Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Air Fryer Denemelerim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Bizim sekreter arkadaş ta aldı phılıps büyük olanlarından .Şimdi satıyor sebebi temizlemesi zahmetli olduğu için ben hep derim benim gözümde kullanılmayan cihazlar rafında yerini alacak bir ürün.Ben almadan önce uyarmıştım şimdi bana abi senin fikrini sormadan cihaz almayacağım dedi.
Bana çok basit geldi bilmem. Çıkartıp yıkıyorsun çıkartması da çok kolay. Her şeyi makinede yıkamak kolay olduğundan diyeceğim ama makineye atmadan önce de yemek arttığını temizleyip yerleştiriyorsun. Yağlı kağıt kullanınca da yağ artığı silmemiş oluyorsun.

Büyük detay temizliğinde @Adem Helvacı den destek alırım ?

Haklısınız, ürüne göre değişiyor. Mesela Philips Airfryer modellerde rezistansın temizliği kolay değil, full detay temizlik istiyorsanız videoda görebilirsiniz. ⤵️

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu temizliği hanım bana yaptıracağı için kalsın :kiskis

Bu aletlerden her almaya niyetlendiğimde ısıtıcı kısmın temizliğini nasıl yapacağımı düşünerek vaz geçiyorum nedense :(
En azından @Yelda Helvacı nın kullandığı model bazında seni zorlamaz abi, söktüm ben ürünü yine malum :D
Philips vs olsa daha komplike olsa da bu ürün için sökmekte ve temizlemekte sıkıntı yaşamayacağınız düşünüyorum.
Pişme olan bir yerde yap sıçraması olmaması mümkün değil, bu sıçrama sonraki pişirmelerde dumana ve kokuya dönüşüyor haklısın.

Bizim sekreter arkadaş ta aldı phılıps büyük olanlarından .Şimdi satıyor sebebi temizlemesi zahmetli olduğu için ben hep derim benim gözümde kullanılmayan cihazlar rafında yerini alacak bir ürün.Ben almadan önce uyarmıştım şimdi bana abi senin fikrini sormadan cihaz almayacağım dedi.
Abi ben temizlik robotları için de bunu söyledim ancak görünen o ki şimdilik halen aktif çalışıyorlar.
@Bizim Midea robotun tekerlek arıza yaptı, Aliexpresten sipariş geçeceğiz, @Rüstem nın verdiği bir priz linki var onunla birlikte, indirim saatini bekliyoruz :D

Yeldoşum, Okan'ın bahsettiği yer senin temizlediğin yer değil kuzum.
İşte o yüzden daha detaylı temizliği Adem yapar yazmışım ? çünkü benim yazdığım sırada Okan arkadaşımız da vıdeo eklemiş, onu sonra görünce yazımı düzenleyerek topu sana attım?. Daha hacimli ürünlerin temizliği de sıkıntılı. Ve evet detaylı temizlik denince evdeki tüm elektronik aletler sana bakar, tsk ettim yine??

İşte o yüzden daha detaylı temizliği Adem yapar yazmışım ? çünkü benim yazdığım sırada Okan arkadaşımız da vıdeo eklemiş, onu sonra görünce yazımı düzenleyerek topu sana attım?. Daha hacimli ürünlerin temizliği de sıkıntılı. Ve evet detaylı temizlik denince evdeki tüm elektronik aletler sana bakar, tsk ettim yine??
E ozaman detaylı temizlik videosu gelir dermişim;)

O değil de, dün boyoz yaptığımız fırının temizliğini çaktırmadan sana kitledim haberin yok :kop

En azından @Yelda Helvacı nın kullandığı model bazında seni zorlamaz abi, söktüm ben ürünü yine malum :D
Philips vs olsa daha komplike olsa da bu ürün için sökmekte ve temizlemekte sıkıntı yaşamayacağınız düşünüyorum.
Pişme olan bir yerde yap sıçraması olmaması mümkün değil, bu sıçrama sonraki pişirmelerde dumana ve kokuya dönüşüyor haklısın.
Olay beni zorlaması değil aslında. Sıkıntı bunu tasarlayan arkadaşlar bu tarz bir bakımı öngörmemişler. Burası net. Bu nedenle buradaki bağlantılar da "monte et ve unut" şeklinde. 1 yaparım 5 yaparım. Ama eminim ki 20 kere sök tak yaparsam oradaki vidalar bir daha tutamaz olacak. Kaldı ki ben yapsam garanti kapsamı dışına çıkacaktır. Bu nedenle servise götürüp temizletmek lazım ki bu durumda da hadi garanti süresi içinde bedava yapsalar da (ki sanmam) sonrasında ücret karşılığında yapılması gerekecek.
Bu nedenlerle halen tasarım geliştirmesi gereken bir ürün olarak bakıyorum bu cihazlara.

@Adem Helvacı hocam. Bir şeyi merak ediyorum. Şuan kullandığım airfryer modelinde sizdeki gibi gıda kategorileri yok.
-Airfry
-Kızartma
- Izgara
-Isıtma
-Kurutma

Modları var. Ayrıca istediğiniz modda istediğiniz sıcaklık ve zamanı siz değiştirebiliyorsunuz. Sanırım sizin test ettiğiniz makine onvoda da gıda kategorilerinde durum aynıdır.

Merakım bu kategorilerin farklı olmasının tek sebebi sıcaklı ve zaman farkları mı yoksa bu cihazlar farklı modlarda havayı farklı şekilde yönlendirerek mi pişiriyor? Bunla ilgili bir şey bulamadım :)

@Adem Helvacı hocam. Bir şeyi merak ediyorum. Şuan kullandığım airfryer modelinde sizdeki gibi gıda kategorileri yok.
-Airfry
-Kızartma
- Izgara
-Isıtma
-Kurutma

Modları var. Ayrıca istediğiniz modda istediğiniz sıcaklık ve zamanı siz değiştirebiliyorsunuz. Sanırım sizin test ettiğiniz makine onvoda da gıda kategorilerinde durum aynıdır.

Merakım bu kategorilerin farklı olmasının tek sebebi sıcaklı ve zaman farkları mı yoksa bu cihazlar farklı modlarda havayı farklı şekilde yönlendirerek mi pişiriyor? Bunla ilgili bir şey bulamadım :)

Onvo'yu bilmiyorum ancak Xiaomi'ler farklı sıcaklık ve süre ile sana hazır seçenek sunmuş oluyor. İçerisinde havayı aktif yönetecek bir sistemi yok. En fazla seçilen sıcaklığa göre hava şiddetini ayarlar. Muhtemelen Onvo da öyledir.

Onvo'yu bilmiyorum ancak Xiaomi'ler farklı sıcaklık ve süre ile sana hazır seçenek sunmuş oluyor. İçerisinde havayı aktif yönetecek bir sistemi yok. En fazla seçilen sıcaklığa göre hava şiddetini ayarlar. Muhtemelen Onvo da öyledir.
Yani misal atıyorum patates için belli bir hızda ama sürekli dönen bir fan, tavuk kısmında belli periyorlarla dönerek havayı yönlendirme gibi bir durum yoktur diyorsunuz. O zaman bu modların bir anlamıda çok yok. Ayar mekanizmalı (sadece sıcaklık ve zaman butonlu) modeller alınıp uygun fiyatlı kullanılabilir.

Yani misal atıyorum patates için belli bir hızda ama sürekli dönen bir fan, tavuk kısmında belli periyorlarla dönerek havayı yönlendirme gibi bir durum yoktur diyorsunuz. O zaman bu modların bir anlamıda çok yok. Ayar mekanizmalı (sadece sıcaklık ve zaman butonlu) modeller alınıp uygun fiyatlı kullanılabilir.
Xiaomi'de o şekilde bir hava yönlendirme seçeneği yok. Zaten çoğu mutfak aletinde o modlar sadece hazır şablon sunmak için oluyor. Düz fırında bile modlar var, sıcaklık ve süre ayarlıyor sadece. Ama @Adem Helvacı veya @Yelda Helvacı Onvo kullandığı için daha net bir şey söyler.

Xiaomi'de o şekilde bir hava yönlendirme seçeneği yok. Zaten çoğu mutfak aletinde o modlar sadece hazır şablon sunmak için oluyor. Düz fırında bile modlar var, sıcaklık ve süre ayarlıyor sadece. Ama @Adem Helvacı veya @Yelda Helvacı Onvo kullandığı için daha net bir şey söyler.
Xiaomide yoksa hiçbirinde yoktur diye düşünüyorum. Genel mantığı aynıdır cihazların. Hava yönlendirmeyi seçenek olarak sunmadım lakin belki o modların içine tanımlıdır biz bilmiyoruz. Misal tavuk modunda pişen kanatla , patates modunda pişen (süre ve sıcaklığı aynı seçmek koşuluyla) kanat aynı oluyorsa cidden bu modların bir sürü düğme koymanın gereği yok.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri