Saat 17.30 civarına kadar hiç durmamış, gece bile çok az durmuş. Hiç normal değil bu tüketim. Ya kapı contalarında bir sorun var, ya da termostat veya sizde varsa ısı sensöründen. Kapı contalarının tam ve alttan üstten eşit oturdugundan emin olun. Üstten az oturuyorsa kapı çökmüş olabilir. Tamir kitiyle yükseltmek veya cökmemişse(pim plastiği sağlamsa) pime 2-3 tane pul koyarak kapıyı yükseltebilirsiniz. Ben de yaptım aynısını.
Bu konuda kendi deneyimimden bahsedeyim. Benim dolap da yazın günlük 2.5 kwh tüketiyordu, saatlik 100-125 watt harcıyordu. 14 yıllık Arçelik 4252N, statik model. 200 TL'ye termostat alıp değiştirdim sorun düzeldi. Artık kapı açma sıklığına göre gün içinde bile en fazla 1-2 saat çalışıyor, en az 30-40 dk duruyor, gece biraz daha uzun şekilde yine daha sık duruyor. Tüketim 1.90 kWh'a düştü. Sanıyorum ki eski termostat tam olarak bozulmamış olsa bile artık algılama hassasiyetini kaybetmişti, daha düzensiz ve uzun süreli çalışıyordu. Belki de bu motor arızalarının bir sebebi de termostat veya sensörün sıcaklığı doğru algılamayıp uzun süreler çalıştırıp bozmasıdır.
Mutfak dolabı içinde olduğundan arkada sıcaklık birikmesi de illaki oluyor. Arka tarafına fan taksam muhtemelen yazın bile 1,5 kWh civarına düşebilir ama benim durumumda 0.4kwh fark fan tüketimiyle birlikte yine aynıya gelir deneyeceğim yine de.