Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Immergas klima ürünleri alınır mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emiremen

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba, hazirana girmeden klima almak istiyorum fiyatlar gün geçtikçe hatta saatler geçtikçe yükseliyor ve bir an önce karar verip almak iyi olurdu. internette immergas 12bin btu ürününü indirimle 24bin₺ montaj dahil buldum. Fakat bu firmayla ve ürünleriyle ilgili araştırdığımda yeterince içime sinmedi. immergas güvenilir bir marka mıdır, servis ve montaj konusunda iyi midirler? internet siteleri gerçekten çok eksik, birgi vermekten uzak ve güven vermiyordu. Özellikleri çok iyi görünüyordu, seer değeri 7 gibi çok yüksek bir değer ve yüksek enerji verimliliği olduğu görünüyor buna karşın fiyatı da çok uygundu. Özellikleri epey gibi kıyaslama sitelerinde Midea Xtreme Eco 12 ile hemen hemen aynı görünüyor. Fakat bu ürünlere ait internette herhangi bir inceleme veya bilgi yok. Kendi sitesinde bile kısıtlı bilgi yer alıyor. Bakır borular mı kullanılmış hangi yazılımsal özellikleri var; uyku modu, eko mod, nem alma, I feel, servis ağları nerede var, wifi üzerinden neleri destekliyor. Bu ve bunlar gibi daha bir çok şey eksik. Fiyat olarak da bayağı uygun olduğu için almak istedim fakat kafamda bir çok cevapsız soru olduğu için vazgeçtim. Vazgeçmemin en önemli sebebi de markayı ilk kez duydum ve araştırmak istediğimde bu firma ve ürünleri hakkında hiçbir yerde yeterli bilgi bulamadım ve kullanıcı yorumlarına rastlamadığım için güvenilir gelmedi. Bu marka ürünleri hakkında bilgi sahibi olan veya ürüne sahip kullanıcıların tecrübeleri varsa yazabilirlerse çok sevinirim.

Bu ürün dışında yine fiyatı henüz artmamış olan ve fiyatına göre özelliklerinin iyi olduğunu düşündüğüm ve almayı da düşündüğüm TCL T-Pro 12BTU ürünü var fakat servis konusunda kötü yorumlara rastladım. Ama şunun da farkındayım ki servis konusu bulunduğumuz şehirdeki servis noktalarının insafına kalmış bir şey, ustalar iyiyse ve işini iyi yapan insanlarsa sorun yoktur elbettte ya da art niyetli de olabiliyorlar, şans işi.

Bu ürünler dışında yaptığım araştırmalara göre (Adem abi sağolsun) almayı düşündüğüm 12BTU'luk birkaç ürün daha var aşağıda paylaşıyorum. Benim için en önemli özellik güç tasarrufu (En azından A++) olması ve ev doğalgaz ile ısındığı için sadece soğutma için kullanacağım. Bütçem 24-26 bin civarı.

Airfel
E.C.A. Ecotech
Samsung AR35

Ayrıca satış sitelerinde Midea Xtreme Eco 12 29bin gibi bir fiyata satılıyor fakat montajsız. Montajı tanıdık başka bir servise yaptırsak garanti dışı mı kalır? Şimdiden teşekkürler.

25-26 civarına 12.000 btu beko ekolojik var. En azından servisi vs belli, yaygın.

Bizim buradaki Beko bayileri kampanya ile 25 bine veriyor.

Bu gün çarşıda bir çok bayii dolaştım, internette 24-25 bin civarında olan ürünlere 30-35 bin fiyat verdiler. İmmergas firmasını arayıp ürün hakkında detaylı bilgi almak istedim ve bulunduğum şehirdeki servisin numarasını verdiler. Usta sağolsun ürün hakkında bilgi verdi ürünün iyi olduğunu tavsiye ettiğini söyledi. İnternetten satın alırsam montajı ücretsiz mi yapacaklarını, vakumlama yapılıp yapılmayacağını vs. sordum immergas ve servis de ücretsiz montaj olacağını söyledi. Hatta usta internetten alacağım fiyatı sordu trendyol'da 1.000₺ için %10 indirim ile 22.900₺ civarı bir fiyata geldiğini söyleyince link istedi ben de birkaç tane alayım bulunsun bu fiyat iyiymiş dedi. Ben de inceleriz blog yazısında bu klimanın üreticisinin midea olduğunu ve midea extreme save kasasını kullandığını okumuştum. İnşallah bu da midea ürünleri kadar başarılı olur diye umarak immergas Thor 12BTU modelini sipariş verdim. İnşallah pişman ettirmez. Kullandıkça deneyimlerimi iletirim soruları olan varsa cevap vermeye çalışırım elimden geldiğince.

Bu gün çarşıda bir çok bayii dolaştım, internette 24-25 bin civarında olan ürünlere 30-35 bin fiyat verdiler. İmmergas firmasını arayıp ürün hakkında detaylı bilgi almak istedim ve bulunduğum şehirdeki servisin numarasını verdiler. Usta sağolsun ürün hakkında bilgi verdi ürünün iyi olduğunu tavsiye ettiğini söyledi. İnternetten satın alırsam montajı ücretsiz mi yapacaklarını, vakumlama yapılıp yapılmayacağını vs. sordum immergas ve servis de ücretsiz montaj olacağını söyledi. Hatta usta internetten alacağım fiyatı sordu trendyol'da 1.000₺ için %10 indirim ile 22.900₺ civarı bir fiyata geldiğini söyleyince link istedi ben de birkaç tane alayım bulunsun bu fiyat iyiymiş dedi. Ben de inceleriz blog yazısında bu klimanın üreticisinin midea olduğunu ve midea extreme save kasasını kullandığını okumuştum. İnşallah bu da midea ürünleri kadar başarılı olur diye umarak immergas Thor 12BTU modelini sipariş verdim. İnşallah pişman ettirmez. Kullandıkça deneyimlerimi iletirim soruları olan varsa cevap vermeye çalışırım elimden geldiğince.
Bire bir midea extrem save ile aynı cihaz güzel günlerde kullanın

Dün kurulum yapıldı. Bakır boru döşendi fakat vakumlama yapılmadı sanırım, yapıldıysa da yetersiz. Şöyle ki ustalar kablonuz varsa kurulum işlemlerinin sonunda elektrik bağlantısını da yapabilirim, fişe takar çalıştığını görürüz ama bir elektrikçiye sigorta kutusu bağlatmanız gerekecek dedi. Ben de isterseniz hemen aşağıda komşu elektrikçi dükkanı var kablo alıp geleyim dedim. Evde yemek yapan annemden başka kimse olmadığı için ustaları bırakıp onlar işini yaparken 5 dakika ya da en fazla 10 dakikalığına aşağıdaki dükkana gidip geldim. Kabloyu verdim bağladılar ve tamam çalışıyor size fonksiyonlarını anlatayım dediler. Abi vakum yaptınız mı dedim evet yaptık dedi. Abi çok araştırdım en azından bir 15-20 dakika vakum yapmak gerekiyor dedim ve biraz agresif bir ses tonuyla (bir şeyi üstine basa basa anlatır gibi) o da bana abi bunlar inverter klima olduğu için mecbur vakum yapılıyor vakumlamadan olmaz zaten deyince bir şey diyemedim. Fotoğraflar çekildi kurumlum yapıldığına dair imza attım ve gittiler. Sonra kendi kendime ben görmedim ama allah görüyor dedim, ne yapabilirim ki.

Neyse klimaya gelecek olursak sessiz çalıştığını söyleyebilirim, dış ünitenin hafif bir uğultusu var rahatsız eder mi bilmiyorum beni etmedi, iç üniteden ise sadece fan/rüzgar sesi duyabiliyorsunuz. Sadece soğutma için kullanacağım ve odamı iyi soğuttuğunu söyleyebilirim. Mideanınkine benzer bir kumandası var. Follow me özelliği var ve kumandanın olduğu yerin sıcaklığına göre çalışıyor, bu sıcaklığa erişince de kendini kısıyor. Bu şekilde ayarlayıp kullanıyorum. Şimdilik memnunum ve herhangi bir problem yaşamadım, inşallah yaşamam ileriki zamanlarda da. Vakum konunu içimde kaldı sadece bir problem yaratır mı diye onun dışında sorun yok. Elimde elektrik kullanımını ölçebilecek bir çihaz yok ne yazık ki, tüketim verilerini de paylaşmak isterdim sizlerle.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri