dış ünite gitmişse bilsin ki bu dostumuzdan çıkan vakumsuz klimadır bu.

Aynı konuyu DAIKIN yaptı biliyorsunuz, ben bunları sçyleyince utanmadan bir de mahkemeye verdiler beni zira ben ''Eski dış üniteyi başkasına takmayacakları ne malum?'' diye sormuştum, konu savcılığa da intikal edince ben bastım veryansınız, o dış ünite o servisin malı oldu ondan sonra.

Kendisi alsın kullansın, ikinci el diye başkasına satsın o bizi ilgilendirmiyor ancak sıfır ve sorunsuz ürünmüş gibi başkalarına satılmasının da önüne geçilmeli.

Haaa Savcılık demişken, Sayın Savcı kaba tabir ile ''Hade len, böyle şikayet mi olur, adam kamu yararı iş yapıyor'' dedi dosyayı reddetti.

Korkmayın, yılmayın, geri adım atmayın lütfen :ok

Vakumlanma olayına değilde (tekniğini Adem hocam ve ustalar bilirler) taktığım konu; kendine servis müdürü diyen zavallı nasıl olurda freon gazını atmosfere salar? Yaşadığım ülkede büyük cezaları var ve ozon tabakasına aşırı zararlı bir gaz. Bunu size söylemesinin 2 sebebi olabilir;

1- Sizin cihazdaki gazı saldık, yerine sıfır km taze taze gaz bastık sizi mutlu etmek için (aslında salmayıp vakumlayacaklar laf olsun diye size gazı değiştirdiğini söylemek için bunu söylüyor).
2- Bu gazı salamaz vakumlar başka yerde kullanır lakin salamaz. Bosh gibi marka bunu yapıyorsa sizden ricam yazılı alın bu beyanı ve çevre bakanlığına gönderin. Yesinler cezayı akılları başlarına gelsin.

Sizin yerinizde olsam asla ama asla (yeni cihazda verseler) böyle adamlarla iş yapmazdım.

Benim Regal klimam da vakumsuz takıldı. İşin kötüsü; vakumsuz klimanın olmaması gerektiğini ve zararlarını montajdan 1 sene sonra öğrendim. Her vakumsuz klima konusu veya videosu görünce dış üniteyi Vestel servisinin camından içeri atasım geliyor. En sonunda klimayı satıp yeni klima alacağım, o kadar soğudum :mad:

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri