Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Voltaj datalogger

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ayhanbas

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
Fiyat belirsiz
Marka Model Bilgisi
Yok
Arkadaşlar merhaba,

Evimde sürekli bir voltaj dengesizliği var ve tedaşa bir çok kez kayıt açtım oralı olmadılar. Cihazlarımda arıza oluştuğunda bunu ispatlamak için bir kayıt olmasını istiyorum. Gündüz vakitlerinde voltaj 200V ve aşağısına iniyor akşam vakitlerinde 245V ve üzerlerine çıktığı bir çok cihazda görüyorum. Bu voltaj dengesizliğini kayıt altına almak için uygun maliyetli nasıl bir cihaz alabilirim ve tedarik edebilirim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ediyorum.

Hocam bende Akıllı prizde En iyi kaliteli büyük markalardan biri diye TP-Link aldım ama Sadece Gücü (Wattı) gösteriyor sizde de öyle mi? Akım ve Gerilim bilgisini göstermiyor bende. Bunlar yok mu sizde de?
Aynen öyle hocam voltaj ve amper yok sadece watt cinsi sizinki hangisi p 110 mu 115 mi

Peki akım koruma prizine ek olarak sigorta panosuna da bu ürünlerden bir adet alsak, bu ürünler de gerilim koruma görevi görmeyecek midir?

@Adem Helvacı abi bu ürünlere daha önce denk geldiniz mi?

Ekli dosyayı görüntüle 17080
Eve tek tek bir sürü priz almaktansa böyle bir cihaz almak çok daha mantıklı hem tek bir yerden kontrol edebilirsin ayrı ayrı yerlerden ayar yapmana gerek kalmaz ve çok daha ucuza gelir. Bunların Wi-fi lileri bile var hatta Sürekli online takipte yapabiliyorsun. Ama yaptığım araştırmalarda Hiç büyük firmanın Siemens, Schneider gibi böyle bir ürün çıkarmadığını gördüm. Sonrasında biraz araştırma ve bilgi birikimi ile Elektrik sektöründeki misal kesicilerin gerek yıldırım olsun gerek kısadevre olsun bulara nano saniye civarında tepki verdiklerini gördüm. Sigortalar yine aynı nano saniyeler düzeyinde tepki veriyorlar. Ama bu gerilim koruyucu diye satılan ürünlerin tepki süreleri milisaniye olup anlık darbelerde işe yaramaz gibi geldi açıkcası. Genelde bu ürünlerde adı sanı duyulmamış çinli firmalardan gelince tedbirle yaklaşmakta fayda var gibime geliyor.

Ekleme= Birde bu ürünlerden kullanıp tatile giden dönüşte bu ürünlerin bozulup bağlı olduğu cihazında çalışmamasını sağlayarak misal Buzdolabı gibi ürünlerde içindeki herşeyin bozulmasıyla ilgili okuduğum yorumlarda Alan vatandaş aradaki bu cihazı çıkardıktan sonra buzdolabının çalıştığını söyleyince Evdeki belirli normlar içinde üretilmiş aletlerin üzerine bu tip sertifikasız ne idiğü belli olmayan ürünleri araya bağlamaktan iyice vazgeçtim.

@Adem Helvacı
@muhammet göl
@meeb

Son düzenleme:
Aynen öyle hocam voltaj ve amper yok sadece watt cinsi sizinki hangisi p 110 mu 115 mi
115 hocam birde en iyisi diye aldık. Böyle bir firma bunu nasıl es geçer anlamıyorum doğrusu. Energy Monitoring izleme özelliği var deniyor birde. Amazon yabancı Yorumları bile desen çok güzel herşeyi gösteriyor falan diyorlar birde.

115 hocam birde en iyisi diye aldık. Böyle bir firma bunu nasıl es geçer anlamıyorum doğrusu.
haklısın hocam olsa iyi olur aslında
Herşeyi güzel düşünmüşler ayrıntılı vs en azından oda olaydı süper olurdu
Şu sigorta wi-fi kontrolcüleri bende çok araştırma yaptım arkadaş bir tane tanıdık marka olmazmı ah olsa hep belirsiz markalar var.

Misal olarak bu Cata Regülatör Priz olarak satılıyor kutusunda alttaki Resmi büyütünce görebilirsiniz sizlerde.
Elektrikte Regülaötör demek Regule eden yani Elektrik akım ve gerilimini Şebeke gerilimine düzenleyebilen alçaltan veya yükselten aletlere denir. Böyle bir boyuttaki aletten ben bunu beklemiyorum açıkcası. Zaten bu tür muadil ürünerin hiçbirinde de böyle bir özellik olduğunu da sanmıyorum. Böyle kafalarına göre yazdıkları içinde pekte güvenmiyorum bu firmalara açıkcası.

Ekli dosyalar

• cata-ct-9187-4000w-150-280v-tekli-akim-818b-d.jpg
    cata-ct-9187-4000w-150-280v-tekli-akim-818b-d.jpg
    36.7 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Misal olarak bu Cata Regülatör Priz olarak satılıyor kutusunda alttaki Resmi büyütünce görebilirsiniz sizlerde.
Elektrikte Regülaötör demek Regule eden yani Elektrik akım ve gerilimini Şebeke gerilimine düzenleyebilen alçaltan veya yükselten aletlere denir. Böyle bir boyuttaki aletten ben bunu beklemiyorum açıkcası. Zaten bu tür muadil ürünerin hiçbirinde de böyle bir özellik olduğunu da sanmıyorum. Böyle kafalarına göre yazdıkları içinde pekte güvenmiyorum bu firmalara açıkcası.
Gerçi bu mesajı silsem mi bilemedim şimdi. En son böyle yazdığımda bu Prizden çokça alan biri geldi küfür etti gitti bana :)

Eve tek tek bir sürü priz almaktansa böyle bir cihaz almak çok daha mantıklı hem tek bir yerden kontrol edebilirsin ayrı ayrı yerlerden ayar yapmana gerek kalmaz ve çok daha ucuza gelir. Bunların Wi-fi lileri bile var hatta Sürekli online takipte yapabiliyorsun. Ama yaptığım araştırmalarda Hiç büyük firmanın Siemens, Schneider gibi böyle bir ürün çıkarmadığını gördüm. Sonrasında biraz araştırma ve bilgi birikimi ile Elektrik sektöründeki misal kesicilerin gerek yıldırım olsun gerek kısadevre olsun bulara nano saniye civarında tepki verdiklerini gördüm. Sigortalar yine aynı nano saniyeler düzeyinde tepki veriyorlar. Ama bu gerilim koruyucu diye satılan ürünlerin tepki süreleri milisaniye olup anlık darbelerde işe yaramaz gibi geldi açıkcası. Genelde bu ürünlerde adı sanı duyulmamış çinli firmalardan gelince tedbirle yaklaşmakta fayda var gibime geliyor.

Ekleme= Birde bu ürünlerden kullanıp tatile giden dönüşte bu ürünlerin bozulup bağlı olduğu cihazında çalışmamasını sağlayarak misal Buzdolabı gibi ürünlerde içindeki herşeyin bozulmasıyla ilgili okuduğum yorumlarda Alan vatandaş aradaki bu cihazı çıkardıktan sonra buzdolabının çalıştığını söyleyince Evdeki belirli normlar içinde üretilmiş aletlerin üzerine bu tip sertifikasız ne idiğü belli olmayan ürünleri araya bağlamaktan iyice vazgeçtim.

@Adem Helvacı
@muhammet göl
@meeb
bahsettiğin ürünü bende çok araştırdım ama trifaze olanı pahalı geldi, birde panoya sığmıyordu.En kötüsü bunlar şalter gibi mekanik aletler değiller arızalanma ihtimalleri her zaman var.Bu anlamda ben tek tek cata aldım.Panoda olan bozulursa müdahale etmesi sıkıntı ev komple ev elektriksiz kalır.

Anlık tepki olarak şüpheniz olmasın ben fırının ekranın sıfırlanmasından anlıyorum , hatta fırın ekranı gitmese bile bazen duştayken kombi sıcak su kesiyor oradan bile anlıyorum hassasiyetinin iyi olduğunu.Fırın ile kombi aynı fazda bu arada.

Arızalanma olayı evet var bu yüzden özellikle buzdolabı prizini catadan sonra wifi akıllı priz takarak çözdüm hem buzdolanında günlük tüketimi takip etme ,nominal değerlerden daha düşük watt değeri olursa ve elektrik giderse telefonlara bildirim geliyor.Zaten uzun süreli yola çıkarsak mutlaka yedek anahtarı saklıyoruz yada komşuya veriyoruz.

Merak edene Cata priz iç yapısı

Ekli dosyalar

• IMG_20240627_220335.jpg
    IMG_20240627_220335.jpg
    52.3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20240627_220003.jpg
    IMG_20240627_220003.jpg
    39.9 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20240627_220100.jpg
    IMG_20240627_220100.jpg
    69.7 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20240627_215943.jpg
    IMG_20240627_215943.jpg
    68.9 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
1 yıldır benim buzdolabında tapo takılı daha böyle bir şeye denk gelmedim dediğin gibi bilinen sertifikası olan aletler şart
Ama şuda var elektrik kesintisi sonrası aletin davranış şekilleride önemli kapalı unutulursa vay halimize 😀
Screenshot_2024-06-28-05-32-40-84_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg

1 yıldır benim buzdolabında tapo takılı daha böyle bir şeye denk gelmedim dediğin gibi bilinen sertifikası olan aletler şart
Ama şuda var elektrik kesintisi sonrası aletin davranış şekilleride önemli kapalı unutulursa vay halimize 😀
Ekli dosyayı görüntüle 17179
aslında cata 9187 yerine şu wifililerin aynı işi yapan olsa çok daha güzel olacak.Bu akıllı prizlerde geçikme ayarı yok.
aynı şekilde voltaj eşik ayarları var ama tekrar açma yok .

cata da üst eşik 245 volt , alt eşik 195 volt ve geçikme süresi cihaza göre değişiyor misal 10 dk. Tüm bu ayarları yapabileceğim akıllı priz bulamadım.

aslında cata 9187 yerine şu wifililerin aynı işi yapan olsa çok daha güzel olacak.Bu akıllı prizlerde geçikme ayarı yok.
aynı şekilde voltaj eşik ayarları var ama tekrar açma yok .

cata da üst eşik 245 volt , alt eşik 195 volt ve geçikme süresi cihaza göre değişiyor misal 10 dk. Tüm bu ayarları yapabileceğim akıllı priz bulamadım.
Tapodaki Şu wat eşik ayarı voltaj alt üst eşik ayarı olaydı öyle güzel olurdu ki ☹️
Screenshot_2024-06-28-08-56-48-73_c8ce049e2765335b474bc4d710ac1b2a.jpg

Hocam öyle olunca sen uzaktan açamıyor musun? Birde düşük voltaj için böyle bir ayar olsa çok iyi olur. Hocam siz hangi Wifi prizi kullanıyorsunuz?
Düşük veya yüksek voltaj için tanımlanabilir onda sorun yok.Uzaktan açma yapılabilir ama her zaman sıkıntı olur.

@Adem Helvacı abi Volcraft SEM5000 ve SEM5000 DUAL modelini gördüm sendeki model sem5000 sanırım bu iki model arasındaki fark hakkında bilgin var mıdır? Benim araştırmamda dual serisi hem volt hemde akım kaydını aynı anda alabiliyormuş sendeki sem5000 sadece voltaj loglarını mı alıyor. Bu 2 ürün arasında kaldım yurtdışından birine getirticem.

5-6 yıl kadar önce benim evimde ve muhtemelen sokağımda voltaj gün içinde bir kaç kez 3-4 dakikalığına 150 volta kadar düşüyordu. bu düşüşler sırasında vantilatörün pervanesinin dönüşlerini gözümle sayabiliyordum yani o kadar yavaşlıyordu. ayedaş'a şikayet ettim, geldiler binanın önündeki ana girişten ölçtüler normal çıktı çünkü onlar ölçtüğü sırada voltaj normaldi, bir şey yok dediler gittiler. bende epdk'ya şikayet ettim. bu şikayetten bir süre sonra sms geldi ve şikayetiniz giderilmiştir dediler. o günden sonra sırım gibi 230 volt alıyoruz.

@Adem Helvacı abi Volcraft SEM5000 ve SEM5000 DUAL modelini gördüm sendeki model sem5000 sanırım bu iki model arasındaki fark hakkında bilgin var mıdır? Benim araştırmamda dual serisi hem volt hemde akım kaydını aynı anda alabiliyormuş sendeki sem5000 sadece voltaj loglarını mı alıyor. Bu 2 ürün arasında kaldım yurtdışından birine getirticem.
Bir inceleyin hocam

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri