Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima ac tip kaçak akım rölesi kesinlikle değişmeli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcp94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mcp94

Meraklı
Yeni Üye
inverter klimalar ile ac tip rölelerin hatalı olarak atabildiği konusunda paylaşımlar gördüm birkaç yerde, a, b, f tipi filan kullanmak gerektiğine dair yorumlar var.
bu röleyi attırma durumu bir ihtimal midir sadece? nadiren yaşanacak bir durum mudur? yoksa hiç çalışmaz hemen attırır tarzı tam bir uyumsuzluk mudur?
klima ve kurulum için edeceğim masraflar şuan bütçemi zorluyor, bir de kaçak akım rölesi değiştirecek bütçe ayıramam klima taksitleri bitene kadar :D eğer kesin attırır çok can sıkar derseniz kaçak akım rölesinin öncesinden bypass ederek bir hat çekeceğim klima için...

bu son kısmı soru değil, yani ac tip röleyle hiç kullanamayacaksam mecbur bu şekilde yapacağım. biliyorum ideal değil ama çok büyük bir problem olarak da bakmıyorum, bizim yönetmelik tüm tesisatı korumaya yönelik ama eski evlerde hiç kar yok veya yanlış 300ma röleler var vs. onlara kıyasla sadece tek cihazın korumasız olması ki devamlı temas halinde olunmayacak, sorun değil. amerika'da mesela bina geneli kaçak koruması yok, sadece belli prizlerde o prizin içinde kaçak akım koruması bulunuyor, bu da tüm prizlerde zorunlu değil. banyo mutfak gibi suya yakın alanlarda şart sadece. yani zaten geçici olacak bir çözüm için bence makul.

yani kuruluma gelen ekip panodan yeni hat çekecekse kar öncesinden mi yaptırayım sizce? eğer kesin sıkıntı çıkaracaksa garanti olsun...
bazı servisler elektrik tesisatına karışmıyormuş, en yakın prize kadar bağlayıp bırakıyormuş vs. bu şekilde yapılır da sorun yaşamazsam öyle kullanır sorun yaşarsam da kendim çekerim zaten hattı. ileride de röleyi değiştirince kar çıkışına bağlarım.

Klimanın elektronik devresinde filtre tasarımında DC (doğru akım) kaçak az ise AC tipinde çalışmaya devam eder.

AC tip 10 yaşını geçtiyse daha hassas (15mA atmaya başlar) etkilenir.

Eski ev yapılır iken 47 sene önce mesela TV yoktu. Eski tesisatlarda yükte yoktu. Yangınlarda elektrik kontağından çıktı diye okuruz.

KAR sadece cihazların içindeki değil, prizdeki pimlerdeki gevşekliktende atar. Komşudan sızan suyun buatları nemlendirmesinden de atar.

Prize taktırım demişsiniz. Prizde tam oturma olmaz ise oda attırır.

Klimanın elektronik devresinde filtre tasarımında DC (doğru akım) kaçak az ise AC tipinde çalışmaya devam eder.

AC tip 10 yaşını geçtiyse daha hassas (15mA atmaya başlar) etkilenir.

Eski ev yapılır iken 47 sene önce mesela TV yoktu. Eski tesisatlarda yükte yoktu. Yangınlarda elektrik kontağından çıktı diye okuruz.

KAR sadece cihazların içindeki değil, prizdeki pimlerdeki gevşekliktende atar. Komşudan sızan suyun buatları nemlendirmesinden de atar.

Prize taktırım demişsiniz. Prizde tam oturma olmaz ise oda attırır.
röle 5 yıllık schneider, priz daha 1-2 haftalık yeni yeniledim, o da schneider. prizden kaynaklı bir problem olmaz...

kar sadece fazdan çıkanla nötrden dönen akım eşit olmadığında atar, ark veya nem bir şekilde toprağa kaçak oluşturmadığı sürece atmaz. arktan korunmak için gereken ürün farklı, afdd diye geçiyor genelde. türkçe kaynak https://www.legrand.com.tr/ark-hatasi-koruma-cihazi-afdd.php

priz gevşek diye filan kar atmaz yani. ancak o gevşeklik fazdan toprağa ark yapacak şekilde kabloların birbirine yaklaşmasına sebep olursa atar. yine buat nemlendi diye de kar atmaz eğer bağlantılar düzgünce klemensler ile yapıldı ise, ek noktaları su geçirmeyecek şekildeyse...

Sizin pratik hayatta ne kadar elektrik işi ile ilgilendiğinizi bilemem.

Öyle diyorsanız öyledir. AC tipi ile forumda okuduklarınızın cevabınıda daha çok ben vermişimdir, sanırım.

inverter klimalar ile ac tip rölelerin hatalı olarak atabildiği konusunda paylaşımlar gördüm birkaç yerde, a, b, f tipi filan kullanmak gerektiğine dair yorumlar var.
bu röleyi attırma durumu bir ihtimal midir sadece? nadiren yaşanacak bir durum mudur? yoksa hiç çalışmaz hemen attırır tarzı tam bir uyumsuzluk mudur?
klima ve kurulum için edeceğim masraflar şuan bütçemi zorluyor, bir de kaçak akım rölesi değiştirecek bütçe ayıramam klima taksitleri bitene kadar :D eğer kesin attırır çok can sıkar derseniz kaçak akım rölesinin öncesinden bypass ederek bir hat çekeceğim klima için...

bu son kısmı soru değil, yani ac tip röleyle hiç kullanamayacaksam mecbur bu şekilde yapacağım. biliyorum ideal değil ama çok büyük bir problem olarak da bakmıyorum, bizim yönetmelik tüm tesisatı korumaya yönelik ama eski evlerde hiç kar yok veya yanlış 300ma röleler var vs. onlara kıyasla sadece tek cihazın korumasız olması ki devamlı temas halinde olunmayacak, sorun değil. amerika'da mesela bina geneli kaçak koruması yok, sadece belli prizlerde o prizin içinde kaçak akım koruması bulunuyor, bu da tüm prizlerde zorunlu değil. banyo mutfak gibi suya yakın alanlarda şart sadece. yani zaten geçici olacak bir çözüm için bence makul.

yani kuruluma gelen ekip panodan yeni hat çekecekse kar öncesinden mi yaptırayım sizce? eğer kesin sıkıntı çıkaracaksa garanti olsun...
bazı servisler elektrik tesisatına karışmıyormuş, en yakın prize kadar bağlayıp bırakıyormuş vs. bu şekilde yapılır da sorun yaşamazsam öyle kullanır sorun yaşarsam da kendim çekerim zaten hattı. ileride de röleyi değiştirince kar çıkışına bağlarım.
Benim ev 8 yıllık sigma diye bir marka takmış müteahhit.Açıkcası 8. yıla en fazla 2 defa attığını hatırlıyorum.Ancak eylül ayında bir tane daha klima aldım,kurutma makinesi,robot süpürge vs. ev oldukça dc cihazlar ile doldu taştı.25 amper değerinde ki sigma kar durduk yere atmaya başladı.Eşimle de fazla gezeriz , çareyi wifi akıllı priz alıp buzdolabına bağlayarak buldum.Anahtarı da komşuya bıraktım hep ,birkaç kere de attığı oldu tatildeyken.

baktım bu iş böyle olacak gibi değil Siemens marka A tipi aldım maşallah diyeyim bir kere atmadı 6 ay olacak.

Niye bozuldu derseniz ya ömrü bitti arkadaşın dediği gibi 10. yıla yaklaştığından yada üzerinden aynı anda 2 klima airfryer ve fırın çalıştırınca bobinleri bozuldu diye sanıyorum.

Bu ay 510 tl geldi fatura😂 bizde cihaz çok.Şimdi birde egea mı verip elektrikli araç almayı düşünüyoruz balkondan aşağıya sarkıtıp şarj edicem bakalım tesisat nereye kadar dayanacak😀

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri