Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea ve Klima Meraklıları Lokali

Gece gece sökmeye başladık 😜 neyse sabah devam ederiz. 😁
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
heyt bee ellerine sağlık reis kolay gelsin 👏👏

Gerek bu forumda gerek başka forumlarda, x klimanın z modelini aldım şeklinde yeni paylaşımlar var. Ancak belli başlı satış kanallarında o modellerin satışı yok; hatta google alışveriş ve cimri de dahi yok. Klima sektörünün dark neti varda biz mi bilmiyoruz?
Klima sektöründe %90 bayiler daha uygun olur internetten almanızı önermem kasım indirimleri falan çoğunluğu formalite

Klima sektöründe %90 bayiler daha uygun olur internetten almanızı önermem kasım indirimleri falan çoğunluğu formalite
"Kader gayrete aşıktır" derler, bayi aramalarımın %95'inde ben bulamadım.
Sanki bizde 12 ay aynı tempoyla klima satılıyormuş stoklarda kalan klimalar -özellikle yoğun talep görmeyen bazı orta lüks segmentteki modelleri- satılmak için yazı beklemeyecekmiş gibi, bayi arkadaşlar liste fiyatını söylediler ve bazıları liste fiyatına lütfedip k.kartına taksit yaptı. Kalanları ise liste fiyatı tek çekim dedi.

Son düzenleme:
Bakım tüm hızıyla devam ediyor 😅
IMG_20241006_142939.jpg
IMG_20241006_142834.jpg
IMG_20241006_142815.jpg
IMG_20241006_140029.jpg

Bugün hem dinlendik hem klimanızın temizliğini yaptık 🙂 üfleme kanalında bulunan izolasyon malzemesi mantar yapmış temizlerken yıprandı çirkin bir görüntü oluştu kötü göründüğü için malzemeyi söktüm sökmek çok uğraştırdı. Diğer 9 ve 12 lik klimalarda böyle bir izolasyon malzemesi yok buna istinaden pek kafaya takmadım ama madem böyle bir izolasyon malzemesi yaptın suya dayanıklı olsun. 🤔
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Bugün hem dinlendik hem klimanızın temizliğini yaptık 🙂 üfleme kanalında bulunan izolasyon malzemesi mantar yapmış temizlerken yıprandı çirkin bir görüntü oluştu kötü göründüğü için malzemeyi söktüm sökmek çok uğraştırdı. Diğer 9 ve 12 lik klimalarda böyle bir izolasyon malzemesi yok buna istinaden pek kafaya takmadım ama madem böyle bir izolasyon malzemesi yaptın suya dayanıklı olsun. 🤔
abi eline sağlık mis gibi güzel olmuş 👏👏
o malzeme önemli birşeye benzemiyor 18 liklere neden koyarlar orasını bende merak ettim.

abi eline sağlık mis gibi güzel olmuş 👏👏
o malzeme önemli birşeye benzemiyor 18 liklere neden koyarlar orasını bende merak ettim.
Teşekkür ederim kardeşim 🙏 kanaldan çıkan üfleme sesi bile aynı yapışkan üzerinde kaldı 2 saat temizlemeye çalıştım ne diye koymuşlar bende anlamadım 😅

Teşekkür ederim kardeşim 🙏 kanaldan çıkan üfleme sesi bile aynı yapışkan üzerinde kaldı 2 saat temizlemeye çalıştım ne diye koymuşlar bende anlamadım 😅
(Başka bir artan malzeme hikayesi)

Yıl 1988,kırmızı bir murat 124 otomobilimiz var. Her hacı Murat gibi klimasız(!) ve 4 ileri 1 geri 5 vitesten ibaret manual şanzımanlı. Çok gencim, acaba ne kadar hızlı gidebilir diye merak ediyorum. Arkadaşlarla arabayı kaçırdık. Rampa aşağı 4.viteste gazı kökledim, hızlandık, hızlandık derken birden vites attı ve ne yaptıysam bir daha 4. viteste hep vites atmaya başladı.

Babam mahalle arasında iptidai bir tamir atölyesi ile anlaşmış (1998'de 124'ü olan @Adem Helvacı hocamın "tırt çıkan mercedes servisine" götürecek değil tabi) aracı götürdüm. Ustayı başka müşteri, başka işe yönlendirmesin diye de atölye de tamirat boyunca ihtiram nöbeti tuttum.

Usta 1 kiloluk boş boya kutusuna, dapıttığı/söktüğü şanzımandan çıkan vida pul benzeri şeyleri koydu. Şanzımanı tamir edip toplarken de bu kutudan vida,pul vb lazım oldukça aldı. Şanzımanın tamiri bittikten sonra, boya kutusuna hayretle bir baktı; kutu 3'te 1'den fazla dolu.

Hiç unutmadığım meşhur cümleyi söyledi: İYİ USTA MALZEMEYİ ARTTIRIR. :) :) :)

Şanzıman mı? Eskisinden güzel oldu ve sorunsuz çalıştı.

Ekli dosyalar

• maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    355.6 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Onların eşyası yokki zaten palio ile taşınırlar :haha
Ahahahaa Samet aslında inan ki palio olmasa da @İlteriş Yılmaz kardeşimin bir spotçu tanıdığının otosan açık kasa kamyoneti var, 1 olmasa bile 2 partide taşınır ama ben uğraşmam o işlerle :kiskis

Çağır adamları tertemiz yüklesin, taşısın eve aktarıversinler 🤭

O kadar değildir 🤣
O kadar değil doğru ama bak mesela bizim salon sadece 2 adet 3 lü, 1 adet tekli koltuk, 2 sehpa ve Duvarda 58'' TV ile diğer duvarda Breezeless klimadan ibaret. Thats All :kiskis

Aaa pardon, 2 de abajurumuz var pardon yani :kop

E tabi bu sadece salon, arka odaların birisini eskiden oturma odası niyetine kullanırdık, oradan da sıkıldık istemiyoruz artık, ikinci elde sattık koltukları orası bomboş şimdi, eşya yok huzur çok :D

Yatak odamızda 1 gardrop 1 yatak ve 2 komodin ile duvardaki tv ile klima var.

Çıkarsa Mutfaktan çıkar eşya işte gerisi de beyaz eşyalar.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri