Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Yurt Dışı İthal Bosch-Siemens Beyaz Eşyalar

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Makale yazmaya gerek yok. Sandık tipi derin dondurucular hariç bütün ürünleri Türkiye üretimi. Önerdiğimiz modelleri de belli zaten.
siz yazınca aklıma geldi, evde arçeliğin sandık tipi 130 litrelik dondurucu su var. biraz fazla buz üretiyor ama aşırı tasarruflu bi ürün ve içine koyduğumuz ürünleri 6-7 ay geçse bile ilk konulduğu lezzetinde geri veriyor. normal buzdolabımızın no frost kısmına bir ürün koysam 1 ay geçince tadında bi tuhaflık oluşuyor. dolap tip dondurucuların hepsi böylemi bilemem ama no frostlar lezziti korumuyor.

Bu da rahmetli anneannemin evinde hâlâ duran 1989 yapımı bosch çamaşır makinesi. 10 yaşındaydım eve geldiğinde, epey yüklü bir miktar ödenmişti. Bayramdan önce şöyle bir kapağını açıp baktım, anladığım bir şey degil, karttan bir soket çıkmıştı taktım, hala sorunsuz çalışıyor.
IMG-20240415-WA0066.jpg

IMG-20240415-WA0067.jpg

maşallah, çelik kazan malzeme kalitesi üst seviye.keşke şimdikilerde böyle olsa.

Bu listedeki ürün modelleri güncel midir hocam? Burada paylaşılan ürün modelleri hem ithal olup, ithal olan modellerden de Adem beyin önerdikleri sanırım.

Türkiye üretimi teneke Bosch Çamaşır Makinesi kronik paslanma yapan bir model bir sürü şikayet var 3 yıl sonra tesadüf gördüm pas yaptığını garanti geçti diye ilgilenmedi Bosch yetkilileri! Bende kesinlikle yerli üretim önermiyorum. :tara
Aynı durum bende de oldum. Benim ürünüm de siemens idi. Garanti uzatımım vardı servis çağırdım ve banyoda su geldiği için boya kabarmış ve paslanmış dedi. Garantiye girmiyor dediler. Ben de Türkiye de kaç evde çamaşır odası olduğunu; yıkama ve kurutma makinelerinin buraya konumlandırıldığını sordum. Türkiye de neredeyse tamamı banyoya konumlandırılıyor ve firmalar bunu biliyor. Ancak kendilerini haklı göstermek için KULLANIM KILAVUZUNA ISLAK VE NEMLİ ORTAMA KOYMAYIN YAZMIŞLAR.
Bu konuyu daha nasıl özetleyebilirim @Adem Helvacı Hocam. Artık bunun bir ötesi olmadığını düşünüyorum. Amerika da yaşamıyoruz ki çamaşır odamız olsun; Türkiye şartlarında insanlar banyoya konumlandırıyor çamaşır makinelerini ve firmalar bunu bilerek satıyor ama kullanım kılavuzunu ibare ekleyerek garantiye sokmuyorlar :D

BOSCH;

Çamaşır Makineleri;
WAX28FH2TR
WAX28E50TR
WAV28MH0TR
WAV28KH0TR
WAX32MHXTR
WAX32MH0TR

Çamaşır Kurutma Makineleri;
WTX87K8XTR
WTX87EH0TR
WTX87K80TR

Bulaşık Makineleri;
SMS8ZDI80T
SMS6ECI80T
SMS6EAI80T
SMS6EIC81T

Buzdolapları;
Türkiye pazarında satılan bütün Bosch buzdolapları Çerkezköy üretimidir.

Yukarıdaki modeller HomeProfessional ve Serie 8 modelleridir. (Bulaşık makinelerinden Serie 6 olanlarda da Almanya üretimi var listede bulunmaktalar.) Serie 6 ve alt modeller Türkiye üretimidir.

SIEMENS

Çamaşır Makineleri;
WM14XFH2TR
WM14XE50TR
WM14VMH0TR
WM14VKH0TR
WM16XMHXTR
WM16XMH0TR

Çamaşır Kurutma Makineleri;
WT47XK8XTR
WT47XEH0TR
WT47XK80TR

Bulaşık Makineleri;
SN27ZI80DT
SN25EI80AT
SN25EI01CT

Buzdolapları;
Türkiye pazarında satılan bütün Siemens buzdolapları Çerkezköy üretimidir.
Yukarıdaki modeller iQ700 serisine ait modellerdir. (Bulaşık makinelerinde iQ500 olup Almanya üretimi olanlar da var. Listeye ekledim.) iQ500 ve alt modeller Türkiye üretimidir.

Bu liste Bosch-Siemens grubundan ürün arayan arkadaşlara referans olması amacıyla @Adem Helvacı nın isteği üzerine hazırlanmıştır.

Bu gruptan ürün seçecek arkadaşlara +4 yıl ek garantinin kaldırıldığını ve garanti sonrası arızalarda yedek parça-işçilik bedellerinin yerli markalara göre yüksek olduğunu hatırlatırım.
Hocam güncel liste yayınlamanız mümkün mü

hocam merhaba. çekmeceli tip derin dondurucularda yurt dışı üretimi satılan var mı?

Murat bey paylaştığınız isimlere baktım ithal ürünlere garanti vermiyorlar neden ?

Burda yazılı model dışındaki makineler özellikle çamaşır makineleri Çin yapımı falan mı oluyor. Gerçekten Siemens Bosch kalitesi almak içim bu modeller dışında almamalıyız o zaman doğru mu ?

Burda yazılı model dışındaki makineler özellikle çamaşır makineleri Çin yapımı falan mı oluyor. Gerçekten Siemens Bosch kalitesi almak içim bu modeller dışında almamalıyız o zaman doğru mu ?
Bunlar Almanya üretimi modeller. Kurutma makineleri Polonya'dan da gelebilir tam emin değilim. Diğer modeller Çerkezköy'de üretilen modeller. Çin'den ithal model yok. Asıl kaliteli modeller Alman menşeili olanlar ama onları alsanız bile eski eşyalar gibi 20 sene kullanmayı beklemeyin.

Herkese Merhaba. İlk mesajım.
Buzdolabı
Çamaşır makinası
Bulaşık makinası
Almayı planlıyorum. (Makinaları yenileyeceğiz)
Alman üretimi olanların TR üretimi olanlara kalite farkı fiyat farkına değer mi onu soracaktım. Yoksa bayiden yukarıdaki verdiğiniz kodlu ürünleri talep edip satın almayı planlıyoruz.
Teşekkürler.

Herkese Merhaba. İlk mesajım.
Buzdolabı
Çamaşır makinası
Bulaşık makinası
Almayı planlıyorum. (Makinaları yenileyeceğiz)
Alman üretimi olanların TR üretimi olanlara kalite farkı fiyat farkına değer mi onu soracaktım. Yoksa bayiden yukarıdaki verdiğiniz kodlu ürünleri talep edip satın almayı planlıyoruz.
Teşekkürler.
Türkiye ve Almanya üretimi ürünler arasında kalite farkı var evet. Fakat konudaki modeller eskimeye başladı müsait bir zamanımda güncelleyeceğim. Yeni bir konu açın bütçenizi de belirtin yardımcı olalım.

Almanya yazılmış ama farklılık gösteriyor mu bilmiyorum ancak evimizdeki WTX87K80TR/03 Polonya üretimi. Konusu açılmışken olumsuz yönünü de aktarayım, bu modellerde Auto Clean olduğu için kapak içi hav filtresi yok. Ne hikmetse 2-3 yıkamada bir makine sizden alttaki filtreyi temizlemenizi istiyor. Ve yine bu modellerde alt kapağı açtığınız an sular akmaya başladığı için balçık gibi ıslak havlarla haftada bir uğraşmak istemiyorsunuz. Bu yüzden ben dahil çoğu kullanıcı o ara filtreyi sonradan satın alıp takıyor. Bariz bir mühendislik saçmalığı olduğunu düşünüyorum. Alt tarafta sürekli su duruyor olması da hiç hijyenik gelmiyor. Makineyi eğimli koyarak çözüm bulmaya çalışan servisler dahi var.

Almanya yazılmış ama farklılık gösteriyor mu bilmiyorum ancak evimizdeki WTX87K80TR/03 Polonya üretimi. Konusu açılmışken olumsuz yönünü de aktarayım, bu modellerde Auto Clean olduğu için kapak içi hav filtresi yok. Ne hikmetse 2-3 yıkamada bir makine sizden alttaki filtreyi temizlemenizi istiyor. Ve yine bu modellerde alt kapağı açtığınız an sular akmaya başladığı için balçık gibi ıslak havlarla haftada bir uğraşmak istemiyorsunuz. Bu yüzden ben dahil çoğu kullanıcı o ara filtreyi sonradan satın alıp takıyor. Bariz bir mühendislik saçmalığı olduğunu düşünüyorum. Alt tarafta sürekli su duruyor olması da hiç hijyenik gelmiyor. Makineyi eğimli koyarak çözüm bulmaya çalışan servisler dahi var.
Kurutma makinelerine gerekli düzenlemeyi gireceğim merak etmeyin. Üründe hav filtresi olmaması cidden garip. Model bazlı bir eksiklik olma ihtimali de olabilir. @Beril senin makine de self cleaning özellikliydi içte hav filtresi var mı?

Kurutma makinelerine gerekli düzenlemeyi gireceğim merak etmeyin. Üründe hav filtresi olmaması cidden garip. Model bazlı bir eksiklik olma ihtimali de olabilir. @Beril senin makine de self cleaning özellikliydi içte hav filtresi var mı?
Var tabii. Çift filtre var hatta. Sadece kondenser önündeki filtreye ulaşım yok bende. Diğer türlüsü çok saçma geldi anlayamadım.

IMG_20240823_200526.jpg

Auto Clean ile Self Cleaning Condenser arasındaki fark Self Cleaning olan sadece öndeki kondenseri yıkarken Auto Clean iki kondenseri de yıkıyor. Bizim kondenser önündeki filtreye ulaşabilmemizin sebebi muhtemelen sudan geçirdiği havları ön tarafa doğru toplaması. Bu durumda Self Cleaning olan ürünlerde bir zaman sonra arka kondenser bakım gerektirecektir diye düşünüyorum. Ancak üstün zekalı BSH mühendisleri, bu ürün zaten kondenserleri yıkıyor hav problemi olmaz diyerek filtreyi koymamış olabilirler. Bu durumda havlar direkt kondenserlere iniyor ve oradan su geçtiği için kondenser önü filtrede balçık gibi toplanıyorlar. İki yıkama sonra paylaştığım uyarıyı veriyor. Ürünün orijinalinde gelen kapak filtresi kısmını kapatmak için koydukları anlamsızlığı paylaşıyorum. Benim aldığım ve orada olması gereken kapak filtreleri ile bu sorunun önüne geçiliyor. Ayrıca, ürünün uyumlu aksesuar listesinde bu ekstra filtreyi bulamıyorsunuz. Forumlarda doğru ürün kodunu bulup sipariş vermeniz gerekiyor.

Ekli dosyalar

• IMG_2958.jpeg
    IMG_2958.jpeg
    347.7 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2959.jpeg
    IMG_2959.jpeg
    162.9 KB · Görüntüleme: 22
Bir fotoğraf eklenmemiş sanırım. Ürünün orijinalinde filtre olması gereken kısımdan bu çıkıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_2957.jpeg
    IMG_2957.jpeg
    300.5 KB · Görüntüleme: 13
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri