Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel 75QG9840 16 gb olması gerekirken 4g görünüyor ve bulutlanma problemi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

gorkman1979

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
vestel
Merhaba arkadaşlar,

Yeni üye oldum ve sizlere bir sorum olacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yaklaşık 3 hafta önce Vestel 75QG9840 Ultra HD (4K) televizyon satın aldım. Satın alırken televizyonun 16 GB depolama alanına sahip olduğu söylendi. Ancak bugün kontrol ettiğimde 4 GB olarak göründüğünü fark ettim. AIDA64 programıyla da doğruladım ve aynı şekilde 4 GB olarak gösteriliyor.

Bunun yanı sıra, televizyonu aldıktan 3 gün sonra bulutlanma (clouding) sorunu yaşadım. Akşamları fazla televizyon izlemediğim için durumu geç fark ettim. Servisi aradım, geldiler fakat oldukça ilgisiz bir yaklaşım sergilediler. Panelin henüz oturmadığını iddia ederek ekranıma sertçe vurdu. Bu duruma tepki gösterdim, ancak yine de bir çözüm sunmadılar ve servis ücreti olarak 600 TL talep edip gittiler.

Bu konu hakkında araştırma yaparken Adem Helvacı hocamın bulutlanma ile ilgili videolarını da izledim. Anlattıkları oldukça bilgilendirici ve benim yaşadığım sorunla birebir örtüşüyor.

Şimdi ne yapmam gerektiği konusunda kararsızım:

1. Televizyon neden 4 GB olarak görünüyor? 16 GB olması gerekirken böyle bir durum yaşanması normal mi?
  2. Tüketici Hakem Heyeti’ne veya başka bir kuruma şikayette bulunmalı mıyım?
  3. Bu durumu resmi olarak nasıl dile getirebilirim? Şikayet dilekçesi için nasıl bir metin hazırlamalıyım?

Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250325_190625-min.webp
    IMG_20250325_190625-min.webp
    96.7 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20250325_190641-min.webp
    IMG_20250325_190641-min.webp
    72.2 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20250325_190743-min.webp
    IMG_20250325_190743-min.webp
    85.1 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20250325_192054-min.webp
    IMG_20250325_192054-min.webp
    348.7 KB · Görüntüleme: 31
Dahili hafızayı google tv yazılımı büyük miktarını kullanmakta .Büyük ekranlarda bulutlanma bugün olmazsa bir süre sonra oluşmakta

55QG9840 modelini bende kullanıyorum. Hafıza sorunu bende de var. Müşteri hizmetleri ile görüştüm 8 +8 dedi bana fakat cihaz 4 + 4. Başka marka GOOGLE TV lerin 16 gb olanları 8.6 gb veriyor hafızayı. Yani adamlar 8gb bellek çipi kullanmış.

55QG9840 modelini bende kullanıyorum. Hafıza sorunu bende de var. Müşteri hizmetleri ile görüştüm 8 +8 dedi bana fakat cihaz 4 + 4. Başka marka GOOGLE TV lerin 16 gb olanları 8.6 gb veriyor hafızayı. Yani adamlar 8gb bellek çipi kullanmış.
Hocam siz ne yaptınız?bende Aida 64 programından bakıyorum boş alan 1899mb diyor.birde kullanılan Android 11 sürümü,2020 yılında çıkmış.dedikleri gibi 16gb değil.email attım bana 16 gb dediler.sonra fabrikadan aradılar bana 8 gb toplam dediler.
ben bu ürünü iade edemezmiyim.2025 senesindeyiz toplam hafıza ve kullanılan Android versiyon 5 senelik .bir kaç sene sonra bir çok programlar bile desteklemiyecek.
nasıl hakkımı arayabilirim.

Dahili hafızayı google tv yazılımı büyük miktarını kullanmakta .Büyük ekranlarda bulutlanma bugün olmazsa bir süre sonra oluşmakta
Hocam cevabınız için teşekkür ederim.
Bulutlanma var,televizyon açılırken net görünüyor ,gündüz fark edilmiyor akşam ediliyor.
ben bulutlanmayı geçtim
Android 11 sürümü var.2020 senesinde çıkmış.Aida64 programında 1899mb boş alan görünmekte.Harici 64 gb hızlı okuma yazma usb bellek taktım sorunu çözmek için.Televizyonda gelen uygulamaların hiçbirini taşımadı.ancak sonrada yüklediğim Aida64 programına izin vermekte.
ben bu televizyonu geri iade edemezmiyim.1 ay olmadı alalı 5 senelik Android kullanmakta.vestel fabrikası aradı 8 gb toplam hafıza olduğunu söyledi.
Email yazdım 16 gb dediler.Sanırım Android 11 güncellemede gelmez artık,bir kaç sene sonra bir çok program kullanılamaz
ben bunu geri iade edemezmiyim.İade etmek için ne yapmam gerek

Hocam siz ne yaptınız?bende Aida 64 programından bakıyorum boş alan 1899mb diyor.birde kullanılan Android 11 sürümü,2020 yılında çıkmış.dedikleri gibi 16gb değil.email attım bana 16 gb dediler.sonra fabrikadan aradılar bana 8 gb toplam dediler.
ben bu ürünü iade edemezmiyim.2025 senesindeyiz toplam hafıza ve kullanılan Android versiyon 5 senelik .bir kaç sene sonra bir çok programlar bile desteklemiyecek.
nasıl hakkımı arayabilirim.
Çoğu marka TV lerde android 11 kullanılıyor. İlerde sürüm güncellenir. TV sürümleri telefonlar gibi değil.
Burdaki asıl sorun hafızası. Qa9700 serisinde de toplam hafıza 4.3 gb, QG9840 da da toplam hafıza 4.3 gb. Eğer 16g'lik hafıza olsa idi 8.6 gb civarı görmemiz gerekiyordu.

Çoğu marka TV lerde android 11 kullanılıyor. İlerde sürüm güncellenir. TV sürümleri telefonlar gibi değil.
Burdaki asıl sorun hafızası. Qa9700 serisinde de toplam hafıza 4.3 gb, QG9840 da da toplam hafıza 4.3 gb. Eğer 16g'lik hafıza olsa idi 8.6 gb civarı görmemiz gerekiyordu.
evet hocam katılıyorum size.
size birşey sormak istiyorum ,dolby vision sizde eğer bilgisayarı televizyona bağlayınca ekranda çıkıyormu?
bende eğer dolby vision demo yada filim direk televizyon usb bağlanınca çıkıyor ama bilgisayardan filim izlerken dolby vision filimlerini ,televizyon ekranında yazısı çıkmadı.yapmadığım şey kalmadı.kullandığım hdmi kablo paugge hdmı 2.1 b sertifikalı ,dolby atmos ve dolby vision destekli olmasına rağmen başaramadım.
sizce sorun nedir.bu arada televizyon hdmi çıkışları sanırım 2.0 bana 2.1 demişlerdi
sizde bulutlanma var mı televizyonu açınca ilk siyah ekranda hocam

evet hocam katılıyorum size.
size birşey sormak istiyorum ,dolby vision sizde eğer bilgisayarı televizyona bağlayınca ekranda çıkıyormu?
bende eğer dolby vision demo yada filim direk televizyon usb bağlanınca çıkıyor ama bilgisayardan filim izlerken dolby vision filimlerini ,televizyon ekranında yazısı çıkmadı.yapmadığım şey kalmadı.kullandığım hdmi kablo paugge hdmı 2.1 b sertifikalı ,dolby atmos ve dolby vision destekli olmasına rağmen başaramadım.
sizce sorun nedir.bu arada televizyon hdmi çıkışları sanırım 2.0 bana 2.1 demişlerdi
sizde bulutlanma var mı televizyonu açınca ilk siyah ekranda hocam
Bende Laptop olmadığı için hiç bilgisayar bağlamadım tv ye.
Bulutlanma gözüme pek çarpmadı. 55" olduğu için olabilir. Görüntüde bir problem yok. Tek takıntım hafızası.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri