Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel 65qa9700 VA vs IPS

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MAC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

MAC

Yeni Üye
Yeni Üye
Adem Hocam Selamlar,
65QA9700 IPS ekran talep ederek aldık ama VA panelli ürün geldi.
IPS panele geçmelimiyiz VA'da mı kalmalıyız karar veremedik. Renk parlaklık vs IPS paneli işaret ediyor ama ikisini yanyana deneyimlemedik. Fikir verebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Son düzenleme:
Adem Hocam Selamlar,
65QA9700 IPS ekran talep ederek aldık ama VA panelli ürün geldi.
IPS panele geçmelimiyiz VA'da mı kalmalıyız karar veremedik. Renk parlaklık vs IPS paneli işaret ediyor ama ikisini yanyana deneyimlemedik. Fikir verebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler
Bu konuda bakış açıları her zaman kullanım tarzı ve beklentilere göre değişir.
Şu an oturuyor olduğum mutfakta kullandığım tv nin va olmasını asla istemezdim çünkü soru cevaplayabilmek için masada oturuyorum ve tv yi yandan görüyorum. LG IPS panel bir UD8360 kullandığım için izlerken sorun yaşamıyorum.

Salonumda ve yatak odamda kullandıklarımı ise VA isterdim çünkü ikisini de tam karşıdan izliyorum, VA nın yüksek kontrast avantajından vazgeçmek istemezdim.

Ne bekliyordunuz?
Ürün size ne verdi?
Hangi konuda eksiklik hissediyorsunuz?

Cevabınız için teşekkür ederim.
Aslında birçok videonuzu izledim, kişiden kişiye beklentiden beklentiye tercihler farklılık gösteriyor. Fakat gidip baktığımız televizyonlarda IPS ekranların daha canlı renkler, daha net görüntüler verdiğini hissettik. Şuanda da yanyana farkı göremediğimiz için emin olamıyoruz.
Görüntü kalitesi gerçekten farkeder mi yoksa bizde mi böyle bir algı oluştu bilemiyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim.
Aslında birçok videonuzu izledim, kişiden kişiye beklentiden beklentiye tercihler farklılık gösteriyor. Fakat gidip baktığımız televizyonlarda IPS ekranların daha canlı renkler, daha net görüntüler verdiğini hissettik. Şuanda da yanyana farkı göremediğimiz için emin olamıyoruz.
Görüntü kalitesi gerçekten farkeder mi yoksa bizde mi böyle bir algı oluştu bilemiyorum.
Şöyle izah edeyim müsaadenizle.

VA panel 55'' televizyonumu çıkarıp yerine test için gelen 65'' IPS televizyonu taktığımda zaten IPS seven birisi olduğum için önce çok pozitif baktım konuya ancak tam da Snow Piercer dizisini izlediğim dönemlere denk gelmişti ve o karanlık vagon sahnelerinde siyahın işlenmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anladım ve beni tanıyanlar, Game of Thrones dizisinin finalini bir LG IPS Televizyonda izlemiş olmamın pişmanlığını yaşadığımı da bilirler.

Şimdi bu yazdıklarıma göre bakarsanız IPS kötü panel gibi algılanabilir ancak benim vurgulamak istediğim TN VA IPS AMVA3 ADAS SVA MVA vs vs ne olursa olsun her birisinin kendince avantajları varken mutlaka dezavantajları da oluyor olmasıdır.

Ben bu örneği OLED tv lerin sohbetlerinde çok veririm ancak buraya da uyar, Bunu bir üçgen ve üçgenin merkezindeki siz gibi düşünün, üçgenin hangi tarafna veya köşesine doğru giderseniz diğeri veya diğerlerinden uzaklaşmış olursunuz.

Panel dünyasında da durum bundan farklı değil en azından şu an için. IPS in avantajını kullanıyorsanız VA nın avantajından vazgeçmişsiniz demektir. VA nın artılarını kullanıyorsanız IPS in avantajlarından vazgeçmişsiniz demektir.

Ben size IPS iyidir veya kötüdür demem, VA iade edin IPS alın da demem çünkü bu sefer VA nın size verdiği artıları da iade etmek zorunda kalacaksınız.

Bu nedenle eksik hissettiğiniz kısım nedir diye sordum, ona göre bir bakış açısı sergileyelim ki anlayalım acaba hakikaten üründe mi eksiklik var yoksa bu bir algıda seçicilik durumu mu. :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri