Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Türk Telekom modem kiralama ücreti

TT
Çevirmeli ağ da damga vergisi yüksekti. o vergiydi

ADSL ilk zamanda santraldeki karşılığı için ücret istiyordu.

Kablonet te modemi zorunlu tutuyor.

COnax kartla TV izlemeyi kabul etmiyordu, illa kutu alınacak diyordu.

yeni teknoloji geldimi en aşağı 3 sene kendi ürünleri satmanın - kiralamanın derdindeler.

yatırıma karşılık yeterli abone olmayınca sömürü sisteminden vazgeçmeye başlıyorlar.

el telsizi gibi ücrette bana

Telsiz Kullanım Ücreti
Faturalı ve Faturasız bütün aboneler için yıllık 179,28 TL ’dir ve 12 eşit takside bölünerek aylık olarak tahsil edilir.
Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi
Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 400 TL’dir. Faturasız müşterilerden yeni hat tesisi esnasında peşin olarak tahsil edilirken, faturalı müşterilerin faturasına 12 eşit taksite bölünerek yansıtılır.
Telsiz Ruhsat Ücreti
Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 179,28 TL’dir. Faturasız müşterilerden yeni hat tesisi esnasında peşin olarak tahsil edilirken, faturalı müşterilerin faturasına 12 eşit taksite bölünerek yansıtılır.

Geçerli DurumlarVergi TürüYıllık Toplam TutarFaturalı Müşteriler*Faturasız Müşteriler
Yeni GSM abonesiÖzel İletişim Vergisi400 TL/ YILAylık 400 TL/12 Yeni Hat Tesisi esnasında peşin olarak tahsil edilir.
Yeni GSM AbonesiTelsiz Ruhsatname Ücreti179,28 TL/YILAylık 179,28 TL/12Yeni Hat Tesisi esnasında peşin olarak tahsil edilir.
Bütün AbonelerTelsiz Kullanım Ücreti 179,28TL/ YILAylık 179,28 TL/ 12 Aylık 14,98 TL olarak tahsil edilir.

Bendeki son durumu aktarayım. Fiber altyapıyı eve kadar getirdiler. Zorunlu dönüşüm olduğu için modem ücretsiz verildi. Verdikleri modemden oldukça memnunum. 1 gigabyte paketine geçiş yaptım. Kötü tarafı simetrik olmaması upload için 50 MBPS gibi komik bir rakam veriyorlar. Kurulum ekibi modemin satın alınabileceğini söyledi. Eğer gerçekten böyle bir seçenek var ise kullanıcıları bu konuda bilinçlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Aynı paraya modem alabilecekken kiralama opsiyonunu kullanmak zarardan başka bir şey değil.

Bendeki son durumu aktarayım. Fiber altyapıyı eve kadar getirdiler. Zorunlu dönüşüm olduğu için modem ücretsiz verildi. Verdikleri modemden oldukça memnunum. 1 gigabyte paketine geçiş yaptım. Kötü tarafı simetrik olmaması upload için 50 MBPS gibi komik bir rakam veriyorlar. Kurulum ekibi modemin satın alınabileceğini söyledi. Eğer gerçekten böyle bir seçenek var ise kullanıcıları bu konuda bilinçlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Aynı paraya modem alabilecekken kiralama opsiyonunu kullanmak zarardan başka bir şey değil.
Fiberde modem satılmıyor son anda bir değişiklik olmadıysa. Şu an da baktım kendi sitelerinde de belirtmişler FTTH olmayan altyapılarda yani DSL altyapılarda 2 tip modemi taksitle veriyorlar. Ama bu modem kiralama muhabbeti kaldırılacak yakında öyle bir laf duydum. Bu arada size hangi modemi verdiler? Modem diyoruz da bu cihazlar aslında router yanlış kavram kullanmayalım. Fiberde modem görevini üstlenen cihaz ONT'dir.

Fiberde modem satılmıyor son anda bir değişiklik olmadıysa. Şu an da baktım kendi sitelerinde de belirtmişler FTTH olmayan altyapılarda yani DSL altyapılarda 2 tip modemi taksitle veriyorlar. Ama bu modem kiralama muhabbeti kaldırılacak yakında öyle bir laf duydum. Bu arada size hangi modemi verdiler? Modem diyoruz da bu cihazlar aslında router yanlış kavram kullanmayalım. Fiberde modem görevini üstlenen cihaz ONT'dir.
Kusura bakmayın benimki biraz ağız alışkanlığı ondan dolayı modem yazmışım. Dediğiniz gibi bunlar router. Bana verilen router modeli: "Huawei LG8245X6-50". Isınma sorunu yok, yönetim paneli çok hoşuma gitti. Çok basit bir arayüzü var. WiFi performansı mükemmel bir şekilde çalışıyor.

ONT cihazı olarak Nokia G-010G-R modelini verdiler. Bu ONT cihaz adreste sabit kalıyormuş. Ben buradan taşınsam bile bu cihazı burada bırakmam gerekiyormuş.

Router/modem satın alma konusunu biraz araştırdım. Türk Telekom'un sitesinde satılan modeller var. Ben gelen ekibe elimdeki modemleri gösterdim ancak onların uymayacağını söylediler. Çünkü bendeki modemler gigafiber desteklemiyordu. Herhalde destekleyen bir model olursa farklı router/modem kullanabiliyoruz.
https://bireysel.turktelekom.com.tr/cihazlar/modem-ve-internet

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-08-21 saat 00.27.57_8b251525.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-21 saat 00.27.57_8b251525.jpg
    160.3 KB · Görüntüleme: 14
  • WhatsApp Görsel 2024-08-21 saat 00.31.40_7af556fa.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-21 saat 00.31.40_7af556fa.jpg
    99.3 KB · Görüntüleme: 13
Kusura bakmayın benimki biraz ağız alışkanlığı ondan dolayı modem yazmışım. Dediğiniz gibi bunlar router. Bana verilen router modeli: "Huawei LG8245X6-50". Isınma sorunu yok, yönetim paneli çok hoşuma gitti. Çok basit bir arayüzü var. WiFi performansı mükemmel bir şekilde çalışıyor.

ONT cihazı olarak Nokia G-010G-R modelini verdiler. Bu ONT cihaz adreste sabit kalıyormuş. Ben buradan taşınsam bile bu cihazı burada bırakmam gerekiyormuş.

Router/modem satın alma konusunu biraz araştırdım. Türk Telekom'un sitesinde satılan modeller var. Ben gelen ekibe elimdeki modemleri gösterdim ancak onların uymayacağını söylediler. Çünkü bendeki modemler gigafiber desteklemiyordu. Herhalde destekleyen bir model olursa farklı router/modem kullanabiliyoruz.
https://bireysel.turktelekom.com.tr/cihazlar/modem-ve-internet
Bende Huawei ONT ve Huawei LG8245X6-50 Router kullanıyorum. Cihaz Türk Telekom'un elindeki en iyi cihaz. Gerek stabilitesi olsun gerekse Wifi kapsama alanı olsun son derece memnunum. Elinizdeki cihazlar neler onları da söylerseniz bakarız isterseniz onları kullanırsınız. Telekom ekipleri destek sağlamıyor kullanıcının kendi cihazları için kestirip atıyorlar.

Bende Huawei ONT ve Huawei LG8245X6-50 Router kullanıyorum. Cihaz Türk Telekom'un elindeki en iyi cihaz. Gerek stabilitesi olsun gerekse Wifi kapsama alanı olsun son derece memnunum. Elinizdeki cihazlar neler onları da söylerseniz bakarız isterseniz onları kullanırsınız. Telekom ekipleri destek sağlamıyor kullanıcının kendi cihazları için kestirip atıyorlar.
Elimdeki cihazlar "Asus N16P" ve "Tenda V12" modemler. Araştırdığım kadarıyla Tenda V12 gigafiber destekliyormuş. Ancak test etme imkanım olmadı mümkün olursa gün içinde test etmeye çalışacağım. Ancak bana verdikleri modemden memnunum sadece olası bir sorun halinde iş görüyorsa kullanabilirim.

Elimdeki cihazlar "Asus N16P" ve "Tenda V12" modemler. Araştırdığım kadarıyla Tenda V12 gigafiber destekliyormuş. Ancak test etme imkanım olmadı mümkün olursa gün içinde test etmeye çalışacağım. Ancak bana verdikleri modemden memnunum sadece olası bir sorun halinde iş görüyorsa kullanabilirim.
Asus'ta Tenda'da uyumlu aslında. Cihazların LAN portlarının birini WAN olarak (E-WAN) kullanır arayüze de internet kullanıcı adı şifrenizi yazar çıkış alırsınız fakat cihazlar Wifi 6 desteklemediği için kablosuz performansında kayıp olabilir denemek lazım.

Türk Telekom FTTH altyapıda bu saçmalık var maalesef. SIFIRDAN FTTH ALTYAPIDA ABONELİK AÇARSANIZ aylık kullanım bedeli ödemek zorundasınız. BAKIR (DSL) ALTYAPIDAN FİBER (FTTH/GPON) ALTYAPIYA DÖNÜŞÜM YAPTIRACAKSANIZ ROUTER/HGW KULLANIM BEDELİ ÖDEMİYORSUNUZ. Bu prosedür Türk Telekom altyapısını kullanan bütün ISS'ler için geçerli. Ha bazıları router bedeli almıyoruz diyor ama paket fiyatına router bedelini de gömdüklerine emin olabilirsiniz çünkü ISS'ler Router başına Türk Telekom'a ücret ödüyor. Ha elinizde Türk Telekom'un cihazlarından daha iyi cihazlar varsa kullanabilirsiniz kullanamazsınız diye bir şey yok. Kullanıcı adı, şifre, VLAN ID ve gerekirse MAC ID bilgilerini kendi router cihazınıza girersiniz kullanırsınız.
Hocam merhaba bilgi almak için kayıt oldum şimdi bu dsl den fibere geçişlerde bir daha hiç mi modem kirası almıyorlar yoksa belli bir sure sonra alıyorlar mı. Yeni bir firmaya geçince de o firma modem kirası almıyor mu

Hocam merhaba bilgi almak için kayıt oldum şimdi bu dsl den fibere geçişlerde bir daha hiç mi modem kirası almıyorlar yoksa belli bir sure sonra alıyorlar mı. Yeni bir firmaya geçince de o firma modem kirası almıyor mu
Yüksek ihtimal taahhüt yenileme yapınca almaya başlıyorlar. Şubatta bizim taahhüt yenilemesi geliyor bakalım ne olacak.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri