Öncelikle herkese merhabalar. Yakın zamanda Vatan bilgisayar Topkapi mağazasından TV satın aldım. İlgili televizyon direkt olarak Philips yetkili servis ile evime geldi ve kurulumu yapıldı. Fakat TV'nin iç paneli kırık çıktı. Fotoğraflar çekildi servis gerekli tutanağı tuttu. Ben de servisin bana verdiği cihaz değişim formu ile Vatan bilgisayar'a başvurdum. Vatan bilgisayar elinde aynı üründen olmadığını söyleyerek ücret iadesi yapabileceğini söyledi. Bu süreçte ürünün fiyatı yükseldiği için ben iadeyi kabul etmedim. Ücret iadesini benden habersiz Kredi kartıma yapabilirler diye kendilerine ücret iadesi istemeyip değişimi istediğimi 2 defa mail attım. Philips ile görüşüyoruz televizyon her an gelebilir televizyon sevkiyatta diye beni oyaladılar. Daha sonra müşteri ilişkileri beni arayarak mağazaya çağırdı kırık ürünün onayı ve yeni ürünün gönderilmesi için mağazaya gelmem gerektiği söylendi. Ürünün philips'ten Vatan bilgisayara doğru sevkiyatta olduğu söylendiğini ve bazı formlar imzalamam gerektiği söylendi. Ben de yeni ürün geliyor sevinciyle ve firmaya güvenerek sarı formları imzaladım. Daha sonra o form ile yeni ürün siparişi yapıldı. Sonradan fark ettim ki bana verdikleri sipariş faturasında çok küçük şekilde iade kuponu yazıyor. Ben de bu duruma tepki gösterdim fakat değişimin yapılması için bu işlemlerin gerektiği olduğu söylendi. Merak etmeyin ürün sevkiyatta yakında size teslim edilecek denildi samimiyetlerine inandım. Yaklaşık bir hafta geçtikten sonra ürünün stoklarda bittiğini philips'in ürünü göndermediğini söylediler. Ben ürünümün değişimini istiyorum çünkü ayıplı mal dediğimde stoklarda olmadığı için değişim olamayacağını ücret iadesi yapılabileceğini söylediler. Bende ürün faturası, yetkili servisten aldığım değişim formu, ücret iadesi değilde değişim istediğime dair gönderdiğim mail görüntüleri ile birlikte tüketici hakem heyetine ayıplı malın yenisi ile değiştirilmesi talebiyle başvuruda bulundum. Sayın Adem abi @Adem Helvacı hakem heyetine başvurdum ve başvuru formunun şikayet kısmını ekte paylaşacağım. Size sorularım
1- Bana imzalattılar ve ne yazikki kontrol etmediğim ve sonucunda bana verdikleri iade kuponu burda beni sıkıntıya sokar mı?
2- iade değilde değişim istediğime dair mailler burda benim elimi güçlendirir mi ?
3- şikayet konusunda haliyle iade kuponundan bahsetmedim çünkü değişim istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
Adem abi şikayeti dün oluşturdum senin yönlendirmene göre güncelleme yaparım.
Şimdiden teşekkürler
1- Bana imzalattılar ve ne yazikki kontrol etmediğim ve sonucunda bana verdikleri iade kuponu burda beni sıkıntıya sokar mı?
2- iade değilde değişim istediğime dair mailler burda benim elimi güçlendirir mi ?
3- şikayet konusunda haliyle iade kuponundan bahsetmedim çünkü değişim istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
Adem abi şikayeti dün oluşturdum senin yönlendirmene göre güncelleme yaparım.
Şimdiden teşekkürler