Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Fujitsu Prime 9K İncelemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Hocam saat 10:20 Klimayı 25 dereceye ayarladım fan kullanımına izin vermiyor kendisi çok kısık bir fanda açtı sanırım 280 watt çekiyor anlık klima dereceyi 18 yaptım yine 280 watt çekiyor anlaşılan tek mir ayarda gidecek klima. Buraya kadar durum böyle devamını zaman ilerledikçe paylaşırım 6 saat sonundada grafiği atarım hocam.
Buradaki temel amacımız şu.
Paylaştığımız bilgilerin doğruluğunun sağlamasını da yapmak istiyoruz.
Adam 27 derecede klimayı soğutma yerine nem alma modunda kullanılırsa %50 daha az yakacağına GARANTİ VERİRİM diyor.

Şimdi bu oksijen israfına inanıp klimalarını DRY moduna alan millet ay sonunda gerçekleri acı bir fatura ile öğrenecek.

Video ile kayıt altına alıp paylaşıyoruz, VERİ paylaşıyoruz halen altına gelip itiraz eden denyolar var.
Benim klima (Yatak odası Xtreme) 27 de soğutma modunda 130 150watt ortalama ile çalışırken dry modunda 400watt ortalama ile çalışıyor, Salondaki Breezeless klima nem kontrollü ürün olmasına rağmen 500watt ortalama ile çalışıyor. Ofisteki Carrier şu an anlık 514watt tüketiyor ki bu klima 150 200watt ortalama ile çalışırdı her gün.

Bu Carrier klima 24 saatte 4.50kwh tüketen klimaydı, yarısı GECE olan 11 saatlik DRY modundaki sonuç bu. yani 24 saatte tükettiği 4.50kwh yi 11 saatte çoktan tüketmiş bile. Bakalım gündüz koşulları da dahil olunca bu gece 24.00 de sonuç ne olacak?

1721635910536.jpeg

internette nem alma modunda klima az elektrik harcar diye çok fazla paylaşım var bide altına nem alma modunda daha çok harcar yazanlara yanlış biliyorsun soğutma yapmadan klima fazla elektrik harcamaz diyorlar:) bu paylaşımları klima bayileri bile yapıyor siz hem çalışma mantığını anlatıyorsunuz hem tüketim verilerini veriyosunuz kimse duymuyor ama adamın birinin attığı nem alma modunda %50 az harcar iddası bütün internette dolaşıyor:confused: umarım insanları bilinçlendirme çabalarınız boşa çıkmaz sizin ve forumdaki diğer arkadaşların emekleri çok değerli
Üzücü olan ne biliyor musunuz?

Biz günleri, haftaları, ayları ve hatta yılları ayırıyoruz şu testler için. VERİ paylaşıp DOĞRU bigli aktarıyoruz. Hanzonun teki gelip ''Neresinden tutsak elde kalacak test, böyle saçmalık olmaz, airfel klimam var soğutmada 500, dry modunda 300 tüketiyor'' diye sadece ama sadece YAZI yazıp cehennemin dibine gidiyor yani ispat yok, veri yok, test yok, sadece yazı var. O da zaten YALAN bilgi içeren yazı.

Yahu Airfel dediğin klimayı üreten firmanın yani Mideanın mühendisleri ile dahi görüşen birisiyim ben, algoritmanın mantığını adamların kendisinden alıyoruz bilgi olarak, bu neye benziyor biliyor musunuz?

Ukalalık olmasın kendimi o noktaya koymuyorum fakat şu ''Araştırmanı Öneririm'' diyen tip var ya, ona benziyor.

Hani fizik profesörü kadının CERN de yaptığı araştırmaya karşılık Manav kardeşimiz ''Araştırmanı öneririm'' demişti :)

Üzücü olan ne biliyor musunuz?

Biz günleri, haftaları, ayları ve hatta yılları ayırıyoruz şu testler için. VERİ paylaşıp DOĞRU bigli aktarıyoruz. Hanzonun teki gelip ''Neresinden tutsak elde kalacak test, böyle saçmalık olmaz, airfel klimam var soğutmada 500, dry modunda 300 tüketiyor'' diye sadece ama sadece YAZI yazıp cehennemin dibine gidiyor yani ispat yok, veri yok, test yok, sadece yazı var. O da zaten YALAN bilgi içeren yazı.

Yahu Airfel dediğin klimayı üreten firmanın yani Mideanın mühendisleri ile dahi görüşen birisiyim ben, algoritmanın mantığını adamların kendisinden alıyoruz bilgi olarak, bu neye benziyor biliyor musunuz?

Ukalalık olmasın kendimi o noktaya koymuyorum fakat şu ''Araştırmanı Öneririm'' diyen tip var ya, ona benziyor.

Hani fizik profesörü kadının CERN de yaptığı araştırmaya karşılık Manav kardeşimiz ''Araştırmanı öneririm'' demişti :)
Ukalıkla alakası yok abi araştırmanı öneririm örneği nokta atışı olmuş

@Adem Helvacı Hocam 6 Saatlik istediğiniz testi yaptım sonuçları bırakıyorum. Dry Modda Saat 10:20 de klimayı 25 derecede açtım saat 16:20 de resim olarak sonuçları bırakıyorum. Benim klimada fan ayarı yapmama müsade etmiyor derece değiştirebiliyorum fakat ondada 25 derecede olsa fan hızı değişmiyor 18 derecede olsa fan hızı değişmiyor bununla beraber çektiği watt miktarıda değişmiyor. Ortam ısısıda 27 derece altını hiç görmedi 27 ve 27.5 arası kaldı sürekli. Not:Benim Dış Ünite Güneşe Hiç Bir Zaman Maruz Kalmamaktadır!!!

WhatsApp Image 2024-07-22 at 16.24.39.jpeg

WhatsApp Image 2024-07-22 at 16.21.21.jpeg
WhatsApp Image 2024-07-22 at 16.21.22.jpeg

25 Derece ayarlı soğuk modda akşam 22:30 dan sabah 07:00 ye kadar olan önceki değerleride buraya bırakıyorum.

25 Set.jpg

25 Set 1.jpg

Hocam 12 saat olarak devamınıda atayım ilk 6 saat dry mod yukarıda var zaten değerleri diğer 6 saatte cool modunda. Grafikten belli zaten soğuk moda aldığım yer.

Screenshot_20240722_222045_com.tplink.iot.jpg
Screenshot_20240722_222016_com.tplink.iot.jpg
Screenshot_20240722_222021_com.tplink.iot.jpg

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-07-22 at 16.21.21.jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-22 at 16.21.21.jpeg
    57.9 KB · Görüntüleme: 12
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tüm paylaştıklarınızdan hareketle Fujitsu Prime Modeli özelinde
1- Büyük bir fark yok
2- %50 daha az tüketmesi durumu yok
3- Yine de normalden daha fazla tüketiyor

Mutabıkmıyız?

Bu arada ellerinize sağlık çok güzel oldu bu bilgiler hem benim hem de tüketiciler için zira bu verilerinizi de baz alıp bir çalışma yapacağım.

Sevgili @Engraulis dostumuzdan da Gree verilerini aldığımızda farklı bir üreticiden daha bilgi edinmiş olacağız. Bir de Mitsubishi Heavy ve Mitsubishi ELectric kullanan dostlara soralım bakalım kimler vardı acaba? :alala

Dry Mod benim klimada sabit bir düzende çalışıyor hocam ister 18 derece yapayım ister 27 derece yapayım düzenini bozmuyor 150 200 watt aralığında çalışıyor. Düşük fanda sürekli. Yinede ortalamaya vurursak 100 Watt lara kadar düştüğü için Soğutma Modunda daha az elektrik tüketimi var.

Solda Soğutma yazdığınız kısım Dry hocam Sonraki Dry ve Soğtma yazdığınız kısım soğutma.
Hmmm DRY OĞUTMA SOĞUTMA o zaman. Bu Fujitsunun algortiması gereçekten ilginç :)

Aşağıda Alarko Carrier klimanın 24 saatlik DRY mod tüketimi var. Bu klima 1 haftadır her gün 24 saat soğutma modunda günde ortalama 4,5kwh tüketiyor normalde. DRY moda alınca 11kwh tüketti

1721717430704.jpeg

Dry ile Cool arasında teknik olarak ne fark var ki ?
Odak noktaları farklı. Birisi ortamı soğutmayı, diğeri ise sadece nemi alıp dışarı atmayı hedefliyor ancak temel prensip aynı eksende hareket ettiği için dry mod yine de ortamı soğutuyor.

Bu durum klimadan klimaya değişiyor, bazısı çok bazısı az soğutuyor.
Amaç ortam soğutmak olmadığı ve nem odaklı çalıştığı için fan devrini düşürüp kompresör frekansını yükseltir ve ortam sensörl verilerini yok sayar, genel olarak sabit bir yüksek frekans belirleyip orada sürekli çalışır.

Mesela Bizim ofisteki Carrier klimayı pazar gecesi 23 sularında DRY moda aldım, dün gece 23 sularında kontrol ettiğimde ortam 21 dereceye düşmüştü , bu sabah geldim ofise girdim içerisi buzhane çünkü Carrier haricinde All Easy Pro klimayı da aynı şekilde DRY modda teste almıştım.

Odak noktası soğutma olmadığı için sensörleri yok sayar ve odanın kaç dereceye kadar düştüğüne bakmaz, dolayısı ile durmaz.

Durmadığı ve sabit yüksek frekansta hareket ettiği için de boruları çok daha fazla soğutur, ve havayı çok daha fazla sağar olay bu :)

Odak noktaları farklı. Birisi ortamı soğutmayı, diğeri ise sadece nemi alıp dışarı atmayı hedefliyor ancak temel prensip aynı eksende hareket ettiği için dry mod yine de ortamı soğutuyor.

Bu durum klimadan klimaya değişiyor, bazısı çok bazısı az soğutuyor.
Amaç ortam soğutmak olmadığı ve nem odaklı çalıştığı için fan devrini düşürüp kompresör frekansını yükseltir ve ortam sensörl verilerini yok sayar, genel olarak sabit bir yüksek frekans belirleyip orada sürekli çalışır.

Mesela Bizim ofisteki Carrier klimayı pazar gecesi 23 sularında DRY moda aldım, dün gece 23 sularında kontrol ettiğimde ortam 21 dereceye düşmüştü , bu sabah geldim ofise girdim içerisi buzhane çünkü Carrier haricinde All Easy Pro klimayı da aynı şekilde DRY modda teste almıştım.

Odak noktası soğutma olmadığı için sensörleri yok sayar ve odanın kaç dereceye kadar düştüğüne bakmaz, dolayısı ile durmaz.

Durmadığı ve sabit yüksek frekansta hareket ettiği için de boruları çok daha fazla soğutur, ve havayı çok daha fazla sağar olay bu :)

Evet önceki klimamda bende onu farketmiştim. kabaca anladığım kadarı ile iç fanı yavaşlatarak, evaporatörün iyice nemlenip oluşan suyu dışarı atmasını sağlamak.
Böyle bir şeyin elektrik tüketimini düşürmesinin sebepleri sadece iç fanın daha yavaş döndüğünü dolayısı ile az elektrik harcayacağını düşünmeleri acaba

Son düzenleme:
Evet önceki klimamda bende onu farketmiştim. kabaca anladığım kadarı ile iç fanı yavaşlatarak, evaporatörün iyice nemlenip oluşan suyu dışarı atmasını sağlamak.
Böyle bir şeyin elektrik tüketimini düşürmesinin sebepleri sadece iç fanın daha yavaş döndüğünü mü düşünmeleri acaba
Yahu çıldırmamak elde değil. Delinin biri kuyuya bir taş atıyor, kırk akıllı çıkartamıyor ondan sonra.
Hayır yani toplum da zaten instada gördüğü her halta inanan bir bakış açısına sahip, biz şurada ülke iki gram daha fazla enerji tasarrufu sağlasın diye yırtınıyoruz, birkaç mal yüzünden ülke genelinde şuna inanım klimalarını DRY modunda açacak olanlarla tüketicilecek gereksiz enerjiye bakar mısınız?

Günde 4,5 kwh yerine günde 11kwh nedir arkadaş?

Sizin dediğiniz gibi Dry modda makine iç fanı kıstığı için sessizleşiyor ya, muhtemelen adaha az çalışıyor diye düşünüyorlar.

Tasarruf yapsın diye fan kısanlara da ısrarla diyorum ki ''Sen o fanı kısınca, ortamdaki sıcaklığı tolere edebilmek için kompreösür yükseltiyor. Fan 30watt, kompresör 300watt, bazen 1300watt, şimdi hangisi daha çok tüketir bir düşün bakalım'' :)

Bir tane daha buldum nem alma modunda klima daha az elektrik tüketir diyen kişi 😀
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bir tane daha buldum nem alma modunda klima daha az elektrik tüketir diyen kişi 😀
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Erinmeden video çekmiş birde ortada watmetre bile yok 🙂

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri