Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

enerji prizleri için ve ekstra şeyler için dükkanı akıllandırıyorum. Rasperry pi ye home assistants kurdum enerji verilerini görebiliyorum net anlık ama toplamasını bi çözemedim onuda çözersem tapoya gerek kalmayacak :)

Ekli dosyayı görüntüle 16656
Ekli dosyayı görüntüle 16658
Klima için eklentiler bölümünden "Midea AC Lan" ekleyip kurulumunu yaparsanız o güne kadar ki toplam güç tüketimini( Total Energy Consumption adında) sayaç gibi ana ekrana ekleyebilirsiniz. Enerji sekmesinde de yine bunu eklerseniz saatlik olarak tüketim değerlerini görebilirsiniz. ( "Midea ac lan" gözükmüyorsa önce hacs denen eklentiyi kurmanız gerekir)

Her zaman söylerim, alan hakimiyeti çok önemlidir bu gibi durumlarda.
Klimanın konumuna göre üfleme alanı terste kalıyor. Soğutulmuş havanın diğer alanlara sirayet etmesi zaman alıyordur bu şekilde.
Aynı zamanda beklenti btu değeri ile mevcut btu değeri birbirini tutmuyor yani anormal bir durum olmadığı görüşündeyim.

Bu arada şu Eco ve Gear özelliklerini test etme amacı dışında hiç kullanmadım, gerek görmedim ve eksikliğini de hissetmedim.

Elinde hazıor bu veriler varken rica etsem bir de eco kapalı deneme şansın olur mu? 24 saat ecolu ile 24 saat ecosuz kıyaslasak?
12lik xtreme save bunu hatırlatayım tekrardan. Konum ters farkındayım hatta dış ünite öğleden akşama kadar güneş görüyor.
olur tabii hocam 25 derecede yarın bu saatlere kadar hiç açmayayım eko modu. Hatta şöyle yapayım tam gece yarası başlayayım teste tapodan takip ederim

@Adem Helvacı Hocam MİDEA EXTRAME SAVE Klima alacağım.

ALANYADA önerebileceğiniz MİDEA Servisi var mı ?
Ohoooo kuşkusuz Fahrettin ustam
Adamın dibi, ustaların gülü, esnafların kralıdır :love:

+90 533 488 55 60 numaradan ulaşıp selamımı iletebilirsin. Hatta bu mesajın ekran görüntüsünü de atabilrisin çünkü herkes zaten selamımla gidiyormuş öyle dedi bütün midea bayileri :kiskis

Halkımıza faydam dokunuyorsa bana ne mutlu ama hiç olmazsa sizi gerçekten benim yönlendirdiğimi bilmiş olur ustamız.

Bu arada, bu yönlendirmelerde benim selamımı iletmeniz haneme bir komisyon daha yazılacağı anlamına gelmiyor aklınıza bir şey gelmesin :kop

12lik xtreme save bunu hatırlatayım tekrardan. Konum ters farkındayım hatta dış ünite öğleden akşama kadar güneş görüyor.
olur tabii hocam 25 derecede yarın bu saatlere kadar hiç açmayayım eko modu. Hatta şöyle yapayım tam gece yarası başlayayım teste tapodan takip ederim
Bu arada dış ünitenin üstünü en azından yazın bu cehennem sıcağında bir strafor ile kapatma şansın olursa onun da ciddi etkisi olduğunu göreceksin :ok

Ben halen strafor testlerine devam ediyorum.
Ve halen devam ediyor olduğum bir de GEAR testim var.
Aşağıdaki grafikte soldaki yüksek olan yer straforsuz test günleri, sonraki düşüş olanlar straforlu test günleri, sonraki yükselenler ise straforlu GEAR aktif (%50) test günleri. :D
1718467953017.jpeg

Normalde bugün geceyarısı gear kapatıp test edecektim fakat bayram moduna girdik, İzmirden misafirlerimiz geleceği için genel iklimlendirme moduna geçeceğim yani tüm klimalar ve tüm kapılar açık olacak o nedenle yanıltıcı olur.

Bayramdan sonra gear aktif 24 saat ve gear pasif 24 saat ile yeniden test edeceğim.

Ohoooo kuşkusuz Fahrettin ustam
Adamın dibi, ustaların gülü, esnafların kralıdır :love:

+90 533 488 55 60 numaradan ulaşıp selamımı iletebilirsin. Hatta bu mesajın ekran görüntüsünü de atabilrisin çünkü herkes zaten selamımla gidiyormuş öyle dedi bütün midea bayileri :kiskis

Halkımıza faydam dokunuyorsa bana ne mutlu ama hiç olmazsa sizi gerçekten benim yönlendirdiğimi bilmiş olur ustamız.

Bu arada, bu yönlendirmelerde benim selamımı iletmeniz haneme bir komisyon daha yazılacağı anlamına gelmiyor aklınıza bir şey gelmesin :kop

@Adem Helvacı Hocam klimayı https://www.fgeurope.com.tr/midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-12-btu buradan 28 Bin TL ye alacağım babalar günü için indirim varmış. Ben kurulum servisi için sormuştum. Acaba sizin dediğiniz "FAHRETTİN ERGİN - ERGİN GROUP END.ISIT.SOĞ." mu ?

Eğer öyle ise https://www.fgeurope.com.tr/midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-12-btu sitesinden alıp FAGRETTİN ERGİN beyi seçersem kurulum konusunda yardımcı olurlar değil mi ?

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2024-06-15 19.14.49.png
    Ekran Resmi 2024-06-15 19.14.49.png
    94.3 KB · Görüntüleme: 21
Bu arada dış ünitenin üstünü en azından yazın bu cehennem sıcağında bir strafor ile kapatma şansın olursa onun da ciddi etkisi olduğunu göreceksin :ok

Aşağıdaki grafikte soldaki yüksek olan yer straforsuz test günleri, sonraki düşüş olanlar straforlu test günleri, sonraki yükselenler ise straforlu GEAR aktif (%50) test günleri. :D
Ekli dosyayı görüntüle 16761
Normalde bugün geceyarısı gear kapatıp test edecektim fakat bayram moduna girdik, İzmirden misafirlerimiz geleceği için genel iklimlendirme moduna geçeceğim yani tüm klimalar ve tüm kapılar açık olacak o nedenle yanıltıcı olur.

Bayramdan sonra gear aktif 24 saat ve gear pasif 24 saat ile yeniden test edeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 16761

Hocam dış üniteyi straforlamak aklımda ama nasıl yapacağımı bilmiyorum oldu bittiye getirmeden sağlam bir şey yapmak istiyorum.
muhammed göl hocamın da dediği gibi 8 gündür açık klima şimdiye kadar sabite bindirmesi gerekmez miydi? Gündüzleri genelde yatak odası kapısı kapalı. Akşam 22:30 gibi açıyorum. Bir kaç gün çok tüketim çeker sonra ortam kütle belli bir dereceye ulaşınca tüketim sabitlenir diye düşünmüştüm.

Hocam dış üniteyi straforlamak aklımda ama nasıl yapacağımı bilmiyorum oldu bittiye getirmeden sağlam bir şey yapmak istiyorum.
muhammed göl hocamın da dediği gibi 8 gündür açık klima şimdiye kadar sabite bindirmesi gerekmez miydi? Gündüzleri genelde yatak odası kapısı kapalı. Akşam 22:30 gibi açıyorum. Bir kaç gün çok tüketim çeker sonra ortam kütle belli bir dereceye ulaşınca tüketim sabitlenir diye düşünmüştüm.
Toplam enerji kaybı olan alan çok fazla duvarlar tavan ve zeminde etkili. metrekare olarak ısı yükü 200 m2 den fazla. Klima ne yapsın buna. Paylaştığınız rakamlara göre gayet iyi değerler. Önemli olan uzak noktada sıcaklık ne alemde. Misal klimasız 30 derece iken klimalı 28 ise oranın kapısını kapatmanız daha mantıklı. Yeteri kadar serinlik oraya ulaşamıyor demektir. Arabadan örnek verelim motor hacmi düşük ve yüksek araçlar çok yakar ancak motor hacmi şasi ile orantılı olan araçlar en tasarruflu olanlar oluyor. Bu mantık klima da da geçerli.

Hocam, https://www.fgeurope.com.tr/midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-12-btu sitesinden satın alacağım zaman, ilçeyi belirtiyorum ve karşıma bu servisler çıkıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 16767
Hocam forumda @ekrem. Kardeşimiz Alanya tarafında sanırım aynı bayie uğradı öyle hatırlıyorum ama baya zaman geçti ona bir soralım eğer bayii doğru ise satın alıp ergin grubu seçersiniz klima onlara gelir onlarda getirir montajını yaparlar @ekrem. Ergin grup adem abinin önerdiği Fahrettin ergin mi oluyor acaba bize bilgi verebilir misin?
Bence bayii doğru ama adem abi soyadını yazmadığı için kafamız karışmış olabilir 😀
Yada tam tersi bakalım bekleyip görelim.

Hocam sizin plana şuan dikkatli bakabildim

Dış ünite güneş alıyor birde klimanın kurulu olduğu odanın camından gelen ısı yükü artı diğer odaların nem ısı yükü mutfağın ısı yükü birde Mersin in zulüm olan nemli sıcağı derken klima son sürat çalışsa bile yetişemez hazır güneşte klimaya zulüm olur ömrü gider düşünün ki sürekli kaybolan enerji yani her gün sil baştan yapıyor sizin ev hatta her saat o sıcağa göre.

ayrıca adem abinin dediği gibi tersine üflüyor tersine olmasa bile zorlanır havayı taşıma yapsanız bile kurtaracağını zannetmiyorum klimaya yazık bence çok yüklenmeyin hocam aynı kış modu gibi elektrik yakmış

Şöyle bir 20 yıllık klima var evde hala randımanlı çalışıyor fakat sizce ne elektrik yakar bu

Ekli dosyalar

• IMG_1334.jpeg
    IMG_1334.jpeg
    52.2 KB · Görüntüleme: 20
Klima için eklentiler bölümünden "Midea AC Lan" ekleyip kurulumunu yaparsanız o güne kadar ki toplam güç tüketimini( Total Energy Consumption adında) sayaç gibi ana ekrana ekleyebilirsiniz. Enerji sekmesinde de yine bunu eklerseniz saatlik olarak tüketim değerlerini görebilirsiniz. ( "Midea ac lan" gözükmüyorsa önce hacs denen eklentiyi kurmanız gerekir)
aep de malesef total energy çalışmıyor enerji izleme yok :( tuya priz var ordan kontrol ediyorum ama total toplarken yanlış topluyor birde saatlik günlük haftalık gibi ayıramıyorum

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri