aslında önce dışarıdan ekip çağırarak yaptıracaktım ancak temizlik fiyatlarını görünce kendim yapmaya karar verdim. tabi bu işi kendi yapma planımda dış ünitenin tam pencerenin önünde konumlanması ve giriş katında oturmam etkili oldu. klimayı sanıyorum 2010 senesinde 300 liraya almıştım. 12000 btu o zamanlar baymak'ın alt markası olan baxi marka malezya malı bir klima. dış ünite 14 sene boyunca hiç açılmadı, ilk kez ben açtım. açmadan önce içindeki tozu toprağı nasıl temizlerim acaba diye epey bir düşündüm. açtım ve gördüm ki dış ünitenin içi neredeyse tertemiz. peteklerin içinden geçen borular dahi görünür durumdaydı, hatta fan pervanesinde bile minimum toz vardı. istanbul gibi tozun toprağın bitmediği bir yerde bu dış ünite nasıl bu kadar temiz kaldı hiç anlamadım, gerçekten çok şaşırtıcı. elimde klima temizlik sıvısı vardı, fısfıs yardımıyla güzelce temizledim ve epeycene bir duruladım. iç üniteyi de aynı şekilde tertemiz yaptım. artık klimayı ilk açtığımda koku gelmiyor. kendi işimi kendim yaprak güzel bir miktar para cebimde kalmış oldu. tabi bu işleri ilk kez yaptığımdan epeycene yordu beni ama bundan sonra yorulmam heralde.