Hukuken yasal üsresi içerisinde iade hakkınız mevcut.
Yine Hukuki açıdan bu konuda öngörülmemiş açıklar olduğu ve suiistimale her iki taraf için de müsait olduğu da bir gerçek.
Hukuki açıklardanbirisi şu. Siz şimdi bunu iade etmek istiyorsunuz ve YASAL olarak buna hakkınızvar. Devlet sadece bu kısmını söylemiş ancakl iade sürecinde bu ürünün sizden sağlam çıkıp çıkmadığının ispatı, ürünü kimin toplayıp paketlemesi gerektiği (Hangi ürünlerde hangi koşullarda) vs vs gibi bir çok detay belirtilmemiş aynen iadelerde enflasyon farkının öngörülmediği gibi.
Sizin iade hakkınız var bu durum Hukuken tartışmaya kapalı olsa da, o ürünün karşı tarafa KIRIK ulaşması durumunda sorumluluğun kimde kalacağı kısmının ciddi sorun teşil edeceği yönde de uyarmak istiyorum.
Tüm bu bilgiler ışığında ;
1- Karşı tarafa yazılı kanaldan bir bildirim yapın ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği Madde 9 kapsamında ürünü iade etmek istediğinizi belirtin.
2- Muhtemelen reddedecekler de, siz yazılı kanaldan iletin bu yazışma da elinizde bulunsun.
3- TV çalışır haldeyken bir video kaydı başlatın ve tv yi sağlam şekilde paketleyip kutu ağzını bantlayıp kapıya götürene kadar kesinlikle KESİNTİSİZ kayıt alın
4- Bu içeriği liste dışı olacak şekilde youtube kanalına yükleyin ve satıcıya linki yollayın.
5- ''Ben yasal hakların çerçevesinde ürün iadesini yapıyorum, ürünü sağlam şekilde paketlediğime dair delil nitelikli video kaydım da var. Ürünü teslim almaz ve iade ederseniz ben de iade ederim, ürün kargo deposunda kalır ve üründe meydana gelecekolası hasarlardan da sorumlu tutulamayacağımı ihtaren beyan ederim'' şeklinde notunuzu da iletin.
Süreç uzarsa tüm attığınız bu adımlar Hakem Heyeti sürecinde sizin delilleriniz olacak. Hakkınızı her şekilde alırsınız ancak firma işi yokuşa sürerse zaman uzar o konuda bilginiz olsun.