Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

😂
Hmm ozaman uzaktan kontrollü wi-fi priz alabilirsin net yok deseydin düz watt metre bakalım diyecektim
Wi-fi prizler içinde bir bütçe belirlersen seçenekleri önüne serelim :cak
Cata nın wifi prizi var bende ama onu akvaryumda kullanıyorum ışığı açıp kapatmak için. aynısı olur mu. F/p bir şey lazım derdim foruma bilgi girmek yoksa ne kadar yaktığı önemli değil

Cata nın wifi prizi var bende ama onu akvaryumda kullanıyorum ışığı açıp kapatmak için. aynısı olur mu. F/p bir şey lazım derdim foruma bilgi girmek yoksa ne kadar yaktığı önemli değil
Cata dan tam bilgim yok abim yaa enerji ölçer varmı yokmu muhtemelen watt ölçerli prizi yoktur onun:alala

Ha f/p dersen düz watt metre al geç derim sana şöyle baktım da 450 den aşağı akıllı priz göremedim adem abiye de danışmak lazım belki onun kullandığı f/p wi-fi priz vardır onada bakarız
Düz düşünürsen tuşları yeşil olan alet daha kullanışlı duruyor

https://amzn.eu/d/3UBm7e7
https://amzn.eu/d/blgy6ym

Cata dan tam bilgim yok abim yaa enerji ölçer varmı yokmu muhtemelen watt ölçerli prizi yoktur onun:alala

Ha f/p dersen düz watt metre al geç derim sana şöyle baktım da 450 den aşağı akıllı priz göremedim adem abiye de danışmak lazım belki onun kullandığı f/p wi-fi priz vardır onada bakarız
Düz düşünürsen tuşları yeşil olan alet daha kullanışlı duruyor

https://amzn.eu/d/3UBm7e7
https://amzn.eu/d/blgy6ym
İyi güzel de şartel olmayacak mı bunu nasıl başlayacağım. Neyse kral abim çözer işi :tara

İyi güzel de şartel olmayacak mı bunu nasıl başlayacağım. Neyse kral abim çözer işi :tara
Senaryoların hepsini priz üzerine düşündük 😂

Abi fiş ile çalışırsa klima sigorta zaten prizin gerisinde panoda yada besleme kablosunun bağlantı girişinde olur elektrik bağlantısı yapılır ken ona göre dizaynı yapılır o hec mesele deel:naughty

Son düzenleme:
Senaryoların hepsini priz üzerine düşündük 😂

Abi fiş ile çalışırsa klima sigorta zaten prizin gerisinde olur elektrik bağlantısı yapılır ken ona göre dizaynı yapılır o hec mesele deel:naughty
Ben sigorta koymadım. Serviste koymamıştı zaten içinde koruma var falan dediler. Yanlış mı yaptım acaba :)
5463ABB5-C16B-46A0-859E-F1D8E8038B74.jpeg

Bakalım uzmanlardan cevap gelsin gerekirse eklerim sigorta. Ama söylemeyi unuttum. Bu buat ile mutfak aynı sigortaya bağlı. Mutfakta bulaşık makinesi, buz dolabı ve derin dondurucu var. Tek sigorta üstünden hem mutfağa hem salona hat çekilmiş
Ooo baya yüklü duruyor dediğin gibi bur danışalım bakalım ne diyecekler 😉

Kıymetli dostlarım.
Dün gece 23:30 itibari ile 2024 kış sezonunu 4 ay 24 saat ve son 1 ay da aç kapat şeklinde kullanım sergilemiş olarak toplamda 830kwh ile tamamlamış bulunmaktayım.

Datalogger verileri dahil Voltcraft verilerini de pc ye indirip yakın zamanda bir analiz videosu çekmeyi düşünüyorum.
Uzun yıllardır ilk defa evimin salonunda ve RAHAT bir kış geçlirmemi sağlayan, battaniyesiz, hatta bazı dönemler çorapsız şekilde yayıla yayıla salonumda oturup sıcacık ortamda tv izlemem vesile olan Midea mühendislerine hakikaten teşekkür ediyorum.

5 Aylık kış testlerinin sonucu 830kwh olması da cabası.
Bu durumda her zaman olduğu gibi zamlı tarife ile hesaplayıp vergiler dahil 2,61tl olan elektrik birim saatinden hareketle 830*2,61= bütün kışı 2166TL ile kapatmış bulunmaktayım
Sizlerde toplam kış maliyeti nedir dostlar?
Kombi ile 5 ay ortalama 1.200₺ dersek 6.000₺ abi benimkide ☺️

Ben direkt olarak panodan direkten gelen kablodan aldığım için sigorta koydum
Senin buvatın bağlı olduğu kesimin sigortası yeterse gerek olacağını sanmam ama yinede uzman kişilere soralım
@İRFAN @Adem Helvacı
Her klimada temel düzeyde cam sigorta var. Ancak bu extrem durum için geçerli. Sigorta koymak lazım. Klimanın maksimum gücü (watt)/220v sonuç kaç çıkıyorsa ona en yakın bir tık üst değerde sigorta koymak gerekir. Misal 15 çıktı 16 amperlik bir sigorta takmak gerek. Bu anormal bir akım dürumunda klimadan ziyade binayı yangına karşı korumak için takılır. En mantıklısı aynı değere yakın 30 ma değerinde kaçak akım sigortası takmak. Bu kaçak akım (sigortanın yaptıklarının yanında can güvenliği de sağlar) mesala duş üniteyi yikiyorsunuz enerjiyi kesmeyi unuttunuz ve su tuttunuz bide sigorta normalden çok yüksekse şansınız varsa horon teperek kurtulursunuz yoksa en yakın camiden selaniz okunur. Ama kaçak akım olsa siz farketmeden sigorta atar ta ki klimayı açmak istediğinizde elektriğin olmadığını anlayana kadar.

Her klimada temel düzeyde cam sigorta var. Ancak bu extrem durum için geçerli. Sigorta koymak lazım. Klimanın maksimum gücü (watt)/220v sonuç kaç çıkıyorsa ona en yakın bir tık üst değerde sigorta koymak gerekir. Misal 15 çıktı 16 amperlik bir sigorta takmak gerek. Bu anormal bir akım dürumunda klimadan ziyade binayı yangına karşı korumak için takılır. En mantıklısı aynı değere yakın 30 ma değerinde kaçak akım sigortası takmak. Bu kaçak akım (sigortanın yaptıklarının yanında can güvenliği de sağlar) mesala duş üniteyi yikiyorsunuz enerjiyi kesmeyi unuttunuz ve su tuttunuz bide sigorta normalden çok yüksekse şansınız varsa horon teperek kurtulursunuz yoksa en yakın camiden selaniz okunur. Ama kaçak akım olsa siz farketmeden sigorta atar ta ki klimayı açmak istediğinizde elektriğin olmadığını anlayana kadar.
Abi diline sağlık çok değerli bilgiler vermişsin

şimdi bu kaçak akım rolesini bir mutfak grubu veya yada oturma odası grubu şeklinde her odaya 1 kaçak akım koyarak sağlayabilir miyiz yoksa her cihaza 1 tane şart mı yada ana saate mi koymak lazım direkten gelen yere
Son olarak Siemens,viko~panasonic,legrant hangi marka önerirsin

Yani buat ile prizin araya 16lık bir sigorta ekle diyorsunuz doğru mu?

Abi diline sağlık çok değerli bilgiler vermişsin

şimdi bu kaçak akım rolesini bir mutfak grubu veya yada oturma odası grubu şeklinde her odaya 1 kaçak akım koyarak sağlayabilir miyiz yoksa her cihaza 1 tane şart mı yada ana saate mi koymak lazım direkten gelen yere
Son olarak Siemens,viko~panasonic,legrant hangi marka önerirsin
Kaçak akımlar normal sigortaya göre bayaa pahalı bu nedenle kat içi sigorta panosunun girişine takılıyor. Ve düzgün takılırsa tüm kat için yukarda yazdıklarımı karşılıyor. Topraklamasi olan kablo kesiti yeterli bir elektrik tesisatı sağlıklı olan. İşinin ehli bir elektrikci ile anlaşıp kaçak akım yoksa kat içi sigorta kutusuna 1 adt kaçak akım yeterli olur. Klimaya yakın sigorta da takmak gerek. Bunun nedeni yukarda yazdığım sebeple kaçak akım olsa bile şartlar kaçak oluşumunu gerçeklestirmesse kaçak akımda olsa bile yine yanma gerçekleşir. Bu sebeple yanma veya ısınma gerçekleşecek kablo boyunu olabildigince kısa tutabilmek için extra önlem olarak takılıyor. bu Toprak lama kablosu ile nötr veya faz kısa devre olana kadar yanma mümkün. Bu gerçekleşince kaçak akım atar ancak bu süreçte hat üzerinde bir alevlenme söz konusu ve kendi kendine yanma başlamış ise bunda kaçak akımın yapabileceği birşey yok. Ha tabi bu verdiğim örnek çok uçuk bir örnek. Çoğunlukla bu seviyeye gelmeden atar.

Yani buat ile prizin araya 16lık bir sigorta ekle diyorsunuz doğru mu?
Aynen klimanın gücü hangisini gerektiriyorsa o güçte takmak gerek. Watmetre veya akıllı priz takmiyacaksaniz fişi aradan çıkarıp direk o noktaya sigorta koyun. Temelde fişi elektriği kesmek için koymuşsunuz sigorta da aynı işi yapıyor

Aynen klimanın gücü hangisini gerektiriyorsa o güçte takmak gerek. Watmetre veya akıllı priz takmiyacaksaniz fişi aradan çıkarıp direk o noktaya sigorta koyun. Temelde fişi elektriği kesmek için koymuşsunuz sigorta da aynı işi yapıyor
Montaj ekibi direkt buata bağlamıştı. ben tapo priz taktım wat ölçmek için. Klima 12bin BTU xtreme save. Bende 32 lik sigorta var ama siz 16 lık sigorta tak diyorsunuz ilk fırsatta alıp takacam, teşekkür ederim.

Montaj ekibi direkt buata bağlamıştı. ben tapo priz taktım wat ölçmek için. Klima 12bin BTU xtreme save. Bende 32 lik sigorta var ama siz 16 lık sigorta tak diyorsunuz ilk fırsatta alıp takacam, teşekkür ederim.
32 lik gereksiz fazla hiç takmasan daha iyi. 32 yi elektrikli şohben için kullanırlar. Oda 7 kW enerji kullandığı için buda en az 2 adt klima yapar.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri