Açtığım tüm konular gibi bu konuda bana özgündür, alıntı/çalıntı değildir. tabi kullanılan teknikleri başkaları da kullanmış olabilir.
Windows en çok kullanılan işletim sistemidir. Bana has feature çıkaracak değiller. Gelin benim kullandığım bazı tekniklere..
Öncelikle, ben şu programı kullanıyorum; İNDİRMEK İÇİN TIKLA
Özellikleri: Silinmeyen programları silmek, çerezleri silmek, tarayıcı eklentilerini silmek bunlar genelde [malware reklam eklentileri olur,] anlık sistem takibi, yedekleme, usb tarama gibi bir çok özelliği bulunuyor..
Onun yanı sıra silinmeyen bir dosyayı ben nasıl siliyorum tek tek anlatacağım
Yıllar önce kullandığım bir program vardı, Unlocker halen çalışıyor windows'ta ve oldukça görevini yerine getiriyor. Çok eski bir program olduğu için Temiz
İndirme linkini bulmanız gerekiyor..
Ben sizin için atayım İNDİRMEK İÇİN TIKLA
Özellikleri : Basit ve hızlı bir şekilde programları silmek, Regedit temizliği yapmaz. sadece ana dosyaları ve exe'leri temizlemeye çalışır.
Regedit Temizliği: Profesyonel olmayan bir kullanıcı kullanmasın. önemsiz varsaydığınız bir dosyayı silerek windows'u çökertmeniz çok basittir, onun için bazı programlar önereceğim. Tabi ben bunları öneriyorum ama güvenilmez hiç biri regedit çok hassas bir yapıdır. o yüzden sildiğiniz şeylere dikkat ediniz..
Yöntem için ise : Dosyaya tıkla, arşive ekle kısmına bas, arşivleme sonra sil tikini seç ve tamam de.
Bunların yanı sıra, cihazımızı hızlandırmak için çerez temizliği yapacağız.
Başlat > arama kısmına %tempdata% yazıyoruz, açılan dosya klasörünü temizle yapıyoruz.
%appdata% yazıp aratıyoruz yine temizleme işlemi yapıyoruz.
Benim en çok kullandığım yöntemlerden bir tanesi komut sistemi ile temizlik.
cmd'i açın
yazın ve entry basın
tempdata ve appdata cmd üzerinden silmek için cmd açın;
C:\Windows\Prefetch klasörünü gidip temizlik yapabilirsiniz ctrl + a basın ve silin.
Windows en çok kullanılan işletim sistemidir. Bana has feature çıkaracak değiller. Gelin benim kullandığım bazı tekniklere..
Öncelikle, ben şu programı kullanıyorum; İNDİRMEK İÇİN TIKLA
Özellikleri: Silinmeyen programları silmek, çerezleri silmek, tarayıcı eklentilerini silmek bunlar genelde [malware reklam eklentileri olur,] anlık sistem takibi, yedekleme, usb tarama gibi bir çok özelliği bulunuyor..
Onun yanı sıra silinmeyen bir dosyayı ben nasıl siliyorum tek tek anlatacağım
- dosya'ya sağ tıklaya basın
- özellikler güvenlik sekmesine geliniz
- gelişmiş kısmına basınız
- sahibi yazan kısma basıp değiştir yazan kısma basınız
- açılan pencereden değiştir kısmına basınız.
- şimdi bul düğmesine basınız
- everyone adlı "kullanıcıyı" seçiyoruz
-
- tamam kısmına basıyoruz
- sekme kapanacak sonra uygula diyoruz.. sahiplik
- sahiplik size geçiyor.. onun yanı sıra kendi adminliğinizi de seçebilirsiniz.
Yıllar önce kullandığım bir program vardı, Unlocker halen çalışıyor windows'ta ve oldukça görevini yerine getiriyor. Çok eski bir program olduğu için Temiz
İndirme linkini bulmanız gerekiyor..
Ben sizin için atayım İNDİRMEK İÇİN TIKLA
Özellikleri : Basit ve hızlı bir şekilde programları silmek, Regedit temizliği yapmaz. sadece ana dosyaları ve exe'leri temizlemeye çalışır.
Regedit Temizliği: Profesyonel olmayan bir kullanıcı kullanmasın. önemsiz varsaydığınız bir dosyayı silerek windows'u çökertmeniz çok basittir, onun için bazı programlar önereceğim. Tabi ben bunları öneriyorum ama güvenilmez hiç biri regedit çok hassas bir yapıdır. o yüzden sildiğiniz şeylere dikkat ediniz..
Winrar kullanarak dosya silmek gelin bunu gif ile anlatayım.. [anlatım ve gif bana aittir]
host olarak gif modülü yüklü değilmiş gif izlemek için : TIKYöntem için ise : Dosyaya tıkla, arşive ekle kısmına bas, arşivleme sonra sil tikini seç ve tamam de.
Bunların yanı sıra, cihazımızı hızlandırmak için çerez temizliği yapacağız.
Başlat > arama kısmına %tempdata% yazıyoruz, açılan dosya klasörünü temizle yapıyoruz.
%appdata% yazıp aratıyoruz yine temizleme işlemi yapıyoruz.
Benim en çok kullandığım yöntemlerden bir tanesi komut sistemi ile temizlik.
cmd'i açın
Kod:
Cleanmgr/sagest
Kod:
Cleanmgr/ sagerun
Kod:
Cleanmgr/lowdisk
tempdata ve appdata cmd üzerinden silmek için cmd açın;
Kod:
del %temp%\*.*/s/q
C:\Windows\Prefetch klasörünü gidip temizlik yapabilirsiniz ctrl + a basın ve silin.
Son düzenleme: