Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Laptop önerisi.

dexter.morgan

Meraklı
Meraklı
Arkadaşlar merhaba. Ben internette gezinmek, Youtube'da takılmak, Netflix, Amazon Prime Video ve internet sitelerinden film ve dizi izlemek için laptop almak istiyorum. Oyun oynamıyorum ama internet tarayıcıda çok sayıda sekme açarım. Onun için donma, kasma olmaması çok önemli. Kendi araştırmalarım sonucunda https://www.hepsiburada.com/lenovo-...ntel-uhd-16-dos-gri-notebook-p-HBCV00005NC5W7 bu laptopı beğendim gibi. İşimi görür mü sizce? Sizin önereceğiniz başka bir laptop var mıdır? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Böyle işler için o oyuncu laptopları bence çok mantıklı değil. Yani normal laptopların üretim amaçları tam da böyle gündelik işler. Lenovo'nun V14 modelini almıştım 3.yılı, 10.nesil i5 işlemci 12 GB RAM ve 512 M2 SSD var. Windows 11 ile gayet güzel kullanıyorum ve memnunum. Solidworks'de de bir sıkıtnı yaşamadım. Oyun olarak arada bir ETS2'ye girerim yarım saat. Geçen gün tarayıcı yetmedi aynı anda Chrome, Firefox, Edge çalıştırdım bana mısın demedi.

Linkteki ürün bence on numara iş görür. Fakat biraz büyük geldi bana 16 inç. Normal standart laptoplar 15.6 inç oluyor. Ben 14 inç almıştım daha pratik hafif sırt çantasına sığıyor diye.
Tamamen şahsi yorumumdur, harici ekran kartı yoksa AMD Ryzen'lar İntel'e göre daha güzel performans veriyor gibi. Fiyat olarak da uygun.

Şu linkteki örneğe bakabilirsiniz.

Ekleme: Hatta i5-1235U işlemci ve 24 GB RAM olanı da varmış, bu da günlük işler için tavsiyemdir.

Bir hevesle oyuncu bilgisayarı denen şeylerden alan birkaç arkadaş ölü fiyatına sattı. Masanın üstünde duracaksa iyi de taşırken çok ağır hantal vs. diyerek.

Notebook seçerken ne için kullanılacağı önemli. Film, Dizi için ekran çözünürlüğü yüksek olsun isterseniz 2k (Qhd) ve üstü çözünürlüklü notebook lara bakabilirsiniz. Notebook u taşıyıp taşımıyacağınıza göre 16" ile 14" arasında tercihte bulunabilirsiniz. Bu arada Huawei nin notebooklarında çerçeve çok az olduğundan 16" notebookları boyutları diğer 15" notebookların boyutlarına yakın ve hafif. Huawei de iyi bir alternatif olur.

Notebook seçerken ne için kullanılacağı önemli. Film, Dizi için ekran çözünürlüğü yüksek olsun isterseniz 2k (Qhd) ve üstü çözünürlüklü notebook lara bakabilirsiniz. Notebook u taşıyıp taşımıyacağınıza göre 16" ile 14" arasında tercihte bulunabilirsiniz. Bu arada Huawei nin notebooklarında çerçeve çok az olduğundan 16" notebookları boyutları diğer 15" notebookların boyutlarına yakın ve hafif. Huawei de iyi bir alternatif olur.

Sadece evde kullanacağım için taşıma sorunum yok. Huawei'nin fiyatı beni aşar maalesef. 20-25,000 bandında bir laptop düşünüyorum. Önerin için teşekkür ederim.

Böyle işler için o oyuncu laptopları bence çok mantıklı değil. Yani normal laptopların üretim amaçları tam da böyle gündelik işler. Lenovo'nun V14 modelini almıştım 3.yılı, 10.nesil i5 işlemci 12 GB RAM ve 512 M2 SSD var. Windows 11 ile gayet güzel kullanıyorum ve memnunum. Solidworks'de de bir sıkıtnı yaşamadım. Oyun olarak arada bir ETS2'ye girerim yarım saat. Geçen gün tarayıcı yetmedi aynı anda Chrome, Firefox, Edge çalıştırdım bana mısın demedi.

Linkteki ürün bence on numara iş görür. Fakat biraz büyük geldi bana 16 inç. Normal standart laptoplar 15.6 inç oluyor. Ben 14 inç almıştım daha pratik hafif sırt çantasına sığıyor diye.
Tamamen şahsi yorumumdur, harici ekran kartı yoksa AMD Ryzen'lar İntel'e göre daha güzel performans veriyor gibi. Fiyat olarak da uygun.

Şu linkteki örneğe bakabilirsiniz.

Ekleme: Hatta i5-1235U işlemci ve 24 GB RAM olanı da varmış, bu da günlük işler için tavsiyemdir.

Bir hevesle oyuncu bilgisayarı denen şeylerden alan birkaç arkadaş ölü fiyatına sattı. Masanın üstünde duracaksa iyi de taşırken çok ağır hantal vs. diyerek.
Dediğiniz gibi Lenovo Thinkbook işimi fazlasıyla görecektir. Film ve dizi ağırlıklı kullanacağım için 16" seçtim. Evde kullanacağım için taşıma sorunum yok. Şu anda da Lenovo V330 15,6" İ5 8. nesil kullanıyorum 5,5 yıldır. Gayet memnunum ve en ufak bir arıza vermedi. Sadece zamanın getirdiği normal sonuç olarak SSD sağlığı biraz düşmüş. 8 gb. ram de zaman zaman az geliyor artık. Eski teknoloji laptopa yeni SSD ve ram yükseltmesi yapmak istemedim. Onun için de tekrar Lenovo almaya karar verdim. Yenisini alınca, elimdeki laptopa da Android kurmayı düşünüyorum. Değişik bir deneyim olur. SSD'si bozulana kadar öyle kullanırım. Yardımınız için teşekkür ederim.

Çok fazla sekme açarım dediniz o yüzden 16gb ram altını tavsiye etmem. Ben de fazla sekme açarım şu an aktif 40 civarı sekme açık microsoft edge tarayıcıda hiç bir sıkıntı yok. En az 16gb alın.

Çok fazla sekme açarım dediniz o yüzden 16gb ram altını tavsiye etmem. Ben de fazla sekme açarım şu an aktif 40 civarı sekme açık microsoft edge tarayıcıda hiç bir sıkıntı yok. En az 16gb alın.
Evet ben de 16 gb. ram alacağım. 1-2 yıl sonra 16 gb. daha ram takviyesi yapmayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak Mozilla Firefox kullanıyorum ve 40 civarı sekme açık. Teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi Lenovo Thinkbook işimi fazlasıyla görecektir. Film ve dizi ağırlıklı kullanacağım için 16" seçtim. Evde kullanacağım için taşıma sorunum yok. Şu anda da Lenovo V330 15,6" İ5 8. nesil kullanıyorum 5,5 yıldır. Gayet memnunum ve en ufak bir arıza vermedi. Sadece zamanın getirdiği normal sonuç olarak SSD sağlığı biraz düşmüş. 8 gb. ram de zaman zaman az geliyor artık. Eski teknoloji laptopa yeni SSD ve ram yükseltmesi yapmak istemedim. Onun için de tekrar Lenovo almaya karar verdim. Yenisini alınca, elimdeki laptopa da Android kurmayı düşünüyorum. Değişik bir deneyim olur. SSD'si bozulana kadar öyle kullanırım. Yardımınız için teşekkür ederim.

Android kurmak evet güzel fikir. Hatta Android TV OS bile kurmuştum forumda konusu vardı

Android ile Android TV OS farkı nedir?
Android TV OS, Android TV'lerdeki yazılım. Normal Android ise Tablet-telefon yazılımı. Hatta bunların bilgisayar için değiştirilmiş versiyonları da var.

Şu başlıkta TV OS kurulumunu paylaşmıştım.

Yapacağınız işler için tablet de çok uygun aslında :)

Konuda oyuncu bilgisayarı da öneren olmuş, çok ama çok yanlış bir tercih olur.

Sizin ihtiyaçlarınız için seçim yapmak oldukça basit aslında. Ekran kartı olmayacağı için öncelikle bütçe dahilinde en iyi işlemcili bilgisayarı seçip ikincil olarakta batarya ve malzeme kalitesine bakmak yeterli.

Ultrabook'larda RAM'ler tamamen gömülü olabiliyor. Bunun dışında dikkat edilecek başka bir şey yok.

Hantal ağır olur eleştirisi için merak ettim baktım konu sahibinin önerdiği linkteki Lenovo 1.7 kg. Benim verdiğim MSI 1.86 kg.

Lenovonun boyutları;

356 x 253,5 x 17,5 mm

MSI boyutları;
  • Genişlik359.0 mm
  • Derinlik254.0 mm
  • Kalınlık21.7 mm

Arada bır fark yok sayılır. Sadece 0.4 cm daha kalın Tabii ki tercih meselesi saygı duyarım. Ama çok yanlış tercih olur diyip bırakmayıp sebebini de açıklasaydınız iyi olurdu. Genel normal bir kullanıcı için evet gerek yok fakat arada bir de olsa oyun veya performans gerektiren iş yapmanız gerektiğinde performans amaçlı uretilen harici ekran kartlı ve H serisi performans işlemcisi olması çok farkeder. Gaming laptopların havalandırması da çok daha iyi olduğundan ısıya bağlı performans kayıpları da ultrabooklardaki gibi olmaz. Ultrabookları ince hafif olsun diye diye tablet gibi yaptılar bazılarında ram bile gömülü artık.

Yapacağınız işler için tablet de çok uygun aslında :)

Konuda oyuncu bilgisayarı da öneren olmuş, çok ama çok yanlış bir tercih olur.

Sizin ihtiyaçlarınız için seçim yapmak oldukça basit aslında. Ekran kartı olmayacağı için öncelikle bütçe dahilinde en iyi işlemcili bilgisayarı seçip ikincil olarakta batarya ve malzeme kalitesine bakmak yeterli.

Ultrabook'larda RAM'ler tamamen gömülü olabiliyor. Bunun dışında dikkat edilecek başka bir şey yok.
13. nesil İntel I5-1335U işlemci seçtim. Sanırım yeterli olacaktır. Batarya da oldukça iyi deniyor inceleme videosunda. 5,5-6 saat kullanım olanağı veriyormuş. Lenovo'nun malzeme kalitesi ortada zaten. 5,5 yıldır Lenovo laptop kullanıyorum ve çok memnunum.

Android TV OS, Android TV'lerdeki yazılım. Normal Android ise Tablet-telefon yazılımı. Hatta bunların bilgisayar için değiştirilmiş versiyonları da var.

Şu başlıkta TV OS kurulumunu paylaşmıştım.
Yeni laptopımı alınca dediğiniz konuyu inceleyeceğim. Teşekkür ederim.

Hantal ağır olur eleştirisi için merak ettim baktım konu sahibinin önerdiği linkteki Lenovo 1.7 kg. Benim verdiğim MSI 1.86 kg.

Lenovonun boyutları;

356 x 253,5 x 17,5 mm

MSI boyutları;
  • Genişlik359.0 mm
  • Derinlik254.0 mm
  • Kalınlık21.7 mm

Arada bır fark yok sayılır. Sadece 0.4 cm daha kalın Tabii ki tercih meselesi saygı duyarım. Ama çok yanlış tercih olur diyip bırakmayıp sebebini de açıklasaydınız iyi olurdu. Genel normal bir kullanıcı için evet gerek yok fakat arada bir de olsa oyun veya performans gerektiren iş yapmanız gerektiğinde performans amaçlı uretilen harici ekran kartlı ve H serisi performans işlemcisi olması çok farkeder. Gaming laptopların havalandırması da çok daha iyi olduğundan ısıya bağlı performans kayıpları da ultrabooklardaki gibi olmaz. Ultrabookları ince hafif olsun diye diye tablet gibi yaptılar bazılarında ram bile gömülü artık.
Almayı düşündüğüm modelde ramler gömülü değil sanırım. Yanlış mı biliyorum? Oyun konusuna gelince, hiç oyun oynamam desem yeterli olur sanırım. :)

Lenovonun boyutları;

356 x 253,5 x 17,5 mm

MSI boyutları;
  • Genişlik359.0 mm
  • Derinlik254.0 mm
  • Kalınlık21.7 mm

Arada bır fark yok sayılır. Sadece 0.4 cm daha kalın Tabii ki tercih meselesi saygı duyarım. Ama çok yanlış tercih olur diyip bırakmayıp sebebini de açıklasaydınız iyi olurdu. Genel normal bir kullanıcı için evet gerek yok fakat arada bir de olsa oyun veya performans gerektiren iş yapmanız gerektiğinde performans amaçlı uretilen harici ekran kartlı ve H serisi performans işlemcisi olması çok farkeder. Gaming laptopların havalandırması da çok daha iyi olduğundan ısıya bağlı performans kayıpları da ultrabooklardaki gibi olmaz.
Tabi çok önemli olmasa da şarj adaptöründen de genellikle az biraz ağırlık fark ediyor. Haricen ekran kartı olduğu için bataryası da kısmen daha çabuk yıpranıyor. Çünkü ne kadar ekran kartı boşta da olsa tüketimi var ayrıca işlemci de H serisi olduğu için daha fazla güç yiyor. GPU Switching mekanizması olan laptoplar da durum nasıl tam bilmiyorum.

Önermeme sebebim de ben de aynı şekilde 2 sene önce 14 bin verip sadece işlemcili bir model alacağıma 2 bin fazla vereyim ekran kartı da olsun diyip HP Victus'un 3050TI'li bir modelini aldım. Mantık her zamanki gibi belki ekran kartı lazım olur şeklindeydi. Fakat ilk aldığım hafta 2-3 oyun indirmem haricinde ekran kartı hiç mi hiç işime yaramadı.

Genelde de bir insan oyun oynamıyorsa veya ekran kartı gerektiren işlerle uğraşmıyorsa ileride de işi olmuyor.

Arşivimden buldum, elimdeki laptopu ilk aldığımda ölçmüşüm ve %40 parlaklık ile 4 saatin biraz üstünde dayanabilmiş. Şuan batarya sağlığım %85, düz hesap 3.5 saat kadar gitmeli. %40 parlaklıkta oldukça düşük, normalde testler % kaç ile ya da daha doğrusu kaç nit ile yapılıyor bilmiyorum.

Günlük kullanım için en önemli şey günü çıkarıp çıkarmaması. İlk zamanlarında bile günü çıkaramadığı için her sabah
-eğil
- prizden adaptörü sök
- çantaya +500gr ekle
- gittiğim yerde çantadan çıkar
- tekrar eğil takacak yer bul
- işin bitince yine çantaya koy
- eve gel yine eğil prize tak

üstteki adımları yapmaktan yoruldum. Üşengeç olmamın da bunda payı yüksek.

Performans gerektirmeyen işler için en önemli unsur bence batarya ömrü. Eğer adaptör derdi olmadan çantaya bilgisayarı atıp gidilebiliyorsa yeter.

Arkadaşlar merhaba. Ben internette gezinmek, Youtube'da takılmak, Netflix, Amazon Prime Video ve internet sitelerinden film ve dizi izlemek için laptop almak istiyorum. Oyun oynamıyorum ama internet tarayıcıda çok sayıda sekme açarım. Onun için donma, kasma olmaması çok önemli. Kendi araştırmalarım sonucunda https://www.hepsiburada.com/lenovo-...ntel-uhd-16-dos-gri-notebook-p-HBCV00005NC5W7 bu laptopı beğendim gibi. İşimi görür mü sizce? Sizin önereceğiniz başka bir laptop var mıdır? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Güzel işinizi görür ancak medya tüketimi ağırlıklıysa 16 inç falan ufak kalıyor. Bütçe artabiliyorsa 17.3 inçlik birşey bakmanız daha iyi olur. Güncel 11 12 13. nesil intel ryzen tarafında ise 5000 serisi ve üstü zaten medya tüketimi leblebi çekirdek oluyor. Çünkü bu işlemciler zaten baya güçlü. https://www.notebookcheck.net/i9-11900K-vs-i7-13620H_13161_14723.247596.0.html bakın şaka gibi mesela i9 11900k işlemcisini hayvan gibi işlemci bu arada şuan yetemeyeceği bir iş yoktur her halde, düşünün bunu kolunuzun arasında taşıdığınız 13. nesil i7 mobil işlemci dövüyor.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri