Tünaydın, mailinizi de aldım, bugünün programına bir şekilde dahil edeceğim mutlaka.2022 yılının başlarında yalnız yaşamam nedeniyle makine ihtiyacının doğmasıyla ürün arayışına girdim vestelin çamaşır makinelerinin sorunlu olduğunu biliyordum haftada 1-2 kere çamaşır yıkadığımdan onu da yapar diyerekten ve de yanında çaycı hediyesi bulunduğundan marka mantıklı geldi giriş seviyesi olan 7kg'lık cmi 76201 modelini tercih ettim öncelikle makinenin yıkamasından memnundum ancak 6 ay içerisinde deterjanla beraber yumuşatıcıyı da aynı anda yıkama suyuna karıştırıyordu bu yüzden servis kaydı oluşturdum deterjan kutusunda kronik sorun olduğundan dolayı değişim yapıldı 1-2 ay düzgün çalıştıktan sonra sorun tekrar ortaya çıktı bu sefer tekrar kayıt oluşturdum ancak konuyla alakalı bulamadığım şekilde ventil değişimi yapıldı değişen hiç birşey olmadı sonrasında çözüm merkezine ulaştım beni ikna etmeye çalıştılar ancak kesin bir kararlılıkla değişim istediğimi belirttim.
Uzun süren diyaloglar sonucunda aynı modelle değişim yapıldı gelen ürün revizyonlu modeldi deterjan kutusu biraz daha farklıydı ve aynı sorun yoktu bunun üzerine makinenin garantisini 7 yıla uzatmaya karar verdim ancak 1.5 ay sonra makine de farklı arızalar meydana gelmeye başladı durduk yere E01 kilit arızası veriyordu ayrıca tamburdan gıcırtı şeklinde sesler gelmeye başladı yine servis süreci başladı önce kilit değişti sonrasında kayış değiştirildi ancak gıcırtı sorunu son bulmadı tekrar servis geldi bu seferde tambur askı yaylarına gres sürdüler aynı şekilde anlam veremediğim şekilde kayışa da sabun sürdüler ancak yine değişen birşey olmadı bu sefer videolar fabrikaya yollandı orada ki yetkililer rulman da sorun olduğu sonucuna vardılar ve tekrar değişim işlemi başladı tabi bunlar hep zaman alan şeyler vestel tarafından arandım aynı modeli istemediğimi cmi 89242 modelini istediğimi belirttim 2100 lira fark ödeyerek ürün tarafıma ulaştırıldı ancak geldiğinin ilk haftası bu makinede de sorunlar ortaya çıkmaya başladı hızlı 60 programında yıkamanın belirli periyotlarında uyarı sesi vererek program süreci sapıtıyor diğer programları da denedim sadece bu programda bu hata mevcut servis geldi arıza teşhisi koyamadı ve herhangi bir işlem yapmadılar makinenin üst tablası bile açılmadı sorunun videoları fabrikaya yollandı ve oradan gelecek sonuca göre işlem yapılacak vestel alacaklara ders olsun ben aldığıma çok pişmanım.