Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel CMİ 89242 Çamaşır Makinesi İncelemesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
2022 yılının başlarında yalnız yaşamam nedeniyle makine ihtiyacının doğmasıyla ürün arayışına girdim vestelin çamaşır makinelerinin sorunlu olduğunu biliyordum haftada 1-2 kere çamaşır yıkadığımdan onu da yapar diyerekten ve de yanında çaycı hediyesi bulunduğundan marka mantıklı geldi giriş seviyesi olan 7kg'lık cmi 76201 modelini tercih ettim öncelikle makinenin yıkamasından memnundum ancak 6 ay içerisinde deterjanla beraber yumuşatıcıyı da aynı anda yıkama suyuna karıştırıyordu bu yüzden servis kaydı oluşturdum deterjan kutusunda kronik sorun olduğundan dolayı değişim yapıldı 1-2 ay düzgün çalıştıktan sonra sorun tekrar ortaya çıktı bu sefer tekrar kayıt oluşturdum ancak konuyla alakalı bulamadığım şekilde ventil değişimi yapıldı değişen hiç birşey olmadı sonrasında çözüm merkezine ulaştım beni ikna etmeye çalıştılar ancak kesin bir kararlılıkla değişim istediğimi belirttim.

Uzun süren diyaloglar sonucunda aynı modelle değişim yapıldı gelen ürün revizyonlu modeldi deterjan kutusu biraz daha farklıydı ve aynı sorun yoktu bunun üzerine makinenin garantisini 7 yıla uzatmaya karar verdim ancak 1.5 ay sonra makine de farklı arızalar meydana gelmeye başladı durduk yere E01 kilit arızası veriyordu ayrıca tamburdan gıcırtı şeklinde sesler gelmeye başladı yine servis süreci başladı önce kilit değişti sonrasında kayış değiştirildi ancak gıcırtı sorunu son bulmadı tekrar servis geldi bu seferde tambur askı yaylarına gres sürdüler aynı şekilde anlam veremediğim şekilde kayışa da sabun sürdüler ancak yine değişen birşey olmadı bu sefer videolar fabrikaya yollandı orada ki yetkililer rulman da sorun olduğu sonucuna vardılar ve tekrar değişim işlemi başladı tabi bunlar hep zaman alan şeyler vestel tarafından arandım aynı modeli istemediğimi cmi 89242 modelini istediğimi belirttim 2100 lira fark ödeyerek ürün tarafıma ulaştırıldı ancak geldiğinin ilk haftası bu makinede de sorunlar ortaya çıkmaya başladı hızlı 60 programında yıkamanın belirli periyotlarında uyarı sesi vererek program süreci sapıtıyor diğer programları da denedim sadece bu programda bu hata mevcut servis geldi arıza teşhisi koyamadı ve herhangi bir işlem yapmadılar makinenin üst tablası bile açılmadı sorunun videoları fabrikaya yollandı ve oradan gelecek sonuca göre işlem yapılacak vestel alacaklara ders olsun ben aldığıma çok pişmanım.
Tünaydın, mailinizi de aldım, bugünün programına bir şekilde dahil edeceğim mutlaka. :ok

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

@Adem Helvacı Beklenilen cevap geldi display kart ve panel değişecek :)
Aaaaaa ama olmaz, motoru da değiştirmezlerse hatırımız kalır zira başka bir şey kalmadı zaten :kiskis
TM deki muhterem ne yapsın abi,
servis servis çıkmayınca adam mecbur riske girmemek için ''Allah ne verdiyse değiştir'' moduna girmiş

Ben sizin yerinizde olsam tek tek değiştirtirdim arızanın hangisinde çıkacağını görmek için :D

Bu arada, onarım için onayınızı isteme nezaketinde de bulunmadılar sanırım :alala

Aaaaaa ama olmaz, motoru da değiştirmezlerse hatırımız kalır zira başka bir şey kalmadı zaten :kiskis
TM deki muhterem ne yapsın abi,
servis servis çıkmayınca adam mecbur riske girmemek için ''Allah ne verdiyse değiştir'' moduna girmiş

Ben sizin yerinizde olsam tek tek değiştirtirdim arızanın hangisinde çıkacağını görmek için :D

Bu arada, onarım için onayınızı isteme nezaketinde de bulunmadılar sanırım :alala
Kabul ediyormusunuz diye sordular mecburen kabul ettim birde fabrikadan buhardan oluyordur demişler iyide dedim makine banyoda değil ki kaldı ki teknisyende gördü arızayı müşteriye kitleme derdindeler elektrik tesisatını bahane edebilirlerdi onada hazırlıklıyım akım korumalı priz var teknisyen onuda gördü :hihi İşten izin almak sorun olduğu için tek tek değiştirmek benim için süreci uzatır o yüzden hepsini değiştirip çıksınlar bir daha yaparsa bu sefer kesinlikle ücret iadesine yönelicem.

Kabul ediyormusunuz diye sordular mecburen kabul ettim birde fabrikadan buhardan oluyordur demişler iyide dedim makine banyoda değil ki kaldı ki teknisyende gördü arızayı müşteriye kitleme derdindeler elektrik tesisatını bahane edebilirlerdi onada hazırlıklıyım akım korumalı priz var teknisyen onuda gördü :hihi İşten izin almak sorun olduğu için tek tek değiştirmek benim için süreci uzatır o yüzden hepsini değiştirip çıksınlar bir daha yaparsa bu sefer kesinlikle ücret iadesine yönelicem.
Klasik Vestel Teknik Müdürlük yani :kiskis
Evde kedi varmıydı sizin? :kop Kedidir kedi :kop

Süt de leke var bunlarda yok kardeşim, Allah da beni nasıl biliyorsa öyle yapsın sataşıp duruyorum masumcaaazlara :kiskis

79E06CB8-C13E-4236-9ABF-A62494D6C99F.jpeg
C19D5615-C5FA-4695-91E6-9CDB131347F5.jpeg

Yedek parçalar temin edildi kartların üzerinde herhangi bir koruma olmaması büyük bir eksiklik herhangi bir nem ya da sıvı temasında arıza olasılığı yükselecektir umarım düzelmiştir sanırım bu makinede de rulman problemi var aynı gicirti sesi bundan da gelmeye başladı.

@Adem Helvacı @Vesteloji @Tesla

Son düzenleme:
Son gelişmeleri aktarıyorum fabrikadan panel sökülü vaziyette test edilsin denmiş servis dün gelip paneli söküp yikama yaptirdi ayni arizayi yine verdi ancak test aşamasında kart iki kere patlayarak evdeki kaçak akım rolesini attirdi makine şuan hiç çalışmıyor bu sefer ücret iadesi alıyorum.

@Adem Helvacı @Tesla @Vesteloji

2.5 aylik vestel macerasi bu kadar gidip altus alırım daha iyi.
altus alıp yine macera yaşarsın
çamaşır makinesinde çuvala tambur kayup satma mantığı var ürüne etiket koymayı bile bilmiyor
Güç tüketimleri neredeyse diğer makinelerin 2 katı kendi kafasına göre ürüne A+++ yazıyor

A+++ üründe 214kwh (Firma etikette bile sahtekarlık yapmaya çalışıyor) Eski etikete göre (220 döngü)

Electrolux EWF1497CDW2 A+++ ürün 220 döngü​

1680429644379.png

Altus A+++ ürün 214 kwh (Eski etikete göre)
Elektrolux A+++ ürün 105 kwh (Eski etikete göre)

Bildiğiniz ALTUS kendi kafasına göre etiket basıyor ve insanları kandırıyor

Örnek

Electrolux EWF1497CDW2
220 döngüde 105 kwh ise (eski etikete göre)
100 döngüde 48 kwh olur (yeni etikete göre)

Son düzenleme:
Son gelişmeleri aktarıyorum fabrikadan panel sökülü vaziyette test edilsin denmiş servis dün gelip paneli söküp yikama yaptirdi ayni arizayi yine verdi ancak test aşamasında kart iki kere patlayarak evdeki kaçak akım rolesini attirdi makine şuan hiç çalışmıyor bu sefer ücret iadesi alıyorum.

Vah ki ne vah. Geçmiş olsun hocam. İade sürecini uzatmayacaklarını umut ediyorum.
Altus konusunda almayı düşündüğünüz modelleri belirlediğinizde üretim materyallerine bakalım.
Servis dostlardan bilgi isterim sizin için.

altus alıp yine macera yaşarsın
çamaşır makinesinde çuvala tambur kayup satma mantığı var ürüne etiket koymayı bile bilmiyor
Güç tüketimleri neredeyse diğer makinelerin 2 katı kendi kafasına göre ürüne A+++ yazıyor

A+++ üründe 214kwh (Firma etikette bile sahtekarlık yapmaya çalışıyor) Eski etikete göre (220 döngü)

Electrolux EWF1497CDW2 A+++ ürün 220 döngü​

Ekli dosyayı görüntüle 2163

Altus A+++ ürün 214 kwh (Eski etikete göre)
Elektrolux A+++ ürün 105 kwh (Eski etikete göre)

Bildiğiniz ALTUS kendi kafasına göre etiket basıyor ve insanları kandırıyor

Örnek

Electrolux EWF1497CDW2
220 döngüde 105 kwh ise (eski etikete göre)
100 döngüde 48 kwh olur (yeni etikete göre)

Bütçe nedeniyle kötün iyisini alacağım malesef altus’un aşırı su almasi ve de sıkma sırasında köpük tahliyesi icin ara ara su almasiyla o değerleri tutturamayacağı kabak gibi belli eskiden olsa profilo tercih ederdim ama şu garanti olaylarından sonra bsh grubunu eve sokmam.

Vah ki ne vah. Geçmiş olsun hocam. İade sürecini uzatmayacaklarını umut ediyorum.
Altus konusunda almayı düşündüğünüz modelleri belirlediğinizde üretim materyallerine bakalım.
Servis dostlardan bilgi isterim sizin için.
Teşekkür ederim püsküllü bela resmen kafamda fazla özelliklli olmayan Al 8103 modeli var aslında.

adınıza sevindim umarım bir an önce sonuca ulaşırsın

@Adem Helvacı Tüketici hakları için nasıl bir dilekçe doldurmam gerekiyor çözüm merkezi aradı hala makineyi sıkma aşamasında test edelim bilmem ne bu kafadalar hala uğraşamıyacağım ayrıca servis bilgi fişi vs.gerekiyor mu şimdiye kadar hiç vermediler çünkü.

@Adem Helvacı Tüketici hakları için nasıl bir dilekçe doldurmam gerekiyor çözüm merkezi aradı hala makineyi sıkma aşamasında test edelim bilmem ne bu kafadalar hala uğraşamıyacağım ayrıca servis bilgi fişi vs.gerekiyor mu şimdiye kadar hiç vermediler çünkü.
Hocam firma ile irtibat sağlayın, benimle görüştüğünüzü, dilekçe yazdıraağınızı, bunun için bugüne kadar aldığınız hizmetlerin belgesini mail olarakistediğinizi belirtin.
Belgeler size ulaştığında bana ulaştırın (Dm kanalı açarım size) ben dilekçenizi de yazarım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri