Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Su Arıtma Cihazı Tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Furkan Bozkurt

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
2.500-4.000
Marka Model Bilgisi
F/P ÜRÜNÜ
Su arıtma cihazı almak istiyorum ama hiç bilgi sahibi değilim. Yardım lütfen

Bir çevre mühendisi olarak söylüyorum. Arıtma cihazlarına sıcak bakmıyorum. Sudaki koku ve tadı gidermek/değiştirmek için faydalı birçok mineralide sudan uzaklaştırıyor. Bu nedenle mecbur değilseniz arıtma almamanızi tavsiye ederim. Aynı şekilde damacana ve şişe sularda zararlı. Mikroplastik konusunda çok problemli. Buna maruz kalmak hormonları ve üreme sistemine büyük oranda zararı var. İnsan vücudunda birikim yapıyor ve vücuttan atilamiyor.

İngilizceniz varmı veya çeviri kullanabiliyor musunuz bilmiyorum. Bilimsel araştırma makalelerinin paylaşıldığı siteden bu arıtma cihazı için yapılan araştırma sonucunun bulunduğu link aşağıda.https://www.researchgate.net/public..._filters_improve_the_quality_of_potable_water

Çevirisi de aşağıdaki gibi

Screenshot_2024-04-02-22-49-08-478_com.android.chrome.jpg

Merhaba. Aosmith freyza modelini kullanıyorum, öneririm. Abd orijinli firma güney kore üretimi. Filtreleri dünya su örgütü onaylı

Su arıtmanın markasından çok içindeki filtrelerin markaları önemli. LG filtreli diyenlerden uzak dur alayı sahte. Omnipure, filmtec olanlar iyidir. Kesinlikle kapalı kasa, inline filtre, kaçak korumalı bir cihaz al.

Bir çevre mühendisi olarak söylüyorum. Arıtma cihazlarına sıcak bakmıyorum. Sudaki koku ve tadı gidermek/değiştirmek için faydalı birçok mineralide sudan uzaklaştırıyor. Bu nedenle mecbur değilseniz arıtma almamanızi tavsiye ederim. Aynı şekilde damacana ve şişe sularda zararlı. Mikroplastik konusunda çok problemli. Buna maruz kalmak hormonları ve üreme sistemine büyük oranda zararı var. İnsan vücudunda birikim yapıyor ve vücuttan atilamiyor.
Hocam merhaba. Bende arıtma yok sağlıklı değil diye kullanmıyorum. Hazır damacana su içiyorum hangi su yararlı varsa tecrübesi olan yorumlayablir mi

Hocam haklısınız fakat bizim evdeki çeşmeden akan su ve arıtıcının içilebilirlik değerlerini atıcam. Bazen mecburen arıtıcı kullanmak zorunda kalıyoruz.

İçme Suyunun TDS Değeri Kaç Olmalı?
TDS Aralığı (ppm)Su Kalitesiİçilebilirlik
17-60 ppmHafif sert suİçilebilir
60-120 ppmOrta sert suİçilmemesi tavsiye edilir
120-180 ppmSert suİçilmemeli
180-300 ppmÇok sert suİçilmemeli

Ekli dosyalar

• IMG_20240413_140524.jpg
    IMG_20240413_140524.jpg
    39.5 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20240413_140615.jpg
    IMG_20240413_140615.jpg
    51.6 KB · Görüntüleme: 16
Aynen öyle hocam ikisi de sıkıntılı nereden su içeceğiz bilmiyorum. Ama yine damacana ve pet şişelerdense, arıtma bence daha az zararlıdır diyerek kullanıyorum 2 senedir yapacak birşey yok. Muhammet keskin isimli bir kardiyolog, YouTube da maden suyu tüketmek kaydıyla arıtma kullanılabileceğini söylüyor, Maden suyunda litrelerce suda bulunan mineral içeriği olduğu için. Cam damacana da olsa zaten çok pahalı ve o da plastiğin maruz kaldığı bazı olumsuzluklara maruz kalabiliyor (güneş, yeterince temizlenmeme ve başkasının kullanması, suyun arıtma işleminden geçmesi gibi). Keşke yakınlarda içilebilir doğal kaynak olsa da gidip cam damacanayla doldursak ama yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam haklısınız fakat bizim evdeki çeşmeden akan su ve arıtıcının içilebilirlik değerlerini atıcam. Bazen mecburen arıtıcı kullanmak zorunda kalıyoruz.

Hocam mineral filtreniz ya yok ya da ömrünü tamamlamış ya da iş görmüyor diye tahmin ediyorum. Var mı? Varsa en son ne zaman değiştiniz? En az 20-30 olur normalde. Suyun ph ini da takip ediyor musunuz kaç ?

Hocam mineral filtreniz ya yok ya da ömrünü tamamlamış ya da iş görmüyor diye tahmin ediyorum. Var mı? Varsa en son ne zaman değiştiniz? En az 20-30 olur normalde. Suyun ph ini da takip ediyor musunuz kaç ?
Arıtıcıdan bahsediyor iseniz 6 ay önce filtre değişimi yapıldı. Çeşme suyundan bahsediyorsanız normal belediyenin çeşmeden akan suyu bir filtresi filan yok. Ph ölçecek aletim maalesef yok sadece TDS var evde.

IMG_20240413_144219.jpg

Filtre sayısı bu kadar hocam.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam merhaba. Bende arıtma yok sağlıklı değil diye kullanmıyorum. Hazır damacana su içiyorum hangi su yararlı varsa tecrübesi olan yorumlayablir mi
Benim araştırmalarım arıtma cihazının plastik kadar tehlikeli olmadığı yönünde. Damacanalar ve pet sular özellikle yazın kamyonlarla taşınırken hele bir de şehrinizde tesis yoksa ve uzun yol sonucu kamyon içi sıcaklıklar çok yüksek derecelere çıktıkça ve market önünde mal sevki günlerinde uzun süreler güneşle temas edince plastik suya çok rahat geçiyormuş. Arıtmanın şuan tek yoğun eleştiri alan yanı, zararlı maddelerin yanında yararlı olan mineralleri de süzmesi. Bunu yine kaliteli mineral filtrelerle bir miktar yerine koysak da illaki eksik kaliyor şuan icin. Yapılan testlerde görünüyor. İlk mesajımda bahsettiğim gibi maden suyu gibi takviyelerle yine bu dezavantajı azaltabiliriz diyen bazı doktorlar var yukarda ismini verdiğim gibi. Biraz muallak bı konu. Kötünün iyisi diyerek arıtma kullanıyorum şahsen.

Hatta sanırım çoğu damacana firmaları filtrasyon yapıyor gene. Gerçekten doğal kaynak suyu kullananların sayısı az olmakla birlikte, bazı kullananlar da özellikle yoğun dönemlerde filtre edilmiş şu kullanabiliyorlarmış.

Arıtıcıdan bahsediyor iseniz 6 ay önce filtre değişimi yapıldı. Çeşme suyundan bahsediyorsanız normal belediyenin çeşmeden akan suyu bir filtresi filan yok. Ph ölçecek aletim maalesef yok sadece TDS var evde.
Arıtıcıdan bahsediyorum. Bı ara ph ölçüm sıvısı veya cihazı alabilirseniz ph ve tds birlikte düzenli takip etmenizi tavsiye ederim. Çünkü mesela benim membran sonu saf suyun tds değeri 4-6 civarı. Yani çok düşük. Bunu mineral ve post karbon filtreler 20-25-30 a çıkarıyor. Sizinki baya düşük geldi. Arıtma kullanan kişilerin ph ve tds'i düzenli takip etmesi önemli. Sizin tds çok düşük çıkınca ph da 7 nin altında olabilir gibi geldi.

Arıtıcıdan bahsediyorum. Bı ara ph ölçüm sıvısı veya cihazı alabilirseniz ph ve tds birlikte düzenli takip etmenizi tavsiye ederim. Çünkü mesela benim membran sonu saf suyun tds değeri 4-6 civarı. Yani çok düşük. Bunu mineral ve post karbon filtreler 20-25-30 a çıkarıyor. Sizinki baya düşük geldi. Arıtma kullanan kişilerin ph ve tds'i düzenli takip etmesi önemli. Sizin tds çok düşük çıkınca ph da 7 nin altında olabilir gibi geldi.
Anladım hocam teşekkür ederim bir ara ölçeyim.

TDS = iletkenlik = şu içerisindeki tuz ve mineral içeriği demek. 0 tds eşittir saf su. Sert sular uzun vadede böbrek taşı vb sorunların çıkmasına neden olabiliyor. Ama böbrek taşına yatkın kişilerde daha erken belirti gösteriyor. Sert sular içme hissiyatı ile büyük oranda ilişkili çok yumuşak ve çok sert suyu içmek zordur. Ben mesala yumuşak suyu içemiyorum belirli bir sertlikte olduğunda daha keyif veriyor ve içtiğimi anlayabiliyoruz. Önemli olan tds değil su içerisinde biyolojik hastalık etmenin varlığı sıkıntı. Yoksa her su içilir. İşte bu yüzden artırmalarda kullanılan filtreler biyolojik acidanda arıtma yaparken işe yarar mineralleri de götürüyor. Biyolojik olarak bireysel analiz kolay değil. Şehir şebekesine bağlı iseniz muhtemel hat klorlaniyor olmalı bu açıdan hastalık yapıcı bakterilerin çoğunlukla giderilmiş olması gerek. Tabiki hat üzerinde içme suyuna bir kontamine durumu yoksa. İlk mesaj da da yazdığım gibi çeşme suyu gerçekten kötü değilse hazır su ve arıtma kullanmama tarafindayim. Ama tuz veya sertlik veya kireç aşırı ise arıtma kullanmak kaçınılmaz. Mümkünse arıtma alırken satıcının kimya veya çevre mühendisi ile çalıştığından emin olun ve şebeke suyunun durumuna göre bir arıtma almaya çalışın.

Şebeke tds'im şuan 150-170 civarlarında ve su şuan çok temiz görünüyor. Bazen 330'ları bulup kirli ve kokulu olabiliyor. Arıtmayı sadece o dönemlerde kullanmaya karar verdim İrfan hocanın söylediklerinden sonra. Genel olarak musluk suyu kullanıcam sanırım su temizliği bu şekilde devam ederse. Konu sahibi açısından tavsiyeden çıkıp biraz arıtmanın gerekliliğinin sorgulanmasına döndü olay ama onun açısından da faydalı oldu bu bence. Size de bu şekilde yapmanızı öneririm. Ama İzmir gibi genel olarak tortulu ve çamurlu bir suya sahip olduğunu duyduğum yörelerde yaşıyorsanız arıtma kaçınılmaz olabilir. Şebeke suyunu kontrol ve takip etmek lazım. Gerekliyse alınabilir.

TDS = iletkenlik = şu içerisindeki tuz ve mineral içeriği demek. 0 tds eşittir saf su. Sert sular uzun vadede böbrek taşı vb sorunların çıkmasına neden olabiliyor. Ama böbrek taşına yatkın kişilerde daha erken belirti gösteriyor. Sert sular içme hissiyatı ile büyük oranda ilişkili çok yumuşak ve çok sert suyu içmek zordur. Ben mesala yumuşak suyu içemiyorum belirli bir sertlikte olduğunda daha keyif veriyor ve içtiğimi anlayabiliyoruz. Önemli olan tds değil su içerisinde biyolojik hastalık etmenin varlığı sıkıntı. Yoksa her su içilir. İşte bu yüzden artırmalarda kullanılan filtreler biyolojik acidanda arıtma yaparken işe yarar mineralleri de götürüyor. Biyolojik olarak bireysel analiz kolay değil. Şehir şebekesine bağlı iseniz muhtemel hat klorlaniyor olmalı bu açıdan hastalık yapıcı bakterilerin çoğunlukla giderilmiş olması gerek. Tabiki hat üzerinde içme suyuna bir kontamine durumu yoksa. İlk mesaj da da yazdığım gibi çeşme suyu gerçekten kötü değilse hazır su ve arıtma kullanmama tarafindayim. Ama tuz veya sertlik veya kireç aşırı ise arıtma kullanmak kaçınılmaz. Mümkünse arıtma alırken satıcının kimya veya çevre mühendisi ile çalıştığından emin olun ve şebeke suyunun durumuna göre bir arıtma almaya çalışın.
Hocam peki musluk suyundaki ağır metaller hakkında ne düşünüyorsunuz?

Almayın
Almayın
Almayın

O içtiğiniz şey içilecek bir şey değil. Musluk suyu içilmez. Asbestli ve paslı boru hatları, yer yer temiz suyla karışan lağım, barajların tarım ilaçlarının yaygın uygulandığı yerlerde olması vb sebeplerim var. Ayrıca içtiğiniz sudan daha fazlası kanalizasyona gidiyor.

Almayın
Almayın
Almayın

O içtiğiniz şey içilecek bir şey değil. Musluk suyu içilmez. Asbestli ve paslı boru hatları, yer yer temiz suyla karışan lağım, barajların tarım ilaçlarının yaygın uygulandığı yerlerde olması vb sebeplerim var. Ayrıca içtiğiniz sudan daha fazlası kanalizasyona gidiyor.
Ülkenin terkedilmiş bir semtinde yasamiyorsaniz asbestli boru da yok paslı boru da çoğunlukla yenilenmiş alt yapıya sahip. Basınçlı içme suyuna kolay kolay lağım karışmaz (lağımin içinden geçse bile bulaşması olası değil. Tek ihtimal sebekedeki basıncın düşmesi veya su kesintisi. Barajlara yakın tarım ilacı demişsin de her hafta aldığın ve keyifle yediğiniz sebze ve meyvelerde baraja etki eden tarım ilacının 100 lerce katı konsantrasyonda bulunduğundan bahsetmemiş sin. Tek doğru bilgi sondaki aşırı atık su israfı yaptığı. Suyun yarısını atıksu olarak arıtma cihazları kanalizasyona bırakıyor. Bu hertarafta su tasarrufu yapılması gerek uyarılarına tam zıt bir uygulama.

Ülkenin terkedilmiş bir semtinde yasamiyorsaniz asbestli boru da yok paslı boru da çoğunlukla yenilenmiş alt yapıya sahip. Basınçlı içme suyuna kolay kolay lağım karışmaz (lağımin içinden geçse bile bulaşması olası değil. Tek ihtimal sebekedeki basıncın düşmesi veya su kesintisi. Barajlara yakın tarım ilacı demişsin de her hafta aldığın ve keyifle yediğiniz sebze ve meyvelerde baraja etki eden tarım ilacının 100 lerce katı konsantrasyonda bulunduğundan bahsetmemiş sin. Tek doğru bilgi sondaki aşırı atık su israfı yaptığı. Suyun yarısını atıksu olarak arıtma cihazları kanalizasyona bırakıyor. Bu hertarafta su tasarrufu yapılması gerek uyarılarına tam zıt bir uygulama.
Öyle sanın. Hatları tamamen yenileyemez kimse,siyasetçilere inanmayın. İşim bu. 15 20 yıllık bir yerleşimde oturmuyorsanız ara bağlantılarda paslı ve asbestli boru kullanılıyor, özellikle ege bölgesinde. Ben samsunda yaşıyorum. Belediye başkanı boruların asbestli ve paslı olduğunu bizzat söyledi, kendisi sanıyorum şehirde en yetkili merci sayılır. Lağım suyu karışması örneği spesifik fakat yakın zamanda yaşanmış ve foruma intikal etmiş bir örnek hatta adem abi de biliyor. Bugün tarımda kullanılan ilaçların mahsüller fırçalanarak yıkansa bile en fazla %40 kadar temizlenebildiği biliniyor. Barajlara yakın tarım arazilerinden kaynaklanan yeraltı ve yerüsyü sularındaki tarım ilaçları barajlara mutlaka etki ediyor. Mesela samsundaki barajların yanında yoğun pestisit kullanan çiftçiler var. Ayrıca hepsini geçelim. Sular bakteriler sebebiyle klorlanarak evlere gönderiliyor. Cihazlar da belli bir seviyeye kadar arıtabiliyor. Klor arıtılırken sudaki mineraller de arıtılıyor. Ayrıca ters ozmos sisteminin su israfı da ortada.

Son düzenleme:
Öyle sanın. Hatları tamamen yenileyemez kimse,siyasetçilere inanmayın. İşim bu. 15 20 yıllık bir yerleşimde oturmuyorsanız ara bağlantılarda paslı ve asbestli boru kullanılıyor özellikle ege bölgesinde. Ben samsunda yaşıyorum. Belediye başkanı boruların asbestli ve paslı olduğunu bizzat söyledi, kendisi sanıyorum en yetkili merci sayılır. Lağım suyu karışması örneği spesifik fakat yakın zamanda yaşanmış ve foruma intikal etmiş bir örnek adem abi biliyor. Bugün tarımda kullanılan ilaçların fırçalanarak yıkansa bile en fazla %40 kadar temizlenebildiği biliniyor. Barajlara yakın tarım arazilerinden kaynaklanan yeraltı ve yerüsyü sularındaki tarım ilaçları barajlara mutlaka etki ediyor. Mesela samsundaki barajların yanında yoğun pestisit kullanan çiftçiler var. Ayrıca hepsini geçelim. Sular bakteriler sebebiyle klorlanarak evlere gönderiliyor. Cihazlar da belli bir seviyeye kadar arıtabiliyor. Klor arıtılırken sudaki mineraller de arıtılıyor. Ayrıca ters ozmos sisteminin su israfı da ortada.
Damacana mı öneriyorsunuz yani alternatif olarak? Ne içicez abi? 😂

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri