Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi 75” Tv Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

oknn09

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
40-50
Marka Model Bilgisi
Lg, Philips. TCL
Herkese iyi forumlar ve iyi günler dilerim. Televizyon satın alma batağına yaklaşık 2 ay önce düştüm. 2 ay boyunca hem mağazalardan hem de internet üzerinden televizyon araştırması yapıyorum. Aslında bu ayın başında bütçemi ayarlayıp Grundig 75 Ghu 9000 modelini satın aldım fakat kargo sürecindeyken cayma hakkımı kullanıp zor da olsa iadesini aldım. (Vatan bilgisayar gerçekten bu süreçte burnumdan getirdi :) ) bizim salonda televizyon hiçbir açıdan düz izlenmiyor bunun için Va panel istemiyorum. Şu an evimizde bulunan tüm televizyonlar Samsung ve hepsinin panelinde sorun çıktığı için Samsung’dan soğudum ve istemiyorum ayrıca elektronik satış mağzalarında 75 Crystal UHD 4K CU8500modeline uzaktan ve yandan baktığım zaman benim çok hoşuma gitmemişti. Şu an için aklımda olan modelleri yazıyorum sizce hangisi daha mantıklı olur ya da sizin önereceğiniz bir model varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

1-Lg 75UR9100L
Bu modeli yakından da inceledim Teknosa’da gece indirimleriyle 42k bandına kadar iniyordu.

2-Philips 75PML9008
120Hz Mini led olması ve güçlü hoparlörü ile dikkatimi çekti fakat işletim sisteminin Android olmaması, 1 sene önceki eski modeline göre birçok özelliğinin kısılmış olması ve Philips yetkili servis sorunlarını öğrendikten sonra Dün gece Mediamark’ta güzel indirim olmasına rağmen almaktan vazgeçtim. Şu an Mediamark’ta stokları bitmiş. Dün gece almadığıma biraz pişman oldum açıkçası.

3-TCL 75C645

Bu 3 cihaz arasında kafam karışık. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Grundig'den neden vazgeçtiniz? IPS diye biliyorum bu modelin panelini.
Evet doğru o cihaz da 120Hz IPS panel. Ben o televizyonu almayı düşündüğümde Şubat aynının sonunda 28k civarına indirimden alınıyordu, Mart ayının başında çok saçma bir şekilde zamlandı. Tekrar gece indirimine denk getirip, daha fazla fiyatı mantıken inmez diyerek 37k ya aldım, ben aldıktan 4 5 gün sonra 31k gibi bir fiyata tekrar gece indirimine girince cihazdan aşırı derecede soğudum bunun yanı sıra forumda da o televizyonun hakkında konuşulduğu bir konu var, orada alan bazı kullanıcılarda ışık sızması problemi vardı hatta bir abimiz birkaç sefer cihazını değişim falan yapmıştı diye hatırlıyorum. Bunlar da birleşince iade işlemini televizyon henüz kargodayken başlattım. Ayrıca ben daha sonra o televizyonu mağzada da inceledim renkleri güzel canlıydı fakat beyaz ekranda köşelerde kararma vardı. Orada çalışan görevliye televizyon hakkında düşüncelerini sorduğumda da Grundig’in oled hariç bütün televizyonlarında köşelerde kararma olduğunu söylemişti bana, ne kadar doğrudur bilmem.

Merhaba Samsung kullanıcısı olarak ben ve arkadaşlarıma aldığım aldırttığım QN serileri Neo QLED TV leri tavsiye ederim ve kullanacağınız alan çok büyük mü 75 inç alıyorsunuz. Bir arkadaşım ölçülere uymadı illa büyük illa büyük televizyon dedi alışamadı satıp 55inç düştü😎 fiyatlar da uçtu

Son düzenleme:
Merhaba Samsung kullanıcısı olarak ben ve arkadaşlarıma aldığım aldırttığım QN serileri Neo QLED TV leri tavsiye ederim ve kullanacağınız alan çok büyük mü 75 inç alıyorsunuz. Bir arkadaşım ölçülere uymadı illa büyük illa büyük televizyon dedi alışamadı satıp 55inç düştü😎 fiyatlar da uçtu
İzlenilecek uzaklık 5 metreye yakın. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim önerdiğiniz televizyonları inceledim, güzel cihazlar olduğuna şüphem yok lakin bu seriler benim bütçemin biraz üzerinde kalıyor.

İzlenilecek uzaklık 5 metreye yakın. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim önerdiğiniz televizyonları inceledim, güzel cihazlar olduğuna şüphem yok lakin bu seriler benim bütçemin biraz üzerinde kalıyor.
yetkili servislere sormanız lazım. onlar bazen yenilenmiş sıfır tv satabiliyorlar uygun fiyata alabilisiniz. Ben televizyonda renk hastasıyım bir çok griden tonlama yapıyor. 120hz diyolar çöp. Benin efsanae ET serisi panasonic tv v(akılsız ama mi box sorun çözüldü) ve halen yan odada kullanmaktayım renkleri çok doğal, şimdiki bir çok tv ye taş çıkarır. Alırken bir teknoloji mağazasında yayına blu-ray lg test demo taktık bir çok makina yumurtladı kayan yazılarda kuyruğu olan harfler, siyah diye kül rengi tvler soluk renkler vs vs orda o testi izleyen bir çok kişi tv almıştı :D tek eksiği cihaz yoktu sırf oyuzden digitürk abonesi olup sagemplus cihaz kullanmaktaydım. digitürk türksata geçince iptal edip; samsung qn serisi tv mi aldım Renkler görüntü kalitesi ve sesi çok güzel (ozman fiyatı uygundu) Philips alsam sadece ambilight için alırdım ama gerenk yok.

Son düzenleme:
Herkese iyi forumlar ve iyi günler dilerim. Televizyon satın alma batağına yaklaşık 2 ay önce düştüm. 2 ay boyunca hem mağazalardan hem de internet üzerinden televizyon araştırması yapıyorum. Aslında bu ayın başında bütçemi ayarlayıp Grundig 75 Ghu 9000 modelini satın aldım fakat kargo sürecindeyken cayma hakkımı kullanıp zor da olsa iadesini aldım. (Vatan bilgisayar gerçekten bu süreçte burnumdan getirdi :) ) bizim salonda televizyon hiçbir açıdan düz izlenmiyor bunun için Va panel istemiyorum. Şu an evimizde bulunan tüm televizyonlar Samsung ve hepsinin panelinde sorun çıktığı için Samsung’dan soğudum ve istemiyorum ayrıca elektronik satış mağzalarında 75 Crystal UHD 4K CU8500modeline uzaktan ve yandan baktığım zaman benim çok hoşuma gitmemişti. Şu an için aklımda olan modelleri yazıyorum sizce hangisi daha mantıklı olur ya da sizin önereceğiniz bir model varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

1-Lg 75UR9100L
Bu modeli yakından da inceledim Teknosa’da gece indirimleriyle 42k bandına kadar iniyordu.

2-Philips 75PML9008
120Hz Mini led olması ve güçlü hoparlörü ile dikkatimi çekti fakat işletim sisteminin Android olmaması, 1 sene önceki eski modeline göre birçok özelliğinin kısılmış olması ve Philips yetkili servis sorunlarını öğrendikten sonra Dün gece Mediamark’ta güzel indirim olmasına rağmen almaktan vazgeçtim. Şu an Mediamark’ta stokları bitmiş. Dün gece almadığıma biraz pişman oldum açıkçası.

3-TCL 75C645

Bu 3 cihaz arasında kafam karışık. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam merhaba yazdıklarınız arasında Şuan 65PML9308 kullanıcı olarak kullanıcı deneyimi olarak gördünüzmü bilmiyorum burada paylaşmıştım.

philips için belki bir fikir olur 65PML9507'den aşırı memnundum ama arızalandı mecburi olarak bu modele geçtik.
android ya da google tv isteğiniz yoksa 65pml9008 değerlendirilebilir. Ama philips smart tv ara yüzü beni memnun etmedi.
TCL tercih edecekseniz eğer oyun konsolu bağlayacaksanız yanılmıyorsam 645, 60hz ekran yenileme sunuyor philips 4K 120 Hz ekran yenileme sunuyor bilginize

Hocam merhaba yazdıklarınız arasında Şuan 65PML9308 kullanıcı olarak kullanıcı deneyimi olarak gördünüzmü bilmiyorum burada paylaşmıştım.

philips için belki bir fikir olur 65PML9507'den aşırı memnundum ama arızalandı mecburi olarak bu modele geçtik.
android ya da google tv isteğiniz yoksa 65pml9008 değerlendirilebilir. Ama philips smart tv ara yüzü beni memnun etmedi.
TCL tercih edecekseniz eğer oyun konsolu bağlayacaksanız yanılmıyorsam 645, 60hz ekran yenileme sunuyor philips 4K 120 Hz ekran yenileme sunuyor bilginize
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dün birkaç mağza gezdim ve kimse Lg 75UR9100L modelini önermedi hatta bunlardan birisi de LG'nin kendi mağzasıydı. Philips pml serisi hakkında da çok iyi şeyler duymayınca geriye sadece TCL kalıyor, va panel istemiyordum fakat yanlardan çaprazdan özellikle baktım oldukça iyi gözüktüğü için
TCL almaya karar verdim. Vatanda çalışan arkadaş haftasonu TCL indirimleri olduğundan bahsetti indirim olduğu taktirde yarın gidip büyük ihtimalle 75C745 Qled olan cihazı ya da 75C645 modelini alacağım.

Hocam bütceniz el veriyorsa 75C745 derim ben C745 tercih ederdim mesela, birde gece kuşu indirimleri oluyor vatan bilgisayarda bir kaç gün takip edip belki daha uyguna alabilirsiniz.
Hayırlısı olsun diyelim.

Vatan bilgisayar mağzasında TCL tvlerinde 75"ler için indirim yapmamış. Şansıma Hepsiburada'da biraz indirim yakaladım. Satıcı da Hepsiburadanın kendisi olunca 75C745 modelini satın aldım. İnşallah pişman olmayız.

Vatan bilgisayar mağzasında TCL tvlerinde 75"ler için indirim yapmamış. Şansıma Hepsiburada'da biraz indirim yakaladım. Satıcı da Hepsiburadanın kendisi olunca 75C745 modelini satın aldım. İnşallah pişman olmayız.
Hayırlısı olsun hocam sıkıntısız bir şekilde elinize ulaşıp kurulumu olur. Güzel günlerde kullanın.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri