Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

İyi akşamlar, sayın klima sevenlerle selam olsun.

Bugün Samsun'da boğucu bir sıcaklık ve tozdan görüş mesafesini dahi etkileyen havada klima montajımız yapıldı ve henüz kullanamasamda klima derdim öyle güzel sonlandı ki...

İlk defa şahit olduğum şeyler yaşadık. 4 kişiyle üstelik hepsi profesyonel usta tarafından 4 kişilik ekiple kurulum gerçekleşti.

Vakum işçilik bilgilendirme ne arasan hepsi güzeldi. Yani forumda okuduklarım videolarda izlediklerimden sonra tedirgindim. Ekip işini tam anlamıyla güzelce yaptı bitirdi.

İlk müsait zamanda tüm detaylarıyla birlikte forumda deneyimimi paylaşacağım.

Bir ara vakuma başlıyoruz diye çağrıldım. Sonra vakum bitti gel bak kontrol et video fotoğraf vb alabilirsin diyen üstelik güleryüzle yapan servise denk gelmekte ne bileyim 😂 iş bitimi yerleri her yeri temizleyip ikram ettiğim içecekleri dahi kaldıran usta servis ne bileyim ben görmedim duymadım
Çok iyi 🤗 servis personelleri de insan evladı olabiliyormuş demek ki 😃🤠 Arçelik servisi diye boz 🐻 gelirse kapıyı açmayın sonra vakumsuz montaj yapmaya çalışıyorlar 😁

Bu montaja sonradan kanal işlemek biraz zor olur estetik durmaz bilginiz olsun
Bu şekilde bırakamam bu şekilde çok kötü görünüyor.

Evime insanlar geldiğinde misafirler arkadaşlar kliman iyiymiş fiyatı nedir özelliği nedir vs derken bu borular ne böyle diyince cevap veremem bu duruma.

Bu şekilde bırakamam bu şekilde çok kötü görünüyor.

Evime insanlar geldiğinde misafirler arkadaşlar kliman iyiymiş fiyatı nedir özelliği nedir vs derken bu borular ne böyle diyince cevap veremem bu duruma.
O zaman genel anlamda ileride de dostlarımız bu hataya düşmesin diye bir duyuru mu yapsak acaba? :alala

Hayırlı günler cümleden 😊

Forumdan tecrübeli arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübeleri doğrultusundaki görüşleri
gerek forum dışından okuduğumuz araştırdıklarımız ve tavsiyeler her birimize tartışmasız olumlu katkı sunuyor.
Bu kulvardan aslına ulaşmaya çalıştığım bu hususla ilgili arkadaşlarımızın ve etiketteki üstatların görüşleri nedir acaba 🙂

Temsili resimde dış ünite drenaj bağlantısı yapılmış hatta iç ünite bağlantıyla bantlanarak yol almış.
Bu bağımsız olarakta yapılırdı sonuçta ama nizami anlamda hoş olmuş elbette.
Video benim dış üniteye ait ama alttan tahliye boru akuple edilmemiş 🫤

Benim midea klimada dış ünitede bu drenaj bağımsız olarak verilmemiş olaki yarın bir gün ISITMADA kullandığımda dış üniteden alt komşunun küpeştesine su akışı olabilirse buda hoş karşılamazsa alt katta ikamet eden tarafından
ne yapmalıyız ki, 🫣
Video belki yüklenmedi bende ekran görüntüsü aldım dış ünitemden.

@Adem Helvacı
@GençKlima Adana
@Muharrem Kaya

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240425-123450_1_1.jpg
    Screenshot_20240425-123450_1_1.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20240426-125837.jpg
    Screenshot_20240426-125837.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20240426-125828.jpg
    Screenshot_20240426-125828.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Merhabalar.
Fethiye Merkezde Bulunan kayınpederimin tek katlı çatısız (dam şeklinde sadece beton üçgen çatı yok) evi için kışın ısıtma için bir klima bakmaktayız. Kurulum yapılacak oda 15-16 m2 civarında. Kuzey ve Batı cephe. Ev bir dağ yamacında kaldığından akşamları erken gölgeye düşüyor.

Bu alan için 12.000 BTU bir klima arayışına girdim. Forumda birkaç konuyu okudum ama genellikle hep soğutma amacıyla tavsiyeler verilmiş. Adem abinin Mevcutta midea kullandığını da biliyorum. Özellikle aynı bölgede bulunmamız sebebiyle de onun kullanımı benim için önemli.

Yazlak ve kışlak yaşadıkları için yazlarını yaylada geçiriyorlar. O sebeple sadece yazları bizim gittiğimizde günü birlik veya birkaç günlük kullanımlarımız dışında soğutma amacıyla klima kullanımı olmayacak. Asıl amaç ısıtma olacak. Bu minvalde hem ilk alım maliyeti bizi üzmeyecek hemde sonrasında kullanım maliyeti bizi üzmeyecek bir klima arayışım var.

Tabi ki aman en ucuz olsun demiyorum. Özellikle muadillerine göre 3-5 bin pahalı olmasına rağmen enerji tüketiminde muadilinden %20 ve üzeri daha tasarruflu olan ürün her zaman tercihimdir. Çünkü ilk alım maliyetini birkaç yıl içerisinde amorti ettikten sonra tasarruf sürekli cebimize kalır. Ama ilk alım ucuz olsun diye alınan ürün birkaç yıl sonra özellikle elektrik birim fiyatına da zam gelirse yormaya başlayacaktır.

Bu minvalde tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Şu anda birkaç ürünü takip radarıma aldım.

Midea Xtreme Eco AG2Eco-12NXD0-I 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima​

LG Dualcool Plus PC12SQ 12000 BTU A++ Inverter Duvar Tipi Klima​

Airfel Ltxn35n A 12000 Btu Inverter Duvar Tipi Klima​

Arçelik Ekolojik 12325 A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima​

Kaira DTXR35E WiFi 12000 BTU A++ Inverter Duvar Tipi Klima​

Gördüğünüz gibi 18500 liradan 30000 liraya kadar ürün listesi oluşturdum. Bu listeden veya başkaca önerebileceğiniz özellikle ISITMA için ürün tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bence kaira fiyat performans olarak güzel.

Forumdan tecrübeli arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübeleri doğrultusundaki görüşleri
gerek forum dışından okuduğumuz araştırdıklarımız ve tavsiyeler her birimize tartışmasız olumlu katkı sunuyor.
Bu kulvardan aslına ulaşmaya çalıştığım bu hususla ilgili arkadaşlarımızın ve etiketteki üstatların görüşleri nedir acaba 🙂

Temsili resimde dış ünite drenaj bağlantısı yapılmış hatta iç ünite bağlantıyla bantlanarak yol almış.

Benim midea klimada dış ünitede bu drenaj bağımsız olarak verilmemiş olaki yarın bir gün ISITMADA kullandığımda dış üniteden alt komşunun küpeştesine akış olabilirse buda hoş karşılamazsa alt katta ikamet eden tarafından
ne yapmalıyız ki, 🫣

@Adem Helvacı
@GençKlima Adana
@Muharrem Kaya
İşte bu nedenle montajlar bittikten sonra dostlardan ürünlerin görsellerini istiyoruz ki bu detayları kontrol edebilme şansımız olsun.
O Dış üniteden drenaj borusu çekilmeme konusu Midea servislerinde ve genel anlamda birçok serviste hastalık nedense.
Isıtmada kullanmayacak olan dostlarımın özellikle taktırtmadığı durumlar istisna olmak üzere pipo ve drenaj borusu MUTLAKA çekilmelidir. FG Europe iletişim formunu doldurup pipo ve drenaj takılması için yeniden servis yönlendirilmesini talep edin lütfen.

İşte bu nedenle montajlar bittikten sonra dostlardan ürünlerin görsellerini istiyoruz ki bu detayları kontrol edebilme şansımız olsun.
O Dış üniteden drenaj borusu çekilmeme konusu Midea servislerinde ve genel anlamda birçok serviste hastalık nedense.
Isıtmada kullanmayacak olan dostlarımın özellikle taktırtmadığı durumlar istisna olmak üzere pipo ve drenaj borusu MUTLAKA çekilmelidir. FG Europe iletişim formunu doldurup pipo ve drenaj takılması için yeniden servis yönlendirilmesini talep edin lütfen.
Geçen zamanda fatura ve montaj evrakları ile ilgili de görüşlerinizi aldım ve yardımcıda oldunuz sağolun.
Bayi servis aynı firmaya gittiğimde evraklar için fatura alışverişten ertesi gün kesilmiş ama bana ulaşılmadı tabi 3 hafta boyunca.
Burda sizin yardımlarınızdan mütevellit bayi yukardan arandığını söyledi banada yukarıyı aramışsın dedi😃 bende bi forumunuz olduğunu kimseyi aramadığımı arkadaşların nasıl bir süreç izlediğini öğrenmek için ilerlerken konunun nasıl geliştiğini anlattım ☺
Nihayetinde bayi servis iyi insanlar 🙏Allah artırsın yoğun çalışıyorlar

En hoşlanmadığım şey ürünle alakalı tekrar tekrar bazı şeyler için yine yine görüşmek
😵‍💫
Vay arkadaş 😣

Abi şimdi kontrol ettim, foto yüklemene engel sistemde bir sorun görünmüyor.
@İlteriş Yılmaz ne dersin?
Abi format kısmında heic yazıyor sanırım ondan dolayı yükleme yapmıyor onu nasıl düzeltebilirim bilmiyorum

Benim midea klimada dış ünitede bu drenaj bağımsız olarak verilmemiş olaki yarın bir gün ISITMADA kullandığımda dış üniteden alt komşunun küpeştesine su akışı olabilirse buda hoş karşılamazsa alt katta ikamet eden tarafından
ne yapmalıyız ki, 🫣

@Adem Helvacı
@GençKlima Adana
@Muharrem Kaya
Merhaba elbetteki takan servis arkadaşlar onuda takmalı fakat inanın bazen gözden kacabiliyor. Sebebi de bence klimanın çalışmasına engel bir durum değil bu ve oradan çoğu zaman kışın yağışlı havalarda daha çok su akıyor dolayısıyla yağmur suyuna karışır diye pek önemsenmiyor ama yapılması gereklimi tabiki gerekli sizinde böyle bir dumunuz varsa servisteki arkadaşlarda iletişime geçerseniz eminim halledeceklerdir. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın 🙏

Ben watsapp tan bayiye yazdım serviste aynı yer zaten kendimi hatırlatıp konuyu izah ettim.
Yine şakayla karışık yukarıyı aramışsın konusu olmasın diye 😄

Evvel bi diyalog kurmak istedim bulunduğum ortamdaki marka temsilcisiyle tavra göre strateji belirleriz diye düşündüm.
Geleceklerini söylediler bakalım gelişmeleri aktarıcam nihayete erdiğinde 🙂

Abi format kısmında heic yazıyor sanırım ondan dolayı yükleme yapmıyor onu nasıl düzeltebilirim bilmiyorum

Merhaba elbetteki takan servis arkadaşlar onuda takmalı fakat inanın bazen gözden kacabiliyor. Sebebi de bence klimanın çalışmasına engel bir durum değil bu ve oradan çoğu zaman kışın yağışlı havalarda daha çok su akıyor dolayısıyla yağmur suyuna karışır diye pek önemsenmiyor ama yapılması gereklimi tabiki gerekli sizinde böyle bir dumunuz varsa servisteki arkadaşlarda iletişime geçerseniz eminim halledeceklerdir. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın 🙏
Eksik olmayın☺
inşAllah huzurlu günlerimize refakat eder 🤲

Geçen zamanda fatura ve montaj evrakları ile ilgili de görüşlerinizi aldım ve yardımcıda oldunuz sağolun.
Bayi servis aynı firmaya gittiğimde evraklar için fatura alışverişten ertesi gün kesilmiş ama bana ulaşılmadı tabi 3 hafta boyunca.
Burda sizin yardımlarınızdan mütevellit bayi yukardan arandığını söyledi banada yukarıyı aramışsın dedi😃 bende bi forumunuz olduğunu kimseyi aramadığımı arkadaşların nasıl bir süreç izlediğini öğrenmek için ilerlerken konunun nasıl geliştiğini anlattım ☺
Nihayetinde bayi servis iyi insanlar 🙏Allah artırsın yoğun çalışıyorlar

En hoşlanmadığım şey ürünle alakalı tekrar tekrar bazı şeyler için yine yine görüşmek
😵‍💫
Vay arkadaş 😣
Ben bu konuya şu şekilde bakıyorum, en azından Midea söz konusu olduğunda arayabileceğimiz, yazaileceğimiz, nazımızın sözümüzün geçtiği yerler var.

Şimdi siz Arçelik ile veya LG ile sorun yaşasanız ben kime yazayım da ''İlgi'' rica edeyim, muhatap mı var karşımızda?

Bayiler servisler iyiler hoşlar ama hakikaten birçoğu okyanuzu aşıp derede boğuluyor ona üzülüyorum.

Ben bu konuya şu şekilde bakıyorum, en azından Midea söz konusu olduğunda arayabileceğimiz, yazaileceğimiz, nazımızın sözümüzün geçtiği yerler var.

Şimdi siz Arçelik ile veya LG ile sorun yaşasanız ben kime yazayım da ''İlgi'' rica edeyim, muhatap mı var karşımızda?

Bayiler servisler iyiler hoşlar ama hakikaten birçoğu okyanuzu aşıp derede boğuluyor ona üzülüyorum.
Ulaşılabilirlik beraberinde derde derman pozitifliğini getiriyor bu güzel tabiki ☺

Okyanus konusunda da haklısınız,
şimdiden ben daralmaya başladım bile ünitenin altına elle ulaşmak zor olur mecburen sökülüp yukarda tutularak drenaj montajı yapılacak bu arada inşAllah bu dış ünitedeki serpantin benzeri petekler çarptırılıp ezilmez vb. gibi yani onlarada zahmet bizede telaşe olacak 🙈

Ulaşılabilirlik beraberinde derde derman pozitifliğini getiriyor bu güzel tabiki ☺

Okyanus konusunda da haklısınız,
şimdiden ben daralmaya başladım bile ünitenin altına elle ulaşmak zor olur mecburen sökülüp yukarda tutularak drenaj montajı yapılacak bu arada inşAllah bu dış ünitedeki serpantin benzeri petekler çarptırılıp ezilmez vb. gibi yani onlarada zahmet bizede telaşe olacak 🙈
Biz de kusursuz değiliz abi, zamanla geliştirdik kendimizi ama bize öğretilirken hep ''İş bir kerede yapılır'' dedi büyüklerimiz.
Ben 1980 yılında ilk flip flop devremi yaparken Weller marka havya makinesini bileklerim zor tutuyordu , mübarek tabanca havya ağırdı :D
Devreye bakarken bilek havyayı tutamamış, yan yatmış, ben farketmeden AS100 analog multimetremizin komitatör panelini eritmişti.
Bunlardan bile bize hep ders öğrettiler, TAM KONTROL şeklinde.

Sene 1980 diyorum daha ne diyeyim. O zamanki öğretilerle bugünün öğretileri bile birbiirnden çok farklı.

Biz de kusursuz değiliz abi, zamanla geliştirdik kendimizi ama bize öğretilirken hep ''İş bir kerede yapılır'' dedi büyüklerimiz.
Ben 1980 yılında ilk flip flop devremi yaparken Weller marka havya makinesini bileklerim zor tutuyordu , mübarek tabanca havya ağırdı :D
Devreye bakarken bilek havyayı tutamamış, yan yatmış, ben farketmeden AS100 analog multimetremizin komitatör panelini eritmişti.
Bunlardan bile bize hep ders öğrettiler, TAM KONTROL şeklinde.

Sene 1980 diyorum daha ne diyeyim. O zamanki öğretilerle bugünün öğretileri bile birbiirnden çok farklı.
Yılı demeyeydin iyiydi :deli1

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri