Buradaki temel amacımız şu.Hocam saat 10:20 Klimayı 25 dereceye ayarladım fan kullanımına izin vermiyor kendisi çok kısık bir fanda açtı sanırım 280 watt çekiyor anlık klima dereceyi 18 yaptım yine 280 watt çekiyor anlaşılan tek mir ayarda gidecek klima. Buraya kadar durum böyle devamını zaman ilerledikçe paylaşırım 6 saat sonundada grafiği atarım hocam.
Paylaştığımız bilgilerin doğruluğunun sağlamasını da yapmak istiyoruz.
Adam 27 derecede klimayı soğutma yerine nem alma modunda kullanılırsa %50 daha az yakacağına GARANTİ VERİRİM diyor.
Şimdi bu oksijen israfına inanıp klimalarını DRY moduna alan millet ay sonunda gerçekleri acı bir fatura ile öğrenecek.
Video ile kayıt altına alıp paylaşıyoruz, VERİ paylaşıyoruz halen altına gelip itiraz eden denyolar var.
Benim klima (Yatak odası Xtreme) 27 de soğutma modunda 130 150watt ortalama ile çalışırken dry modunda 400watt ortalama ile çalışıyor, Salondaki Breezeless klima nem kontrollü ürün olmasına rağmen 500watt ortalama ile çalışıyor. Ofisteki Carrier şu an anlık 514watt tüketiyor ki bu klima 150 200watt ortalama ile çalışırdı her gün.
Bu Carrier klima 24 saatte 4.50kwh tüketen klimaydı, yarısı GECE olan 11 saatlik DRY modundaki sonuç bu. yani 24 saatte tükettiği 4.50kwh yi 11 saatte çoktan tüketmiş bile. Bakalım gündüz koşulları da dahil olunca bu gece 24.00 de sonuç ne olacak?