Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Gree Airy

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbirol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Bende o ayar yok hocam. Kendisi otomatik veriyor değiştirme imkanı sunmuyor maalesef.
5ghz ve 2.4 ghz ayrı isimli mi tek isimli mi tek isimliyse 2 ayrı isimde 2 tane ayrı yapılabilir zaten 2 ayrı isimdiyse şifre değiştirmek için 2.4 ghz ve 5 ghz için aynı ayarları kullan diye bir seçenek olabilir zaten ayarlara bakmışsınız ama belki gözünüzden kaçtıysa diye söyledim.

Yok benim modemde yok eski modemimde vardıda bunda yok. Otomatik kendisi atıyor mesafeye göre.
5ghz ve 2.4 ghz ayrı isimli mi tek isimli mi tek isimliyse 2 ayrı isimde 2 tane ayrı yapılabilir zaten 2 ayrı isimdiyse şifre değiştirmek için 2.4 ghz ve 5 ghz için aynı ayarları kullan diye bir seçenek olabilir zaten ayarlara bakmışsınız ama belki gözünüzden kaçtıysa diye söyledim.

Yok benim modemde yok eski modemimde vardıda bunda yok. Otomatik kendisi atıyor mesafeye göre.
Anladığım ve yeni cihaz olduğu için tahmin ettiğim kadarıyla tek isimde ağ var yani cihazı sadece 1 tane ağa bağlıyorsunuz ve modem dediğiniz gibi o ağ içinde 2.4 ghz ve 5 ghz kendi atıyor öyle bir durumsa modem ayarlarında muhtemelen kablosuz ayarları kısmında band steering isimli ayarı kapatıp kablosuz ayarlarına tekrar bakarsanız 2.4 ghz ve 5 ghz için 2 farklı ağ oluşur onlara sonradan farklı şifre koyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Anladığım ve yeni cihaz olduğu için tahmin ettiğim kadarıyla tek isimde ağ var yani cihazı sadece 1 tane ağa bağlıyorsunuz o ağ içinde 2.4 ghz ve 5 ghz kendi atıyor öyle bir durumsa modem ayarlarında band steering isimli ayarı kapatıp kablosuz ayarlarına tekrar bakarsanız 2.4 ghz ve 5 ghz için 2 farklı ağ oluşur onlara sonradan farklı şifre koyabilirsiniz.
Şöyle anlatayım 2.4 GHZ ve 5 Ghz cihazda var ikisinide açarsam tek bir isimden mesafeye göre kendisi belirleyip bağlanıyor. İstediğim zaman 2.4 veya 5 ghz yi ayrı ayrı kapatıp yada açabiliyorum.
17271073649641313041794590632898.jpg

Modem markası bu.
Farklı şifre atanmıyor çünkü tek isimde görüyor ağı.

Şöyle anlatayım 2.4 GHZ ve 5 Ghz cihazda var ikisinide açarsam tek bir isimden mesafeye göre kendisi belirleyip bağlanıyor. İstediğim zaman 2.4 veya 5 ghz yi ayrı ayrı kapatıp yada açabiliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 20337

Modem markası bu.
Tamamdır modem ayarlarına girip kablosuz ayarlarına bakın muhtemelen oradadır band steering isimli ayarı bulursanız kapatın 2.4 ghz ve 5 ghz için 2 tane ağ oluşur sonra bunların şifresini değiştirebilirsiniz.

Tamamdır modem ayarlarına girip kablosuz ayarlarına bakın muhtemelen oradadır band steering isimli ayarı bulursanız kapatın 2.4 ghz ve 5 ghz için 2 tane ağ oluşur sonra bunların şifresini değiştirebilirsiniz.
Vallahi yaptım çok sağolasın. Modemi takanlar bunlar böyle abi demişti hiç araştırmamıştım.

Gree Airy 12.000 BTU klimamızın montajı yapıldı, gelen arkadaşlara hiç karışmadım kendi hallerine bıraktım ve sonuç olarak bende inanamadım, işlerini okadar düzgün yaptılarki her şey bence 10 numara oldu. Vakum konusuna gelirsekte 45 dakika vakum yaptılar. Böyle ustalara selam olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 20318

Ekli dosyayı görüntüle 20319

Ekli dosyayı görüntüle 20320

Ekli dosyayı görüntüle 20321
Ekli dosyayı görüntüle 20322
Ekli dosyayı görüntüle 20323
Ekli dosyayı görüntüle 20324
Ekli dosyayı görüntüle 20325
Ekli dosyayı görüntüle 20326
Hayırlı olsun

Ben uzun süre sorun yaşadım bu 2.4 ve 5 konusunda, sonunda ikisinin şifrelerini değiştirdim.
Şımartın ürünleri de malum 2.4 den bağlanıyor hep. Bakıyorum sürekli 5 e bağlanmaya çalışıp kafa karıştırıyor, kökünden çözdüm.
Bütün wifi kitler halen 2,4 gh halen. Brn yıllar önce kafayı yemiştim Haier lerde . Bir evde bağlanıyor ,bir evde bağlanmıyor. Kimsenin de ilgisi yoktu . Çoğu kişi bilmiyordu bile modem de 5 gh varmış vs . Sonrasında yazılımcı bir arkadaşa Gree İ-shine taktık, Onda da bağlanamadık ,o uyardı sonra . Modemin 5gh i kapattık ,bağlandı cihaz . o gün bu gündür bakarım 2,4 mü diye.

Wat bilgisi alalım. Kısa bir yorum yokmu , ses , üfleme , kalite algısı nasıl vs vs.
bu gün 20 25 dakika kadar çalıştırdım 187 watt gördüm ses konusuna gelirsek yatak odasına olmaz diye düşünüyorum.Güçlü bir klima içerisini kısa sürede soğutuyor. Şu an konuşmak için erken fakat beklentim büyük. Ben klimayı beğenmedim dersem yalan söylerim.

bu gün 20 25 dakika kadar çalıştırdım 187 watt gördüm ses konusuna gelirsek yatak odasına olmaz diye düşünüyorum.Güçlü bir klima içerisini kısa sürede soğutuyor. Şu an konuşmak için erken fakat beklentim büyük. Ben klimayı beğenmedim dersem yalan söylerim.
Ben şahsen yatak odasında klimaya karşıyım. 1 kere yatak odasına klima taktım oda 1-2 sene olmadan söktüm sattım mecburiyetten. 8000 Btü mini bir iç ünite idi. Bir müşteriye lazım oldu ,70 cm di uzunluk , kıramadım ona verdim. Bir daha da takmadım yatak odasına klima. Öğle 25 m2 falan yatak odası yoksa kimseye de tavsiye etmen yatak odasında klima. Ha illa da takacaksanız en base 9 luk klimayı alın , 5000 btü olsa takılır yatak odasına .
Performans beklentiniz yüksek ise hiç sorun yok. Ben kefilim bu konuda . İç ünite ses düşük fanda ses çok düşük zaten. Bir tek dış üniteler marka ne olursa olsun duvara asınca bina ya göre değişmek işle beraber ses oluyor evin içinde . Bu konuda en sevdiğim montaj türü klimayı yere koymak. Benim klimalarda duvarda . Panasonic Ethera nın dış ünite sesi bazen gece sessizlikte içeriden duyuluyor. Ki takozlar yüksek kalite kauçuk olmasına rağmen.

Hafta sonu köye gittim bizim 18 lik Gree Airy ses konusunda daha dikkatli inceledim. Dış ünitenin kompresör sesi çok az. Fan sesi var işte biraz.
Dış ünitenin sesi içeri nüfuz etmiyor.

İç ünite ise sesi en kısığa aldığında bile tamam rahatsız etmiyor ama ben buradayım diyor. Ayrıca hava üflemesi baya güçlü. Sanırım fan devrini fazla aşağı kısmıyor. Gree bir seçim yapmış burada. İç fanın devrini biraz daha düşürse daha da azalır.

Bakalım bu kış nasıl performans sergileyecek.

Hafta sonu köye gittim bizim 18 lik Gree Airy ses konusunda daha dikkatli inceledim. Dış ünitenin kompresör sesi çok az. Fan sesi var işte biraz.
Dış ünitenin sesi içeri nüfuz etmiyor.

İç ünite ise sesi en kısığa aldığında bile tamam rahatsız etmiyor ama ben buradayım diyor. Ayrıca hava üflemesi baya güçlü. Sanırım fan devrini fazla aşağı kısmıyor. Gree bir seçim yapmış burada. İç fanın devrini biraz daha düşürse daha da azalır.

Bakalım bu kış nasıl performans sergileyecek.
Sizlerden duydukça iyice merak ettim makineyi :D

Sizlerden duydukça iyice merak ettim makineyi :D
Hocam albenisi gerçektek yüksek, tasarımı göze hoş geliyor. Kullandıkça diğer kısımları hakkındada bilgi sahibi oluruz zaman zaman. Klimalarda tek sevmediğim olay bu klima içinde geçerli tabiki. Klimaya bir sürü özellik eklemişler fakat şu iki tuşa basarsan şu olur bu iki tuşa basarsan bu olur şöyle yaparsan böyle olur gibi saçma sapan işler yapıyorlar. Millet hangi birisini aklında tutacak. I-Feel tuşu bile iki tuşa atıyorlar. Ben eski bir Baymak kullanıcısı olarak istediğimde I-Feel tuşuna basıp açıyordum istediğimde aynı tuşla kapatıyordum. Şimdi bana sorsanız Gree'de nasıl açılıyor kitapçığa bakmam lazım mesela. ECO açacaksın 2 tuşa bas, I-Feel açacaksın başka iki tuşa bas X-fan açacaksın yine farklı iki tuş Clean yapacaksın başka iki tuş saçma saçma işler. Bu çoğu klimada böyle maalesef.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri