Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kombi termostatı tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ripple
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ripple

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
3000
Marka Model Bilgisi
Cosa
Herkese selamlar :)

Evimde demirdöküm marka nitromix model kombi bulunuyor. Herhangi bir termostatı yok. Bu sene bu evdeki ilk kışım olacağından doğalgaz masrafı ne kadar olur bilmiyorum ama hem gereksiz fatura ödemek istemediğimden, hem de oda sıcaklığına biraz müdahale edebilmek istediğimden kablosuz termostat ihtiyacı oluştu. İnternetteki yorumlara bakarak cosa markasının akıllı oda termostatı ürününü inceledim güzel gibi görünüyor ama almadan önce bilenlere de sorayım dedim. İnternetteki yorumlar her zaman gerçeği yansıtmayabiliyor çünkü :) Siz ne dersiniz aşağıdaki ürünü alayım mı?

Oda termostatı kullanacaksanız evinizin yalıtımının iyi olması sizin açınızdan iyi olur yoksa ocağınıza incir ağacı dikilebilir doğalgaz faturasından yana. Benim görüşüm kombinin markası ne ise o markanın bir termostatının kullanılmasından yana sonradan kombinin garantisinden yana baş ağrımaması için ama kullanan arkadaşlar ürünleri ile ilgili yorum yaparlar yine.

Demirdökümün kendi termostatı var onu kullanabilirsin daha senkronize çalışır. Ayrıca termostat her eve uygun değil.
Verimli çalışması için
1. Dış yalıtım kesinlikle olacak
2. Alt ve üst kat dolu ve kombilerini yakıyor olması lazım
3. En az 60 derecede yakmalısın ki istenilen sıcaklığa hemen gelsin

Oda termostatı kullanacaksanız evinizin yalıtımının iyi olması sizin açınızdan iyi olur yoksa ocağınıza incir ağacı dikilebilir doğalgaz faturasından yana. Benim görüşüm kombinin markası ne ise o markanın bir termostatının kullanılmasından yana sonradan kombinin garantisinden yana baş ağrımaması için ama kullanan arkadaşlar ürünleri ile ilgili yorum yaparlar yine.
Evde yalıtım namına hiçbir şey yok açıkçası o nedenle yorumunuzu fazlasıyla dikkate alacağım :) Yaptırmamak daha karlı olabilir o halde

Ben olayı anlamadım yalıtım olmayınca oda termostatı neden daha fazla yaksın? Mantığı nedir?

Ben olayı anlamadım yalıtım olmayınca oda termostatı neden daha fazla yaksın? Mantığı nedir?
Oda termostatından 23 dereceyi ayarladınız diyelim. Kombinin kendi üzerinden de kalorifer sıcaklığının 55-60 derece olması lazım oda termostatından gelen emri karşılayabilmesi için. Mantolaması yapılmış pencereleri sağlam bir evi termostatın sıcaklığına getirmek ve o sıcaklığı korumak kolay. Ama mantolama yapılmamışsa, yalıtım zayıfsa kombi daha çok çalışacak daha az bekleme modunda kalacak ve doğal olarak doğalgazı daha fazla tüketecek. Ha diyeceksiniz oda termostatı kullanmayan ne alemde. Yalıtım faktörü orada da önemli tabi ama oda termostatı kullanmayıp kalorifer sıcaklığını 60 dereceye getireni görmedim şimdiye kadar. Genelde en düşükte ya da bir tık üzerine getirirler tesisat sıcaklığını öyle çalışır kombi.

alak isterseniz alın oda termostatı kontrol sizde olur hiç yoktan oturduğunuz odanın sıcaklıgını siz ayarlarsınız

Herkese selamlar :)

Evimde demirdöküm marka nitromix model kombi bulunuyor. Herhangi bir termostatı yok. Bu sene bu evdeki ilk kışım olacağından doğalgaz masrafı ne kadar olur bilmiyorum ama hem gereksiz fatura ödemek istemediğimden, hem de oda sıcaklığına biraz müdahale edebilmek istediğimden kablosuz termostat ihtiyacı oluştu. İnternetteki yorumlara bakarak cosa markasının akıllı oda termostatı ürününü inceledim güzel gibi görünüyor ama almadan önce bilenlere de sorayım dedim. İnternetteki yorumlar her zaman gerçeği yansıtmayabiliyor çünkü :) Siz ne dersiniz aşağıdaki ürünü alayım mı?

Termostat yokken geçtiğimiz kış aylık faturanız neydi, günlük veya aylık kaç m3 gaz sarfiyatınız vardı hatırlıyor musunuz?

Kendi cihazınızın Modülasyon yapabilen termostat modeli vardır onu kullanırsanız daha anlamlı olacaktır. Piyasada kullanılan birçok termostat on of şeklinde çalışır. Modülasyon yapabilen termostat kombinin alev boyuna fan hızına vs müdahale eder. Bu arada kombi yeni nesil yoğuşmalı kombi olması gerekir eski nesil hermetik kombiler modülasyon konusunda bir tık geride diyebiliriz. 🙂👍

Oda termostatından 23 dereceyi ayarladınız diyelim. Kombinin kendi üzerinden de kalorifer sıcaklığının 55-60 derece olması lazım oda termostatından gelen emri karşılayabilmesi için. Mantolaması yapılmış pencereleri sağlam bir evi termostatın sıcaklığına getirmek ve o sıcaklığı korumak kolay. Ama mantolama yapılmamışsa, yalıtım zayıfsa kombi daha çok çalışacak daha az bekleme modunda kalacak ve doğal olarak doğalgazı daha fazla tüketecek. Ha diyeceksiniz oda termostatı kullanmayan ne alemde. Yalıtım faktörü orada da önemli tabi ama oda termostatı kullanmayıp kalorifer sıcaklığını 60 dereceye getireni görmedim şimdiye kadar. Genelde en düşükte ya da bir tık üzerine getirirler tesisat sıcaklığını öyle çalışır kombi.
Sonuçta konfor için evin 23 derecede olmasını istiyorsam Kombiyi 40 da yada 60 da çalıştırmam ne fark eder. Örneğin 60 da çalıştırınca her saat 15 dakika çalışıyorsa 40 da çalıştırınca 30 dk çalışır gibi geliyor bana. Ayrıca kombiyi termostadsız sabit 40 yapıp 24 saat çalıştırmaktansa termostatla 60 da belirli süre çalıştırmak daha az tüketir diye düşünüyorum. Ayrıca termostad kullanımda evden çıkarken veya gece yatarken sıcaklığı 20 ye çekme şansında var buda tüketimin düşmesini sağlar diye düşünüyorum. Tabii gerçeği görmek için senaryoları test etmek lazım. Yada kuvvetli bir matematik.

modülasyonlu birşey istemiyorsanız fiyat performans istiyorsanız akıllı ev sistemine geçeceksiniz kafanız ve cebiniz rahatlayacak. 1 tane nötrsüz açma kapama anahtarı 1 tanede termometre ikiside tuya uyumlu olacak ordan senaryo yapacaksınız en ucuz ve temiz yöntem. wifili termometreler biraz geç veri gönderiyor o yüzden zigbee altyapısıyla kurarsanız sisteminizi ilerde daha güzel geliştirirsiniz. zigbee hub da almanız gerekiyor ek olarak ama :)

Sonuçta konfor için evin 23 derecede olmasını istiyorsam Kombiyi 40 da yada 60 da çalıştırmam ne fark eder. Örneğin 60 da çalıştırınca her saat 15 dakika çalışıyorsa 40 da çalıştırınca 30 dk çalışır gibi geliyor bana. Ayrıca kombiyi termostadsız sabit 40 yapıp 24 saat çalıştırmaktansa termostatla 60 da belirli süre çalıştırmak daha az tüketir diye düşünüyorum. Ayrıca termostad kullanımda evden çıkarken veya gece yatarken sıcaklığı 20 ye çekme şansında var buda tüketimin düşmesini sağlar diye düşünüyorum. Tabii gerçeği görmek için senaryoları test etmek lazım. Yada kuvvetli bir matematik.
Mesela bende yalıtımlı evde termostatla dediğiniz gibi saatte 15dk çalışıyor ve bu sıcaklığı kışın ortasında bile en az 1 saat civarı veya daha üstünde koruyabiliyor. Ama yalıtımsız evde örneğin yarım saatte sıcaklığı kaybedip tekrar ve daha sık devreye girebilir ve bir saatte yine termostatsız kullanımdaki gibi 30 dk çalışabilir. Bu durumda sizin örnekteki termostatsız kullanım gibi her iki kullanım şeklinde de bir saat içerisinde yarım saat çalışmış oldu ve termostatlı kullanımda ek olarak 60 derecede çalıştı, doğal olarak tüketim çok daha fazla olacaktır. Bu durumda termostatla yarım saatte bir çalışması yerine termostatsız sürekli 40ta daha sık çalışması daha konforlu ve tasarruflu olabilir. Tabi bu varsayım, test etmedim.

fark eder çünkü kombı 2 defa sıcaklık kontrolü olur bir termostat birde kendi sıcaklıgı termostat 23 oda sıcaklıgı 21 kombi 40 ayaarlı odayı 2 derece ısıtmak için kombi ateşlendi ama kombi 40 dereceye geldiğnde kendini otamatik kapattı sonra termmostatdan gelen komutla tekrar ateşledi ve 1 saat boyunca sürekli ateşleme yaptı bunu tarafikte arabayla dur kalk yapamaya benzetebilirsin. kombiler ilk ateşlemede en yüksek alev boyutunda yanar ve en fazla gaz tüketimi burda olur çünkü senin istediğin sıcaklıgı hemen vermek ister.

Çıkış sıcaklığı yüksek olacak ki kombi gereksiz yere durmasın direkt termostattan gelen emre göre hareket etsin. @dmc178 dostumuz güzelce açıklamış.

Çıkış sıcaklığı yüksek olacak ki kombi gereksiz yere durmasın direkt termostattan gelen emre göre hareket etsin. @dmc178 dostumuz güzelce açıklamış.
İlk önce tam olarak anlayamamıştım bu şekilde çalışıyorsa çok kötü bir durum. Bende kablolu, modülasyonu ve programlı bir model var istenirse dışarıdan sıcaklık verisi de alınabiliyor. Sıcaklığı istenen sıcaklıkla oda sıcaklığına göre kendisi ayarlıyor. 80 C de olabilir 40 C de alev modülasyon özelliği de var. O zaman alacak arkadaşlar buna benzer bir ürün alacak yada termostatik vana kullanacaklar.

İlk önce tam olarak anlayamamıştım bu şekilde çalışıyorsa çok kötü bir durum. Bende kablolu, modülasyonu ve programlı bir model var istenirse dışarıdan sıcaklık verisi de alınabiliyor. Sıcaklığı istenen sıcaklıkla oda sıcaklığına göre kendisi ayarlıyor. 80 C de olabilir 40 C de alev modülasyon özelliği de var. O zaman alacak arkadaşlar buna benzer bir ürün alacak yada termostatik vana kullanacaklar.
Aslında yalıtımı olan ısı kaybı çok olmayan bir ev için dezavantaj olabilir sizin termostat. Çünkü yalıtımlı, çok yüksek su sıcaklığına gerek olmayan, yani kısa surede ısınan evlerde suyun dış hava sıcaklığa göre ayarlanması tüketimi artırır. Örneğin bende termostat hep 23'e ayarlıdır, kombiyi 60'a ayarladığımda ev 10 dk olmadan ısınıyor ve günlük tüketim 10-12 m3 oluyor. Ama 45'teyse ev 17 dk'da ısınıyor ve tüketim günlük 3.5-4m3 oluyor. 50'deyse 5-6m3.

Ha tabi birde bahsettiğim koşullara sahip bir evde 60 ve üstü derecelerde kaloriferler daha uzun süre sıcak kaldığı için ayarlanan dereceden +1, bazen +2 derece daha artırarak sıcaklık dalgalanması yaratıyor. Hem konfor bozuluyor hem de o enerji verimsiz kullanılıyor yani israf, tüketimi de cabası.

Aslında yalıtımı olan ısı kaybı çok olmayan bir ev için dezavantaj olabilir sizin termostat. Çünkü yalıtımlı, çok yüksek su sıcaklığına gerek olmayan, yani kısa surede ısınan evlerde suyun dış hava sıcaklığa göre ayarlanması tüketimi artırır. Örneğin bende termostat hep 23'e ayarlıdır, kombiyi 60'a ayarladığımda ev 10 dk olmadan ısınıyor ve günlük tüketim 10-12 m3 oluyor. Ama 45'teyse ev 17 dk'da ısınıyor ve tüketim günlük 3.5-4m3 oluyor. 50'deyse 5-6m3.

Ha tabi birde bahsettiğim koşullara sahip bir evde 60 ve üstü derecelerde kaloriferler daha uzun süre sıcak kaldığı için ayarlanan dereceden +1, bazen +2 derece daha artırarak sıcaklık dalgalanması yaratıyor. Hem konfor bozuluyor hem de o enerji verimsiz kullanılıyor yani israf, tüketimi de cabası.
Dış ortam sıcaklığına göre ayarı ben kullanmıyorum. Ama şu kadar söyleyim bu termostat tam sizin söylediğinizi yapıyor. Ayarladığınız sıcaklık ile ortam sıcaklığı arasindaki farka göre çalışan modülasyonu bir termostat. Ben genelde daha verimli çalışması için 45 C ye termostatiysa gece gündüz 22C ayarlıyorum. Eğer ortam sıcaklığı çok düşükse ilk çalışmada kendisi kalorifer sıcaklığını 80C kere kadar çıkarıyor. Ben bu durumu istemediğimden termostat sıcaklığını düşünüyorum. Ama istenilen sıcaklığa yaklaştıkça su sıcaklığını düşürüp (ayarlı olan 45 C nin altına da düşerek)alev modülasyonu yaparak mümkün olduğu kadar durmadan çalışıyor. Yoğuşmalı kombiler de düşük sıcaklıkta çalışmak hem verimlilik hemde yalıtım kaynaklı ısı kayıpları açısından daha avantajlı oluyor. Ben İzmir'de olduğumdan 45C yeterli geliyor bu durum daha soğuk yerlerde oturanlar için geçerli olmayabilir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri