Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiyesi. (Kaira Alındı)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

batutu3

Meraklı
Meraklı
Bütçe
Düşük :)
Marka Model Bilgisi
airfel kaira
Merhabalar kıymetli hocalarım Antalya Kepezde güney,doğu,batı cepheli 115 mt2 pimapenli bi dairemiz var. Resimdeki gibi 25 Mt2 salon var . Pencereler güney ve batı cepheler.Evin salona göre en ters noktasında da 16mt2 yatak odası var.Genelde salon,yatak odası,mutfak kullanılacak.Diğer iki oda misafir gelmedikçe kullanılmayacak. Kışın birkaç gün ısıtma yapmak da gerekebilir. Forumdaki araştırmalar neticesinde Kaira veya Airfel arasında kaldım. Kaira hazır indirimdeyken 2 odaya da 12lik alsam tüm kapıları açsam soğutma için yeterli olur mu ? Veya sizin önerileriniz ne olur çok teşekkürler şimdiden.

photo_2024-03-25_20-38-19.jpg

Öncelikle şunu belirtelim ki salona konan tek bir klima ile tüm evi soğutmak ya da serinletmek MÜMKÜN DEĞİL. Bırakın 12'liği 18'liği, 24'lük klima olsa yine fayda etmez. Çünkü hem kapasite hem de hava sirkülasyonu buna yeterli değil. Hatta salon tipi klima olsa yine de mümkün olmaz, çünkü aynı metrekare tek bir alanı serinletmek ile araya bir duvar çekmek bile hava sirkülasyonu anlamında çok fark ettirir.

Yatak odası için düşünürsek şahsen 9000 BTU'luk klima öneririm. Tamam o kapıları açmak ne kadar mantıksız olsa da yaptığımız oldu mu? Evet oldu. Fayda etti mi, elbette havanın homojen olduğu kabul edilir ev içerisinde, yani az miktarda da olsa karışacak o hava. Ama değer mi buna, değmez. Belki 1 derece anca düşer diğer odaların sıcaklığı, ayrıca sürekli tam güçte çalıştırmak gerekir. Bunları neden söylüyorum, iki uçtan üflesin tüm ev serinlesin mantığı oluşmasın diye. İç sıcaklık 38 ise klimanın bulunduğu yer 25 iken klimaya uzak olan yerde 35 derece hissedilebilir. Sonra neden olmadı demeyin.

Öncelikle şunu belirtelim ki salona konan tek bir klima ile tüm evi soğutmak ya da serinletmek MÜMKÜN DEĞİL. Bırakın 12'liği 18'liği, 24'lük klima olsa yine fayda etmez. Çünkü hem kapasite hem de hava sirkülasyonu buna yeterli değil. Hatta salon tipi klima olsa yine de mümkün olmaz, çünkü aynı metrekare tek bir alanı serinletmek ile araya bir duvar çekmek bile hava sirkülasyonu anlamında çok fark ettirir.

Yatak odası için düşünürsek şahsen 9000 BTU'luk klima öneririm. Tamam o kapıları açmak ne kadar mantıksız olsa da yaptığımız oldu mu? Evet oldu. Fayda etti mi, elbette havanın homojen olduğu kabul edilir ev içerisinde, yani az miktarda da olsa karışacak o hava. Ama değer mi buna, değmez. Belki 1 derece anca düşer diğer odaların sıcaklığı, ayrıca sürekli tam güçte çalıştırmak gerekir. Bunları neden söylüyorum, iki uçtan üflesin tüm ev serinlesin mantığı oluşmasın diye. İç sıcaklık 38 ise klimanın bulunduğu yer 25 iken klimaya uzak olan yerde 35 derece hissedilebilir. Sonra neden olmadı demeyin.
Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Şuan kaira 9luk ve 12lik arası 1700 TL. Almışken 12 lik almam mantıklı olmaz mı ? Ve de kaira için ne düşünüyorsunuz ?

Aradaki fiyat farkı düşük olunca btu anlamınd abüyük tercih edilmesini ticari koşullar çerçevesinde kabul ediyorum mantıkoı bir alışveriş gibi görünüyor fakat KONFOR söz konusu olduğunda durum biraz değişiyor zira KAPALI olan bir kapı söz konusu olduğunda 16m2 alanda 12 lik klima homojenite sorunu konusunda hele ki yatak odası ise sizi üzebilir. Tabi bu kesinlik ifade eden bir yaklaşım değil zira sonuçta klimanızın sizde oluşturacağı his ile bende oluşturacağı his aynı olmaz. Sıcaklık eşiği her insanda farklıdır.

Ben doğru olan alışverişin 9 luk yatak odası, 12 lik salon şeklinde olduğunu düşünüyorum ancak genel iklimlendirme yatak odası konforundan daha yüksek beklenti ise kesinlikle iki ürün de 12 lik olmalıdır :ok

Aradaki fiyat farkı düşük olunca btu anlamınd abüyük tercih edilmesini ticari koşullar çerçevesinde kabul ediyorum mantıkoı bir alışveriş gibi görünüyor fakat KONFOR söz konusu olduğunda durum biraz değişiyor zira KAPALI olan bir kapı söz konusu olduğunda 16m2 alanda 12 lik klima homojenite sorunu konusunda hele ki yatak odası ise sizi üzebilir. Tabi bu kesinlik ifade eden bir yaklaşım değil zira sonuçta klimanızın sizde oluşturacağı his ile bende oluşturacağı his aynı olmaz. Sıcaklık eşiği her insanda farklıdır.

Ben doğru olan alışverişin 9 luk yatak odası, 12 lik salon şeklinde olduğunu düşünüyorum ancak genel iklimlendirme yatak odası konforundan daha yüksek beklenti ise kesinlikle iki ürün de 12 lik olmalıdır :ok
Hocam çok teşekkür ederim cevap için. Siz böyle söyleyince girip bi 9 bi 12 alayım dedim 12 lik 9 dan ucuza bile geliyormuş. Tahrik var :haha

Arkadaşlar hocamın da tavsiyesi üzerine 1 adet 12.000 1 adet de 9000 btu alındı. Montaj 3 haftayı bulur taşınma işlemlerinden dolayı. Sormak istediğiniz herhangi bir soru olursa çekinmeyin.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri