Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Vestel Klima Pişmanlık(mıdır)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

UgurB

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Vestel Flora Doğa ınverter 242
15 haziran da vestel’den 24 bin btu klima satın aldım. 2 gün sonra kuruluma geldiler. Evim en üst kat ve odamın yanında boş bir teras bulunuyor. Gelen arkadaş önce dış ünitenin montajı konusunda çok ters ifadeler kullanarak dış üniteyi yere koydu bir yere asmadı. Daha sonra ise “vakumlamaya gerek yok bunlar fabrikada vakumlu” dedi ve çekip gitti.

Vakumsuz montaj nedeniyle günlerdir dış ünitenin değişimi konusunda mücadele veriyorum. Servis tamam değiştirelim dedi ancak 3 haftadır hiçbir işlem yapılmadı.

Klimanın dış ünitesi yerde olursa bir sorun olur mu? Bana “git demirci çağır onlar kursun sistemi öyle dışarı asayım bunu kaldırmaz senin duvarın” diyor?

Ayrıca klima ilk açıldığında toz kokusu gibi rahatsız edici bir koku yayılıyor. Baktığımda 3 haftalık dış ünite simsiyah toz içindeydi. Kokunun sebebi dış ünitenin konumu olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_2264.jpeg
    IMG_2264.jpeg
    100 KB · Görüntüleme: 116
  • IMG_2265.jpeg
    IMG_2265.jpeg
    64.2 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_2266.jpeg
    IMG_2266.jpeg
    50.9 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_2263.jpeg
    IMG_2263.jpeg
    41.3 KB · Görüntüleme: 119
  • IMG_2267.jpeg
    IMG_2267.jpeg
    58.9 KB · Görüntüleme: 102

Teknik Soru Vestel Klima Pişmanlık(mıdır)

Konuya bir güncelleme için yeniden yorum yapmak istiyorum. Foruma başlığı açtıktan sonra vestel dönüş yaptı ve dış üniteyi değiştirip kurulumu gerçekleştirdiler. Ama iç ünite için bir işlem yapılmadı sadece test yaptı bir sorun olmaz dendi.
Baştan sona hatalı kurulum, iç ünite ve tavan arası mesafe çok kısa, klima boru izolasyon bandı yarıda bırakılmış. Dış ünite yerden yükseltme takozu yok. Son olarak vakum yapılmamış.

Taşımaz dediği duvar kolon. Muhtemelen matkap ucuna kıyamadığı için işine gelmemiş. Kutudan çıkan ayaklar da uçmuş sanırım.

Son kat olduğu için kolon delmek sorun olmaz. Vestel ile irtibata geçin resimleri iletin

Vestel arkadaşın parasını ödememiş o da hıncını senden çıkarmış.
Açıkçası vakum yapılmayacak olsa klimayı bende kurarım. Bir duvar matkabı alır deler monte ederim bir şekilde. At ile deve değil ya. O klimayı ben kursam daha iyiy kurardım ne kadar yükseğe kurmuş o klima nasıl hava alacak üstten.
En az yarım metre olmalı diye biliyorum.

Güzel kardeşim senin bu klimanı kurmamışlar, kusmuşlar. Sen KUR demişsin o KUS anlamış çünkü bu bir klima montajı değil açık ve net.

Dostlarımın da belirttiği üzere iç ünite montajı hatalı, seviye gözetilmeden asılıp gidilmiş bu hem sensörün doğru çaloışmasını engeller, hem emiş kısmında fazla hava akış sesi yapar hem de verim alamazsın.
Vakum kısmına artık yorum bile yazmaya gerek yok.
Dış ünite çok çok çok rahat şekilde asılır ama büyük ünite olunc aişine gelmemiştir. Duvar taşımaz diyorsa tij atar yine de takar eğer İSTİYORSA. Kaldı ki bir montajı kırk farklı şekli var, kendisi beceriksiz diye siz demirci çağırmak zorunda değilsiniz.
Dekoratif bantı yarım bırakmış.
Vibrasyon takozlarını takmamış.
Mesela kullanmadığı konsol ve takozları size bıraktı mı merak ettim?

Bu klimayı komple iade edin sizi değişim falan kurtarmaz. Değişim yapmayı başarsanız da verim alamayacaksınız bu üründen bu montaj şekli ile.

En azından yerinde olsam bir masa, kutu veya ne bileyim bu manavların kullandığı kasalardan ayarlayıp dış uniteyi yükseltirim yerden.
Yerden ne kadar yükseltirsen o kar, yoksa balkonda yere biriken ne kadar toz toprak varsa içine çeker mahveder cihazı.
Bakır boruyu çok bükmeden yükseltebildiğin kadar yükselt bence. Altına da titreşimi engelleyecek yalıtım halılarından koyabilirsiniz.
dış ünite değişene kadar idarelik. değişmezse de en azından pas yemesin pislenmesin cihaz.
1720426658661.png

Güzel kardeşim senin bu klimanı kurmamışlar, kusmuşlar. Sen KUR demişsin o KUS anlamış çünkü bu bir klima montajı değil açık ve net.

Dostlarımın da belirttiği üzere iç ünite montajı hatalı, seviye gözetilmeden asılıp gidilmiş bu hem sensörün doğru çaloışmasını engeller, hem emiş kısmında fazla hava akış sesi yapar hem de verim alamazsın.
Vakum kısmına artık yorum bile yazmaya gerek yok.
Dış ünite çok çok çok rahat şekilde asılır ama büyük ünite olunc aişine gelmemiştir. Duvar taşımaz diyorsa tij atar yine de takar eğer İSTİYORSA. Kaldı ki bir montajı kırk farklı şekli var, kendisi beceriksiz diye siz demirci çağırmak zorunda değilsiniz.
Dekoratif bantı yarım bırakmış.
Vibrasyon takozlarını takmamış.
Mesela kullanmadığı konsol ve takozları size bıraktı mı merak ettim?

Bu klimayı komple iade edin sizi değişim falan kurtarmaz. Değişim yapmayı başarsanız da verim alamayacaksınız bu üründen bu montaj şekli ile.

Haklısınız hocam valla baştan sona kadar sorun çıkardılar.
İç ünite için koyabileceğim başka bir duvarım maalesef yok. Bu haliyle ölçtüğümde 7cm bir boşluk var belki bi 7 cm daha aşağı doğalgaz borusuna doğru alınabilirdi. Onu mu talep etsem siz dediğinde fark ettim evet ses yapıyor.

Verim olarak kıyaslama yapamıyorum soğutması fena değil gibi geliyor düzgün olsa montajı nasıl olur bilemiyorum.

Bir kutu bıraktı bana asma aparatları içinde duruyor.

Komple iade olsa yeni bir klima alsam da yine o duvarı kullanmak durumunda olduğum için iadeyi zorlamadım MH’ye dediklerinizden sonra yıkıldım ama bu kadar vahim bir durumda olduğunun farkında değildim…

Yerden ne kadar yükseltirsen o kar, yoksa balkonda yere biriken ne kadar toz toprak varsa içine çeker mahveder cihazı.
Bakır boruyu çok bükmeden yükseltebildiğin kadar yükselt bence. Altına da titreşimi engelleyecek yalıtım halılarından koyabilirsiniz.
dış ünite değişene kadar idarelik. değişmezse de en azından pas yemesin pislenmesin cihaz.
Ekli dosyayı görüntüle 17474

Hmm, teşekkür ederim üstadım bakayım ben buna gerçekten bu şekilde uzun süre durmaz o dış ünite kuş tüylerine kadar topluyor her yerine. Vestel çalışanları yüzünden üründen bir şey anlayamadık

Bakın o iç ünitenin hatalı montajlandığını ben söylemiyorum, kendileri söylüyor.

1720431839530.png

Kullanım ve Kurulum Kılavuzu Safa 13 ;)

Konsolu size bırakmışlar ama vibrasyon takozları içerisinde mi onu kontrol edin. 4 adet şundan olmalı

1720431975886.png

Bunlar şu aşamada sizin işinize yaramaz görünse de aslında yere koyacaklarsa dahi TİJ ile o arkasındaki (Kolon değilse) duvara konsolu montaj yapıp klimayı üstüne koyması gerekirdi, o zaman o takozlar da kullanılırdı. Yanlarında götürdüler se onu da geri isteyin sizin malınız o sonuçta.

Diğer yandan o klima illa ki yerde o şekilde duracaksa da zemin takozları var onlardan alıp taktırmlısınız

1720432100836.png

Bakın o iç ünitenin hatalı montajlandığını ben söylemiyorum, kendileri söylüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 17477

Kullanım ve Kurulum Kılavuzu Safa 13 ;)

Konsolu size bırakmışlar ama vibrasyon takozları içerisinde mi onu kontrol edin. 4 adet şundan olmalı

Ekli dosyayı görüntüle 17478

Bunlar şu aşamada sizin işinize yaramaz görünse de aslında yere koyacaklarsa dahi TİJ ile o arkasındaki (Kolon değilse) duvara konsolu montaj yapıp klimayı üstüne koyması gerekirdi, o zaman o takozlar da kullanılırdı. Yanlarında götürdüler se onu da geri isteyin sizin malınız o sonuçta.

Diğer yandan o klima illa ki yerde o şekilde duracaksa da zemin takozları var onlardan alıp taktırmlısınız

Ekli dosyayı görüntüle 17479

Dış ünitenin tam arkasındaki yer bina kolonu hocam. Onun yanındaki de çok ince bir duvar merdiven boşluğunun arkasına denk geliyor. Bu şekilde yerde olması çok canımı sıkıyor.

Kutunun içinden görselde attığınız ekipmanları bulamadım. Ancak şunu söylemek istiyorum bu montaj kutusunu hiç açmadılar bile demek ki kutudan çıkan bir ürün değil ya da başka bir yerdeydi.

Kitapçığını açıp baktım 15cm en az diyor…

Ekli dosyalar

• IMG_2271.jpeg
    IMG_2271.jpeg
    189.5 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_2270.jpeg
    IMG_2270.jpeg
    235.7 KB · Görüntüleme: 17
Dış ünitenin tam arkasındaki yer bina kolonu hocam. Onun yanındaki de çok ince bir duvar merdiven boşluğunun arkasına denk geliyor. Bu şekilde yerde olması çok canımı sıkıyor.

Kutunun içinden görselde attığınız ekipmanları bulamadım. Ancak şunu söylemek istiyorum bu montaj kutusunu hiç açmadılar bile demek ki kutudan çıkan bir ürün değil ya da başka bir yerdeydi.

Kitapçığını açıp baktım 15cm en az diyor…

Bu kitapçığı önceden indirip okusaydınız keşke montaj yapılırken çemkirirdiniz en azından. bazen çemkirmek işe yarıyor. Adamına göre...

Bu iki yerden birine koyamama sebepleri neydi çok merak ettim.
altı üstü yaklaşık 20Kg bir şey taşıyacak. Duvar o kadar çürük olmamalı.

Ekli dosyayı görüntüle 17487

Kaplama var duvarında sızma yapar taşımaz gibi şeyler söyleyerek kabul etmedi. En azından kolona bi 15 20cm yukarıda olacak şekilde yaptıramaz mıyım. Bana kalsa en yukarıda olsa hiç ortalıkla olup sıcak hava üflemese çatıda olana ama olmuyor sanırım

Kaplama var duvarında sızma yapar taşımaz gibi şeyler söyleyerek kabul etmedi. En azından kolona bi 15 20cm yukarıda olacak şekilde yaptıramaz mıyım. Bana kalsa en yukarıda olsa hiç ortalıkla olup sıcak hava üflemese çatıda olana ama olmuyor sanırım
o benim sorunum deseydin :)
panelvan alçı mı orası ki ?

Servis elemanlarının montajı kuralına göre yapacağını düşünüyordum böyle kafalarına göre işlem yapacakları aklıma gelmemişti
Lafım meclisten dışarı ustacıklarla uğraşmak büyük kabiliyet istiyor. Ustalara sözüm yok onlar her şeyi kitabına uygun yaparlar talimat dışına çıkmazlar. ama ustacıklar çok tehlikeli her şeyi en iyi onlar bilir üreticiler bile bilmiyor. Muhendisler hatalı veya gereksiz üretiyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri