Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Buzdolabı Elektrik Tüketimi Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Üye silindi 7205
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Ü

Üye silindi 7205

Misafir
Marka Model Bilgisi
Arçelik
Merhaba üstadlar bugün benim 2007 yılından beri kullandığım Arçelik marka buzdolabına wattmetre bağladım 2 saatlik verilerine göre yanlış hesaplamıyor isem çok fazla elektrik tüketimi çıkıyor sizlerden bir görüş alabilirsem sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Biraralar evde 9 kablosuz kulaklık vardı,hangisi daha iyi ses verecek diye😬 Baktım sonu yok 2de kaldım.Şimdi aklım akıllı prizlerde🤣
Ben bu prizleri 1 hafta araştırdım eni sonu aklıma yatan tapo oldu 1 yıldır bendeler pişman etmedi maşallah
Genel olarak diğer markalar birbirine benzer ama en ayrıntılı veriyi tapo veriyor hemde rahat
Tek eksiği amper ve voltaj göstergesi yok

24 Saat

Ekli dosyayı görüntüle 18363Ekli dosyayı görüntüle 18364

Saat 17.30 civarına kadar hiç durmamış, gece bile çok az durmuş. Hiç normal değil bu tüketim. Ya kapı contalarında bir sorun var, ya da termostat veya sizde varsa ısı sensöründen. Kapı contalarının tam ve alttan üstten eşit oturdugundan emin olun. Üstten az oturuyorsa kapı çökmüş olabilir. Tamir kitiyle yükseltmek veya cökmemişse(pim plastiği sağlamsa) pime 2-3 tane pul koyarak kapıyı yükseltebilirsiniz. Ben de yaptım aynısını.

Bu konuda kendi deneyimimden bahsedeyim. Benim dolap da yazın günlük 2.5 kwh tüketiyordu, saatlik 100-125 watt harcıyordu. 14 yıllık Arçelik 4252N, statik model. 200 TL'ye termostat alıp değiştirdim sorun düzeldi. Artık kapı açma sıklığına göre gün içinde bile en fazla 1-2 saat çalışıyor, en az 30-40 dk duruyor, gece biraz daha uzun şekilde yine daha sık duruyor. Tüketim 1.90 kWh'a düştü. Sanıyorum ki eski termostat tam olarak bozulmamış olsa bile artık algılama hassasiyetini kaybetmişti, daha düzensiz ve uzun süreli çalışıyordu. Belki de bu motor arızalarının bir sebebi de termostat veya sensörün sıcaklığı doğru algılamayıp uzun süreler çalıştırıp bozmasıdır.

Mutfak dolabı içinde olduğundan arkada sıcaklık birikmesi de illaki oluyor. Arka tarafına fan taksam muhtemelen yazın bile 1,5 kWh civarına düşebilir ama benim durumumda 0.4kwh fark fan tüketimiyle birlikte yine aynıya gelir deneyeceğim yine de.

Saat 17.30 civarına kadar hiç durmamış, gece bile çok az durmuş. Hiç normal değil bu tüketim. Ya kapı contalarında bir sorun var, ya da termostat veya sizde varsa ısı sensöründen. Kapı contalarının tam ve alttan üstten eşit oturdugundan emin olun. Üstten az oturuyorsa kapı çökmüş olabilir. Tamir kitiyle yükseltmek veya cökmemişse(pim plastiği sağlamsa) pime 2-3 tane pul koyarak kapıyı yükseltebilirsiniz. Ben de yaptım aynısını.

Bu konuda kendi deneyimimden bahsedeyim. Benim dolap da yazın günlük 2.5 kwh tüketiyordu, saatlik 100-125 watt harcıyordu. 14 yıllık Arçelik 4252N, statik model. 200 TL'ye termostat alıp değiştirdim sorun düzeldi. Artık kapı açma sıklığına göre gün içinde bile en fazla 1-2 saat çalışıyor, en az 30-40 dk duruyor, gece biraz daha uzun şekilde yine daha sık duruyor. Tüketim 1.90 kWh'a düştü. Sanıyorum ki eski termostat tam olarak bozulmamış olsa bile artık algılama hassasiyetini kaybetmişti, daha düzensiz ve uzun süreli çalışıyordu. Belki de bu motor arızalarının bir sebebi de termostat veya sensörün sıcaklığı doğru algılamayıp uzun süreler çalıştırıp bozmasıdır.

Mutfak dolabı içinde olduğundan arkada sıcaklık birikmesi de illaki oluyor. Arka tarafına fan taksam muhtemelen yazın bile 1,5 kWh civarına düşebilir ama benim durumumda 0.4kwh fark fan tüketimiyle birlikte yine aynıya gelir deneyeceğim yine de.
Şimdi siz diyince kapakları kontrol ettim fakat hava alan bir yer yok sıkı sıkı kapanıyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri