Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Web Nedir? WhatsApp Web Giriş

İşin ilginç yanı, MSN'in yaptıkları şeyleri bugün ne Whatsapp ne de Telegram yapabiliyor. En basiti msn den istediğimiz yazı tipini ve rengini seçebiliyorduk ve o yazı tipi karşı taraftan da görünüyordu. Titreşim diye birşey vardı titreşim yolluyorduk. Telefonda aslında dürtme gibi olabilir hatta titreşim telefonlarda çok elzem ve yapılmıyor. İstediğimiz gibi nickname koyabiliyorduk altına yazı yazıyorduk hatta ne dinlediğine kadar görünüyordu. İşin daha da güzel yanı istediğin smiley emojiyi kendin yapabiliyordun. Buna klavyeden kısayol atayabiliyordun öyle karşı tarafa giderdi. En basiti 2006 7 lerde yaptığımız şeyleri bugün hiçbir mesajlaşma uygulamasından yapamıyoruz. Microsoft'un da bu konuda salaklığı vardı. Skype denilen sistemi satın aldı ve msn'in fişini çektiler. ki çektikleri dönemde günlük 320 milyon aktif kullanıcısı varmış öyle bir dönemde çekilmişti. Bugün telefonda bilgisayarda tablette her yerde msn olabilirdi gene klasik microsoft'un sancıları yüzünden gitti.
Bence nokta atışı tespitler.
Alsınlar telegram ve skyp whatsapp ne varsa geri, versinler messengerimizi bize :mad:

Facebook o dönem 16 milyar doları şak diye saydı ve aldı. Alttarafı basit bir mesajlaşma uygulamasıydı ama mevzu o değildi. Mevzu tamamen popülerleşince insanları tamamen izlemekti. Bugün whatsapp'ın telefondan istediği izinlere bakın. Cihazın içindeki videolara ve fotoğraflara tam erişim izni, ön veya arka kameranıza aktif olarak tam erişim, bütün kişilerinize tam erişim, mikrofonunuza tam erişim, konumunuza tam erişim, cihazdaki müzik ve ses dosyalarına tam erişim. Gördüğünüz gibi basit bir mesajlaşma uygulaması bile cihazın herşeyine erişiyor. Aktif olarak beni dinleyebilir, hangi konumdayım neredeyim telefon cebimdeyken bilebilir, kameralarıma eriştiği için anlık olarak kameralardan bakabilir. Bunlar paranoyaklık gibi görünüyor ama şaka değil yani wp harbiden hepsine erişebiliyor ve hepsini de sizden izin almadan yapabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Hatta bu video yada benzeri birtane daha vardı senatör soruyordu, sen diyor benim buradan içeri gittiğimi uygulamadan izleyebilirsin işte sen dün hangi otelde kaldın hangi bilmemneyi yaptın bunları bizimle paylaşmak ister misin gibi birşey soruyor. Mark efendi hayır diyor paylaşamam, oradan diyor işte bak diyor gizlilik bu gibi birşey. :D Bu davalar oldu tabi de üstü çok güzel sinsice kapatıldı. Lafta facebook yargılandı şu kadar bilmemne oldu vs alayı yalan dolan. Şuan zaten kullandığımız klavyeden bilgisayardan herşeye kadar nsa dediğimiz yapı anında istediği gibi erişebiliyor. Firmalar sırf bu nsa için açık kapı bırakıyoralr izlesinler diye o derece mevzu büyük. :D
Abi izinler konusunda iki farklı bakış açım var benim.

Su terazisi programı indiriyorsun adam mikrofona galeriye erişim istiyor, Lan de get, su terazisisin sen yahu ne işin olur benim mikrofonumla galerimle.

Ama wp de durum öyle değil çünkü bizler wp yi artık sadece lak lak için değil tüm önemli işlerimiz ve veri transferlerimiz için kullanıyoruz.

Mikrofon izni olmazsa sesi, galeri izni olmazsa fotoyu, kamera izni olmazsa anlık çekip attığın videoyu yollayamayacaksın mesela karşıya.

Yani burada aslında verdiğimiz izinler kadar neden korkacağımız şeyleri telefonumuzda tuttuğumuz da tartışılmalı.

Mikrofon izni ile dinliyorlar ama sen de biliyorsun bu dinleme öyle ''Aaaaa Ayşe yine mi hamileymiş kıııız körolasııı'' tarzı bir dinleme değil. Algoritmaya girilen anahtar kelimelerden oltaya takılacak bir şey söyledin ise herkes biliyor ki o söylediğin telefonu veya pc yi ilk kullandığında karşına çıkıyor.

Kaldı ki neyi nereye kadar gizleyebileceğiz konusu ayrı bir tartışma konusu.

Bari msn çalışsaydı abi ya, insan arada arıyor dur bir msn açayım kim online kim offline yazışayım istiyor. :D İşte müziği de açayım ne çaldığım görülsün fiyakam olsun vs. :D Tabi bu da sakattı biraz video açardın avseq1 :D :D millet sorardı yani ne ki bu diye rezil de olabilirdin. :D
Orada ayarları yapmak bile profesyonellik gerektiriyordu işte. :hihi

Bari msn çalışsaydı abi ya, insan arada arıyor dur bir msn açayım kim online kim offline yazışayım istiyor. :D İşte müziği de açayım ne çaldığım görülsün fiyakam olsun vs. :D Tabi bu da sakattı biraz video açardın avseq1 :D :D millet sorardı yani ne ki bu diye rezil de olabilirdin. :D
Üst bildirimden sevdiklerimize mesaj yollardık hey gidi günler :D
Dinlediğin şarkı bile bir mesajdı karşı tarafa.

Mesela @Yelda Helvacı sürekli olarak Badem gibi birisi vardı Sen ağlama şarkısı dinlerdi, dur youtube da var mı bakayım.
Ben Düş Sokağı Sakinlerinden Hüzün Kovan Kuşu Gelmiş gibi şarkıları dinlerdim.

Ahahaha anı ekleyelim şuraya, @İlteriş Yılmaz kardeşimizin teknoloji başlığını anılar yumağına çevirdik :kop

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Evet abi böyle çer çöp uygulamaların da gelip ya senin mikrofunun lazım bize gardaş demesi sıkıntı. Mikrofonla ne işi var arkadaş ? buna gerek yok ki ? ama herif istiyor.

Abi mesela bunu birisi test etti. Bu uygulama değil pc tarafından ama adam evinde yayında dog toys diyor hiçbir şekilde bunu google'da aratmıyor öyle söylüyor sadece, hooooooooooooop tak diye google reklamlarda köpek oyuncakları çıkıveriyor. :D Öyle bir arkada algoritma dönüyor ki herifler analiz ediyorlar ona uygun reklam gösteriyorlar.

Abi daha çok gizleme değil de ecnebilerin dediği privacy kişisellik kişisel gizlilik mevzusu olay. Yoksa gene millet instagrama hangi kafede takılıyor ne yemiş ne içmiş diye kendisi isteyerek koyuyor zaten ama olay burada kişinin istemeden bu bilgilerin alınıp elden ele dolaştırılması ona buna satılması dataların dolaşması oluyor.

Mesela abi xiaomi markası, çinli F/P'ı çok iyi ürünleri var. Ama en basiti abi wifi repeater cihazı 100 küsür liralık şey evindeki wifi sinyalini amplifiye ediyor aynısını yayınlıyor olayı bu. Ya abi bunun bir mi home uygulaması var kafayı yersin. Telefondan bt izni istiyor onu açıyor o kapalı olunca alete bağlanmıyor wifi izni şifresini görmek istiyor vs. uygulamaya üyelik istiyor üyelikte cep telefonu numarası istiyor sms ile doğruluyor vs. 50 tane şey istiyor senden ama aletin yapacağı iş wifi'i yaymak o kadar.

Telefonları da aynı abi, reklam gösterir yetmez, ne yapar ? senin verilerini hoop çine bir sunucuya paslar. Bakarsın böyle data kullanımlarına her ayın belirli günleri çine bir yere senin verilerin gidiyor ne iş ? bunun abi ekran görüntüleri de vardı bende ama araştırmam lazım eski diskte kaldı, yani böyle şeylerde yapıyor bu herifler. Alenen ve göstere göstere yapılıyor. Geçen hatta çıktı abi bu kameralı robot süpürgeler var meğer o öndeki üstündeki kamerası milleti çekip çekip garip garip suculara paslıyormuş. Millet helada işini görüyor hop mabadının yandan çekilmiş resmi birilerinin sunucusuna gidiyor. :D Ben eminim yani yatak odasında masabaşında ucunda duran o telefonlar neleri kayıt ediyordur ona göre de reklam gösteriyordur allah bilir. :D Horluyorsun mesela hop tak diye yarın bir bakıyorsun instagramda orada burada '' UYKU SORUNUNUZ MU VAR ? HORLAMADAN ŞİKAYETÇİ MİSİNİZ '' gibi gibi reklamlar peydan oluvermiş. :D
Şu sıralar rahatım ama abi hattımda engelli telefon sayısı yüzlerce vardır diye düşünüyorum.
Satıyorlar bilgilerimizi hem de 5 kuruşa.

Abi o numara engellemeyi de sağolsun telefon çözüyor. Diyor ki olası spam açma vs açmıyorsun veya diyorsun ki rehberimdeki kişiler hariç beni arayan olursa meşgul çalsın vs. bunlar tabi güzel şeyler. İşin kötüsü abi firma kendi arasında satsın okey, büyük markalara satsın tamam, ama abi bu bilgiler komşu çocuğuna kadar gidiyor sıkıntı orada. Birileri gene bizim kimlik bilgilerini çaldı, çalıp bunu forumlarda sattılar. Mernis yerleşim yeri bilgileri yani çok eskiler değil. Sorgulama satıyorlarmış. Discord ortamında parayla sorgulama satan gruplar varmış. Sallıyorum işte bir kişiyi arayacaksın diyorsun ki adı soyadı ve şehri, bitti abi adamın elinde senin bütün seceren lak diye var. İşte sallıyorum Adem Helvacı yaşı doğum tarihi işte tckimlik numarası ikametgahı üstüne kayıtlı araba ev şu bu vs. aynı hanede işte kimlerin ikameti var gibi gibi detaylı şeyler dahi çıkıyormuş. Ve yani dediklerine göre bunun sorgusu tek seferlik 50 lira mıymış neymiş. İşte komşu çocuğu istediği bir kişiye böyle erişebiliyor. Bu aşırı tehlikeli birşey.
Maalesef bu durum ile ilgili bir tehdit dahi aldım. Kişi bütün bilgilerimi içeren bir SMS atarak tehdit etti. Evimi basacağını iddia ederek hem de. Ha yapabileceğinden değildi ancak bu bilgilerin ulaşılabilir olması çok büyük bir zafiyet.

Bende kötüsü oldu. Gerçi kötü mü ? iyi mi ? onu da siz bilirsiniz ama anlatayım. :D TS'de falan ban tamir işi yapıyorum diye duyurdum. Yıllardır insanlar güveniyor ürünlerini yolluyorlar falan. Hala daha yollayanlar var. Çok iyi insanlarla da tanıştım baya iyi insanlar var. Ama işte bir kitle var ki gıcık oluyor. Niye mesela uzun yorum yazıyorsun diyen vardı. İşte bunu kim okuyacak net birşey yaz vs. ya kardeşim senin cihazının sıkıntısına ben uzaktan nokta atışı lap diye sorunu nasıl bu diyeyim ya ? bilgisayarım açılmıyor ne bileyim sorunu ne yani ? her detayı sana yazıyorum ki oku ona göre denemelerini yap veya bana yolla bakayım diye vs. neyse biraz böyle sürtüşme gibi oldu ama bu ürünü yollayacağım diye irtibata geçti.

O arada 2 3 kişi daha ürün yollayacaktı birşeyler oldu derken. Ben buna adresi attım, dedim buraya yolla haberleşelim. 1 gün oldu ses yok, 2. gün oldu yok ts'de bakıyorum üyeliğini silmiş allah allah ? 3 yada 4. gün ptt kargodan bir kargo geldi. Neyse dedim her halde ufacık birde yumuşak birşey ne olabilir yani ? her halde cep telefonunu biri sardı havluya yolladı yani ? ödemeli olsaydı almazdım ama ödenmiş kargo ücreti aldım. Aldık açtık paketi resimler çektim baktım baya baya mini etek. Allah allah dedim ne iş ? gönderene bakıyorum bir kadın birisi adresi yok telefon ve isim soyisim var. Dedim her halde birisi yanlışlıkla yolladı ama ihtimalde yok.

Kadını araştırdım ettim google'dan facebooktan şundan bundan telefon numarası isim soyisim birebir tutuyor ve kadın da avukatmış. Bürosunun şeyi var baro kaydı var falan birebir tutuyor. Yazdım durumu resimleri attım böyle böyle, meğer kadının da kimlik bilgilerini çalıp bana o şekilde bu çakal arkadaş trollemek maksatlı kargoyla etek yollamış. Bu avukat uğraşacağım dedi ama bilmiyorum bulmuş mudur ? TS'den üyeliği de silmiş mail atıyorum mail gitmiyor vs. diğer 2-3 kişinin ürünü geldi dedikleri gibiydi vs. bu ilk gelen işte bu çocukla yazışmadan sonraydı. :D Nikini de biliyordum dedim ts'de yazayım görsün. Benim o dönemli kız arkadaşıma eteği hediye ettim sağolasın dedim sayende güzel bir gece geçirdik. Artık ondan sonra odasında kendini mi yedi ? sinirden ekranı mı yumrukladı bilemem. :D Allahın ergenine bak ya tamire ürün diye etek yolluyor falan. :D
Uzun yazana gıcık olmak nedir yahu. Okuyup okumamak, bilgiyi kullanıp kullanmamak senin tercihin. Adam emek verip, zaman ayırıp uzun uzun yazıyor. Daha ne.

Etek göndermek mi? ? Tehlikeli işler usta. o_O

Of of of neler neler. Küfreden mi dersin ? çok garip insanlar var. Biri baya gıcık olmuştu yazdıklarımdan mıdır nedir ? adam başka üyelik alıyor bana baya sinkaflı kayıyor. Ben bunun screenshot'ını alıyorum savcılıktan hemen şikayet ettim. Avukatım vardı ona da iletmiştim o zamanlar ama herif kıllı troll, tamam site ip bilgilerini vermiş galiba ama herif vpn ile girmiş yurtdışı kaynaklı çıktı derken takipsizlik oldu sonuç boşuna uğraştık. Eteğin kargo poşetiyle resmi vardı eski disklerin birinde ama bulursam atayım. :D Bildiğin böyle gri renkli işte fırfırlı ama harbi miniydi. 1 karış birşeydi. Hayır yani ne demeye çalışıyorsun ? al sana böyle eteği takarım mı ? sana etek yakışır mı ? ne yani mevzu. :D
Mesele o eteği satın alıp bir de kargo ücretine katlanıp gönderiyor olması. Hakikaten ruh hastasıymış. ?

Abi o numara engellemeyi de sağolsun telefon çözüyor. Diyor ki olası spam açma vs açmıyorsun veya diyorsun ki rehberimdeki kişiler hariç beni arayan olursa meşgul çalsın vs. bunlar tabi güzel şeyler. İşin kötüsü abi firma kendi arasında satsın okey, büyük markalara satsın tamam, ama abi bu bilgiler komşu çocuğuna kadar gidiyor sıkıntı orada. Birileri gene bizim kimlik bilgilerini çaldı, çalıp bunu forumlarda sattılar. Mernis yerleşim yeri bilgileri yani çok eskiler değil. Sorgulama satıyorlarmış. Discord ortamında parayla sorgulama satan gruplar varmış. Sallıyorum işte bir kişiyi arayacaksın diyorsun ki adı soyadı ve şehri, bitti abi adamın elinde senin bütün seceren lak diye var. İşte sallıyorum Adem Helvacı yaşı doğum tarihi işte tckimlik numarası ikametgahı üstüne kayıtlı araba ev şu bu vs. aynı hanede işte kimlerin ikameti var gibi gibi detaylı şeyler dahi çıkıyormuş. Ve yani dediklerine göre bunun sorgusu tek seferlik 50 lira mıymış neymiş. İşte komşu çocuğu istediği bir kişiye böyle erişebiliyor. Bu aşırı tehlikeli birşey.
Benim bununla ilgili kendimce önlemim var ama şimdi burada yazılmaz tabi. :D

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri