Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Tasarımcılar için bilgisayar önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Özlem Can

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
40000
Marka Model Bilgisi
vindows mac
Merhaba kardeşim için bilgisayar almak istiyoruz.Adobe programlarını aktif olarak kullanacak video editi yapacak.40 bin tlye kadar bütçemiz var hangi marka ve model önerirsiniz acaba arkdasalar tavsiyelerinizi bekliyorum.

Masaüstü bilgisayar oluyor mu? Yoksa mecbur laptop mı olacak? Masaüstü olacaksa kendiniz toplayın bence.

Adobe için Intel (mümkünse tümleşik grafik çipli, sonu F ile bitmeyen) + Nvidia öneririm ben.

40000TL'ye şöyle örnek bir sistem çıkarttım. Parçaların üstünde fazla düşünmedim, eğer dizüstü bilgisayar olmak zorunda değilse (ve isterseniz) üstüne çalışılabilir, parçaları daha ucuza da bulabiliriz. Ben incehesap'tan baktım, PC toplama sihirbazı olduğu için.
Monitörü de ekledim ki 40000TL altı olduğu anlaşılsın. Klavye-mouse yok tabi. Bir de özellikle kasa ve soğutucuya dikkat etmedim, araştırmak lazım çünkü.

Ekli dosyayı görüntüle 16128

Bir de ufak bir ekleme: Laptop olacaksa öncelikle ısınma ve gürültü konusu sorun olabilir. Video düzenleme yapılacaksa depolama alanı da önemli, laptoplarda depolama alanını arttırmak masaüstü bilgisayarlardaki kadar kolay değil.
Konu sahibi laptop istemiş ama konuya bakıp masaüstü toplamak isteyen olursa burada önerilen parçaları kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu bütçeye yazık olur. 40 bin az para değil.

Konu sahibi laptop istemiş ama konuya bakıp masaüstü toplamak isteyen olursa burada önerilen parçaları kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu bütçeye yazık olur. 40 bin az para değil.
Özellikle şöyle bir şey yazmıştım zaten:
"Parçaların üstünde fazla düşünmedim, eğer dizüstü bilgisayar olmak zorunda değilse (ve isterseniz) üstüne çalışılabilir, parçaları daha ucuza da bulabiliriz."
Dediğim gibi detaylı bakmadım zaten.

RTX 3070 - Ballistix 16x2 GB RGB - Ryzen 5 5600 - X570S Gaming X - Corsair 3000D RGB Airflow - High Power 750W 80+ Bronze - Benq EX2510S 165 Hz - Corsair MP510 1920 GB - Phanteks Glacier One 280MP - Corsair HS60 Haptic - HK Gaming Sirius M -Durgod Taurus K310 - Logitech F710 - HAWK Future Coal 2023

Bende de bunlar var, her parça olabilecek en ucuz şekilde alındı. 4 ay sürdü tamamlamam. Marka fanboyu olsam 2 katı fazla ödemem gerekecekti.
Güle güle kullanın 🙏
Marka fanboyu işi nerden çıktı onu anlamadım :alala
Aslında kimseye böyle demesek iyiydi

Kimse kimsenin içini bilemez ben msi de monitör de deneyimledim asustan önce vardı düştü kırıldı gigabayt ekran kartı deneyimleme şansımda oldu kardeşimin vardı
Yani mouse den tutun klavyesine güç kaynağına kadar deneyimleme şansım oldu bazı şeyleri tasarımı vs hoşuma gidiyor diye asus tercih ettim
Zevkler ve renkler tartışmaya gelmez bence herkesin görüşüne saygı duymak lazım

Ben 6 senedir hem grafik tasarım, hem de video kurgu, motion graphic işleri yapan birisi olarak, kesinlikle windows önermiyorum. Sizin bütçeye göre bence alınması gereken sistem M1 pro, M2 Pro işlemcili macbook pro almanızdır.
Ben de mevcutta 16 inç M1 Pro macbook pro kullanıyorum. Ofiste de mecburi olarak windows kullanıyorum. İyi bir sistem olmasına rağmen eziyet çekiyorum.
Macbook silikon işlemcileri, özellikle hiç bir windows'ta deneyimleyemeyeceğiniz renk doğruluğu ve ekran kalitesi, kullanım kolaylığı ile bizim işler için gerçekten biçilmiş kaftan. Kasma donma, çökme yaşama ihtimaliniz windows sisteme göre en az %50 daha düşük emin olabilirsiniz.
Ha dersiniz ki ben 3D işler yapacağım o zaman mecbur istikamet windows.
Ama benim gibi, adobe photoshop, illustrator, after effects, premiere pro, lightroom kullanacaksanız bence tercih pro işlemcili macbook pro olmalı.

Dostlar merhaba.
Gereksiz polemnikler içeren ve bu mesajlardan alıntı olan bazı mesajları sildim boşu boşuna kimsenin canı sıkılmasın.
Fitili ateşleyen @TugayT üyenin bu konuya mesaj yazma yetkisini 7 gün süre ile kaldırdım. Başka konu başlıklarında konuyu uzatmayacağını düşünüyorum.

Zaten herkes biliyor olsa da şunu bir kere daha açıklayayım müsaade ederseniz.
Bizim forumda hakikaten öyle sözde değil, laf olsun diye de değil, gerçekten benimsediğim ciddi bir aile ortamı mevcut ve bunu oluşturmaktan ziyade korumaya çalışmak için çok dah afazla mücadele veriyoruz arka planda.

Bizim forumda ''ne kadar çok üye, o kadar yüksek gelir'' mantığı yoktur o nedenle forumun aile ortamına aykırı çıkışları bulunan dostlar özünde çok kral insanlar olsa da o saman alevi gibi erken parlayan ve sataşma ruhu taşıyan birçok eski dostu dahi forumdan uzaklaştırdığımı hatırlatmak isterim.

Bizim burada en öncelikli yaklaşımımız GERÇEK kullanıcıların kendi kullanıcı deneyimleri ve görüşlerini paylaşmalarıdır.
Bir insan bir markayı daha çok sevebilir, bugün sevip yarın nefret edebilir bunlar insan doğasında gayet normal davranışlar olduğu için sürekli kasıtlı yönlendirme ve ticari çıkar amaçlı hareket edilmediği sürece dileyen herkes, dilediği her markayı firmayı önerebilir bunun önünde bir engel yok.

Bu ülkede vestelin klimalarını bile, yeri geliyor biz dahi öneriyoruz tüketicinin bütçesi sadece ona uygun olabildiği için ama ince detayları veriyoruz kendisine. Tamam biz de Teneke meneke diyor sataşıyoruz ama biz bir markaya sataşıyoruz insana değil. Vestel markasının bize kırılma ihtimali yok neticede :D

En fazla her zaman yaptıkları gibi bize boykot uygularlar olur biter.

Bu durum TV için Arçelik, Beyaz eşyada Hoover vs şeklinde değişr gider.

Ben ilk Basic kodlarımı Sinclair ZX Spectrum üzerinde

10 For i = 0 to 7
20 Print Paper ;'' '';
30 Next i
40 Go to 10

Şeklinde 1983 yılında yazmış ve o senelerden beri bilgisayar sektörünün içerisinde yer almış birisiyim.
Şu ara hiç ilgimi çekmediği için senelerdir ilgilenmiyorum ve ben de bir laptop vs almak istediğimde bu forumdaki dostlarıma danışıyorum. Herkes görüş bildiriyor, bakıyoruz inceliyoruz ve kafamıza en uyanını alıp geçiyoruz.

İyi olursa da kötü olursa da sonuçta bize bir seçenek sunulmuş ama KARARI kendimiz vermişiz yani önerenlerin bu8rada bir yükümlülüğü olmuyor.

Diyeceğim o ki, buradaki istişareler her zaman insan odaklı ve görüş bildirme hedeflidir, burada hiç kimse bir markanın temsilcisi, fanı veya gizli pazarlamacısı değildir. Forumdaki kemik kadroyu bilmeden bu tarz ithamlar hoş olmuyor ve müdahale etmemizi gerektiriyor.

Son olarak şunu yazayım;

2 senedir aktif olan forumumuzda bugüne kadar bir konuya müdahale etme sayım 2 elin 10 parmağını geçmez.
Burada birbirimizi o derece tanır, sever, sayar ve kimsenin üzmesine izin vermeyiz.
Bu forumda ya o sevilip sayılıp kimsenin üzmesine izin verilmeyenlerden olursunuz ya da ''geçiyordum uğradım hancı, ver bir çay içeyim gideyim'' diyenlerden :ok

İkiside benim gözümde orta segment Markalardır, Ne güldürür Ne Öldürür derler ya onun gibi. Fakat alınmaz diyemem Hp ve Acer kullanan bir çok öğretmen arkadaşım var senelerdir kullanıyorlar. Birazda elektronik işi aslında şans işi. Ben nekadar bir markayı övsemde ve başka birisi fark etmez, senesini doldurmayı bırakın daha birinci ayında bile en iyi dediğimz alet arıza açabilmektedir. Benim fikrim iki marka içinde dediğim gibi orta segment markalar fakat içerisindeki özellikler fiyatına göre F/P cinsinden ürenler.
Bu arada Pandemide Bimden Aldığım HP (Pavilion) Marka Laptop kullanıyorum bu güne kadar hiç bir arıza yaşamadım tek bir problem yaşadım bu zamana kadar oda youtubda bazen cızırtı sesi yapmaktaydı onuda üşteri hizmetlerini arayarak bazı güncellemelerle hallettiler uzaktan bağlantıyla.
Hocam tabiki elektronik sans işi biraz ama bizde alırken alanilevegimizin dn iyisini almak istiyoruz acıkcası bütceyi zorlayıp asabiliriz de tavsiye ettiginiz baska model ve bilgisayarlar var mı avabw yazarsanız cok sevinirim

Ben 6 senedir hem grafik tasarım, hem de video kurgu, motion graphic işleri yapan birisi olarak, kesinlikle windows önermiyorum. Sizin bütçeye göre bence alınması gereken sistem M1 pro, M2 Pro işlemcili macbook pro almanızdır.
Ben de mevcutta 16 inç M1 Pro macbook pro kullanıyorum. Ofiste de mecburi olarak windows kullanıyorum. İyi bir sistem olmasına rağmen eziyet çekiyorum.
Macbook silikon işlemcileri, özellikle hiç bir windows'ta deneyimleyemeyeceğiniz renk doğruluğu ve ekran kalitesi, kullanım kolaylığı ile bizim işler için gerçekten biçilmiş kaftan. Kasma donma, çökme yaşama ihtimaliniz windows sisteme göre en az %50 daha düşük emin olabilirsiniz.
Ama benim gibi, adobe photoshop, illustrator, after effects, premiere pro, lightroom kullanacaksanız bence tercih pro işlemcili macbook pro olmalı.
Merhablar açıkcası bizim herhangi bir marka takıntımız yoktu kardesimde bu iste yeni daha biltimiz yok. Adobe isleriylr ilgileniyorsanız youtubeda onur naci öztürkleri görmüssünüzdür onu begenip takip ediyorduk acıkcası onun render almayla alakalı birkaç söylemini gördüm ve windowsun bir tık macın önüne gectigini söyledigini gördüm bundan dolayı windows olan bir laptop alalım dedik acıkcası macler ve windowslu bir marka farkları nedir cokta bilemiyorum youtube videosu izledim o kadar ama her markanın iyiy kötü yanları oldugu icin cok bir modelde karar kılamadım ayrıca mac bazı konularda olumsuz özellikleri bizi etkilemisti

Merhaba hocam hayır 3d isler icin kullanılmayacak adobe programları daha cok video editi yapılacak ve photoshop . Tesekkür ederim yorumunuz icin ayrıca söylediginiz modellerin diger mac modelleri ile tam olarak farklı nedir acaba neden pro olanları tercih etmeliyiz bilgilendirirseniz birax daha bu konusa cok memnun olurujm cok cok tesekkür ederim simdiden

Merhaba hocam hayır 3d isler icin kullanılmayacak adobe programları daha cok video editi yapılacak ve photoshop . Tesekkür ederim yorumunuz icin ayrıca söylediginiz modellerin diger mac modelleri ile tam olarak farklı nedir acaba neden pro olanları tercih etmeliyiz bilgilendirirseniz birax daha bu konusa cok memnun olurujm cok cok tesekkür ederim simdiden
MacBook'lar Air ve Pro olarak ikiye ayrılıyor. İki model de güzel, fakat kullanım alanları farklı. Air tamamen fansız bir iç tasarıma sahip. Şahsi görüşüm, normal kullanımda hiçbir fark yaratmadığı. Fakat,
Adobe programlarını kullanırken, özellikle video düzenleme yaparken bilgisayar uzun süre yük altında kalacaktır. Bu da doğal olarak ısınma anlamına gelir. Fansız bir sistem belli bir zamandan sonra ısıyla baş edebilmek için kendini yavaşlatacak, bu da performans düşüklüğüne yol açacaktır.
Ben de yaklaşık 1 senedir M2 Pro MacBook Pro kullanıyorum. Ondan önce M1 MacBook Air kullanıyordum taşınabilir bilgisayar olarak. Premiere Pro kullanıyorum ben genelde, performansından çok memnunum. Günlük kullanımda da hem çok hızlı, hem de en az 12 saat pil ömrüne sahip. Ofise gidecek olursam yanıma şarj aleti almıyorum bile.

Gelelim kötü yanına: fiyatı. Şu anda apple.com.tr'de en ucuz 14" MacBook Pro 68000TL'ye satılıyor. Bunu da önerebilirdim fakat yalnızca 8 gigabyte RAM var. Günlük kullanımda işinizi görür, fakat yine Adobe programları RAM kullanmayı sever, o yüzden ben olsam almam.
Tabi 8 gigabyte RAM "dolduğu" zaman "harç bitti, yapı paydos" diyip bilgisayar kilitlenmiyor. SSD depolama alanının bir kısmını RAM olarak (basit anlatımla) kullanmaya başlıyor. Bu da normal kullanımda kullanıcının yavaşlama vs. yaşamasını engelliyor.
Fakat ne olursa olsun RAM çipleri, SSDden hızlıdır. 68000TL verdiğiniz bir bilgisayarda RAM eksikliğinden dolayı video "export" ederken yavaşlama yaşamak istemezsiniz. RAM ve SSD arttırılamıyor zaten maalesef.

Bu tarz cihazları ikinci el almak hem riskli hem de "bu kadar parayı ikinci el cihaza mı vereceğim?" dedirtir, ama ilk elden yine profesyonel işler için kullanılmış bir MacBook bulabilirseniz işinizi görebilir. Bendeki MacBook da ikinci el, ve gayet memnunum.
Sıfır alacaksanız en azından 16 gigabyte RAM öneririm ben, o şekilde de cihazın fiyatı 76000TL'ye çıkıyor.

Notlar:
1) Apple, MacBook'larda yanlış hatırlamıyorsam 2020'de yavaş yavaş Intel yerine kendi işlemcilerini kullanmaya başladı. Performans konusunda ciddi bir artış gördük, ama artık Windows kurulamıyor.(kurulur da sıkıntılı)
2) Eğer Adobe programlarına para ödemiyorsanız MacBook'lar (macOS cihazları genel olarak) için bu programları bulmanız zor olabilir. Ama zaten bu tarz güçlü bir bilgisayar alacaksanız Adobe Creative Cloud'a üye olmanızı tavsiye ederim, en son aylık 100TL gibi bir ücreti vardı.

@Adem Helvacı düzenleme için teşekkürler. Eğer bir kusurum olduysa affola.
Ben ilk Basic kodlarımı Sinclair ZX Spectrum üzerinde

10 For i = 0 to 7
20 Print Paper ;'' '';
30 Next i
40 Go to 10
Covid zamanı kendi akıllı termostatımı yapmıştım. Bilgisayar mühendisliği derslerinden kalan birkaç board vardı evde. Bir de eski bir sıcaklık sensörü vardı. Sıcaklık sensörünü board'da kullanabilmek için BASIC'de uzun süre çalışmam gerekmişti. Uğraştırdı baya, ama sonunda olmuştu. Taşınırken yanıma almamıştım, aklıma geldikçe hala üzülürüm.

Hocam tabiki elektronik sans işi biraz ama bizde alırken alanilevegimizin dn iyisini almak istiyoruz acıkcası bütceyi zorlayıp asabiliriz de tavsiye ettiginiz baska model ve bilgisayarlar var mı avabw yazarsanız cok sevinirim
@TugayT Arkadaşımız daha iyi biliyor sanırım her yazdığıma gülüyor, o arkadaş size daha iyi yardımcı olacak kanısına vardım. Kusura bakmayınız siz lütfen sizinle alakalı hiç bir sorun yoktur.. Not :3 adet sistem linki bırakmıştım arkadaş güldükten sonra linkleri editleyip mesajımı değiştirdim. Bu saatten sonrada bilgisayar hakkında yorum yazmak istemiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
MacBook'lar Air ve Pro olarak ikiye ayrılıyor. İki model de güzel, fakat kullanım alanları farklı. Air tamamen fansız bir iç tasarıma sahip. Şahsi görüşüm, normal kullanımda hiçbir fark yaratmadığı. Fakat,
Adobe programlarını kullanırken, özellikle video düzenleme yaparken bilgisayar uzun süre yük altında kalacaktır. Bu da doğal olarak ısınma anlamına gelir. Fansız bir sistem belli bir zamandan sonra ısıyla baş edebilmek için kendini yavaşlatacak, bu da performans düşüklüğüne yol açacaktır.
Ben de yaklaşık 1 senedir M2 Pro MacBook Pro kullanıyorum. Ondan önce M1 MacBook Air kullanıyordum taşınabilir bilgisayar olarak. Premiere Pro kullanıyorum ben genelde, performansından çok memnunum. Günlük kullanımda da hem çok hızlı, hem de en az 12 saat pil ömrüne sahip. Ofise gidecek olursam yanıma şarj aleti almıyorum bile.

Gelelim kötü yanına: fiyatı. Şu anda apple.com.tr'de en ucuz 14" MacBook Pro 68000TL'ye satılıyor. Bunu da önerebilirdim fakat yalnızca 8 gigabyte RAM var. Günlük kullanımda işinizi görür, fakat yine Adobe programları RAM kullanmayı sever, o yüzden ben olsam almam.
Tabi 8 gigabyte RAM "dolduğu" zaman "harç bitti, yapı paydos" diyip bilgisayar kilitlenmiyor. SSD depolama alanının bir kısmını RAM olarak (basit anlatımla) kullanmaya başlıyor. Bu da normal kullanımda kullanıcının yavaşlama vs. yaşamasını engelliyor.
Fakat ne olursa olsun RAM çipleri, SSDden hızlıdır. 68000TL verdiğiniz bir bilgisayarda RAM eksikliğinden dolayı video "export" ederken yavaşlama yaşamak istemezsiniz. RAM ve SSD arttırılamıyor zaten maalesef.

Bu tarz cihazları ikinci el almak hem riskli hem de "bu kadar parayı ikinci el cihaza mı vereceğim?" dedirtir, ama ilk elden yine profesyonel işler için kullanılmış bir MacBook bulabilirseniz işinizi görebilir. Bendeki MacBook da ikinci el, ve gayet memnunum.
Sıfır alacaksanız en azından 16 gigabyte RAM öneririm ben, o şekilde de cihazın fiyatı 76000TL'ye çıkıyor.

Notlar:
1) Apple, MacBook'larda yanlış hatırlamıyorsam 2020'de yavaş yavaş Intel yerine kendi işlemcilerini kullanmaya başladı. Performans konusunda ciddi bir artış gördük, ama artık Windows kurulamıyor.(kurulur da sıkıntılı)
2) Eğer Adobe programlarına para ödemiyorsanız MacBook'lar (macOS cihazları genel olarak) için bu programları bulmanız zor olabilir. Ama zaten bu tarz güçlü bir bilgisayar alacaksanız Adobe Creative Cloud'a üye olmanızı tavsiye ederim, en son aylık 100TL gibi bir ücreti vardı.

Covid zamanı kendi akıllı termostatımı yapmıştım. Bilgisayar mühendisliği derslerinden kalan birkaç board vardı evde. Bir de eski bir sıcaklık sensörü vardı. Sıcaklık sensörünü board'da kullanabilmek için BASIC'de uzun süre çalışmam gerekmişti. Uğraştırdı baya, ama sonunda olmuştu. Taşınırken yanıma almamıştım, aklıma geldikçe hala üzülürüm.
Aşk olsun hocam ne kusuru :)
Ben gereksiz kimse kimseyi kırmasın, okudukça canı sıkılmasın diye bazı mesajları ve alıntıları kaldırdım sadece.
Herkes iyi niyetli, herkes kendi görüşünü sunuyor buna bir engel yok, Benim önerdiğimi sen beğenmezsin, karşı argümanını sunarsın, senin önerdiğini ben beğenmem, karşı argümanımı sunarım sonra müşterekte buluşuruz olması gereken bu :drunk 💜

Notlar:

Hocam merhaba yanıtınız icin cok cok tesekkür ederim cok ayrıntılı bir sekilde acıklamıssınız gercekten ama bu fiyatlar bizi cok zorlucak gibi be kadar almak istesem de . Acaba daha düşük bir model mac almak mı mantıklı olur ya da m2 macbook pro gibi baska bir marka önerebilir misiniz fiyatı düşürmek acısından

Hocam merhaba yanıtınız icin cok cok tesekkür ederim cok ayrıntılı bir sekilde acıklamıssınız gercekten ama bu fiyatlar bizi cok zorlucak gibi be kadar almak istesem de . Acaba daha düşük bir model mac almak mı mantıklı olur ya da m2 macbook pro gibi baska bir marka önerebilir misiniz fiyatı düşürmek acısından
İkinci el tercih edin bence. Garantisi devam eden pil devri düşük bir mac alın. Zaman zaman sıkışan kişilerden çok çok uygun fiyatlara alınabiliyor.

İkinci el tercih edin bence. Garantisi devam eden pil devri düşük bir mac alın. Zaman zaman sıkışan kişilerden çok çok uygun fiyatlara alınabiliyor.
Hocam hangi siteler güvenilir nerelere bakabiliriz tam olarak . Bir de alırken tam olarak hangi özelliklere dikkat etmek gerekir ben hic anlayamıyorum malesrf ondan dolayı da belki sıfır baska marka tercih etmek daha iyi olabilir benim icin

Rica ederim. MacBook alacaksanız Intel işlemcili almamanızı öneririm. Hem ısınma hem de performans konusunda Apple'ın kendi işlemcisine sahip olan bilgisayarlar daha iyi. 14 veya 16 inç M1 Pro/Max işlemcili bir MacBook Pro bulunabilir belki.
Başka laptoplar konusunda fazla bir fikrim yok açıkçası, çok uzun süredir araştırma yapmadım o konuda.

@TugayT Arkadaşımız daha iyi biliyor sanırım her yazdığıma gülüyor, o arkadaş size daha iyi yardımcı olacak kanısına vardım. Kusura bakmayınız siz lütfen sizinle alakalı hiç bir sorun yoktur.. Not :3 adet sistem linki bırakmıştım arkadaş güldükten sonra linkleri editleyip mesajımı değiştirdim. Bu saatten sonrada bilgisayar hakkında yorum yazmak istemiyorum.
Ne önerdiğini unuttum yalan olmasın ama yanlış hatırlamıyorsam monster falan gibi bir şeydi. Yahu Allah aşkına insanları neden paralarını sorun çıkarmaya son derece meyilli ürünleri harcama noktasında öneri yapıyorsunuz? Hadi çok çok iyi kullanıldı şansı da yaver gitti arıza problem çıkmadı diyelim yine de alınmaması gerekir çünkü amaç tasarım ise panel kalitesi çok önemli. Renk doğruluğu çok önemli. Bunları bilmeden veya bildiği halde yanlış ürünü önermek iyilik yapmak mıdır? Sert dille (hakaret vs olmadan) eleştirince ban yiyorum 1 hafta. Doğru yönlendirme yapacaksam da yapamıyorum, neden? Çünkü konuya hakim olmayan birinin önerdiği ürünü eleştirdiğim için. Para sahibinindir, istediği ürünü alma noktasında da son karar kendisine aittir. Hiçbir şekilde öneri yapmayacağım bu konuya çünkü 1 haftalık ban hiç hak etmediğim bir şeydi ve forum sahipleri her ne kadar iyi ve kaliteli insanlar da olsalar bu şekilde davranarak işin ehli insanları forumdan uzaklaştırır. Üslup konusunda Adem beye katılıyorum daha sakin olmalıydım ama inanın ki geçmiş forum tecrübelerimden mütevellit böyle versus mersus gibi site ile öneri yapan, bir markanın savunucusu olan insanları görünce sinirlerime hakim olamıyorum.

Ne önerdiğini unuttum yalan olmasın ama yanlış hatırlamıyorsam monster falan gibi bir şeydi. Yahu Allah aşkına insanları neden paralarını sorun çıkarmaya son derece meyilli ürünleri harcama noktasında öneri yapıyorsunuz? Hadi çok çok iyi kullanıldı şansı da yaver gitti arıza problem çıkmadı diyelim yine de alınmaması gerekir çünkü amaç tasarım ise panel kalitesi çok önemli. Renk doğruluğu çok önemli. Bunları bilmeden veya bildiği halde yanlış ürünü önermek iyilik yapmak mıdır? Sert dille (hakaret vs olmadan) eleştirince ban yiyorum 1 hafta. Doğru yönlendirme yapacaksam da yapamıyorum, neden? Çünkü konuya hakim olmayan birinin önerdiği ürünü eleştirdiğim için. Para sahibinindir, istediği ürünü alma noktasında da son karar kendisine aittir. Hiçbir şekilde öneri yapmayacağım bu konuya çünkü 1 haftalık ban hiç hak etmediğim bir şeydi ve forum sahipleri her ne kadar iyi ve kaliteli insanlar da olsalar bu şekilde davranarak işin ehli insanları forumdan uzaklaştırır. Üslup konusunda Adem beye katılıyorum daha sakin olmalıydım ama inanın ki geçmiş forum tecrübelerimden mütevellit böyle versus mersus gibi site ile öneri yapan, bir markanın savunucusu olan insanları görünce sinirlerime hakim olamıyorum.
Abicim tecrübe böyle aktarılmaz
madem bilgilisin otur doğru düzgün anlat bizde oturak dinleyek dikkat edersen kimse senden bilgilisin diye şikayetçi değil üslup konusunda şikayetçi.

Benim burda gördüğüm şu bilgisi dahilinde öneri yapıp elinden geldiğince yardımcı olmak isteyen arkadaşlara tepeden bakıp insanların yanlışını söylerken mala anlatır gibi anlatmanın ne anlamı varki?

Sonuç olarak kimse doğarken yazılımcı yada pc mühendisi olarak doğmuyor düşe düşe yaşaya yaşaya öğrenip tecrübe ediyor demi
ha asus ha msi hada hp bunlar babamızın markası değil varsa bir sıkıntı güzelce anlatki herkes öğrensin.

Şu konuya iki kelam yazdığıma pişman oldum yok asus yok osman veli versus
benle bir sorunun varsada dm den devam edelim kimseyi rahatsız etmeyelim..

Abicim tecrübe böyle aktarılmaz
madem bilgilisin otur doğru düzgün anlat bizde oturak dinleyek dikkat edersen kimse senden bilgilisin diye şikayetçi değil üslup konusunda şikayetçi.

Benim burda gördüğüm şu bilgisi dahilinde öneri yapıp elinden geldiğince yardımcı olmak isteyen arkadaşlara tepeden bakıp insanların yanlışını söylerken mala anlatır gibi anlatmanın ne anlamı varki?

Sonuç olarak kimse doğarken yazılımcı yada pc mühendisi olarak doğmuyor düşe düşe yaşaya yaşaya öğrenip tecrübe ediyor demi
ha asus ha msi hada hp bunlar babamızın markası değil varsa bir sıkıntı güzelce anlatki herkes öğrensin.

Şu konuya iki kelam yazdığıma pişman oldum yok asus yok osman veli versus
benle bir sorunun varsada dm den devam edelim kimseyi rahatsız etmeyelim..
Seninle ilgili hiçbir şey yok yazdığım metinde ama sen bilirsin.

Seninle ilgili hiçbir şey yok yazdığım metinde ama sen bilirsin.
Tugay bey bakın arkadaşlardan kimse sizin önerilerinizden şikayetçi değil. Üslubunuzdan yana mesele. Sizi üslubunuza karşı uyaranlara bile aynı terslikte cevaplar veriyorsunuz. Öneriler eleştirilebilir, aynı bütçe içerisinde daha iyisi varsa ortaya konur bu bundan iyidir çünkü.... gider mesele. Ama siz sert davranıyorsunuz diye 1 hafta konudan uzaklaştırdık fakat üslubunuzda bir yumuşama yok. Bu size son uyarımız konumuzda. Bizim amacımız tık almak hit kasmak değil. Düzeni bozanı aramızda tutmayız. Foruma uymanız gerek forum size uyamaz. Siz bildiklerinizi paylaşmaya devam edin başka birileri size taşkınlık yapacak olursa onun cezasını da verecek olan bizleriz hiç merak etmeyin. Sizden ricam ortamdaki dostluğa zarar vermeden bildiğinizi paylaşmanız.

Tugay bey bakın arkadaşlardan kimse sizin önerilerinizden şikayetçi değil. Üslubunuzdan yana mesele. Sizi üslubunuza karşı uyaranlara bile aynı terslikte cevaplar veriyorsunuz. Öneriler eleştirilebilir, aynı bütçe içerisinde daha iyisi varsa ortaya konur bu bundan iyidir çünkü.... gider mesele. Ama siz sert davranıyorsunuz diye 1 hafta konudan uzaklaştırdık fakat üslubunuzda bir yumuşama yok. Bu size son uyarımız konumuzda. Bizim amacımız tık almak hit kasmak değil. Düzeni bozanı aramızda tutmayız. Foruma uymanız gerek forum size uyamaz. Siz bildiklerinizi paylaşmaya devam edin başka birileri size taşkınlık yapacak olursa onun cezasını da verecek olan bizleriz hiç merak etmeyin. Sizden ricam ortamdaki dostluğa zarar vermeden bildiğinizi paylaşmanız.
Murat Bey benim alıntı yaparak cevap verdiğim kişi ile bana "benimle sorunun varsa özele gel" diyen kişi farklı. Bu forum yönetimi için bir sorun değil. Aynı şekilde bir üyenin başka bir üyeye okul çıkışında kavgaya çağıran çocuk gibi sataşarak "özele gel" demesi de sorun değil. Fakat benim "Benim yazdığım metinde seninle ilgili bir şey yok." demem sıkıntı ve üslup sorunu. İnanın tüm samimiyetimle söylüyorum anlamadım bu durumu...

Üstelik "abicim" hitabını da hiç tanımadığı birine kullanması ve bunun üslup olarak hiçbir sorun teşkil etmemesi de başka bir konu.

Konu sahibi arkadaştan kendi adıma özür diliyorum, konuyu kirlettik o veya bu nedenle.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri