Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sehim ya da Bulutlanma sorununu çözmek için OLED şart mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yigidim71

Yeni Üye
Yeni Üye
İlk önce herkese selamlar. Aranıza yeni katıldım ama özellikle Youtube sayfanızdan sizi ve İlteriş Beyi uzun zamandır takip ediyorum. 2021 yılında 65 inç LG nanocell 8500PLA model televizyon aldım. Eve geldikten 2 gün sonra o zamanlar daha acemi olduğum için fark edemedim aşırı derecece olmasa bile ışık sızması, sehim ve bulutlanama sorunu olduğunu tespit ettim. Servisi aradım üstelik bunlar tanıdık ve bu seriyi almamı tavsiye eden kişiler. Eve geldiler test yaptılar normal dediler. Ben de itiraz ettim ama özellikle gündüzleri fazla hissetmediğimden umursamadım. Daha sonra ışıklar kapalı ve gece olunca sinema düşkünü de olduğum için bu durum iyice can sıkmaya başladı ve özellikle de gündüzleri de iyice belirginleşti. Ben de tekrar servis çağırdım geldiler ilk başta yok normal dediler daha sonra ısrar edince var evet dediler sizinle iletişime geçeceğiz beklemede kalın dediler. Yaklaşık 3 gün sonra döndüler ve:'' LG Türkiye Merkez Müşteri Hizmetleri bu normal kabul edilebilir ışık sızması IPS sorunu bu çözüm istiyor ise müşteri OLED alacak dediler'' dedi servis görevlisi. Adem hocamın sehim nedir, bulutlanma nedir videolarını izledim. Ben de hepsi var TV'de. Ben de Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Başvurum kabul edildi.

Şimdi Adem Hocam özellikle soruyorum yeniden TV alacak bir kardeşin olarak lütfen acil cevap. Çünkü Türkiye'de maalesef bu konun çözümü ya da önerisi ile ilgilen sizin dışında hiçbir yer bulamadım. Sorum şu: LG Türkiye Müşteri Hizmetlerinin iddia ettiği gibi sehim, ışık sızması, bulutlanma ya da panelden sızan her şey için kökten çözüm OLED midir yoksa benim gibi OLEDE o kadar bütçe ayıramayacaklar için çözüm yolu nedir? Mini led çözüm müdür? TN panel VA panel bunlar çözüm mü? Bunu sadece IPS panel mi yapıyor? Evimde daha eski model yanılmıyorsam 2004 model LG led tv var ondan bile gram ışık sızması yok.

OLED kökten çözüm ise hangi modellerin yanma ya da logo yanığı sorunun çözümü ile ilgili daha gerçekçi teknolojileri var. Ya da o paralara değmez ise yerel üreticilerin TVlerinde önereceğiniz ışık sızması ya da bulutlanma olmayan TV öneriniz var mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. En kısa sürede cevabınızı bekliyorum.

Full array local dimming özelliği olan normal led tv alırsanız işinizi görecektir. Servisin yaptığı şey “Fiat aldınız memnun değilsinin o zaman Ferrari alacaksınız” gibi olmuş. Ee peki Renault var, Citroen var, Opel var var oğlu var. Neden Ferrari? Servisin tavrı bana çok mantıksız bir yaklaşım geldi. Allahtan tanıdıklarmış, bence tanımayın artık böyle bilgisiz insanları.

Full array local dimming özelliği olan normal led tv bu kesin çözüm müdür? Ayrıca en çok Sony markasında var bu özellik. Sony de malum servis sonrası hizmetleri en kötü marka. Almam yani. Bunun dışında önereceğiniz başka marka var mı? Oled ile arasında fiyat farkı fazla değil araştırdığıma göre. Oled hala çok mu sorunlu? Adem Helvacı hocam acil yardım bu kardeşine acil.

Full array local dimming özelliği olan normal led tv alırsanız işinizi görecektir. Servisin yaptığı şey “Fiat aldınız memnun değilsinin o zaman Ferrari alacaksınız” gibi olmuş. Ee peki Renault var, Citroen var, Opel var var oğlu var. Neden Ferrari? Servisin tavrı bana çok mantıksız bir yaklaşım geldi. Allahtan tanıdıklarmış, bence tanımayın artık böyle bilgisiz insanları.
Hocam servis dünyası eskisi gibi değil. Kimse hiçbir şey bilmiyor artık. Servis dediğin, talimat verilmiş kartı söküp takan kişi artık.
Kimse yanlış anlamasın bakın biz arka planda da bu mecrayı takip ediyoruz, Simfer markasının televizyonları geliyor piyasaya yakında.

Kim bu Simfer? bilen biliyor bu adamlar beyaz eşyacı, ne işleri var televizyonla?
Daha önemli olan soru şu. Kim bakacak ve takacak bu tv leri? Buzdolapçı ustamız.
''Biz eğitimini vereceğiz'' diyeceklerini biliyoruz ancak eğitimi verece olan kıymetli dostumuzun da panel teknolojilerine hakim olmadığını biz gayet iyi bildiğimiz için tüm iyi niyetimizle programımıza dahil ettik ve sevgili @İlteriş Yılmaz dan firma ile irtibat kurmasını rica ettim, araya da servis bir kardeşimizi koyduk ve şunu iletmelerini rica ettim.

Gönüllü olarak eğitimlerini ben vereceğim yeter ki toplantı organizasyonlarını yapıp davet etsinler.

Neden? Sebebi gayet açık değil mi? Yarın bu tv leri bize soracaksınız, alacaksınız, evinize gelen buzdolapçı abimden daha fazla ilgiye sahip olan sizler elbette ki aldığınız hizmetten mutlu olamayacksınız.

Ben de açık yüreklilikle teklif ettim, ''kardeşim Allah aşkına önce bizi bir dinleyin, şu işi bir öğrenin sonra tv satın'' dedim daha ne diyeyim?

Evet geçende görmüştüm Simfer TV'yi, yazacaktım aklımdan çıkmış. TV çıkarmakta artık bir şey yok sanki, hazır kasa, hazır anakart, hazır panel, topla kapat tamam işte.

Şu video geliyor aklıma
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Full array local dimming özelliği olan normal led tv bu kesin çözüm müdür? Ayrıca en çok Sony markasında var bu özellik. Sony de malum servis sonrası hizmetleri en kötü marka. Almam yani. Bunun dışında önereceğiniz başka marka var mı? Oled ile arasında fiyat farkı fazla değil araştırdığıma göre. Oled hala çok mu sorunlu? Adem Helvacı hocam acil yardım bu kardeşine acil.
Kardeşcim hoşgeldin :)

''OLED de iyileştirmeler var''
''Oled düzeldi''
''Oled artık yanmıyor''

Diyecekler elbette çünkü ne olursa olsun bu üretilmiş ürünlerin satılması gerekiyor ancak bizlerden GERÇEK dışında hiçbir şey duymayacaksınız bunun sözünü yıllar evvel verdik ve yıllardır da sözümüzü tutuyoruz :)

OLED teknolojisi görsel mükemmellik adına gelinmiş en üst noktadır açık ve net.

Sorun şu ki teknolojisinin tabanı ve çalışma prensibi gereği gerilim kontrol halen büyük sorun. Yani hücre ömürlerini uzatmaya yönelik atılan her adımdan sonra ''Bu sefer oldu'' dense de bunun olmadığını yıllarca gördük.

Her bir alt pixelin ömrünün farklı olması en önemli sorunlardan birisi. Mesela kırmızı başka, mavi başka, yeşil başka ömüre sahip.

Mevzu sadece hücrelerin ölmesini yanmasını engellemek değil dengeyi de sağlamak zorunda mühendisler.

Çok teknik detaylara boğmayayım sizi.

Ben özetle şu şekilde yaklaşmak isterim.

LCD teknolojisinde benim verdiğim ömür ortalama 5 sene.
OLED için ise ben bir ömür biçmiyorum ancak LŞCD kadar rahat olamadığımız da bir gerçek.
Özellikle EVO PANEL olarak satışa sunulan LG tv ler iddialı olsa da bunun da bir garantisi yok.

Adamlar 5 yıl garantili diye Evo panel tv satıyor fakat bana göre mide bulandırıcı amalar fakatlar var, mesela diyor ki ''Tamam panel garantiden karşılanır ama değişim masraflarını sen karşılarsın''

Eee adı ne bu değişim masrafının? Adı yok, oluncfa öğreniyorsun.
Neye ve kime güveneceğiz biz şimdi? LG Türkiye nin rezil SSH politikalarına mı?

Yani OLED size görüntüde mükemmelliği verir ancak güvence vermez.
LCD size bir tık daha güvenli çalışma ömrü sunar ancak hiç bir şekilde miniledi quantumu nanosu loacl dimmingi vs hepsini bir araya getirseniz yine de sıfır pürüz bir paneliniz olmaz.

Burada temel soru şu;

Siz bir ŞAHİNGÖZ müsünüz?

Evet geçende görmüştüm Simfer TV'yi, yazacaktım aklımdan çıkmış. TV çıkarmakta artık bir şey yok sanki, hazır kasa, hazır anakart, hazır panel, topla kapat tamam işte.

Şu video geliyor aklıma
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Birkaç ay önce öğrenmiştik ancak ortada henüz bir şey yoktu, sonra daha somut bilgiler almaya başladık, en son 15 gün önce başka bir tv üreticisi ile sohbet ederken konusu geçmişti, en en en son da 3 gün önce başka bir arkadaş ortamında artık servis yapılanması için de görüşmelere başladıklarını öğrenince harekete geçtik biz de artık :)

Birkaç ay önce öğrenmiştik ancak ortada henüz bir şey yoktu, sonra daha somut bilgiler almaya başladık, en son 15 gün önce başka bir tv üreticisi ile sohbet ederken konusu geçmişti, en en en son da 3 gün önce başka bir arkadaş ortamında artık servis yapılanması için de görüşmelere başladıklarını öğrenince harekete geçtik biz de artık :)
Ben de geçende reklamına denk geldim. Yani TV üretmekte artık bir şey yok, sadece servis ve satış sonrası hizmette belli oluyor marka.

Simfer servisliğinin yanında başka markaların TV servisliğini yapan firmalar sanki bilgi açısından bir tık daha şanslı gibi. Birkaç marka hariç çoğu markaların servisi zaten birden fazla firmanın servisliğini yapıyor. Tabi firmanın hizmet kalitesi de fark ettirebilir.

Ben de geçende reklamına denk geldim. Yani TV üretmekte artık bir şey yok, sadece servis ve satış sonrası hizmette belli oluyor marka.

Simfer servisliğinin yanında başka markaların TV servisliğini yapan firmalar sanki bilgi açısından bir tık daha şanslı gibi. Birkaç marka hariç çoğu markaların servisi zaten birden fazla firmanın servisliğini yapıyor. Tabi firmanın hizmet kalitesi de fark ettirebilir.
Onu da konuştuk @İlteriş Yılmaz ile. Bu şirketlere panel teknolojileri hakkında destek olmayı düşünüyoruz. SSH üzerine faaliyet gösteren belli şirketler var zaten. :)

Bende LG oled vardı. Evde sinema odam için kendime zaman ayırmak amacıyla keyif yaparız gelen dostlarla diye düşündük. Düşünmez olaydık. aldıktan 10 gün sonra vertical banding ve blutlanma gözükmeye başladı. LG firması ile kavga dövüş felan sonunda yazlıkta kullanmak üzere ilgili konuta götürdük artık bu haliyle izleyeceğiz. ( firrma nın servisine 2 defa gitti 2 sindede panel in doğal yapısı bu görüntü normaldir cevabı ile geri geldi ürün)

Bu ürün yerine Full array özelliği olan 65 lik bir sony aldık yatay banding sorunu çıktı uğraşa uğraşa firma bu ürünü aldı yenisini yolladı. Gelen tv de de vertical banding vardı pes ettik böyle kullanıyoruz sony gelen 65x90k yı sinema odasında.

Şans işte 1 sene önce salona aldığım 65xh9096 da panel temiz görüntü temiz sıfır sıkıntı. Yukardaki deneyime göre bu panelin böyle 1 sene önce temiz gelmesi totodan 1 milyon dolar kazanma ihtimali gibi bir şey oldu. Ancak o Tv ye evin hanımı kondu ve malesef o şanslı kişi oldu.

Avrupada olan bir ülke olsak bu sorunların olduğu panellerin evlere girme ihtimali yok malesef 3. sınıf bir ülkede gelen her panelde mutlaka sıkıntı var.

''Oled düzeldi''
''Oled artık yanmıyor''

Diyecekler elbette çünkü ne olursa olsun bu üretilmiş ürünlerin satılması gerekiyor ancak bizlerden GERÇEK dışında hiçbir şey duymayacaksınız bunun sözünü yıllar evvel verdik ve yıllardır da sözümüzü tutuyoruz :)

Sorun şu ki teknolojisinin tabanı ve çalışma prensibi gereği gerilim kontrol halen büyük sorun. Yani hücre ömürlerini uzatmaya yönelik atılan her adımdan sonra ''Bu sefer oldu'' dense de bunun olmadığını yıllarca gördük.

Her bir alt pixelin ömrünün farklı olması en önemli sorunlardan birisi. Mesela kırmızı başka, mavi başka, yeşil başka ömüre sahip.

Mevzu sadece hücrelerin ölmesini yanmasını engellemek değil dengeyi de sağlamak zorunda mühendisler.

OLED için ise ben bir ömür biçmiyorum ancak LŞCD kadar rahat olamadığımız da bir gerçek.
Özellikle EVO PANEL olarak satışa sunulan LG tv ler iddialı olsa da bunun da bir garantisi yok.

Adamlar 5 yıl garantili diye Evo panel tv satıyor fakat bana göre mide bulandırıcı amalar fakatlar var, mesela diyor ki ''Tamam panel garantiden karşılanır ama değişim masraflarını sen karşılarsın''

LCD size bir tık daha güvenli çalışma ömrü sunar ancak hiç bir şekilde miniledi quantumu nanosu loacl dimmingi vs hepsini bir araya getirseniz yine de sıfır pürüz bir paneliniz olmaz.

Burada temel soru şu;

Adem Hocam ilk önce cevaplarınız için çok ama çok teşekkürler. Ama ben şimdi anlamadım siz bana herhangi bir TV'yi al nasıl olsa şans hiçbir şeyi araştırma iyi çıkarsa şanslı say kötü çıkarsa bahtına mı diyorsunuz? Ben ışık sızması, bulutlanma ya da sehim olmayan bir tv bulamam mı? Uğraşma değmez mi diyorsunuz? Seyir zevki bu kadar mı yani? Ben ne alacağım şimdi. Ben hiçbir şey anlamadım. Sony mi alalım. Full Array olan. Yerel üreticilerden uzak mı duralım, Simfer bile bu işi giriyorsa. Benim için en önemlisi ışık sızmasının olmaması. Marka önemli değil. LG aldım da ne oldu sanki. Bana somut bir tavsiyeniz olacak mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

''Oled düzeldi''
''Oled artık yanmıyor''

Burada temel soru şu;

Ekli dosyalar

• IMG_20230327_015455.jpg
    IMG_20230327_015455.jpg
    18.2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20230327_015452.jpg
    IMG_20230327_015452.jpg
    16.4 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20230327_015447.jpg
    IMG_20230327_015447.jpg
    17.9 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20230327_015418.jpg
    IMG_20230327_015418.jpg
    18.3 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20230327_015153.jpg
    IMG_20230327_015153.jpg
    25.9 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20230327_015204.jpg
    IMG_20230327_015204.jpg
    24.4 KB · Görüntüleme: 18
Ben bu görüntü olmayan bir tv istiyorum. Hepsi bu yani. Şimdi çözüm ne? Çözümsüzlük mü çözüm. Bu şekilde kullan mı yani. Yeni tvde ne yapsam olmaz. Hangi marka hangi serisi

Siz bilirsiniz hocam ben XH9096 modelini sorunsuz aşırı keyifli kullanmıştım. Hangi servis iyi ki Sony kötü olsun? Marka olarak değilde sizin göz zevkinizi bozmayacak şekilde bu ledleri tavsiye ettim. Bu modellerin oledle kıyasladığınızda sanırım oled’in en düşük seviyesidir lakin diğeri ledin en son geldiği nokta. Tabi karar sizin ama @Adem Helvacı hocamında dediği nedenlerden dolayı Oled teknolojisine bir müddet girmezdim ben olsam. Marka model önerenem ama özellik olarak kesinlikle sizin için full array bir tv.

Adem Hocam ilk önce cevaplarınız için çok ama çok teşekkürler. Ama ben şimdi anlamadım siz bana herhangi bir TV'yi al nasıl olsa şans hiçbir şeyi araştırma iyi çıkarsa şanslı say kötü çıkarsa bahtına mı diyorsunuz? Ben ışık sızması, bulutlanma ya da sehim olmayan bir tv bulamam mı? Uğraşma değmez mi diyorsunuz? Seyir zevki bu kadar mı yani? Ben ne alacağım şimdi. Ben hiçbir şey anlamadım. Sony mi alalım. Full Array olan. Yerel üreticilerden uzak mı duralım, Simfer bile bu işi giriyorsa. Benim için en önemlisi ışık sızmasının olmaması. Marka önemli değil. LG aldım da ne oldu sanki. Bana somut bir tavsiyeniz olacak mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Bize vaat edilenlerin (Biz tüketicilere yani) geçtiğimiz yılların verdiği referans ölçüsünde yerine tam olarak gelmediği görünce elbette ki size bir kesin tavsiyede bulunmamız imkansızlaşıyor.

Size en üst teknolojide tft lcd önersem dahi o yine de tft lcd. Bir falsosunu mutlaka yakalarsınız.
Falso olmayan ürün Oledler var onların da ömür sorunu var yani ben size kusursuz ürün öneremem zira öyle bir ürün yok.
Yine de iddia o yönde ki QD Oledler bu konuda diğerlerine göre daha başarılı sonuç beklenmesine neden oluyor. Peki ispat var mı? Yok. teyit edilebilen bilgi mi? Hayır.
Nasıl önerelim size?

TV dünyasının en hitlerinden ürün seçmek dışında şansınız yok. Sony den A80K serisi, Samsungdan S95B ve LG den beklemek üsterseniz 3 üncü nesil gelecek olan (Mayısta bekleniyordu sanırım) LG EVo Oledleri değerlendirebilirisniz.

İlk önce herkese hayırlı ramazanlar. Dün evime şikayet ettiğim TV için Tüketici Hakem Heyetinin gönderdiği bilirkişi geldi. TV'nin ya fabrikadan ya da mağazadan eve gelirken sorunlu geldiğini aşırı derecede normalde IPS ekranlarda kabul edilebilir seviyenin çok üstünde ışık sızmaları olduğunu kabul etti ve raporuna da öyle yazacağını söyledi. Ben de bu aşamadan sonra ne olur dediğimde ilk önce heyet toplanıp çok büyük ihtimalle lehinize karar verecek ondan sonra LG Türkiye sizinle iletişime geçecek dedi. Eğer heyetin yazdığı değişim kararı dışında bir karar verirse icra yolu ile alacağınızı tahsil edersiniz dedi.

Benim sorum ise şu: 1-) Ben Tüketici Hakem Heyetine başvururken değişim istemiştim. Acaba LG Türkiye fatura bedelini benimle irtibata geçmeden ödeyebilir mi?

2-) Eğer değişim deyip benimle irtibata geçerlerse hangi tv modelini gönderecekler ya da Tv modeli önerecekler mi?

3-) Siz değerleri dostların önereceği ışık sızması olmayan LG modelleri öneriniz ne olur?

@Adem Helvacı üstat sizden ayrıca bir cevap bekliyorum, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Niye kimse bir cevap yazmıyor. Yanlış bir şey mi sordum. Yoksa konu çok mu bayat. Burada bilinçli tüketici oluşturulmak isteniyor muydu. Yazık

İlk önce herkese hayırlı ramazanlar. Dün evime şikayet ettiğim TV için Tüketici Hakem Heyetinin gönderdiği bilirkişi geldi. TV'nin ya fabrikadan ya da mağazadan eve gelirken sorunlu geldiğini aşırı derecede normalde IPS ekranlarda kabul edilebilir seviyenin çok üstünde ışık sızmaları olduğunu kabul etti ve raporuna da öyle yazacağını söyledi. Ben de bu aşamadan sonra ne olur dediğimde ilk önce heyet toplanıp çok büyük ihtimalle lehinize karar verecek ondan sonra LG Türkiye sizinle iletişime geçecek dedi. Eğer heyetin yazdığı değişim kararı dışında bir karar verirse icra yolu ile alacağınızı tahsil edersiniz dedi.

Benim sorum ise şu: 1-) Ben Tüketici Hakem Heyetine başvururken değişim istemiştim. Acaba LG Türkiye fatura bedelini benimle irtibata geçmeden ödeyebilir mi?

2-) Eğer değişim deyip benimle irtibata geçerlerse hangi tv modelini gönderecekler ya da Tv modeli önerecekler mi?

3-) Siz değerleri dostların önereceği ışık sızması olmayan LG modelleri öneriniz ne olur?

@Adem Helvacı üstat sizden ayrıca bir cevap bekliyorum, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun, gerçekten sinir bozucu bir durum. Yukarıda eklediğiniz görseller inanılmaz. Bir firmanın bu sorunu çözmemekte diretmesi akıl alır gibi değil. Eğer bu normalse kendi showroom'larında kullansınlar, tüketicilerin hoşuna gidecektir.
OLED'lerde son durum nedir bilmiyorum ama kendim 10 yıldır bir Panasonic ST50 plazma TV sahibiyim. O yıllarda herkes plazmalardan kaçıyordu, ben satın aldım. Bir üst modelini de sonraki yıl ağabeyime ve arkadaşıma aldırdım. Üç TV'de bugün hala sıfır sorunla aktif çalışıyor, ekran yanığı da oluşmadı. Bugün üretiliyor olsa düşünmeden yine alırdım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri