Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Windows'ta Program Silme Ve Regedit Temizliği

Deleteuser2148

Misafir
Açtığım tüm konular gibi bu konuda bana özgündür, alıntı/çalıntı değildir. tabi kullanılan teknikleri başkaları da kullanmış olabilir.
Windows en çok kullanılan işletim sistemidir. Bana has feature çıkaracak değiller. Gelin benim kullandığım bazı tekniklere..

Öncelikle, ben şu programı kullanıyorum; İNDİRMEK İÇİN TIKLA

Özellikleri: Silinmeyen programları silmek, çerezleri silmek, tarayıcı eklentilerini silmek bunlar genelde [malware reklam eklentileri olur,] anlık sistem takibi, yedekleme, usb tarama gibi bir çok özelliği bulunuyor..

Onun yanı sıra silinmeyen bir dosyayı ben nasıl siliyorum tek tek anlatacağım

1. dosya'ya sağ tıklaya basın
  2. özellikler güvenlik sekmesine geliniz
  3. gelişmiş kısmına basınız
  4. sahibi yazan kısma basıp değiştir yazan kısma basınız
  5. açılan pencereden değiştir kısmına basınız.
  6. şimdi bul düğmesine basınız
  7. everyone adlı "kullanıcıyı" seçiyoruz
  8. Adsız.png
  9. tamam kısmına basıyoruz
  10. sekme kapanacak sonra uygula diyoruz.. sahiplik
  11. sahiplik size geçiyor.. onun yanı sıra kendi adminliğinizi de seçebilirsiniz.

Yıllar önce kullandığım bir program vardı, Unlocker halen çalışıyor windows'ta ve oldukça görevini yerine getiriyor. Çok eski bir program olduğu için Temiz
İndirme linkini bulmanız gerekiyor..
Ben sizin için atayım
İNDİRMEK İÇİN TIKLA
Özellikleri : Basit ve hızlı bir şekilde programları silmek, Regedit temizliği yapmaz. sadece ana dosyaları ve exe'leri temizlemeye çalışır.

Regedit Temizliği: Profesyonel olmayan bir kullanıcı kullanmasın. önemsiz varsaydığınız bir dosyayı silerek windows'u çökertmeniz çok basittir, onun için bazı programlar önereceğim. Tabi ben bunları öneriyorum ama güvenilmez hiç biri regedit çok hassas bir yapıdır. o yüzden sildiğiniz şeylere dikkat ediniz..

• Wise Registry Cleaner Free
  • Registry Life

Winrar kullanarak dosya silmek gelin bunu gif ile anlatayım.. [anlatım ve gif bana aittir]

host olarak gif modülü yüklü değilmiş gif izlemek için : TIK
Yöntem için ise : Dosyaya tıkla, arşive ekle kısmına bas, arşivleme sonra sil tikini seç ve tamam de.
Adsız tasarım.gif

Bunların yanı sıra, cihazımızı hızlandırmak için çerez temizliği yapacağız.
Başlat > arama kısmına %tempdata% yazıyoruz, açılan dosya klasörünü temizle yapıyoruz.
%appdata% yazıp aratıyoruz yine temizleme işlemi yapıyoruz.

Benim en çok kullandığım yöntemlerden bir tanesi komut sistemi ile temizlik.
cmd'i açın
Kod:
Cleanmgr/sagest
yazın ve entry basın
Kod:
Cleanmgr/ sagerun
Kod:
Cleanmgr/lowdisk

tempdata ve appdata cmd üzerinden silmek için cmd açın;
Kod:
del %temp%\*.*/s/q

C:\Windows\Prefetch klasörünü gidip temizlik yapabilirsiniz ctrl + a basın ve silin.

Son düzenleme:
Eline sağlık. konu sabitlenmiştir.
Ben zorla kaldırma programı olarak Revo Uninstaller kullanıyordum yıllardır.
Kontrol edelim bakalım bu nasılmış :ok

Ciddi bir disk temizliği gerekiyor bana da. SSD'de 285 GB, depo olarak Kullandığım HDD'de ise 108 GB kullanıyormuşum. Bu kadar ne var bilmiyorum, fakat bilgisayarın içi çöplük gibi resmen. Tüm dosyaları programları seçip format mı atsam diye düşünüyorum. Açılışı da yavaşladı. Windows 11 kurulu.

Ciddi bir disk temizliği gerekiyor bana da. SSD'de 285 GB, depo olarak Kullandığım HDD'de ise 108 GB kullanıyormuşum. Bu kadar ne var bilmiyorum, fakat bilgisayarın içi çöplük gibi resmen. Tüm dosyaları programları seçip format mı atsam diye düşünüyorum. Açılışı da yavaşladı. Windows 11 kurulu.
Alışkanlıklarımı kolay terk edemeyenlerdenim sanırım.
Win10 da ısrar ediyorum :D

disk temizliğini windows'un aracını kullanarak yapabilirsiniz, başlat > disk temizliği yazarsanız araç çıkar, onun yanı sıra çerez temizliği yapmanızı öneririm. konuya daha detay girmedim bence onlara bir göz atın birazdan ekleyeceğim detayları ondan sonra cihaz halen hantal kalırsa temiz bir yazılım atarsınız

3 yıl önce bir kez lazım olup şimdi hiç kullanmadığım dosyalar, tek bir kere lazım olan programlar, her şey dolu bilgisayarda. İndirilenler klasörü özellikle.
Alışkanlıklarımı kolay terk edemeyenlerdenim sanırım.
Win10 da ısrar ediyorum :D
Bu bilgisayarı aldıktan kısa süre sonra Win11 sürüldü piyasaya, o zaman yükseltmiştim görsel olarak hoşuma gittiği için. Kesinlikle "yükseltme" yapmaktansa "temiz kurulum" çok fark ettiriyor. Mümkünse üstüne kurmak da değil sıfırdan diski komple silip yüklemek özellikle.

3 yıl önce bir kez lazım olup şimdi hiç kullanmadığım dosyalar, tek bir kere lazım olan programlar, her şey dolu bilgisayarda. İndirilenler klasörü özellikle.

Bu bilgisayarı aldıktan kısa süre sonra Win11 sürüldü piyasaya, o zaman yükseltmiştim görsel olarak hoşuma gittiği için. Kesinlikle "yükseltme" yapmaktansa "temiz kurulum" çok fark ettiriyor. Mümkünse üstüne kurmak da değil sıfırdan diski komple silip yüklemek özellikle.
Bende de hack araçları ve 10 tane saldırı programı ve güvenlik yazılımları dışında pek bir program yok.

Hangi dosyanın-klasörün ne kadar alan kapladığına Windirstat programıyla bakıyorum ben. @ibrahimykr ın kullandığı komutlar windows update dosyalarını temizliyor mu bilmiyorum ama C:\Windows\SoftwareDistribution\Download içerisindeki dosyaları da temizleyebilirsiniz. Ama dikkat edin sadece download klasörü içerisindekiler. :kiskis

Eskiden PC tamiri yaptığım yıllarda çokkullandığım kilit progamlar vardı.
Recuva kullanırdım mesela kurtarma yazılımı olarak. Revo ile daha sonraları tanıştım.
Hatta benim PC tamir servisi olduğum yıllardan kalan CD çantam halen durur :D

Laptopları söküp parçalarken kullandığım donanımlara varana kadar her şeyi ya sattım ya da dağıttım artık.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri