Cevabınız için teşekkür ederim.
Aslında birçok videonuzu izledim, kişiden kişiye beklentiden beklentiye tercihler farklılık gösteriyor. Fakat gidip baktığımız televizyonlarda IPS ekranların daha canlı renkler, daha net görüntüler verdiğini hissettik. Şuanda da yanyana farkı göremediğimiz için emin olamıyoruz.
Görüntü kalitesi gerçekten farkeder mi yoksa bizde mi böyle bir algı oluştu bilemiyorum.
Şöyle izah edeyim müsaadenizle.
VA panel 55'' televizyonumu çıkarıp yerine test için gelen 65'' IPS televizyonu taktığımda zaten IPS seven birisi olduğum için önce çok pozitif baktım konuya ancak tam da Snow Piercer dizisini izlediğim dönemlere denk gelmişti ve o karanlık vagon sahnelerinde siyahın işlenmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anladım ve beni tanıyanlar, Game of Thrones dizisinin finalini bir LG IPS Televizyonda izlemiş olmamın pişmanlığını yaşadığımı da bilirler.
Şimdi bu yazdıklarıma göre bakarsanız IPS kötü panel gibi algılanabilir ancak benim vurgulamak istediğim TN VA IPS AMVA3 ADAS SVA MVA vs vs ne olursa olsun her birisinin kendince avantajları varken mutlaka dezavantajları da oluyor olmasıdır.
Ben bu örneği OLED tv lerin sohbetlerinde çok veririm ancak buraya da uyar, Bunu bir üçgen ve üçgenin merkezindeki siz gibi düşünün, üçgenin hangi tarafna veya köşesine doğru giderseniz diğeri veya diğerlerinden uzaklaşmış olursunuz.
Panel dünyasında da durum bundan farklı değil en azından şu an için. IPS in avantajını kullanıyorsanız VA nın avantajından vazgeçmişsiniz demektir. VA nın artılarını kullanıyorsanız IPS in avantajlarından vazgeçmişsiniz demektir.
Ben size IPS iyidir veya kötüdür demem, VA iade edin IPS alın da demem çünkü bu sefer VA nın size verdiği artıları da iade etmek zorunda kalacaksınız.
Bu nedenle eksik hissettiğiniz kısım nedir diye sordum, ona göre bir bakış açısı sergileyelim ki anlayalım acaba hakikaten üründe mi eksiklik var yoksa bu bir algıda seçicilik durumu mu.