Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Grundig 65 GHQ 9500 QLed Tv alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

freeee

İnce Eleyen
Kadim Üye
Bütçe
30.0000
Marka Model Bilgisi
Grundıg 65GHQ9500 Google Smart 4K QLED
Arkadaşlar geçen vatan bilgisayarın kampanyasından almış olduğum Tv bugün teslim edildi.tv ünitesi bekliyorum 10-15 gün içinde ünite gelecek. sabırsızlanıyorum gerçi kurdursam mı beklesem mi ? Karar veremedim bir türlü. Yakın zamanda ayrıntılı bilgi paylaşayım..

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 390
  • IMG_2477.jpeg
    IMG_2477.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 395
  • IMG_2476.jpeg
    IMG_2476.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 385
Paneliniz gayet iyi. Ips tv satın aldıysanız loş ortamda film izlemek gibi bir gayeniz olmamalı çünkü ips paneller doğaları gereği buna müsait değiller! Loş ortamda film izlemek için en az 5000:1 kontrast verebilen va paneller tercih edilmelidir. Güzel günlerde kullanın.

İlk gün "ips glow" olayı beni de rahatsız etmişti ama ekranı kalibre edip ortamı ayarlayınca cihaz harika oldu. 65 GHQ 9500 ekranı 500 nit. Backlightı %100 yapınca hele karanlıkta rahatsızlık vermesi normal. Biraz kısmak lazım. (benim kalibrasyonumda %25) Köşedeki lambaderin loş ışığı eşliğinde izlerken tv hiç rahatsızlık vermiyor. Siyah başarımı bence harika, beyazlar parlaklar da aynı şekilde. Benzer kalibrasyonu yaptığım LG S-IPS panelimin siyahları resmen gri görünüyor artık. ikisi de aynı 1400/1 kontrast oranına sahip kalbuki. Şahsen siyah başarımı bana VA'yı aratmıyor. Samsung VA panelli Vestel cihazım bundan bariz kötü siyah veriyor.

Bu arada, daha önce wifi kopmasından şikayetimi bildirmiştim. Router wifi ayarını WPA3/WPA2 yerine WPA2/WPA olarak değiştirdim, iki üç haftadır sıkıntı yok. Sorun tv'den mi yoksa router'dan mı kaynaklı bilemiyorum (ikisi de Mediatek chipsetli halbuki) ama çok da dert değil.

İlk gün "ips glow" olayı beni de rahatsız etmişti ama ekranı kalibre edip ortamı ayarlayınca cihaz harika oldu. 65 GHQ 9500 ekranı 500 nit. Backlightı %100 yapınca hele karanlıkta rahatsızlık vermesi normal. Biraz kısmak lazım. (benim kalibrasyonumda %25) Köşedeki lambaderin loş ışığı eşliğinde izlerken tv hiç rahatsızlık vermiyor. Siyah başarımı bence harika, beyazlar parlaklar da aynı şekilde. Benzer kalibrasyonu yaptığım LG S-IPS panelimin siyahları resmen gri görünüyor artık. ikisi de aynı 1400/1 kontrast oranına sahip kalbuki. Şahsen siyah başarımı bana VA'yı aratmıyor. Samsung VA panelli Vestel cihazım bundan bariz kötü siyah veriyor.

Bu arada, daha önce wifi kopmasından şikayetimi bildirmiştim. Router wifi ayarını WPA3/WPA2 yerine WPA2/WPA olarak değiştirdim, iki üç haftadır sıkıntı yok. Sorun tv'den mi yoksa router'dan mı kaynaklı bilemiyorum (ikisi de Mediatek chipsetli halbuki) ama çok da dert değil.
ayarlarınızı yollar mısınız acaba ?

2-3 gündür kullanıyorum gayet memnunum ips ışıldamasıda o kadar rahatsız etmiyor, bende ayar alabilirim. Birde ayarları yapıp televizyonmu uzun kapat yapıp kapatmama rağmen ayarlarımı kaydetmedi.

Ekran parlakliginin 500 nit olduğu nerde yaziyor acaba bu bilgiye nette ulasamadim.

Ekran parlakliginin 500 nit olduğu nerde yaziyor acaba bu bilgiye nette ulasamadim.

Almadan önce araştırırken bu modelin Avrupa’da satılan versiyonu olan CQA 8490 LONDON modeli için bir yerde okumuştum. Bir testinde de profesyonel cihazla ölçen birisi 470-480 nits gibi bir rakam söyledi diye aklımda kalmış. Rakam doğru yani, fazlası olsa herhalde gözümüze sokarlardı. Bence fazlasıyla yeterli.

Almadan önce araştırırken bu modelin Avrupa’da satılan versiyonu olan CQA 8490 LONDON modeli için bir yerde okumuştum. Bir testinde de profesyonel cihazla ölçen birisi 470-480 nits gibi bir rakam söyledi diye aklımda kalmış. Rakam doğru yani, fazlası olsa herhalde gözümüze sokarlardı. Bence fazlasıyla yeter
Günaydın.

Açıkçası şu mavi ışık işinden kıllandım. Zira bendeki cihazın arkasından çıkan ışık bildiğin beyaz.

Bulabildiğim kaynaklara göre qled tvlerde backlightın mavi olması gerekiyor. Bazı panellerde mavi backlight mavi alt piksele ait quantum dotu uyarıp mavi aydınlanmasını sağladığı gibi, bazılarında mavi backlight direkt mavi alt pikselden geçerek görüntüyü sağlıyor.

Neyse, acaba bu cihazda farklı bir "beyaz ışıklı qled" teknolojisi var? Eğer mavi backlight olmadan qled mümkün değilse ortada bir dümen olmalı. Ya da arkadan sızan beyaz ışık neyin nesi. Kafamda sorular :) Cihazdan memnunum ama dümen varsa direkt iade ederim.

Müşteri Hizmetlerine yazıp sorayım bari.

Edit: Bir qled tv parçalama videosu buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Led ışığı beyaz görünüyor. Acaba mavi dedikleri 9000 kelvin üzeri ultra soğuk beyaz mıdır?
Mrb mavi isik durumunu mh sormustunuz geri dönüş oldumu ne dediler.
Cok merak ettim

Son düzenleme:
Evet geçen cumartesi ekrandaki sorunlar neden ile değişim talep etmiştim biraz önce değişim onaylandığı hakkında mesaj geldi yeni tv göndereceklermiş . Gelince yeni tv için ekranda sorun var mı yok mu buradan paylaşırım

Merhaba,

Vatan’dan 30.799 TL karşılığında aldığım ürün nakliye konusunda anlaşamadığımız için iptal/iade aşamasında. Yani henüz TV teslim edilmedi gönderilmedi de. Bu fiyata bu TV’ye alternatif daha iyi bir model bulabilir miyim yoksa ürünü tekrar talep mi edeyim?

Murat bey bir sorum olacak konuda açtım bu konuda da Grundig 65 inç diye oradan bana yardımcı olursanız sevinirim.ghu9000 serisine eş değer veya üst modeli hangisi.
Müşteri hizmetleri çok yardımcılar ,servis elamanları bıktılar gelip gitmekten 3 cihaz değişti hepsinde benzer sorunlar hangi farklı modeli isteye bilirim bana yardımcı olursanız sevinirim.

Ben de WPA/WPA2/WPA3 şeklinde kullanıyorum. Bir sorun yok. Sanırım sizin router ile bir problem yaşıyor WPA3'te.

65ghu9000 serisindeki sıkıntı için üst model olanı 65ghq9500 ü gönderme gibi durumlar oluyor mu arkadaşlar oluyorsa fark ücret alırlar mı yani aralarında iyi fiyat farkı var merak ettim

Bizim bu tv nin avrupa versiyonlarinda ayriyetten android boxlarin kumandalarina benzer 2.bir kumanda cikiyor.burada üretilip bize satilanda tek kumanda ihrac urunde 2.kumanda olmasi üzücü.en azindan almanyada satilan modelde 2. Kumanda var

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-03-27-07-52-27-919_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-03-27-07-52-27-919_com.android.chrome.jpg
    44.3 KB · Görüntüleme: 51
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri