Adem abi selamlar. Bosch klima vakumsuz montaj için bir konu açmıştım. Servis müdürü olduğunu söyleyen birisi aradı, sistemdeki gazı atmosfere boşaltıp yenisini basmayı ve vakumlu montaj yapmayı teklif ettiler. bu klimaları henüz 1 saat bile kullanmadım bu işlemin yapılması klimayı kurtarır mı ? Son çare olarak bunu kabul etmeli miyim ?
(videolarınızı izledim. Bu durumda değişim gerektiği noktasına bende katılıyorum. Klimanın sadece 1 saat çalışmış olması ve boşaltılan gazın geri basılmaması bir fayda sağlar mı?)
Bakınız ben ne firmaları ne de sizleri zor duruma bırakmak veya bir fikir empoze etmek adına bu bilgileri paylaşmıyorum yani lütfen kimsenin aklına başka bir şey gelmesin fakat kapalı devre sistemlerin kapalı devre olmasının bir amacı ve önemi var. Siz bu sistemi atmosfer ile bir kere irtibat haline aldığınızda bundan bir daha geri dönülmez.
Bazı işlemler sadece fabrika ortamında ve üretim esnasında yapılabiliyor ve sonradan yapılmalarının da bir anlamı olmuyor.
Çok afedersiniz ancak orada yapacakları işlem aslında bir gaz alma operasyonudur, yani özür dileyerek yazıyorum ki sizin gazınızı alıyorlar zira yapılan veya yapılacak olan iş tamamen şov, ''Bakın sizin istediğinizi yaptık'' şovu.
Bu bilgiler bütün markalar tarafındna zaten bilinmekle birlikte bütün markalar bütün servislerine bunların eğitimlerini de veriyor ve BİN KERE uyarıyor servisleri.
O dış ünite değişecek, Dış ünite servise fatura edilecek, servis de işini yapmayan montaj elemanına fatura edecek normalde olması gereken budur.
Bakın mesela İklimsanın teknik departmanlarına verdiği eğitim videolarından birisi
Ben bunlar gibi her markadan teknik bülten eklerim buraya vakumun önemine ve ŞART olduğuna dair.
Bu bültenlerin hiç birisinde ''Siz vakum yapmadan montaj yaparsanız, sonradan gazı atmosefere salın, vakumlayıp yeniden gaz verin hiç bir şey olmaz'' demiyor mesela.
Söyleyin size bu teklifi sunan arkadaşa, yekili servislerine yayınladıkları teknik bültenlerde böyle bir ibare var ise, Klima mühendislerinin bu konuda ''Tabi canım olur öyle, hiç sorun olmaz'' diye resmi teknik görüş verebileceklerini de iddia edebiliyorlarsa kabul edin o zaman
Ben de size felaket senaryosu yazmak istemiyorum, ''vakumsuz montaj yapmışlar, o klima patlar'' demiyorum size ancak her üretien aletin bir teknik MONTAJ ve teknik KULLANIM prosedürü vardır ve bunlara riayet edilmesi beklenir/gerekir.
Size basit bir soru. Siz
KULLANMA talimatına uymadığınızda o ürünü hemen garanti dışı bırakıyor değil mi bu servisler ve firmalar? Peki kendileri
MONTAJ talimatına uymadıklarında neden lafı evirip çeviriyorlar?