Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Samsung Hakem Heyeti Sonucu değişim önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cilkay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cilkay

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce hakem heyeti şikayetim sonuçlanmıştı ve değişime karar verilmişti. Samsung tarafından aranmıştım ancak henüz bir değişim gerçekleşmedi. Bugün tekrar arandım ve o klimanın ellerinde olmadığını ve gelmeyeceğini söyleyerek yerine başka model önerdiler.

Benim kullandığım model: https://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar9500t-wind-free-ar18axaaawk-sk/
Bunun yerine 24K BTU'luk bir alt modeli öneriyorlar: https://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar9500t-wind-free-ar24bxcaawk-sk/

Yorumlara bakınca herkes bu 24K BTU olanın dış ünitesinin çok sesli olduğundan falan şikayetçi gibi ve bunda PM1.0 filtreler yok. Henüz karar vermedim. Sizce ne yapmalıyım? @Adem Helvacı

Ben kişisel olarak filtre konusuna hiçbir marka ve modelde takılı kalmadım.
Diğer yandan BTU büyüdükçe zaten ses konusunda diğerlerine nazaran daha yüksek sesli çalışması da anormal karşılanmamalı, 24.000btu küçümsenecek bir ürün değil neticede.
Bana göre firma adil davranmışi hatta adil davranmamış mecbur kalmış ve bu durum sizin işinize yaramış.

Tabi ortam 24 lük için anormal bir durum içeriyor mu onu bilemiyorum.

Ben kişisel olarak filtre konusuna hiçbir marka ve modelde takılı kalmadım.
Diğer yandan BTU büyüdükçe zaten ses konusunda diğerlerine nazaran daha yüksek sesli çalışması da anormal karşılanmamalı, 24.000btu küçümsenecek bir ürün değil neticede.
Bana göre firma adil davranmışi hatta adil davranmamış mecbur kalmış ve bu durum sizin işinize yaramış.

Tabi ortam 24 lük için anormal bir durum içeriyor mu onu bilemiyorum.
Teşekkürler. Ben alırken de zaten aslında filtre olayına çok dikkat ederek almamıştım da sessiz olmasını isterim. Bunu takan servis 24lüklere de aynı dış üniteyi kullanıyoruz demişti. O yüzden bu klimanın yorumlarında ses şikayeti görmezken diğerinde görünce aslında tereddüt ettim.

Takılacağı yere 18K yetiyordu aslında. 23 metrekarelik oda, ara kat, yalıtımlı, fransız balkon ve normal camları olan öğleden sonra güneş batana kadar güneş gören bir oda. 24 lükte de çok sıkıntı olacağını sanmıyorum kapısı açık sürekli zaten.

Teşekkürler. Ben alırken de zaten aslında filtre olayına çok dikkat ederek almamıştım da sessiz olmasını isterim. Bunu takan servis 24lüklere de aynı dış üniteyi kullanıyoruz demişti. O yüzden bu klimanın yorumlarında ses şikayeti görmezken diğerinde görünce aslında tereddüt ettim.

Takılacağı yere 18K yetiyordu aslında. 23 metrekarelik oda, ara kat, yalıtımlı, fransız balkon ve normal camları olan öğleden sonra güneş batana kadar güneş gören bir oda. 24 lükte de çok sıkıntı olacağını sanmıyorum kapısı açık sürekli zaten.
Ne bileyim abi yani bana kalsa 23m2 alan için 18 lik bile fazla.
25 m2 alana 24 lük klima taktırıp sonra ürünü kötüleyenler olmuştu forumda ki defalarca söylemişitk klimanın bir suçu yok alan hesabı hatalı diye zira kendisi kafasına göre almıştı klimayı 24 lük olarak.

Sizde de sensör faliyetlerinin doğru çalışacağının garantisini veremem.

min btu değeri aslında 4700 ama kapasite farklı olunca algoritma farklı olduğu için mi sorun oluyor.

Ne bileyim abi yani bana kalsa 23m2 alan için 18 lik bile fazla.
25 m2 alana 24 lük klima taktırıp sonra ürünü kötüleyenler olmuştu forumda ki defalarca söylemişitk klimanın bir suçu yok alan hesabı hatalı diye zira kendisi kafasına göre almıştı klimayı 24 lük olarak.

Sizde de sensör faliyetlerinin doğru çalışacağının garantisini veremem.
bunu yanıtlayacaktım yanlışlıkla yanıtlayamadım deminki mesajı.

Bu Samsung Türkiye kadar sattıkları ürünleri bilmeyen cahiller topluluğu görmedim. Klimayı gönderdiler ancak gaz borularını göndermediler. Eskisini kullanabileceğimi düşünmüşler ancak eski klima 18binlik yenisi 24binlik olunca boru çapı değişiyormuş. Ben bakmamıştım aslında ama kendi servislerinin söylediği bu. Samsung Türkiyeyi 2 haftadır boru çaplarının farklı olduğuna inandırmaya çalışıyorum. Açsalar ürünün klavuzunda bile çapların klima kapasitesine göre değiştiğini görebilirler ama laf anlamak ve yardımcı olmak istemeyen bir ekip ile uğraşıyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri