Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Yeni aldığım Airfel klima soğutmuyor, servis; kod yoksa arıza yoktur diyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Abi çok basit o ya, birtane drenaj pompası lazım yada akvaryum su pompası dahi olur. 5 litrelik kapaklı hazne içine pompa suyu alıp basacak, bastığı yere de ince su hortumu ucuna da T, t'den sonra da 3 e bölersin bunların ucuna da ayarlı su fıskiye uçları var onlardan alıp takarsın fısfıs ucu yani ayarlarsın mis gibi olur. Sonrada kondensere püskürtmeli yaparsın ooh mis. Yazın süper verimlilik sağlar ama tabi kışın bilemem. :D
Kış modunda kapatılır abi yoksa sürekli defrost :kiskis

Birşeyi karıştırdığımız yok, yazdığınıza göre cevaplar verilmiş. 2. sayfadaki en üstteki kendi mesajınızı okuyabilirsiniz. Üfledi dememişsiniz, oda sıcaklığından bahsetmişsiniz. Ve diğer arkadaşlar da hep oda sıcaklığına göre yorum yaptığı için sorun yok demiş klimanızda benim gibi. Düzgün çalışan arızasız bir airfel klima 8 ile 12 derece arasında üfler normalde ben de kullanıyorum. Eğer net bir şekilde üflediginden bahsetseydiniz 13-15 dereceden daha fazla üflemesinin kesin bir arıza nedeni olabileceğini burada yazanlar çok iyi bilir ve söylerdi zaten size.

Zam konusunda da zaten bir miktarı onunla alakalıdır dedim, hepsi demedim. Klima soğutamadığından dolayı sürekli yüksek frekansta çalışarak tüketimi anormal artırdığını inkar etmedim. Konu o değil zaten.

Abi kışın da sıcak su dökersin ne olacak ? :D Kettle'dan kaynatıp kaynatıp klimaya atarsın mis. :D Ha veya rezistans teli çekersin izole edersin oooh.
Geçmiş yıllarda on off vestel klima çaresizliğine dış ünite kondenseri için minik elektrikli soba çalıştırıp arkasına yerleştirmiş adamım ben :kiskis

Yeter ki iç ünite iç bölüme sıcak hava basmayı durdurmasın diye elektrik melektirk gözümüz görmedi o derece üşüyorduk.

Elektrik sobası bizi ısıtamıyor, bari o kondenserin donmasını engellesin de klima bizi ısıtsın çaresizliği.

Şaka bir yana yaratan kimseyi çaresiz bırakmasın.

Geçmiş yıllarda on off vestel klima çaresizliğine dış ünite kondenseri için minik elektrikli soba çalıştırıp arkasına yerleştirmiş adamım ben :kiskis

Yeter ki iç ünite iç bölüme sıcak hava basmayı durdurmasın diye elektrik melektirk gözümüz görmedi o derece üşüyorduk.

Elektrik sobası bizi ısıtamıyor, bari o kondenserin donmasını engellesin de klima bizi ısıtsın çaresizliği.

Şaka bir yana yaratan kimseyi çaresiz bırakmasın.
Abi kışın asıl sorun evin sıcaklığı birde su muhabbeti oluyor. Zenginlerin mesela evin işte banyosu da ısıtmalı oluyor birde taharetine kadar ondan sonra klozete kadar ısıtmalı oluyor. Biz odayı ısıtacaz diye canımız çıkıyor yetmiyor sabahları helada işini görüyorsun buz gibi soğuk su birde klozet buz gibi of. :D

Klimayı ben bu sene de erteledim ama seneye belki alacağım. Isıtma değil ama abi yazın o sıcaklık çekilmiyor. Kışın tamam donuyorsun ama çaren var. 2 kat battaniye ile yat ısınırsın uyursun. Yazın istersen donsuz yat ya, sabaha akdar terlemeden yatakta izin çıkmadan uyumak imkansız. E ne yapacaksın ? vantilatörü dayıyorsun yandan bütün üflüyor eee o da bir yere kadar ? odanın sıcaklığı 34 derece neredeyse nem olmuş yüzde 55 falan, nefes alınmıyor ki ? Pencereyi açıyorsun sineklik var ama giriş katı kedi mi girer börtü böcek mi girer ? sinekliği kedi mi yırtar girer işte ayyaşın teki gelip camın dibinden gece 3 de duvara işer mi ? gelen geçen içeri mi bakar ohooo açıkta bırakıp yatılmıyor. Klimasızlık yazın çok büyük dert ve bence ısınmadan bile büyük dert. Isınmanın çaresi var sonuçta kalın giyin kalın örtün işte birşey yap ama yazın hiçbir çaresi yok.

Abi kışın elektrikle ısınmak istersen, bir yandan da klima çalışsın içeriyi ayarlasın havayı temizlesin vs istersen bir yöntem önerebilirim.

Şöyle bir fanlı ısıtıcı alacaksın abi. Çünkü ufolar sadece vurdukları eşyayı ısıtırlar havayı asla ısıtmazlar. Bu fanlı ısıtıcıyı 2. kademeyi açıp full çalıştırarak tüm evi ısıtabilirsin. Isıtıcı ızgaraları tozla doluyor. O tozu temizlemek için 2 kenarındaki hava kısmına A4 kağıdı koy. Sonra 2. kademe ısıtma moduna aç ve kendi kendine otomatiğinin atmasını bekle. İçindeki tüm tozları yakıyor. Sonra 10 numara çalışmaya devam ediyor. Ev akarlarını azaltmak için aynı anda klima kullanabilirsin veya hava temizleyici makine alırsın abi ufağından. 10 numara fikir :D

Tam ekran yakalama 31.08.2024 173500.jpg

Şu da temizlik şekli abi :D A4 ile hava çektiği yeri kapat 2. kademe ısıtıcı aç, tozlar yansın :D
WhatsApp Görsel 2024-08-31 saat 17.38.34_d9f396ce.jpg

Bu fanlı ısıtıcı çok iyi abi, ama başka model almak istersen koku yapmayan tipten alman lazım ve ısıtma ızgarası arkadaysa tozunu temizlemesi zor olur. Bilgin olsun abi.

Abi kışın elektrikle ısınmak istersen, bir yandan da klima çalışsın içeriyi ayarlasın havayı temizlesin vs istersen bir yöntem önerebilirim.

Şöyle bir fanlı ısıtıcı alacaksın abi. Çünkü ufolar sadece vurdukları eşyayı ısıtırlar havayı asla ısıtmazlar. Bu fanlı ısıtıcıyı 2. kademeyi açıp full çalıştırarak tüm evi ısıtabilirsin. Isıtıcı ızgaraları tozla doluyor. O tozu temizlemek için 2 kenarındaki hava kısmına A4 kağıdı koy. Sonra 2. kademe ısıtma moduna aç ve kendi kendine otomatiğinin atmasını bekle. İçindeki tüm tozları yakıyor. Sonra 10 numara çalışmaya devam ediyor. Ev akarlarını azaltmak için aynı anda klima kullanabilirsin veya hava temizleyici makine alırsın abi ufağından. 10 numara fikir :D

Ekli dosyayı görüntüle 19641

Şu da temizlik şekli abi :D A4 ile hava çektiği yeri kapat 2. kademe ısıtıcı aç, tozlar yansın :D
Ekli dosyayı görüntüle 19642

Bu fanlı ısıtıcı çok iyi abi, ama başka model almak istersen koku yapmayan tipten alman lazım ve ısıtma ızgarası arkadaysa tozunu temizlemesi zor olur. Bilgin olsun abi.
Bunun yatay olanı var bende RAKS :kiskis

Abi klima servise gitti gaz değişimi, temizlik vs yapılmış. Tekrar getirdiler, 10 dk vakum yapıldı çalıştırıldı. Bu klima yine aynı, odayı 22-23 yapınca soğuk hava üflemiyo içerdekini aynı üflüyor. Bu airfel klima 17°ye ayarlı ve 1 saattir çalışıyor, oda kapasitesinin yarısı kadar büyüklükte. Ben şimdi değişimi nasıl isterim. Klima 22-23 yapınca kesiyor. Dışarısı şu an zaten 26 derece Samsunda

Abi klima servise gitti gaz değişimi, temizlik vs yapılmış. Tekrar getirdiler, 10 dk vakum yapıldı çalıştırıldı. Bu klima yine aynı, odayı 22-23 yapınca soğuk hava üflemiyo içerdekini aynı üflüyor. Bu airfel klima 17°ye ayarlı ve 1 saattir çalışıyor, oda kapasitesinin yarısı kadar büyüklükte. Ben şimdi değişimi nasıl isterim. Klima 22-23 yapınca kesiyor. Dışarısı şu an zaten 26 derece Samsunda
klimanın kanadını en aşağıya soğutmada en aşağı inmiyorsa elinizle en aşağı indirip fanı en düşüğe alıp dener misiniz. her ne kadar yeni sorun oluştu ve elektrik tüketimi arttı desenizde klimanın üflediği hava geri sensörüme çarpıyor da yanlış ölçüyor mu ihtimali için.

Yani biz bunun olacağını zaten biliyorduk, o klimanın sökülmesine de gitmesine de işlem görmesine de gerek yoktu bence.

Tekrar kayıt açacaksınız işlem gördü ama yine aynı değişim istiyorum diye. Gelip bakıp kontrol edip karar verecekler. Üfledigi dereceler 19 ve üstüyse mecburen değişmeliler.

Yani biz bunun olacağını zaten biliyorduk, o klimanın sökülmesine de gitmesine de işlem görmesine de gerek yoktu bence.
Abi bölge servis müdürü bizzat kendi termometresiyle kendi gördü odayı soğutmadığını, odanın metrekaresi vs herşeyin uygun olduğunu söyledi zaten. Yine de 3 maymunu oynuyorlar. Şu anda dışarıda hava 25-26 derece, bu klima 4 saattir 17 derece ve içerisi 23 derece, oda vs her şey uygun abi her şey. Yine de 22-23 görünce çekmiyor kendini aşağı klima. Değişim için ne yapabilirim

Abi bölge servis müdürü bizzat kendi termometresiyle kendi gördü odayı soğutmadığını, odanın metrekaresi vs herşeyin uygun olduğunu söyledi zaten. Yine de 3 maymunu oynuyorlar. Şu anda dışarıda hava 25-26 derece, bu klima 4 saattir 17 derece ve içerisi 23 derece, oda vs her şey uygun abi her şey. Yine de 22-23 görünce çekmiyor kendini aşağı klima. Değişim için ne yapabilirim
Bana göre yakın duvar etkisi dediğimiz durumu yaşıyorsun. Küçük alanlardaki büyük klimaların genelde ortaya serglediği durum ile mevsim geçişi çakışınca sen bu dertten muzdarip oldun. Klima dışarıda baskı görmüyor, sen istediğin kadar 17 yap o klima dış ortamda baskı görmezse, iç ortamda üflediği soğuk havayı erkenden geri çekerse, emiş akümülatörüne soğutucu akışkan çıkıpş sıcaklığına yakın değerde geri dönerse alet kısmayı tercih edecek çünkü ona yüklenen akıl o.

Ben sana sen hatalısın, yanlışsın, ürünün sağlam, ürünün bozuk vs demiyorum sadece bu sistemleri üretenlerin ne gibi bir mantık yürüttüklerini anlatmaya çalışıyorum.

İnverter klimaların üretiliş amacı yüksek performans değil yüksek verimliliktir ve o klima kendi içerisinde bulunan dış ortam, ortam, basma hattı, dönüş hattı, ıpm, nem vs gibi sensörlerden aldığı TÜM bilgilerin TOPLAMI üzerinden bir sentez yapar ve sonuca O karar veri sen ne komut verirsen ver dinlemez, tamam öncelik kullanıcı gibi düşünülür ancak aslında sistem önceliği DURUM'a veriyor kullanıcıya değil.

Sen klimayı iade etmek veya değiştirmk istiyorsan THH ye başvuru yapıp iddianı ortaya koyacaksın, delil sunacak ve bilirkişi talep edeceksin, sonra evine bilrikişi diye gelen su tesisatçısına derdini anlatacaksın mecburen.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri