Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Arızalı olan Laptop Nasıl iade edebilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exe1ans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

exe1ans

Meraklı
Yeni Üye
Değerli Hocalarım Ve @Adem Helvacı Hocam yaklaşık 4 ay önce Hepsiburada üzerinden Acer Nitro 16 AN16-41-R08S Model Laptop almıştım. Bugün ürünümü başka bir arkadaşa devretmek üzereyken SSD testinde arızalı olduğunu tespit ettik. Yapılan testte değerler çok düşük çıkıyor. Mecburen ürünümü garantiye göndermem gerekiyor ama tamir amaçlı değil Para iadesi amacıyla vermek istiyorum. Ürünüm 2 yıl garantili yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Ürünü garantiye verdiğim de servis formuna ne yazmalıyım para iadesi yapılması için

Yasal konunun dışında ben de arıza konusunda bir ihtimal üzerine uyarmış olayım sizi. Düşük değerler dediğiniz SSD hızları ise bios yazılımı güncel olmadığı için düşük çıkabiliyor ssd hızları. Yaşadım bu durumu. Biosu güncelleyip testi tekrar eder misiniz?

Hani elden çıkarma amacıyla yasal yola başvursanız bile önce servise gitmesi gerek sanırım. Orda da bios güncelleyip sorun çözülürse geri iade ederler, uğraşmamanız için söylüyorum. Düzelirse yine arkadaşınıza satarsınız.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yasal konunun dışında ben de arıza konusunda bir ihtimal üzerine uyarmış olayım sizi. Düşük değerler dediğiniz SSD hızları ise bios yazılımı güncel olmadığı için düşük çıkabiliyor ssd hızları. Yaşadım bu durumu. Biosu güncelleyip testi tekrar eder misiniz?

Hani elden çıkarma amacıyla yasal yola başvursanız bile önce servise gitmesi gerek sanırım. Orda da bios güncelleyip sorun çözülürse geri iade ederler, uğraşmamanız için söylüyorum. Düzelirse yine arkadaşınıza satarsınız.
Uyarınız için çok teşekkür ederim siz söyledikten sonra biosun güncel olmadığını fark ettim ve az önce güncelledim ve tekrar test ettim ama sorun yine aynı şekilde. Okuma hızı 7.140 iken Yazma hızı 1.225 çıkıyor

Uyarınız için çok teşekkür ederim siz söyledikten sonra biosun güncel olmadığını fark ettim ve az önce güncelledim ve tekrar test ettim ama sorun yine aynı şekilde. Okuma hızı 7.140 iken Yazma hızı 1.225 çıkıyor
Hangi SSD takılı bilgisayarda? Maksimum desteklediği okuma yazma hızları neler?

Hangi ssd test programında hızı ne çıkıyor ? ekran görüntüsü ekleyebilirsen marka modeli ile birlikte araştıralım. Ama örnek olsun üreticisi diyor ki 1500 mb/sn okuma hızı sizdeki 1200 çıkıyorsa bu yavaşlık değil. Çünkü zaten ssd doldukça dramsız modelse mutlaka yavaşlar. E birde test edilen programların hepsi farklı algoritma kullanır o da etkendir. Ha ama 1500 mb/sn denilen ssd 200 300 mb/sn çıkıyorsa tamam bu sıkıntı. Bunu önce servisten rapor alıp sonra thh'e başvurabilirsin. Veya servisle uğraşmadan gerekli testleri yaparsın dersin ki bu ekran görüntüsüyle yavaş bu thh'e böyle başvurursun ve iadesini isteyebilirsin.

Hangi SSD takılı bilgisayarda? Maksimum desteklediği okuma yazma hızları neler?
Desteklediği okuma yazma hızı 7000/6000 Sistemin biosunu güncelledim sorun yine devam ediyordu ama bilgisayarı sıfırladıktan sonra düzeldi mi anlamış değilim İlk test yaptığım da değerleri düzelmiş şekilde normal veriyor 7000/5000 gibi ama peşine bir test daha yaptığım da değerler yine düşüyor. Acaba peş peşe test mi yapılmaması gerekiyor

Hangi ssd test programında hızı ne çıkıyor ? ekran görüntüsü ekleyebilirsen marka modeli ile birlikte araştıralım. Ama örnek olsun üreticisi diyor ki 1500 mb/sn okuma hızı sizdeki 1200 çıkıyorsa bu yavaşlık değil. Çünkü zaten ssd doldukça dramsız modelse mutlaka yavaşlar. E birde test edilen programların hepsi farklı algoritma kullanır o da etkendir. Ha ama 1500 mb/sn denilen ssd 200 300 mb/sn çıkıyorsa tamam bu sıkıntı. Bunu önce servisten rapor alıp sonra thh'e başvurabilirsin. Veya servisle uğraşmadan gerekli testleri yaparsın dersin ki bu ekran görüntüsüyle yavaş bu thh'e böyle başvurursun ve iadesini isteyebilirsin.
[BGCOLOR=rgb(248, 244, 224)]
CrystalDiskMark ile testi yaptım. Ekran görüntüsünü ekledim. Marka modeli tam olarak bilmiyorum ama orjinal *ACER NİTRO 16 AN16-41-R08S* Kendi içindeki SSD. Farklı kişilerin yaptığı test görüntülerine baktım onların çok yüksek hatta YouTube de Cihaz TV incelemesini izledim onda da çok normal. Bios güncellemesi yaptım düzelir gibi oldu İlk testte değerler yüksek çıktı ikincisinde yine değerler düştü. Cihazı sıfırladım belki düzelir diye. Aslında düzeldi mi onu da anlamadım İlk Test yapınca değerler normal çıkıyor. Peşine ikinci testi yapınca yine değerler düşük çıkıyor acaba herkes de o şekilde mi oluyor anlamadım.
[/BGCOLOR]

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    98.3 KB · Görüntüleme: 21
ssd arızalı bile olsa laptop u iade edmezsiniz ssd arızalı ise garntiden değişir
Cihazı satın aldığı tarihten itibaren ilk 6 ay içinde oluşan hasarlar fabrikasyon arızalı üretim hatalı olarak değerlendirilir ve tüketicinin malı iade etme veya yenisi ile değişimini isteme hakkı vardır. Eğer 7. 8. veya sonraki aylarda bir hata olmuş olsaydı evet o durumda tüketicinin seçimlik hakkı yoktu sadece parça değişecekti.

CrystalDiskMark ile testi yaptım. Ekran görüntüsünü ekledim. Marka modeli tam olarak bilmiyorum ama orjinal *ACER NİTRO 16 AN16-41-R08S* Kendi içindeki SSD. Farklı kişilerin yaptığı test görüntülerine baktım onların çok yüksek hatta YouTube de Cihaz TV incelemesini izledim onda da çok normal. Bios güncellemesi yaptım düzelir gibi oldu İlk testte değerler yüksek çıktı ikincisinde yine değerler düştü. Cihazı sıfırladım belki düzelir diye. Aslında düzeldi mi onu da anlamadım İlk Test yapınca değerler normal çıkıyor. Peşine ikinci testi yapınca yine değerler düşük çıkıyor acaba herkes de o şekilde mi oluyor anlamadım.
Bu test programı harici birde atto disk benchmark ve de as ssd programı ile de testlerini yap. SSD'in marka modeli içinse HWinfo yazılımdan disk sürücüleri kısmından sürücülerde tam modeli adı sanı herşeyi çıkar onu da ekle derim. Bu testleri yaparken bu arada cihazı kullanma arkada bir program yazılım da çalışmasın. Ard arda test yapmak zaten sıkıntılı birşey.

Cihazı satın aldığı tarihten itibaren ilk 6 ay içinde oluşan hasarlar fabrikasyon arızalı üretim hatalı olarak değerlendirilir ve tüketicinin malı iade etme veya yenisi ile değişimini isteme hakkı vardır. Eğer 7. 8. veya sonraki aylarda bir hata olmuş olsaydı evet o durumda tüketicinin seçimlik hakkı yoktu sadece parça değişecekti.
o ssd nin arzıla olduğu ispatlaman lazım ki bence değil o kadar test yaparsan sağlam ssd yi bozacaksın kullanıcı hatası deyip gönderecekler

Bu test programı harici birde atto disk benchmark ve de as ssd programı ile de testlerini yap. SSD'in marka modeli içinse HWinfo yazılımdan disk sürücüleri kısmından sürücülerde tam modeli adı sanı herşeyi çıkar onu da ekle derim. Bu testleri yaparken bu arada cihazı kullanma arkada bir program yazılım da çalışmasın. Ard arda test yapmak zaten sıkıntılı birşey.
Ard arda test yapmak istemiyorum ama işte servise gönderim mi göndermesem mi onu anlamadım değerler bir yüksek çıkıyor bir az çıkıyor

o ssd nin arzıla olduğu ispatlaman lazım ki bence değil o kadar test yaparsan sağlam ssd yi bozacaksın kullanıcı hatası deyip gönderecekler
Ben normal de hiç test yapmadım bugüne kadar ama işte bugün bilgisayarı satacağım kişi test edince böyle sonuç çıktı ondan sonra bende takıntı oldu. Servise vermeli miyim bilmiyorum. Şimdi başkası da gelse yine aynı testleri yapıcak yine değerler düşük çıkınca yine problem olucak

o pc de ve ssd de hiçbir sorun yok böyle şark kurnazlılarıyla uğraşmayın derim kullanın veya 2. el olarak satın
2.el olarak satmak istediğim de bu sorun çıktı karşıma zaten. Yani ne bilim kullanırken de problem yaşamamıştım ama tabi eğer bir arızası varsa iade işlemi başlatmak benim işime daha çok gelir çünkü zarar etmemiş olurum iade edeceğim için. Ama işte anlamadım gitti bazen değerler yüksek çıkıyor bazen düşük çıkıyor

2.el olarak satmak istediğim de bu sorun çıktı karşıma zaten. Yani ne bilim kullanırken de problem yaşamamıştım ama tabi eğer bir arızası varsa iade işlemi başlatmak benim işime daha çok gelir çünkü zarar etmemiş olurum iade edeceğim için. Ama işte anlamadım gitti bazen değerler yüksek çıkıyor bazen düşük çıkıyor
ürünü kac tl ye aldıgınızı bilmiyorum iade bile etseniz( ki bence zor) 4 ay önceki fiyat fatura fiyatı neyse onu alırsınız arkadasa su ankı güncel fiyattan bi ssd indirimi yapıp vermeniz mantıklı

ürünü kac tl ye aldıgınızı bilmiyorum iade bile etseniz( ki bence zor) 4 ay önceki fiyat fatura fiyatı neyse onu alırsınız arkadasa su ankı güncel fiyattan bi ssd indirimi yapıp vermeniz mantıklı
Piyasa düştüğü için aldığım fiyat 36.666 küsür şuan bile 29 Bin TL zar zor alıcısı çıktı ve bu sorunu görünce kişi almaktan vazgeçti. Yani iade ettiğimiz de 36.000 TL aldığım fiyattı almam benim için mükemmel olurdu. Ama diyorum ya arıza var mı yok mu anlamadım

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri